• Pengedar By Negeri
  • Power Pumping utk ibu yang mengalami kemerosotan hasil susu perahan

    Saya percaya, dunia breastfeeding ini memang penuh dengan warna warninya.

    Di waktu zaman kegemilangan, si ibu boleh mendapat lebih daripada 8oz utk satu sesi pumping.  Dan apabila tiba zaman kemeruduman, nak dapatkan 2oz pun payah. Mula lah si ibu merasa gundah gulana kerana risaukan stok susu frozen yang terpaksa digunakan. Semakin hari semakin berkurang jumlah stok EBM.

    Terdapat banyak faktor mengapa susu boleh merosot. Antaranya si ibu telah didatangi menstrual period, si ibu stress dan terlalu letih, kurangnya demand direct feeding anak diwaktu malam dan sebagainya.

    Bagaimana agaknya utk mengembalikan zaman meriah susu perahan?

    Pada saya hanya satu jawapan. Si ibu perlu berusaha meningkatkan rangsangan kepada breast supaya signal penghasilan susu ibu terus diterima oleh otak. Dan cara terbaik adalah melakukan POWER PUMPING.

    Apakah Power Pumping?

    Power pumping is a technique that can be helpful in building a milk supply. For more information on basic pumping techniques, see the pumping section below. Here is a brief explanation of power pumping.

    Power pumping involves using regular pumping techniques and setup, but in a unique way. The idea is to mimic a baby who is nursing frequently to increase a mother’s supply, as is common in the nursing relationship during a growth spurt. To power pump, hook-up as you would for a normal pumping session, pump for 10-20 minutes, rest 10 minutes, then pump another 10 minutes, then rest for 10 minutes, then pump again for 10 minutes. The mother does this for about an hour, once per day, to increase supply. At other pumping times during the day, routine pumping is used. It can take about a week to see an increase, so don’t get discouraged.

    Some mothers prefer to concentrate their efforts and have a power pumping weekend, called “Power Pumping Boot Camp” by some lactation consultants. They power pump at each pumping for a couple of days before returning to routine pumping.

    So caranya, pump 10  minit, berhenti dan rehat 10 minit, dan ulangi cara yg sama sehingga cukup 1 jam.

    Power pumping sebaiknya dilakukan dari jam 12pm - 6 am kerana pada waktu tersebut hormon prolaktin- hormon penghasilan susu berada di paras yang tinggi. Dan lakukan secara disiplin pada waktu yang sama. Insya allah dalam masa seminggu atau dua minggu anda sudah boleh nampak hasil positif dari amalan power pumping ini.

    Untuk lebih membantu si ibu berada diparas kesihatan yg optimum, bebas stress, cergas dan bertenaga walaupun terpaksa berjaga diwaktu malam, saya syorkan para ibu amalkan pemakanan vitamin utk ibu menyusu. Segala nutrisi dan zat dari vitamin akan membantu para ibu mendapat kesihatan yang lebih baik dan secara tak langsung badan dapat menghasilkan susu dengan lebih efisyen.

    Anda boleh dapatkan TIPS EKSKLUSIF daripada saya tentang cara berpower pumping. Hubungi saya ye!

    Saya pon sebenarnya sedang melakukan powerpumping juga apabila menyedari stok EBM saya dah semakin susut. Chayo3!!


    Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL saya melalui kontek info di bawah

    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Sedekah Paling Utama.. Kepada Siapa?? Sedekah yang diberi balasan 10 kali ganda - pemberian yang diberikan kepada orang yang sihat tubuh badannya serta tidak berhajat ke...
      Like · Comment · Share

    Vitamin E Complex : Heal Wounds

    credit to MamaFaiz.com
    Jom baca kisah laila..pengalaman dia dgn puteranya si iqbal dan vitamin E..



    oh terlupa... semasa check out nak ke Kaki gunung, si kecil aktif Iman Iqbal terjatuh tersembam dilantai - bibirnya luka terkoyak sedikit. Kesian, masa tu darah keluar agak byk... Alhamdulillah tak panik, lepas lap, saya amik 1 capsul Vitamin E - pecahkan dan letakkan ditempat luka. kalau sebelum ni saya dengar cerita kawan2 je, letak ditempat luka anak2 - terhantuk kepala bucu, ter hantuk mata, ketuat kering, dll. Alhamdulillah memang nampak kesan Vitamin E.
    _____________________________________________________










    Bibir luka - lepas lap darah












    selepas 24 jam


    Selepas 2 hari.
    Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka - lepas ni insyaAllah ibu akan pastikan antara barang yang MESTi ada dalam handbeg ketika berjalan dengan anak2.
    _________________________________

    JADI wahai ibu2.. pastikan vitamin E ada dalam handbeg anda.. ni ala ala first aid kid ya... lagi kisah lain ibu dan anaknya yg luka:


    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 



      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Vitamin E Complex : Featured in iSihat

    Info lanjut tentang kebaikan vitamin E






    1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan.

    2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.

    3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. 
    4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar

    5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka.

    6. Vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

    Vitamin E Shaklee mengandungi keperluan lengkap oleh tubuh iaitu 400iu dan beserta selenium.



    ------------------------------------------------------------- Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5
     


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Kelebihan Mendaftar Keahlian SHAKLEE

    Since dah ada yang bertanya kepada saya, bagaimana nk jadi ahli dan apakah kelebihannya menjadi ahli, maka saya up kan entry khas ini utk tatapan semua.


    Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee

    Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 859948 sebagai sponsor/upline.


    Yuran keahlian Shaklee


    Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).

    Keahlian Percuma Shaklee.
    Anda boleh mendapatkan keahlian percuma Shaklee, melalui pembelian mana-mana option berikut:
    -2 botol Vivix
    -3 kotak Collagen Powder
    -Mana-mana produk Shaklee bernilai RM650 keatas.

    Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee

    Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase

    Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?

    Benar, tak perlu maintain point atau ada pembelian.

    Apa yang diperlukan sekiranya saya nak daftar sendiri di branch?

    Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID saya 859948 sekiranya anda berhasrat untuk bersama dengan saya (satu hari nanti ke) dalam bisnes Shaklee sendiri.

    Apa kelebihan jadi ahli Shaklee

    Anda dapat membuat pembelian dengah harga ahli (boleh email ke lydzar@gmail.com untuk mengetahui Pricelist Shaklee). Setiap pembelian, anda akan diberi points yang ditukar kepada cash setiap bulan.

    Dengan menjadi ahli di bawah (menggunakan ID saya 859948 sebagai sponsor), anda boleh memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri di bawah bimbingan team kami.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 



      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Mobile/ WhatsApp :013-3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Diet dengan cara sihat dan selamat

    Ramai juga yang salah faham tentang konsep diet utk kurus ni. Ramai yang beranggapan mengurangkan makan adalah cara terbaik utk mendapatkan berat badan yg dikehendaki. Tak kurang juga yang TAK MAKAN semata-mata nak kurus. Tapi ketahuilah bahawa cara itu adalah salah.

    Kita masih perlukan makanan utk 'generate' tenaga. Bila kita tak makan kita akan mudah lesu, penat, tak bermaya dan juga mudah pitam. Cara yang sebenar adalah makan dengan cara yang betul. Disamping itu anda boleh amalkan pengambilan vitamin daripada Shaklee dalam usaha utk menguruskan badan.

    Disini saya kongsikan beberapa produk yang boleh diambil oleh anda terutama bagi yang sedang breastfeeding. Saya tekankan kepada para ibu yang ingin kurus, kerana saya faham anda adalah seorang ibu yang hebat kerana mahu memberikan yang terbaik buat anak-anak anda (susu ibu) dan of course juga mahu menjaga suami (jaga penampilan).

    Bagi yang tak breastfeeding, baca tentang supplement utk anda di sini yer.

    Pakej supplement mampu milik ni hanya berharga serendah RM70 sahaja.

    Set K1

    Vitalea Multivitamin ::  Lecithin :: Alfalfa

    Set K2

    Vitalea ::  Lecithin ::  Alfalfa :: Herb-Lax




    Fungsi:

    Vitalea : Untuk memastikan anda mendapat vitamin & mineral secukupnya meskipun berdiet
    Herb-lax: Bertindak untuk mengaktifkan usus untuk pembuangan toksin yang lebih cemerlang
    Lecithin: Membantu membakar lemak (boleh membantu dalam mengawal tekanan darah, gula dan kolestrol)
    Alfalfa: Bertindak mengangkut lemak untuk dinyahtinja


    Nota:

    1. Ibu yang sedang menyusukan tidak sesuai mengambil Herb-Lax, cukup sekadar menambah Lecithin kepada set penyusuan kerana Lecithin tidak akan memberikan kesan kepada anak yang sedang disusukan.
    2. Lecithin perlu diambil bersama fiber dan di dalam set mampu milik ini, alfalfa adalah fiber yang paling minimum.
    3. Tidak bermakna dengan makan vitamin ini, anda boleh melupakan senaman. Senaman masih lagi aktiviti yang paling penting dalam memastikan kita sihat. Bersenam-lah dua kali seminggu (paling minimum) untuk memastikan jantung kita dapat berfungsi dengan baik dan memecahkan lemak-lemak yang baru terkumpul.


    credit to : VitaminMampuMilik

    Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL 0123103787 atau email ke lydzar@gmail.com.

    5 Tips : Kekal Sihat Cara Tun Dr Mahathir

    credit to Arissa Zoela




    1 – Tidak menghisap rokok

    Siapa bersetuju rokok itu menyihatkan? Terdapat pendapat mengatakan rokok menyihatkan/menyegarkan tubuh badan jika diambil dalam kadar yang betul. Rokok juga berkait rapat dengan peningkatan kadar metabolisma dan sesuai diambil sebagai pemanas badan jika anda menetap di negara beriklim sejuk.

    Namun bagi aku, info ini hanya kelihatan “sahih” dan boleh diterima-pakai jika tembakau yang digunakan datang 100% daripada daun tembakau, dan bukan seperti rokok-rokok komersial yang telah diperkayakan dengan bahan-bahan kimia yang entah dari mana dikutip, juga pengambilannya haruslah bersebab (akal) dan bukannya kerana ketagihan (nafsu).

    2 – Tidak minum arak

    Selain daripada keburukan yang dimiliki, terdapat juga yang bersetuju arak itu bermanfaat kepada tubuh badan jika diambil dalam kuantiti dan cara yang betul. Kajian terkini menunjukkan wine merah mengandungi phenol yang bertindak sebagai antioksidan untuk kesihatan kardiovaskular. Fakta ini mungkin ada benarnya, namun tidak bermaksud aku menggalakkan anda semua untuk meminum arak, kerana arak itu sudah jelas haram di sisi Islam.

    3 – Makan secara bersederhana

    Masihkah anda ingat pada pesan Nabi “berhenti makan sebelum kenyang”? Makan secara bersederhana tidak terhad kepada kuantiti makanan yang diambil, tetapi juga kualiti makanan yang masuk kedalam mulut anda.

    4 – Makan Multivitamin

    Terdapat beberapa sebab mengapa anda harus ambil sebiji pil Multivitamin setiap hari. Salah satu rahsia mengapa Tun Dr. Mahathir berjaya mengekalkan kesihatan hingga ke usianya sekarang ialah beliau mengamalkan pengambilan 1 pil multivitamin jenama “Shaklee” setiap hari.

    5 - Tidur secara mencukupi

    Tidur ini seakan-akan butang reset manusia. Cuma konsepnya tidaklah semudah menekan butang reset sesuatu mesin yang hanya mengambil tempoh beberapa saat, tetapi memakan masa sekitar 7-10 jam sehari (pada waktu malam), bergantung kepada gaya hidup individu tersebut (mereka yang aktif seperti atlit sukan memerlukan tidur yang lebih lama berbanding individu biasa).
    “ Pendek kata kalau kita amalkan cara hidup yang sihat.. tidak mengguna rokok, terutama rokoklah dan arak, kita boleh sedikit sebanyak (mengurangkan risiko mendapat penyakit kronik), yang lain semua (penyakit) kurniaan Tuhanlah.. kita tak tahu..” – Tun Dr. Mahathir Mohamad
    Itu tips daripada Tun Dr. Mahathir yang disiarkan dalam rancangan “Segar” yang diterbitkan oleh TV3 13 tahun yang lalu (1997). Video untuk temuramah ini boleh ditonton di sini.




    Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL 0123103787 atau email ke lydzar@gmail.com.

    Vitamin E meningkatkan risiko kanser Prostat ?

     credit : http://www.anakkuwiraku.com

     " Saya memang amalkan makan vitamin E sejak dulu lagi, sebab saya tahu kebaikannya. Vitamin E Shaklee mahal la dan pada saya semua vitamin E sama sahaja"  ...ini adalah antara jawapan ringkas salah seorang customer saya baru-baru ini apabila saya mencadangkan mencuba pengambilan Vitamin E Shaklee.

    Bila baca tajuk atas entry tersebut pasti pengamal Vitamin E terutama para suami akan jadi gundah gulana memikirkan risiko yang bakal dihadapi. Memang ada kebenaran pada kata-kata itu dan saya tidak menafikannya. Ini kerana ada bermacam jenis vitamin E dalam pasaran.

    Melalui bahan bacaan saya dari penulisan Dr Bruce Miller, kita perlu tahu apakah ciri-ciri vitamin  E yang selamat diambil bukan dalam jangka masa pendek tetapi juga dalam jangka panjang.


    Saya cuba scan buku yang telah dialih bahasa dalam Bahasa Melayu demi memudahkan pembacaan kalian.




    dan PALING PENTING PERLU TAHU KEPENTINGAN LABEL PADA BOTOL
    Tips pilih suplemen vitamin E

    * Sila klik pada gambar untuk besarkan imej.

    Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast].

    Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.
    Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik.
    Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro- Vitamin  A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

    Makanlah vitamin E bersumber semulajadi dan ini boleh dilihat pada label botol vitamin anda sama ada ia 'd' atau 'l'.
    Bagi yang bertulis pada label dengan 'd' ini bermakna ia adalah sumber asli. Manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia. Mengapa perlu memilih sumber asli? Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia kerana jika tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudan hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan.

    Mungkin anda merasakan vitamin E Shaklee mahal berbanding vitamin E di luar sana [ dalam pasaran] tetapi kita perlu tahu nilai yang kita bayar.  
    Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli dan lengkap dengan selenium.

    Adakah kerana hendak jimat hari ini anda menanggung risiko yang besar kemudian hari?  

    Renung -renungkan...... 

    Jangan lupa cuba belek vitamin E yang ada di rumah anda! 

    -------------------------------------------------------------
    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5

     


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)


    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Vitamin A, C dan E untuk kulit yang cantik

    Vitamin memang telah dikenalpasti sangat diperlukan oleh tubuh badan. Fungsi vitamin berbeza dari segi jenisnya. Anggota badan paling besar iaitu kulit, juga perlukan vitamin yang sesuai untuk menjadikan ia lebih sihat. Bila kulit  sihat, barulah nampak sentiasa muda.

    Vitamin A
    Vitamin A sangat penting untuk kulit. Ia membantu proses pembaharuan kulit, makanan atau alat solek yang kaya dengan vitamin A ini sangat diperlukan oleh kulit. Antara fungsi vitamin A adalah :
    • Mengatur pertumbuhan kulit
    • Meningkatkan tahap kelembapan kulit
    • Mempromosikan pembaharuan sel kulit
    Vitamin C
    Daya ketahanan badan dibantu oleh sistem imun. Untuk kulit, Vitamin C adalah komponen utama untuk meningkatkan tahap imun kulit di tahap paling maksimum. Fungsi lain vitamin C untuk kulit adalah
    • Menyokong sistem imun kulit
    • Membantu pengeluaran kolagen
    • Mempromosikan kulit yang tegang
    Vitamin E
    Vitamin E sangat diperlukan untuk kulit. Antara fungsi Vitamin E untuk kulit:
    • melindungi penghalang yang mengekalkan kelembapan kulit
    • melicinkan permukaan kulit
    • membantu mengurangkan radang kulit
    info credit : http://faridzulasyraf.com


     Supplemen untuk kesihatan dan kecantikan kulit
    - Caratomax ( Vitamin A)
    -Vitamin C
    -Vitamin E



    Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL 0123103787 atau email ke lydzar@gmail.com.

    Set Penyusuan Shaklee : Mana satu yang sesuai untuk saya?

    Banyak juga persoalan yang saya terima tentang Set breastfeeding dari Euphoria Group nih. Kami menyediakan set breastfeeding :


    Set B

    Set E

    Set 3M

    Mari saya jelaskan.

    Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. Apa yang ada dalam set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imune sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.



    Set E lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix.

    Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.




    Set 3M
    Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?
    Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,
    si ibu yang nak mula menyimpan stok,
    si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
    ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.
    Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.


    Sila dapatkan khidmat konsultasi sebelum anda membeli mana-mana set di atas. Pastikan anda mendapat ilmu dan maklumat yang selengkapnya sebelum membeli.

    credit : Norita

    Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL 0123103787 atau email ke lydzar@gmail.com.