• Pengedar By Negeri
  • Suplemen Memudaratkan?

    Saya baru sudah bertemu dengan Suhailah, pelanggan baru Kedai TripleS. Sempat juga bersharing tentang bisnes Shaklee dengannya yang menunjukkan minat. Berkongsi atau sharing adalah tunggak pada bisnes ini disamping kekuatan tersendiri vitamin-vitamin Shaklee ni. 


    Bercakap tentang kekuatan suplemen Shaklee, ingin saya tegaskan bahawa semua produk keluaran Shaklee adalah berasaskan bahan-bahan yang natural, selamat, mesra alam dan boleh digunakan tanpa ragu. Jika anda pernah terjumpa akan artikel yang mengatakan bahawa makan vitamin boleh memudaratkan, tentunya vitamin Shaklee tidak tergolong dalam kategori itu.

    Tentu anda risau, sepatutnya makan vitamin dapat mengekalkan kesihatan, tp kenapa pula artikel tu menulis tentang bahaya vitamin??? Tentunya vitamin yang diperkatakan itu adalah VITAMIN SINTETIK!

    Mahu kepastian?? Cuba anda uji vitamin anda.

    Cuba anda ambil sebiji multivitamin yang sedang anda amalkan....genggam selama 5 minit, jika anda dapati tangan anda melekit serta warnanya melekat dengan tangan anda, maka saya sarankan anda memilih vitamin yang lebih baik.

    Vitamin yang sintetik biasanya mengandungi silika gel, pewarna, perasa dan pengawet tambahan....bahan-bahan ini boleh memudaratkan kesihatan kerana tubuh kita hanya perlukan yang asli.

    Hakikatnya pewarna, pengawet dan perasa tambahan ini tidak diperlukan oleh badan dan jika diambil secara berterusan dikhuatiri boleh memudaratkan kesihatan.

    Kesihatan itu sangat mahal...maka amalkan pengambilan supplement dengan ilmu dan bukan kerana trend semata-mata.

    credit to anakkuwiraku.com
    Dan cuba pula anda genggam sebiji Vitalea. Pasti anda akan nampak perbezaannya disitu.

    Vitamin natural tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).
    Vitamin sintetik mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.
    Pendek kata, perbandingan antara vitamin natural dengan vitamin sintetik adalah umpama bunga hidup dengan bunga plastik. Bunga plastik itu memang lebih mudah, murah, dan tahan lama. Tapi keunggulan bunga hidup tidak dapat ditandingi, walau macamana ‘nampak asli’ bunga plastik tersebut.
    Perbandingan yang lain ialah objek sebenar dengan imej dalam cermin. Walaupun kelihatan sama, tp imej dalam cermin tetap bukan objek sebenar.

    Jadi bagi semua pengamal vitamin Shaklee, tetapkan hati anda dan yakinlah bahawa vitamin Shaklee adalah selamat utk dimakan tanpa kesan-kesan sampingan. Walauapapun, segala penyakit dan musibah itu datangnya dari Allah. Jika kita jatuh sakit, jangan terlalu cepat menyalahkan sesuatu. Kembali lah kepada Allah dan memohon agar dikembalikan nikmat kesihatan itu.

    Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL 0123103787 atau email ke lydzar@gmail.com.

    Tips Kesihatan & kecantikan utk wanita 30-an

    Tahun 2011 dah semakin ke penghujungnya. Ada lagi lebih kurang 8hari saja. So bagaimana perjalanan tahun 2011 anda. Semua azam awal tahun dah resolve? Tercapai atau hanya sekadar azam. Heheh harapnya jangan la begitu.

    Tahun 2012, umur saya bakal menginjak ke angka 30an. Wahhh! Macam tak caya je! Percaya atau tak, angka memang akan bertambah setiap tahun. Cuma dari sepatutnya saya selarikan angka itu dengan kematangan diri saya juga. Cakap pasal 30an ni, saya nk share Tips berkaitan kesihatan dan kecantikan utk wanita 30an. Wanita ni, even umur 70 pon  masih mahu kelihatan cantik kot!

    Jom baca tips ini. Saya ambil dari blog Kak Cery.

    1 KAWAL pemakanan. Proses penuaan dapat dilambatkan jika kita mengamalkan pemakanan yang seimbang. Banyakkan makanan berserat tinggi, sayur dan buah-buahan. Kurangkan makanan berlemak, minuman yang mengandungi banyak kafien, minuman ringan dan makanan ringan.

    2 Guna Pelembap yang sesuai. Apabila umur kita menjangkau 30-an, keanjalan dan kelembapan kulit semakin kurang. Oleh itu penggunaan krim pelembab sangat diperlukan.

     
    3 Cuba elakkan dari pancaran cahaya matahari. Jangan biarkan muka anda banyak terdedah kepada cahaya matahari didalam jangkamasa yang panjang. Pendedahan yang lama bukan saja dapat menggelapkan kulit, ianya juga dapat mengurangkan kelempapan kulit yang membawa kepada kekeringan. 

     
    4 Sentiasa bersenam.Pastikan kita melakukan senaman ringan setiap hari selepas bangun tidur. Dan kalau ada masa, lakukan senaman sekurang-kurangnya 3 kali seminggu. 

     
    5 Minum banyak air. Kekeringan dan gejala penuaan boleh diperlambatkan dgn meminum banyak air. Ini kerana air adalah aset penting untuk kesihatan tubuh badan terutamannya kulit muka. Kekurangan jumlah air dalam badan boleh menyebabkan kita mudah diserang pelbagai penyakit. Selain itu, air penting untuk proses penghadaman dan penyingkiran toksin dalam tubuh badan. 


    6 Makanan tambahan. Pengambilan vitamin adalah amat digalakkan untuk wanita 30-an. Kesibukkan dengan tugasan dipejabat dan dirumah menyebabkan kebanyakkan wanita jarang mengamalkan pemakanan seimbang. Jadi pengambilan vitamin dapat membantu menyelesaikannya.

     
    7. Elakkan bermekap tebal. Wanita 30-an seelok-eloknya menggunakan mekap yang nipis dan bersederhana. Cuba elakkan dari menggunakan foundation yang tebal serta lipstik yang merah menyala. Ianya akan membuatkan wanita ini nampak lebih tua dan garang. 

     
    8. Positif, ceria dan selalu bersama yang tersayang. Wanita 30-an mestilah mengamalkan sikap positif, sentiasa ceria dan selalu bersama yang tersayang.
    source:here

    Wahh saya pon perlu mula ikut tips nih sekarang. Umur dah nak masuk 30!!


    Malu malu tuan kedai nk tepek gambar dia kt sini hihihi! Ermm at 30 YO, saya dh ada 3 anak, not bad achievment kot. :)


    Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL 0123103787 atau email ke lydzar@gmail.com.

    Konsultasi dan After Sale Service

    Semalam saya didatangi oleh salah seorang rakan menyusu diopis bertanyakan Set Breastfeeding.

    Rakan : Liza ada jual set Shaklee tu eh?
    Saya : Ada kak. Kenapa?
    Rakan : Akak nk try la. Kak Semah (bukan nama sebenar) ada beli ngn awak kan. Dia kata susu dia jadi BANYAK.

    (Kak Semah masih menyusukan anaknya 1tahun lebih walaupon bukan secara fully kerana anaknya masih belum mahu wean off)

    Saya : Alhamdulillah, serasi la set Shaklee ni dgn dia. Tapi dia takde cerita kt saya lagi pon. Ermm kenapa akak nk try set shaklee ni???

    Dan bermula lah sesi konsultasi dengan rakan saya tadi.

    Untuk pengetahuan semua, sebelum saya menjual apa-apa set dan produk kepada anda, saya pasti akan bertanya tentang KENAPA anda mahu mencuba set tersebut. Saya mahu menyelidiki apakah permasalahan anda supaya apa yang saya cadangkan memang sesuai dan memenuhi keperluan anda. Begitu juga sesudah anda membeli produk. Saya akan pasti bertanya BAGAIMANA kesannya.

    Supaya service saya sentiasa mantap dan anda tak rasa rugi membeli. Jadi diminta jgn malu-malu bercerita dengan saya ye. Kerap berhubung dengan saya utk sebarang persoalan.

    Dan pastinya konsultasi adalah percuma.



    Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL 0123103787 atau email ke lydzar@gmail.com.

    Testimoni : Masalah sickness ibu mengandung selesai dengan Set Mengandung

    Tak sabar rasanya nk kongsikan testimoni dari salah seorang pengamal vitamin Shaklee iaitu kak Akma.

    Kak Akma ada menghubungi saya utk mendapatkan konsultasi bagi mengatasi masalah badan lesu dan letih yang dialaminya ketika awal pregnancy yang keempatnya dulu. Saya mencadangkan Kak Akma utk mengambil set ibu mengandung yang mengandungi Vitalea, BComples, Vitamin C dan Ostematrix.

    Alhamdulillah, menurut kak Akma semua masalah 'sickness' yang dialami ketika itu beransur pulih. Badannya kembali segar dan bertenaga. Jom baca testimoni kak Akma yang dipostkan ke group khas FB bagi pelanggan saya di Kedai Triple-S


    Dan kini kak Akma telah pon selamat melahirkan dan sedang berpantang Ameer Mifzal putera keempatnya.

    Apa fungsi setiap vitamin ini terhadap tubuh ibu mengandung ?

    Vitalea (Multivitamin)
    Menambah kepada kekurangan pada pemakanan harian kita. Ia juga membantu menambahkan keperluan badan kita jika kita tidak mengikut sistem pemakanan yang betul. Mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

    B Complex 
    B Complex Shaklee lengkap dengan asid folic. Asid folic sangat penting untuk bayi dalam kandungan ibu. Juga membantu mengatasi kelesuan. Penting bagi mengatasi masalah kesihatan mental (kemurungan) dan mengatasi stress.

    Vitamin C
    Membantu meningkatkan taraf sistem pertahanan badan bagi ibu-ibu yang mengandung. Vitamin C boleh mengelakkan dari demam dan selsema. Individu yang mengalami stress atau keadaan penat, letih, lesu serta kesibukan memerlukan vitamin C.

    Ostematrix (Kalsium Magnesium)
    Membina tulang dan gigi yang kuat, juga mengelakkan dari kekejangan otot. Untuk menstabilkan denyutan jantung dan darah tinggi. Juga terdapat vitamin D yang boleh mengelakkan jaundice (sakit kuning).


    Tak rugi Kak Akma mencuba set vitamin ibu mengandung Shaklee, kerana ia nyata berbeza dengan vitamin lain.




    Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL 0123103787 atau email ke lydzar@gmail.com.

    Prosante : Sistem Penjagaan Rambut

    Setiap hari rambut anda mengumpul kotoran, minyak dan bahan pencemar yang boleh merosakkan permukaan dan struktur rambut. Pembentukan kekotoran dan produk penggayaan rambut mempercepatkan kerosakan rambut. Rambut anda akan lemah, tidak bermaya dan sukar diuruskan

    Kedai Triple-S memperkenalkan sistem penjagaan rambut dari Shaklee yang bernama Prosante. Dalam sistem ini mengandungi beberapa jenis produk.


    Klik pada nama produk untuk membaca lebih detail.

    Nourishing Scalp Treatment
    Revitalizing Shampoo
    Purifying Shampoo
    Replenishing Conditioner
    Lightweight Conditioner
    Long Lasting Finishing Spray




    Siapa yang sesuai memakai sistem penjagaan rambut ini?

    •   Lelaki dan wanita semua peringkat umur dan semua jenis rambut, malah untuk mereka yang gemar  mewarnakan rambut.
    •   Sesiapa yang mempunyai rambut nipis atau mengalami penipisan
    •   Sesiapa yang menghadapi masalah rambut rosak
    •   Mereka yang mempunyai kulit kepala atau rambut kering
    •   Mereka yang mempunyai kulit kepala atau rambut yang berlebihan berminyak
    •  Sesiapa yang tidak melihat peningkatan yang dapat dilihat pada rambut mereka dengan menggunakan satu syampu atau malah kombinasi syampu popular 
     Cara penggunaan sistem penjagaan rambut Prosante.
     
    Urutkan shampu kepada rambut yang basah. Bilas dan ulangi jika anda mahu. Ikuti dengan Conditioner ProSanté yang sesuai untuk anda.





    Saya pun dah mula memakai produk ini. My first impression adalah BEST SANGAT! 

    So kalau ada yang ada masalah-masalah macam kelemumur, rambut gugur, rambut tidah sihat dan tidak bermaya, apakata anda cuba tukar dari syampu anda sekarang kepada Prosante. Hubungi saya utk konsultasi tentang produk ini ye.


    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.
     
     
      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)
    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Pentingnya hormon oksitosin untuk menjayakan penyusuan

    Dah lama rasanya saya tak post sesuatu yang berkaitan dengan penyusuan kt Blog K3S ni, kan? Saya lebih banyak share tentang vitamin-vitamin yang sesuai utk tujuan-tujuan kesihatan lain saja. Mungkin sebab saya excited dan share kelebihan vitamin Shaklee secara keseluruhan :)

    Baiklah, hari ni saya nk share tentang hormon Oksitosin. Apa kaitannya dengan penyusuan?

    Prolaktin dan oksitosin adalah hormon-hormon yang berperanan penting dalam penyusuan ibu di samping hormon-hormon utama wanita iaitu estrogen dan progesteron. Hormon Oksitosin ialah suatu hormon yang bertindak sebagai 'orang tengah' dalam nilai sesuatu kasih sayang. semakin banyak bilangan Oksitosin, semakin membuak-buak perasaan tersebut.

    Hormon ini lebih banyak dirembeskan di dalam diri perempuan berbanding lelaki. kerana, perempuan memerlukan kasih sayang yang lebih dalam dalam diri mereka, jika tidak, mungkin anak tak akan membesar. salah satu sebabnya, semasa anak menyusu dan takkala anak mula mengisap puting ibu, puting ibu akan mengeluarkan isyarat ke otak dan Oksitosin akan keluar lebih banyak bagi memastikan proses penyusuan berjalan secara lansung semasa anak menyusu.

    credit to : Apa Kata Aiman

    Tips sharing : Pengambilan b complex dan vit c membantu dalam mendapatkan penstabilan hormon oksitosin terutama ibu menyusu. Maka pengambilan dua vitamin ini jangan sesekali dipandang remeh bila kita menyusukan anak supaya kita tak mudah down atau tertekan oleh apa jua persekitaran yang kita lalui. Selain itu cuba amalkan pengambilan makanan atau minuman kegemaran kerana ia sangat membantu dalam proses recover utk ibu yg hadapi susu merundum. Cuba betulkan jadual pam anda. amalkan makanan yang sihat serta pastikan minum air secukupnya demi memastikan keperluan air badan dipenuhi. Jangan lupa berdoa! Mintalah kepada Allah kerana DIA yang berhak MEMBERI.

    Bila bercerita tentang vitamin, ini dia mengapa pentingnya vitamin.

    Vitalea with iron formula : demi memastikan ibu cukup iron semasa menjayakan penyusuan agar tidak mudah pitam atau raa pening disebabkan kurang darah. Ia juga sangat penting untuk pembesaran bayi yang disusukan. Kekurangan iron boleh menyebabkan berat bayi tidak selari dengan pembesarannya.

    BComplex membantu ibu cergas, dan ceria ( membantu penghasilan oksitosin dengan lebih baik bila si ibu itu dalam keadaan tekanan yang terkawal)

    Vitamin C sangat membantu untuk ibu mengatasi tekanan yang dilalui beserta untuk sistem imun ibu dan anak.

    Kalsium perlu utk pembentukan darah, pembentukan saraf dan tulang serta gigi si anak. Ibu memerlukam kalsium. Dan memastikan tidak berisiko mendapat osteoporosis bila tua kelak.

    Protien sangat perlu untuk pembentukan sel. Sel kita terbentuk dari protien. Badan memerlukan 9 asid amino
    ( protien ) yang tidak dapat dihasilkan dari badan. Sel yang sihat terbentuk dari protien yang seimbang.

    credit : Kak Norita

    Sebab itu lah saya menyarankan set lengkap Triple-M yang mengandungi Vitalea, BComplex, Vitamin C, Afalfa, Ostematrix dan ESP diambil bagi memastikan kesihatan si ibu menyusu berada diparas paling optimum. Dengan itu perjalanan penyusuan anda pasti lebih mudah.


    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 



      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Mobile/ WhatsApp :013-3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Fiber Plan Unflavoured

    Diabetes digelar sebagai "Silent Killer" atau Pembunuh Senyap. Pada satu tahap tertentu apabila paras gula dalam badan pesakit diabetes tidak terkawal, ia akan menjejaskan semua organ dan sistem badan seperti kegagalan jantung, mata, hati, ginjal dan pelbagai lagi.

    Bagi yang mempunyai ibubapa ata ahli keluarga terdekat yang menghidap diabetes, boleh sarankan merekan mencuba Fiber Plan Unflavoured dari Shaklee.

    Minuman Fiber ini merupakan serbuk serat semulajadi yang tidak berperisa dan kaya dengan Vitamin C. Setiap hidangan Fiber Plan ini mengandungi 4 g serat larut air. Ianya juga dipercayai dapat mengawal kandungan gula dalam darah dan paras kolesterol serta dapat memperbaiki kesihatan jantung.
    Bagi golongan wanita yang mengandung yg ada diabetes juga dicadangkan mengambil Fiber utk menurunkan paras bacaan gula. Dengan syarat bacaan adalah lebih dari pada 7.

    Hubungi saya untuk info lanjut tentang Fiber Plan Unflavoured !


    Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL 0123103787 atau email ke lydzar@gmail.com.

    Testimoni Berat badan turun dengan Shaklee

    Alhamdulillah, berjaya juga saya hadir ke Kelas Asas Euphoria pada 10hb 12 yang lepas. Bertempat di Hotel Singgahsana Petaling Jaya. Terima kasih kepada suami yang menjadi GPS memandu arah saya malam sebelum itu kerana dia tak dpt nak temankan saya pada hari tersebut.

    Seronok bila berkumpul beramai-ramai dalam majlis perkongsian ilmu mcm ni. I am looking forward to join again in future. Dan menarik sekali apabila salah seorang teman Euphoria, Kak Norhasmah diberi peluang utk berkongsi pengalaman tentang cara dia menurunkan berat badannya.

    Boleh baca perkongsian Kak Hasmah tentang kesah berat badannya di sini



    Saya simpulkan disini, proses menurunkan berat badan memerlukan seseorang itu mempunyai azam dan keinginan yang tinggi, sama seperti ibu yang mahu relaktasi. Yang ni, kita cerita kemudian ye.

    Jadi apa yang Kak Hasmah lakukan,


    1- Jaga pemakanan, mengawal nafsu makan bukannya TAK MAKAN. Jika lapar, boleh ambil REPLACEMENT MEAL. (ESP, Mealshake, Performance Drink)
    2- Bersenam setiap hari walaupon hanya dengan senaman ringkas.
    3-Banyakkan minum AIR MASAK..kerana air masak membantu untuk meningkatkan metabolisma badan.
    4-Banyakkan makan buah-buahab yang kaya dengan serat.

    Sebelum memulakan proses diet, adalah dinasihatkan utk berDETOX dengan HERB-LAX SHAKLEE..Ini adalah proses menyingkirkan toksin dalam badan untuk penyerapan vitamin yg lebih efisyen.

    Seperti yang telah saya tuliskan dalam beberapa entry sebelum ini. Jenis vitamin yang terdapat dalam set diet K1 dan K2 adalah Vitalea, Afalfa, Lecithin dan Herb Lax( bagi perempuan/lelaki atau ibu-ibu yang tidak menyusukan)

    Kak Hasmah sangat setia dengan pengambilan Lecithin sepanjang proses penurunan berat badannya.


    Jika anda berminat utk kurus seperti teman saya ini, boleh la dapatkan Set ini dari Kedai Triple-S. Saya akan berikan anda jadual makan vitamin dan juga beberapa panduan lain supaya diet anda mencapai target. Insya allah :)


    Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL 0123103787 atau email ke lydzar@gmail.com.

    Mealshake & Omega Guard, kanak-kanak sihat dan bijak


    Entry ini khas untuk ibu bapa yang mahu anak-anaknya sentiasa sihat, bergerak aktif, penuh tenaga dan mudah belajar.  Mesti anda dah pernah dengar tentang Mealshake kan? Mealshake memang agak glamour sebagai suplemen yang berupaya meningkatkan selera kanak-kanak. Daripada tak mahu makan, kini asyik nak makan je. Ramai ibu beri feedback ni.

    Bagi ibu bapa yang mendapati anak mereka kurang selera makan dan selalu demam, batuk dan selsema, set ini amat sesuai utk diberikan kepada mereka. Saya gabungkan Mealshake dan Omega Guard khas untuk kanak-kanak.


    Dalam set ini mengandungi Omega Guard dan Mealshake.



    Omega Guard – mengandungi DHA dan EPA serta asid lemak lain yang penting untuk pertumbuhan otak dan mata, serta peredaran darah dan aktiviti sel bagi memastikan keseluruhan tubuh mendapat kekuatan bagi melawan jangkitan yang berbahaya.

    Omega Guard ni anak-anak saya panggil vitamin pecah. Memang moment ceria bagi mereka apabila Omega digigit dan meletup 'POP' didalam mulut.
    Omega Guard yang bersifat anti-inflammatory, selain membantu masalah keradangan@inflammation, juga bantu memanaskan dada dan memudahkan kahak mencair dan senang dibuang oleh kanak-kanak.
    -Merupakan minyak ikan terbaik
    -Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dll
    -EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak dan meningkatkan daya ingatan.

    Mealshake – suplemen ala multivitamin dalam bentuk serbuk untuk kanak-kanak. Hanya beri mereka dos yang sesuai mengikut umur anak-anak anda. Satu canister ni boleh bertahan 1-2bulan tau. Jom baca fakta menarik tentangnya :

    •  Nutrien yang lengkap - Memberikan 24 jenis vitamin A-Z yang penting, mineral dan mineral yang dikesan. Kekurangan mineral surih akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi lesitin soya yang bertindak secara sinergi dengan vitamin larut lemak.
    • Bekalan nutrien utama untuk sel-sel - Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam pembentukan kulit, kuku, rambut, organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
    •  Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
    • Anti-oksida - Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang komponen anti-oksida untuk anti-penuaan.
    • Memulihkan kulit- Mengandungi besi vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel-sel darah merah yang sihat, sekali gus memperbaiki kulit
    • Detoksifikasi - Kaya dengan serat larut yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk mengeluarkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
    • Rasa yang sedap untuk tua dan muda - minuman yang sedap dengan fruktosa semulajadi ; mempercepat pengisian semula nutrien yang perlu untuk badan; tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.
    Mahal? Tak de lah. Harganya setanding dengan kualiti dan pastinya dapat memenuhi kehendak anda yang mahukan anak sihat dan cergas. Dapatkan yang terbaik untuk anak-anak anda dengan harga penjimatan berbaloi! Tak lain tak bukan, pastinya dari Kedai Triple-S. Hubungi saya untuk konsultasi produk secara percuma!

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Wedding Special dari Kedai Triple-S

    Di sana sini dh mula berkenduri. Memang banyak jemputan makan nasi minyak kami terima.

    Alhamdulillah, bagi kenduri yang tidak clash dgn mana-mana jadual kami, akan kami kunjungi. Bagi jemputan yang tak dapat kami penuhi, kami meminta maaf kerana tidak dapat hadir. Walaubagaimanapun, kami tetap mendoakan  semoga kalian berbahagia dengan masjid yang terbina.

    Bagi pengantin dan bakal pengantin, pastinya wajah berseri ketika di pelamin menjadi idaman. Hari bahagia pastinya menjadi satu detik paling bersejarah. Salah satu perkara terpenting ialah seri pengantin, dan wajah yang cantik berseri meskipun selepas bergelar raja sehari.

    Bagaimana utk kekal berseri walaupon setelah solekan ditanggalkan?

    Kecantikan luaran pastinya bermula dari dalam.

    Kebanyakan masalah jerawat bermula di zaman remaja akibat perubahan hormon. Adakah penyelesaiannya? Ya, dan anda boleh mencubanya sekarang, terutama kalau bakal mendirikan rumahtangga. Biar cantik di mata pasangan, kata orang.

    Dapatkan set Wedding Special ini dari Kedai Triple-S. Hubungi saya untuk maklumat lanjut!!


    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 




      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)
    Mobile/ WhatsApp :013-3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head


    Vitamin Ibu mengandung : Vitamin yang PENTING dan vitamin yang TIDAK BOLEH diambil.

    Salah satu saat terindah dalam hidup wanita adalah ketika sedang mengandung. Tak kiralah sedang mengandung anak pertama atau yg seterusnya. Memang setiap saat adalah memori yang paling manis untuk dikenang.

    Dan satu perkara yang sinonim dengan waktu mengandung adalah pengambilan vitamin bagi membantu tubuh ibu bersedia utk pembesaran bayi didalam kandungan. Dalam pada ibu begitu berhati-hati tentang food intake nya, si ibu patut juga mengambil tahu tentang vitamin apa yg BOLEH dan TAK BOLEH diambil ketika sedang mengandung.

    Saya kongsikan artikel yang ditulis oleh Kak Norita tentang Vitamin Shaklee yang boleh dan tidak boleh diambil oleh wanita mengandung.

    Credit to Google


    Memang vitamin hakikatnya adalah makanan tambahan yang diperlukan oleh badan untuk mengisi ruang-ruang kosong yang tidak dapat dipenuhi dari diet pemakanan harian. Namun bagi ibu mengandung hanya ada beberapa vitamin yang disarankan diambil semasa mengandung demi memastikan bayi dalam kandungan membesar dengan sihat dan cukup zat.

    Vitamin yang perlu
    Vitamin yang perlu diambil oleh ibu yang mengandung adalah protien, multivitamin yang lengkap dengan zat besi, vitamin b complex yang lengkap dengan folik asid,Vitamin C, Kalsium dan Omega.

    Fungsi Vitamin 
    Secara ringkasnya kepentingan vitamin tersebut adalah :

    Protien (ESP) : untuk bina sel. Sel terbina dari protien. Tanpa protien, pembinaan dan perkembangan sel boleh terbantut.

    Multivitamin dengan zat besi (Vitalea) : demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin.

    B complex : penting untuk pembinaan sel darah, sarah dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala.

    Vitamin C : pembentukan kolagen dan membantu sistem antibodi.

    Kalsium (Ostematrix) : pembinaan sel darah merah serta tulang bayi.

    Omega Guard : membantu pembentukan sel otak.



    Namun ada beberapa vitamin yang tak disarankan diambil semasa mengandung ialah antaranya Vitamin E, Alfalfa, GLA, Vivix, Cinch kecuali atas saranan doktor sendiri.

    Vitamin2 yang tinggi antioksidan tidak digalakkan diambil di awal kandungan dikhuatiri si ibu akan mengalami risiko keguguran. Biasanya diawal kehamilan, imunisasi ibu memang rendah kerana hendak memberi laluan bayi membesar dalam rahim si ibu. Pengambilan vitamin yang meningkatkan antioksida boleh memberi risiko keguguran pada janin tadi. Maka, vitamin yang tidak boleh diambil seharusnya dihentikan sebaik sahaja mengetahui si ibu telah mengandung.

    Maka sebelum anda membeli apa jua vitamin, pastikan konsultasi diberikan agar pengambilan vitamin memberi kesan kesihatan yang optimum.

    Dapatkan vitamin ibu mengandung anda dari K3S. Hubungi saya untuk konsultasi dan order ye!

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 



      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Mobile/ WhatsApp :013-3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Breastfeeding : Apa yang perlu dibuat jika rasa susu badan kurang?

    Saya nk berkongsi hasil nukilan rakan saya tentang isu SUSU KURANG. Memang jadi sesuatu yang menakutkan bagi para ibu breastfeeding jika tiba-tiba je hasil pumping berkurang. Jadi mari kita baca apa yang Ida tulis.

    credit to mysupervitamins.com

    Untuk menyusukan anak secara eksklusif perlukan komitmen, ilmu dan kesabaran yang tinggi. Jadi lengkapkan diri dengan informasi berguna mengenai keseluruhan proses penyusuan, berada di keliling orang yang support BF dan dapatkan bantuan jika masalah anda tidak dapat diselesaikan sendiri.

    Bagi sesetengah ibu, mungkin merasakan susu mulai kurang atau memang yakin susunya kurang kerana ibunya dulu kurang susu atau anak pertama dulu susu kurang. Jadi, cuba semak list ini, mungkin ia membantu anda kenal pasti masalah kenapa susu mulai kurang dan penyelesaiannya

    1. Anak tengah mengalami growth spurt

    2. Breast tidak dikosongkan dengan sempurna.

    • lebih banyak susu dikeluarkan, lebih banyak susu baru dihasilkan.
    • jadi jika anda kosongkan payudara dengan sempurna, susu baru akan lebih cepat dihasilkan
    • target untuk pam di pejabat, setiap 3 jam dan di rumah pada waktu malam, 20 minit untuk setiap breast untuk setiap sesi.
    3. Tekanan
    • emosi ibu mempengaruhi pengeluaran susu. Jadi, cari jalan untuk menghilang stress dan gembira.
    4. Sibuk dan tidak mengepam dengan konsisten
    • jika anda tidak mengepam, lama kelamaan susu akan berkurangan.
    • ini kerana, otak menerima signal bahawa permintaan telah berkurangan jadi kurangkan bekalan.
    Penyelesaian
    1. Jika anak anda mengalami growth spurt, dia memang agak cerewat dan suka menangis. Jadi, teruskan penyusuan dan cuba jangan stress dengan perubahan sikap anak. Ia hanya sementara.
    2. Kosongkan payudara dengan sempurna. Cuba untuk meluangkan 20 minit untuk setap breast semasa mengepam. Lebih baik double pumping untuk ibu yang bekerja atau belajar kaedah marmet untuk perah dengan tangan jadi boleh menjimatkan masa memerah kedua-duanya serentak.
    Cuba ubah betulkan lekapan breast pump anda selepas beberapa ketika. Jika menyusu direct, cuba ubah posisi anda. Ini bagi memastikan semua susu di semua bahagian dikosongkan sepenuhnya.
    Semasa menyusu direct, pastikan bayi menyusu secukupnya di sebelah payudara dahulu. Offer breast sebelah lagi (jika dia masih mahu). Jika tidak, sambung pump untuk 10 minit lagi di payudara yang sama selepas baby menyusu walaupun hanya dapat 1oz. Untuk next session, offer breast yang berlainan dari sesi sebelumnya. Ini bermakna, alternate breast untuk setiap sesi bagi ibu yg direct feeding.
    4. Semasa cuti bekerja direct feeding sekerap mungkin. Ini kerana, skin to skin stimulation sangat berkesan. Lakukan power pumping sekali sekala untuk memberi ransangan demi meningkatkan pengeluaran susu.
    5. Jangan berikan air suam atau susu formula. Jika anda memperkenalkan susu formula, permintaan terhadap susu ibu semakin berkurangan. Jadi, macam mana nak meningkatkan permintaan dan penghasilan susu anda.
    6. Dapatkan rehat secukupnya dan makan makanan berkhasiat untuk tenaga berpanjangan. Ambil supplemen yang semulajadi jika anda berkemampuan dari segi kewangan dan kekangan masa untuk menyediakan makanan sempurna untuk diri sendiri. 
    Minum air kosong secukupnya. Jika tidak, darah menjadi lebih pekat dan badan perlu bekerja lebih keras.

    7. Pastikan lekapan / latching anak betul supaya breast dapat dikosongkan betul dan anak mendapatkan foremilk dan hindmilk.
    8. Penggalak susu atau galagtagogue adalah herba untuk meningkatkan production susu seperti alfalfa. Namun, ia lebih berkesan dengan kekerapan penyusuan atau mengepam. Jika tidak, sebarang penggalak susu hanya memberi kesan sementara atau tidak berkesan kerana asas penyusuan adalah supply vs demand.

    9. Anda mungkin tidak merasakan engorgement tapi ini tidak bermakna susu anda sudah kurang. Ini adalah petanda badan sudah adjust dengan demand anak.

    10. Jika breast pad dah tak basah atau breast dah tak leaking juga tidak bermakna susu dah tak cukup. Ini hanya petanda badan hanya menghasilkan susu yang cukup untuk permintaan anak. Anda harus sentiasa positif dan yakin dengan kemampuan diri. Breastfeeding is more than just milk.

    11. Ada sesetengah ibu yang mempunyai duktus atau gugusan susu yang sedikit berbanding ibu lain. Anda boleh berjumpa Lactation Counselor(LC) untuk mendapatkan nasihat lanjut jika tip di atas telah anda ikuti dan masih tidak berhasil.



    Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL 0123103787 atau email ke lydzar@gmail.com.

    Omega Guard - Alternatif kepada Ubat Batuk


    Macam ni la ragam anak saya kalau demam. Bila dh demam tu, lagi 2 penyakit member baik pada demam ofcourse akan datang bersama. Tak lain tak bukan, batuk dan selsema.
    Sebagai solution, saya bagi Omega Guard Shaklee sebagai ubat utk melegakan batuk anak lelaki saya Hadif. Nama manja vitamin ni si Hadif bagi = 'vitamin yang pecah'. Memang Omega Guard ni favorite vitamin dia. Without fail, balik je dari taska dia akan mintak. Waktu dia batuk minggu lepas, saya bagi dia 2 biji Omega Guard setiap hari. Normally 1 biji saja.
    Alhamdulillah dalam masa 3 hari je, batuknya sembuh.
    Jom lihat bagaimana Puan Salbiah atasi masalah anaknya yang kerap tak sihat. Mungkin kita juga sedang mengalami dilema seperti Puan Salbiah. Nak tau apa kata dia, jom tengok video yang hanya 1minit 38saat ini. Its going to be worth it! 

    Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska, Apa Nak BUAT?
    BAGAIMANA OMEGA GUARD BERFUNGSI.
    Omega Guard yang bersifat anti-inflammatory , selain membantu masalah keradangan@inflammation, juga bantu memanaskan dada dan memudahkan kahak mencair dan senang dibuang oleh kanak-kanak sebaya Hadif. 
    Jadi jika ada anak-anak anda yg batuk dan anda sudah bosan memberikan anak anda ubat batuk, mungkin sekarang la masa utk mencuba Omega Guard Shaklee kepada mereka. 
    Selain berfungsi sebagai 'ubat batuk' untuk kanak-kanak, Omega Guard juga berfungsi sebagai ubat sakit sendi bagi golongan dewasa khasnya warga tua.
    Sedikit fakta ringkas tentang Omega Guard Shaklee


    -Merupakan minyak ikan terbaik
    -Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dll
    -EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak dan meningkatkan daya ingatan.
    Ianya memang pilihan terbaik kerana saya memang dah bosan bagi ubat batuk klinik tapi batuk tak baik pun. Saya sendiri pun takkan minum dah ubat batuk yang mungkin ada campuran steroid ketika saya batuk. Saya lebih suka natural remedy dan menggunakan suplemen untuk mengembalikan kesihatan.

    Harga bagi sebotol Omega Guard hanya RM136, 90 biji. Tapi jika anda mahu penjimatan berganda, klik sahaja pada gambar dan anda akan tahu anda boleh dapatkan Omega Guard pada harga lebih murah.

    Jadi Ahli Shaklee

    Saya adalah Pengedar Sah Shaklee di Kota Damansara dan Subang Bestari. COD di kawasan tersebut dan penghantaran secara pos keseluruh Malaysia. 

    Untuk info lanjut, sila hubungi saya melalui kontek info kat bawah tu. 

    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424

    Bagaimana Vivix Bertindak

    Dalam entry sebelum ni, kita dh tau serba sedikit tentang Vivix the magic potion. So sekarang mari kita lihat secara ringkas bagaimana Vivix bertindak ke atas sistem tubuh badan kita.

    info kredit to : VitaminSemulajadi.com

    Vivix bertindak dalam 4 cara:

    1. Mempertahankan sel (cell defense)

    vivix shaklee cell defense

    2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)

    shaklee vivix cell energy

    3. Memperbaiki sel (cell repair)

    shaklee  vivix cell repair

    4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)

    vivix shaklee cell performance


     Aha sebab tu la Vivix ni dapat mengekalkan keremajaan kepada si pengamal.

    Tubuh badan kita terdiri daripada sel-sel hidup yang sering bertukar ganti dan mengalami proses penuaan. Dengan adanya tindakan defend, energize, repair dan cell performance ni, sel anda akan sentiasa menjadi muda kerana maintenance yang dilakukan terhadap sel tubuh. Tapi kalau kita biarkan saja sel-sel kita tanpa maintenance, of course la dia akan beredar mengikut zaman dan mengalami penuaan.

    Menarik kan!

    Jadi kalau terasa nk sentiasa muda forever young gitu, amalkan lah sesudu teh Vivix seetiap hari.

    Dan carta di atas adalah perbandingan Vivix dengan produk Superfruit keluaran lain. Produk-produk tersebut juga mempunyai tujuan yang sama iaitu anti-aging dan general health. Tapi cuba anda perhatikan berapa banyak kriteria Vivix di'tick' dalam jadual ni berbanding produk lain.

    Sebab itu lah harganya sedikit mahal. Dan sudah agak memadai jika anda hanya mengamalkan Vivix tanpa vitamin lain. Tapi jika anda ada bajet lebih, boleh je nak makan Vivix dengan vitamin lain kerana ia akan kerana ia memberi kesan sinergi bila diambil bersama-sama.

    So ada yang berminat!? Sekejap lagi saya akan upkan entry lagi berkaitan Vivix dan sesuatu yang lebih menarik untuk anda! Stay tune!!


    Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL 0123103787 atau email ke lydzar@gmail.com.