• Pengedar By Negeri
  • Selsema semakin pulih dengan set resdung

    Ini adalah testimoni dari rakan blogger saya. Kak Fea consume set resdung hampir 2 minggu. Alhamdulillah selsema yang menyesakkan hidungnya semakin berkurangan.

    Set Resdung

    Apa yang Kak Fea makan?

    Dalam set resdung terdapat :
    Vitamin C - berfungsi sebagai antioksida dan meningkatkan antibodi badan so tak mudah terkena selsema lagi
    B-complex - berfungsi utk menstabilkan hormon dan bertindak sebagai penenang.
    Alfalfa - berfungsi mengurangkan keradangan dengan sumber klorofil yang terkandung didalamnya.

    Anda juga ada masalah resdung?
    Cuba lah set ini. Set ini juga boleh dimakan oleh orang yang mengalami asma, alergi dan ekzema

    Hubungi saya untuk maklumat tentang pek ini dan harga istimewa!!!

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.
     
      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Saya, EBM dan Produk Shaklee

    Saya adalah pengguna setia vitamin Shaklee. Sejak berkenalan dengannya saya tak berpaling lagi. Sejak mula breastfeed anak, saya memang tercari-cari vitamin yang value for money dan value to my body. Mula-mula dulu saya sekadar dapatkan vitamin di Guardian. Itu pon hanya pil Kalsium yang saya makan.

    Kemudian saya mula tercari-cari apakah vitamin yang boleh membuatkan susu badan saya sentiasa banyak. Terjumpalah saya dengan MommyLyna. Dari dia lah saya berkenalan dengan vitamin Shaklee. Bukan sekadar Kalsium yang dicadangkan tp beberapa vitamin lain lagi.

    Masa tu saya dikenalkan dengan pek istimewa yang mengandungi Vitalea, Vitamin-C, B-Complex dan Afalfa. Dalam pek kecil dan senang dibawa kemana-mana amat memudahkan saya. Dan tidak pernah saya terlupa utk makan setiap malam.

    Kesan positif seawal hari pertama saya mula consume. Minggu pertama saya ke opis, saya hanya dapat bawa balik 10oz EBM. Tapi bila saya mula consume vitamin tersebut, hasil pulangan adalah 17oz!!  Dan seterusnya saya terus dapat bawa balik paling kurang 10oz, bergantung pada keadaan saya semasa diopis. Campur bz, campur stress etc. Balik dari opis, keletihan yg saya rasa mula berkurang. Saya rasa memang bertenaga. Saya dapat siapkan hampir semua house-chores sebelum tidur. Mana yg tak terbuat tu sebab saya malas hehe..

    Dan ini adalah stok frozen EBM utk anak ketiga saya. Masih cemerlang dengan vitamin Shaklee ~maafkan saya puji diri sendiri hihihi~
    Stok lauk basah cuma ada 2 bekas kecik je..yang lainnya, EBM conquer :)


    Anda mahu merasai ke'best'an vitamin ini macam saya? Jangan tunggu lagi, mari kontek saya utk info lebih detail!!

    Hubungi saya : email di lydzar@gmail.com dan boleh juga sms kepada saya di 012-3103787 untuk mendapatkannya.

    Siapa patut makan vitamin?

    Info credit to : Citrasupply

    Dewasa
    Golongan dewasa jarang mengambil makanan seimbang dalam pemakanan mereka. Malah pada lingkungan usia ini juga mereka akan kehilangan vitamin dan mineral penting dalam badan.
    Bagi individu yang kurang terdedah dengan cahaya matahari, mereka selalunya kekurangan Vitamin D dan juga Vitamin B penting sebaliknya mempunyai kandungan Vitamin E yang terlalu tinggi. Kandungan dos Vitamin A berlebihan mungkin tidak merbahaya bagi golongan awal dewasa, tetapi menjadi bahan toksik kepada golongan akhir dewasa.

    Perokok

    Merokok boleh menyebabkan kehilangan beberapa vitamin penting, terutama Vitamin C. Berpandukan kajian, 25 peratus perokok wanita dan 31 peratus perokok lelaki kekurangan Vitamin C.
    Pengambilan asid folik sebagai makanan tambahan sangat digalakkan, bagaimanapun pengambilan dos vitamin antioksida yang terlalu banyak akan membawa bahaya.
    Daripada mengambil makanan tambahan, kebanyakan perokok digalakkan mengambil buah-buahan segar, sayuran dan bijiran dalam diet masing-masing.

    Peminum alkohol
    Golongan ini selalunya menghadapi masalah kekurangan kepelbagaian vitamin dalam badan. Paling bahaya apabila kekurangan Vitamin B1 (thiamin), asid folik, Vitamin B6, B2 dan Vitamin C.

    Pengamal diet dan vegetarian

    Individu dalam program pengurangan berat badan 1,000 kalori sehari, digalakkan mengambil multivitamin dan membuat pemeriksaan pakar kesihatan secara kerap.
    Manakala bagi vegetarian, pengambilan makanan tambahan yang mengandungi roboflavin, Vitamin B12 dan Vitamin D, sangat diperlukan.
    Mereka yang tidak mengambil bahan tenusu atau telur dan juga daging, mempunyai kebarangkalian mengalami kekurangan Vitamin A. Namun bagi yang mengambil daging, telur dan hasil tenusu, tahap kandungan zat besi perlu diambil berat.

    Wanita mengandung dan menyusu
    Vitamin B sangat perlu bagi menambah kandungan vitamin sedia ada.
    Bayi dan kanak-kanak
    Bayi yang mengambil susu ibu sihat selalunya memiliki vitamin secukupnya, kecuali beberapa kejadian kurangnya Vitamin K dan D. Ini kerana susu badan kurang mengandungi Vitamin K. Oleh kerana itu, bayi yang baru lahir sering disuntik dengan vitamin.
    Rangkaian produk supplement Shaklee menawarkan semua jenis vitamin mengikut kesesuaian golongan diatas.

    pic credit : Mayangcekal

     Anda perlukan konsultasi tentang produk mana yang patut untuk anda? Jangan tunggu. Hubungi saya sekarang!!


    Hubungi saya : email di lydzar@gmail.com dan boleh juga sms kepada saya di 012-3103787 untuk mendapatkannya.

    Persediaan Ramadhan : Energizing Soy Protein

    Saya baru saje membuat bayaran utk satu canister ESP dan Performance Drink - utk self consumption saya.  Ramai pelanggan GBS memberikan testimoni terbaik pada ESP. Sebagai milk booster dan juga energy saver.

    Memandangkan bulan Ramadhan akan tiba tak lama lagi, saya terus la order sebagai preparation mengumpul stok EBM utk anak saya yang ketiga. Jom kita lihat apa kah kelebihan ESP by Shaklee.

    Persediaan Ramadhan dengan ESP
    ESP Shaklee
    SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN

    Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

    Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

    Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

    PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

    Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

    RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):
    1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
    2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
    3. Liver (penyakit hati)
    4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
    5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
    6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
    7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
    8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
    9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
    10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
    11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
    12. Irritability (Badan menggeletar)
    13. Fatigue (Letih lesu)
    14. Weakness (Lemah)
    15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
    16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
    17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)
    credit to anakkuwiraku.com

    Ingin mencuba ESP yang sedap ini?


    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Sedekah Paling Utama.. Kepada Siapa?? Sedekah yang diberi balasan 10 kali ganda - pemberian yang diberikan kepada orang yang sihat tubuh badannya serta tidak berhajat ke...
      Like · Comment · Share

    Performance Drink : Persediaan untuk menyusu dibulan puasa

    Salam semua..

    Tajuk kt atas tu, mmg dah tak lama dah Ramadhan bakal menjelma. Kawan-kawan dh mula ganti puasa? Saya, masih ada 2 hari lagi yang belum berganti. Insya allah, saya akan ganti secepat mungkin.

    Utk ibu-ibu yang menyusu, mesti timbul sedikit keraguan dalam hati masing-masing. Mesti ada yang risau sesi pumping kt opis masa puasa ni kan. Mesti ada yang takut production susu terjejas sebab kita tak boleh nk minum air diwaktu siang.

    Jangan risau, saya disini ada cadangan nak bagi.
    Apa kata kita cuba amalkan Set B dan 2 lagi supplement macam kt bawah ni iaitu : Energizing Soy Protein dan Performance Drink. Boleh start dari sekarang utk buat stok tau.




    Performance drink ni adalah minuman anti dehidrasi dari Shaklee yang sangatlah hot semasa bulan puasa.

    1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

    2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

    3.  Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

    3. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

    4. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

    5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Ia boleh mencegah dehydration.

    Sesuai sangatla minum performance drink semasa bersahur dan berbuka utk menggalakkan kita para pumping mommies kekal bertenaga waktu puasa nanti.  


    JOM KITA MINUM!! 
    info credit to : Mommylyna

    Sila email kepada saya di lydzar@gmail.com dan boleh juga sms kepada saya di 012-3103787 untuk mendapatkannya.

    Set Menyusu Shaklee : 2 oz ke 10 oz, Badan Tak Letih, Alergik Hilang


    Bila menyebut tentang testimonial ni, kadang-kadang mengundang keraguan juga di hati kita sebagai pengguna. Maklumlah… kadang2 benda ni boleh direka-reka.

    Tapi apa yang nak saya tunjuk di sini adalah SMS dari salah seorang pengguna set breastfeeding Shaklee. Saya sendiri pun tak expect kesannya secepat itu dan se-best itu!

    testimonial set breastfeeding shaklee

    Dapat kita rasa sama kan keterujaan beliau? Kerana itu saya benar2 menyarankan ibu menyusu mengambil set breastfeeding, bukan alfalfa semata-mata (walaupun alfalfa terkenal sebagai milk booster), kerana kebaikan yang ada di dalamnya. Kiranya akan dapat semua dalam satu, seperti Puan S di atas.
    • Perahan sebanyak 2 ox meningkat ke 10 oz
    • Badan tak letih, makin bertenaga
    • Bayi tidur lebih nyenyak
    • Alergik pada bayi hilang
    Seronok kan? Tidaklah hanya semata-mata susu banyak tapi ibu penat, moody, dan sebagainya. Kita akan dapat lebih banyak dengan set penyusuan ni.

    Ada yang tak serasi? Sebenarnya selagi kita bukan alergik terhadap vitamin, kita serasi dengan semua vitamin, kerana tubuh kita ni dibina oleh vitamin. Tapi mungkin kerana faktor tertentu yang menyebabkan tubuh kita kurang menyerap vitamin yang diambil.




    Testimonial Set C : Set Berpantang

    Berpantang kali ketiga, saya memang nekad utk membeli Set C. Setelah berfikir agak panjang, saya buat keputusan utk tidak mengambil apa-apa jenis jamu.

    Dua kali berpantang sebelum ni, saya terpaksa melewatkan pengambilan jamu kerana anak-anak saya jaundis. Walaupon tak sampai tahap kena admit hospital utk sesi fototerapi. Akibat dari kelewatan tu. saya jadi culas utk mengambil jamu walaupon setelah anak-anak saya bebas dari jaundis. Oleh sebab itu la saya berpendapat badan saya akan OK je berpantang tanpa jamu.

    Badan saya memang dh serasi dengan set B (set penyusuan) masa breastfeed anak kedua, jadi saya teruskan pula berpantang dengan set Shaklee.

    Alhamdulillah, kesannya memang positif.

    Waktu berulang alik ke klinik kesihatan utk check bacaan jaundis anak, ada 3-4orang ibu yang sama-sama menunggu tak menyangka yang baby saya baru berusia 5-6hari. Baru sangat lagi dalam tempoh berpantang. Kata mereka, muka saya tak pucat,  nampak sihat dan ceria saje. Memang betul pon, badan saya tak rasa terlalu letih melayan kerenah anak-anak.


    Lagi satu, kesan yg sgt ketara..lantai rumah saya bersih. Tiada lagi rambut bertaburan dilantai akibat keguguran post-delivery. Zinc Complex yang terdapat dalam set ni bukan saja mempercepatkan kesan luka sembuh, malah mengurangkan kerja harian saya. Tak perlu dah saya sapu lantai setiap hari. Gembira betul saya. Sebelum saya sgt rimas tengok rambut bertabur kt lantai.

    Saya sgt recommend Set C utk para ibu yang sedang menunggu hari dan sedang mencari-cari set bersalin apa yang hendak digunakan masa berpantang nnt.

    Kalau anda nk cuba Set ini, cari lah saya. Free consultation akan diberi. :)

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 




      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)
    Mobile/ WhatsApp :013-3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head


    Skin Care / Fertelity Set : GLA Complex

    Anda pasti belum berapa mengenali GLA Complex dari Shaklee.

    Tapi saya pasti anda biasa sangat dengar pasal EPO.

    Evening Primrose Oil (EPO) berkualiti untuk kesihatan dan kecantikan. Sejenis bunga liar berwarna kuning, digunakan sebagai bahan kesihatan sejak dulu lagi. EPO yang diperah daripada biji, kaya dengan Asid Gamma – Linolenik (GLA), sejenis asid lemak diperlukan kulit.


    Sumber EPO : DuniaHerba



    Untuk pengetahuan anda, GLA Complex daripada Shaklee menawarkan sesuatu yang lebih baik dari  EPO.



    GLA (asid linolenik gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yangg normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

    • Menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid
    • Menyokong sistem imun
    • Setiap kapsul Shaklee GLA Complex mengandungi asid-asid lemak utama daripada campuran minyak bunga matahari dan vitamin E, serta Shaklee Guard, iaitu sistem antioksidan semulajadi Shaklee yang eksklusif untuk memastikan keberkesanan penuh dan kesegarannya
    • Vitamin E membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel
    Nak cuba??

    Tips : 
    Ambil sebiji GLA Complex sebelum tidur, dipercayai dapat membantu memecahkan lemak ketika kita sedang tidur. 
    GLA juga bagus untuk kesuburan, kecantikan kulit dan kestabilan hormon.  
    GLA juga bagus utk mengawal kencing manis, darah tinggi dan kolestrol.


     
    Berminat untuk mencuba produk Shaklee? Hubungi saya di lydzar@gmail.com atau SMS ke 012-3103787.

    Vitamin meningkatkan kesuburan : Atasi masalah tidak subur dengan Vitamin Shaklee

    Setiap pasangan yang berkahwin pasti mengimpikan utk menimang cahaya mata dan sebagai pengikat kasih sayang antara suami isteri. Ada pasangan yang begitu senang utk conceive, tp ada juga pasangan yang telah berkahwin lebih dari setahun masih belum dikurniakan zuriat. Pastinya keadaan ini menimbulkan sedikit tekanan terhadap pasangan.

    Begitu juga yang telah mempunyai anak tetapi mahu menambah lagi bilangan ahli keluarga. Ramai juga yang mengalami masalah utk conceive anak seterusnya. Masalah-masalah ini berkaitan dengan ketidaksuburan.

    Faktor-faktor wanita tidak subur:

    Kegagalan berovulasi, atau menghasilkan telur (ovum). Ini berkaitan dengan ketidakseimbangan hormon.
    Terdapat halangan dari ovum yang dihasilkan di ovari untuk bergerak ke uterus. Ini biasanya disebabkan oleh endometriosis, cyst, terdapat jangkitan, atau ketumbuhan pada bahagian berkenaan (tiub falopio).
    Penyakit berkaitan kelamin.
    Penyakit berkaitan masalah pelvik.
    Merokok.
    Pengambilan kafein yang berlebihan.
    Terlalu gemuk atau terlalu kurus.
    Faktor usia (Tahap kesuburan semakin menurun apabila seorang wanita mencapai umur 35 tahun).

    Faktor-faktor lelaki tidak subur:


    Bilangan sperma yang sedikit (low sperm count)
    Sperma kurang cergas
    Sperma yang tidak sempurna
    Sekatan pada saluran semen
    Pemakaian seluar dalam yang ketat menyebabkan bahagian testis menjadi panas dan menurunkan tahap penghasilan sperma.

    Faktor-faktor kedua-dua lelaki dan perempuan tidak subur:

    Kesan dari tekanan perasaan, sakit jiwa dan pelbagai masalah berkaitan emosi.
    Pendedahan terhadap punca radiasi.
    Pencemaran contohnya disebabkan oleh racun (rumpai, serangga, etc) dan sebarang racun lain.

    Bagaimana vitamin boleh membantu dalam meningkatkan kesuburan? Kita memang maklum fungsi tubuh akan 'lari' bila ianya tidak mendapat nutrisi lengkapnya. Jom lihat senarai vitamin yang mampu membantu anda menyelesaikan masalah kesuburan. Dan anda perlu ingat, usaha mendapatkan anak adalah saling bekerjasama, jadi jika anda mahu ambil vitamin, pastikan kedua dua suami isteri mengambilnya.

    Vitamin-vitamin yang dicadangkan demi meningkatkan kesuburan:

    Vitamin E - membantu menstabilkan hormon reproduktif pada kedua-dua lelaki dan wanita.
    Zinc - meningkatkan tahap testosteron dan bilangan sperma pada lelaki.
    Vitamin C - Berperanan dalam pembentukan sperma.
    B Complex - Memberi ketenangan jiwa dan menstabilkan hormon.

    Bagi yang ingin mencuba vitamin bagi meningkatkan kesuburan, saya cadangkan kedua-dua suami isteri mengambil set A yang terdiri dari Vita Lea (multivitamin), B Complex dan Vitamin C, ditambah dengan Vitamin E.
    Untuk lelaki, tambah satu lagi pengambilan zinc bagi membantu tahap kesuburan anda.

    Di samping itu. kurangkan minum dan makan dari sumber kafein sekiranya anda penggemar kopi, berhenti merokok dan berendamlah dengan air sejuk, kerana berendam air panas boleh merencatkan penghasilan sperma.

    Sila dapatkan nasihat doktor pakar sekiranya anda mahu mengambil sebarang ubat untuk subur atau menjalani rawatan kesuburan. Saya doakan pasangan suami isteri yang sah dipermudahkan untuk mendapatkan cahaya mata dan bahagia bersamanya :)

    kredit : Shaklee2u

    Berminat untuk mencuba vitamin-vitamin untuk kesuburan ini? 

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5



      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Makan vitamin Shaklee ada kesan sampingan tak?

     Saya baru mendapat email dari seseorang :

    Saya di jangka melahirkan anak ketiga saya tidak lama lagi. saya ingin mencuba set trial utk bf tu tapi bila kah waktu yang sesuai utk dimakan vitamin tersebut? vitamin tu ada bagi kesan apa2 tak?

    Pengambilan vitamin Shaklee tiada kesan sampingan.
    Tetapi ada juga pengguna yang mengalami healing krisis. Mereka yang tidak pernah mengambil vitamin, mereka yang kurang minum air, kemungkinan besar akan terkena krisis pemulihan ini.

    Tapi jangan risau kerana ;

    1. Krisis pemulihan adalah petanda yang baik kerana ia menunjukkan tubuh badan anda bertindak ke atas vitamin yang anda ambil.
    2. Krisis pemulihan adalah tanda sel badan dan organ dalaman anda sedang dirawat.
    3. Ia adalah proses di mana badan kita menyahtoksin atau mengeluarkan toksin dan benda2 yang berbahaya dari dalam tubuh.
    4. Badan sedang menjalani proses pembiasaan dengan vitamin tersebut.

    Jangan risau, jika mengalami krisis pemulihan kerana ia adalah sementara dan satu petanda yang amat bagus. Cara untuk mengatasinya ialah dengan menambah kuantiti air yang diambil, dah berdoa sebanyak-banyaknya.

    Info credit to :  MyShakleeStore

    Berminat untuk mencuba produk Shaklee? Hubungi saya di lydzar@gmail.com atau SMS ke 012-3103787.

    Waktu Terbaik Makan Vitamin Agar Dapat Rasa Kesan Optimum

     Credit to : Wondermum

    "Bila nak makan vitamin C ni?"
    "B-Complex ni kena ambil lepas makan ye?"
    Boleh ke nak makan Alfalfa sebelum tido?"

    Ha...inilah antara soalan soalan yg popular sejak saya menjadi mengedar dan pembekal rasmi vitamin dan supplement Shaklee ni ye...Ya saya juga seperti anda dulu...masa awal-awal nak makan vitamin, pasti akan teragak-agak...bila nak makan itu, nak makan ini...minum ESP lagi...hendak lagi klau Set B-Breastfeeding yang ada 4 jenis vitamin...tak kan nak telan semua skali kan? kan?

    Jadi, bilakah waktu pengambilan vitamin yang sesuai? 

    Sebelum membaca info lanjut dari entry ini, saya nak ajak anda semua tonton video ini dahulu. Bagaimana ibu ini berdepan dengan cabaran susukan anak pra matang. Alhamdulillah, dengan panduan pengambilan vitamin yang betul, beliau berjaya berdepan dengan hari-hari sukar tersebut.

    Sebab tu lah anda kena tengok dulu. Baru lah nanti kuat semangat nak makan vitamin dengan konsisten mengikut dose dan aturannya. Check it out!


    Menyusu Anak Pramatang Memang Mencabar, Apa Yg Perlu BUAT?

    Biasanya saya mencadangkan agar pengambilan vitamin pada sebelah malam.
    (Selepas makan malam) bagi memudahkan. Rule of thumb ialah, badan lebih mudah menyerap nutrient pada waktu malam (waktu tidur). 

    Tapi, tak semua ingat nak telan vitamin pada waktu malam ye....(termasuklah saya)...sebab contohnya, bila nak tidurkan anak, pasti saya akan tertidur sekali...



    Walau bagaimanapun, terdapat general rule dalam pengambilan vitamin, sebagai panduan buat semua:

    VITAMIN LARUT AIR (B dan C) : Seeloknya diambil bersama segelas air dan elakkan pengambilan bersama makanan berlemak/berminyak.

    VITAMIN LARUT LEMAK (A,D,E,K) : Vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan. Sebaiknya diambil selepas anda mengambil makanan berlemak/berminyak.

    OSTEMATRIX (Kalsium) : Seeloknya diambil bersama minuman bersusu, atau diambil sebelum tidur. Sebagaimana susu dikatakan sebagai minuman untuk membantu kita tidur, kalsium dikatakan ada fungsi yang sama.

    LECITHIN : Diambil bersama2 vitamin larut lemak lain.

    APA YANG TIDAK DIGALAKKAN

    1. JANGAN Mengambil alfalfa bersama-sama vitamin E kerana ia boleh mengganggu penyerapan alfalfa.

    2. JANGAN Mengambil supplement zat besi (Iron) bersama-sama Ostematrix kerana zat besi boleh mengganggu penyerapan kalsium. Walau bagaimanapun kini zat besi sudah dilengkapi bersama2 VitaLea. Oleh itu jika boleh, ambil kedua2nya pada masa berlainan untuk mengelakkan gangguan penyerapan di antara kedua-duanya.

    3. Pengambilan vitamin disarankan pada waktu selepas makan bagi membantu penyerapan. Ambillah vitamin &  mineral dalam kadar yang telah dicadangkan, kerana pengambilan vitamin/mineral yang berlebihan, terutama vitamin larut lemak boleh membahayakan kesihatan kerana ia disimpan di dalam badan dan boleh menjadi toksik.

    Sekiranya anda merasakan praktik anda mengambil vitamin sekarang tidak mendatangkan kesan yang memuaskan, anda boleh cuba mengambilnya mengikut cadangan di atas. Walau bagaimanapun, ia bukanlah muktamad dan masih bergantung kepada tubuh badan kita.




    JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN SHAKLEE

    Bagi memudahkan panduan kebanyakan pelanggan Wondermum, kami mencadangkan waktu pengambilan vitamin dan supplemen Shaklee seperti dalam ENTRY ini:

    WaktuCadangan Pengambilan
    Pagi  B Complex dan Vitalea untuk memberi kesegaran dan ‘mood’ yang baik.
    Minum Pagi  ESP
    Tengah Hari  Vitamin C dan Alfalfa
    Minum Petang   ESP
    Makan Malam Lecithin/Kalsium/Vitamin E
    SupplementCadangan Pengambilan
    Zinc Seminggu dua kali kecuali mereka yang ada masalah rambut yang serius.
    Nutriferon Seminggu sepeket setiap hari (Kecuali waktu sakit).
    Meal shake Boleh dibancuh dengan ESP dan PD jika ada.
    Alfalfa Ambil ikut kesesuaian.Untuk ibu menyusu, masa terbaik selepas pam di ambil bersama ESP.

    Lelaki juga boleh guna jadual ini mengikut kesesuaian.

    Mudahkan? Apa-apa pun, jadual pengambilan vitamin dan supplemen ini hanyalah panduan kepada anda semua namun kesesuaiannya masih bergantung kepada individu..

    Selamat mencuba!!

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 



      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Mobile/ WhatsApp :013-3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    VIVIX - Revolusi Terbaru dari Shaklee

    Vivix

    So anda mahu menjadi seperti diatas. Kelihatan muda dan umur yang lebih panjang?
    Insya allah dengan usaha menjaga kesihatan dan perkenan yang maha Esa. Saya ada jawapannya :





    Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi

    Apakah sebenarnya Vivix ini..

    1. Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal

    2. Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

    3. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

     

    "Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya.

    Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya.”


    Hanya sesudu teh sehari..dan anda rasakan sendiri perbezaannya.. Apalah nilai wang kalau nak dibandingkan dengan rawatan penyakit/ special treatment beribu2 diluar sana....

    .....anda boleh baca sendiri..lebih byk testimoni dan finding di link ini:

    http://antiagingbydesign.com/VivixTestimonies

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.
     
      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Cara order dan pembayaran

    Terima kasih kerana berminat dengan produk kesihatan Shaklee.

    Sekiranya anda perlukan maklumat lanjut tentang berhubung vitamin Shaklee, sila hubungi saya terlebih dahulu di lydzar@gmail.com atau sms ke 013358424 utk pertanyaan.
      
    Cara-cara Membuat Pesanan (order)

    1. Email saya,di lydzar@gmail.com atau sms 0133583424 dan nyatakan vitamin dan kuantiti yang dimahukan.

    2. Lakukan pembayaran  secara Bank in atau transfer ke  akaun;

    Maybank: 164016975622  Norliza bt Rusman.


    3. Setelah pembayaran dibuat, emailkan atau sms maklumat bukti pembayaran. Berikan juga informasi seperti berikut;

    Nama Penuh:
    Alamat Untuk Pos:
    Nombor Telefon:
    Produk Yang Dipesan:

    Order akan diproses secepat mungkin selepas bukti pembayaran diterima. Saya akan emelkan anda tracking number utk rujukan.

    Order dan pembayaran yang dibuat sebelum jam 12tengahari akan terus diproses dan dihantar utk courier, manakala order selepas 12tengahari akan di courier pada keesokan harinya.

    COD juga boleh dilakukan disekitar Kota Damansara dan UiTM Shah Alam (siang hari bekerja) dan Subang Bestari, Seksyen U5 (malam dan weekend)

    Selamat membeli!!


    Salam pembukaan Kedai Triple S

    Alhamdulillah, dan insya allah lepas ni saya akan berkongsi kebaikan-kebaikan vitamin dan produk dari Shaklee di blog ini secara khusus ~totally pasal produk Shaklee.

    Now i am an independant distributor of Shaklee product.



    Setelah lebih dari setahun menjadi pengguna pada vitamin Shaklee, dah tiba masanya saya berkongsi segala manfaat yang telah saya perolehi.

    Saya bergerak di sekitar Kota Damansara dan Seksyen U5, Shah Alam yang merangkumi Subang Bestari, Desa Subang, Nusa Subang, Nusa Subang dan kawasan-kawasan sekitarnya. Saya juga boleh arrange untuk cash on delivery di sekitar UiTM Shah Alam. 

    Kalau ada kawan-kawan nk bertanya pasal vitamin .. boleh boleh jangan malu-malu bertanya saya ye.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 




      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)
    Mobile/ WhatsApp :013-3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head