• Pengedar By Negeri
  • ESP DAN PESAKIT DIABETES

    APAKAH DIABETES??

    Diabetes adalah satu keadaan dimana tahap gula didalam darah anda adalah tinggi dari normal. Ia adalah satu daripada faktor utama untuk mendapat sakit jantung atau angin ahmar. Diabetes berlaku apabila pankreas dalam badan tidak lagi menghasilkan insulin atau badan tidak boleh menggunakan insulin sendiri dengan berkesan. Makanan yang kita makan akan bertukar kepada gula dalam badan kita. Insulin akan digunakan untuk membawa gula dalam saluran darah kedalam sel dan tisu, dimana ia akan digunakan untuk bahan bakar.

    Apabila kekurangan insulin, gula tidak boleh dibawa kedalam sel dan tisu, maka paras gula dalam badan akan meningkat. Ini akan merosakkan sel yang memerlukan glukosa untuk bahan bakar dan juga ini akan merosakkan organ dan tisu yang didedahkan kepada tahap glukosa yang tinggi.


    Sesuai statusnya sebagai penyakit kronik yang kekal sepanjang hayat, diabetes memerlukan kawalan serta pemantauan yang cermat dan berhati-hati.Tanpa pengurusan yang sewajarnya, ia boleh membawa kepada hiperglikemia yang berkait rapat dengan kerosakan berpanjangan tubuh badan serta kegagalan pelbagai organ dan tisu.

    Komplikasi jangka panjang dan pendek termasuklah penyakit kardiovaskular, kegagalan buah pinggang, penyakit saraf dan mata.

    CADANGAN KEDAI TRIPLE S :ENERGISING SOY PROTEIN (ESP)

    ESP bukan lah ubat untuk Diabetes. Tapi ia mampu membantu tubuh pesakit mengawal kandungan gula dalam darah dan mengurangkan risiko komplikasi.
    Kenapa ia sesuai untuk pesakit DIABETES?? Kerana ESP adalah minuman soya yang mempunyai kandungan Indeks Glisemik yang rendah.

    Adalah penting bagi pesakit Diabetes mengikut diet yg direka khas bagi mereka untuk menjaga paras gula dari meningkat secara mendadak setiap kali selepas makan.

    Kajian mendapati pesakit Diabetes yang mengikuti diet 'Low Glysemic Index', selama 6 bulan mempunyai kawalan gula darah yang lebihbaik dan kurang berisiko untuk sakit jantung berbanding pesakit Diabetes yang mengikuti diet yang lain.

    Jadi, warwarkan lah kepada saudara mara atau rakan taulan yang sedang mengidap pesakit Diabetes. Mereka boleh mengambil ESP untuk mengawal paras gula dalam darah mereka.

    HARGA RETAIL ESP 850 gram : RM150WM/RM155EM

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 

      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS
    (K3S)

    Mobile: 0123103787
    WhatsApp :013-2048424 


    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Latest post: INFO Kedai Triple-S : ESP DAN PESAKIT DIABETES Amat sesuai diambil oleh pesakit Diabetes untuk mengawal paras gula dalam darah mereka. Sesuai statusnya sebagai penyakit...
      Like · Comment · Share Kedai Triple-S page on Facebook     Like

    Bolehkah Vitamin C Memperbaiki 'Skin Tone' Anda???

    Salam 9 Ramadhan :)

    Fakta Vitamin C [at] K3S
    -----------------------------------------------

    Bolehkah Vitamin C Memperbaiki 'Skin Tone' Anda?

    Jawapannya BOLEH!!!

    Penyebab utama tona kulit wajah tidak sekata adalah disebabkan oleh MELANIN atau pigmen didalam kulit anda tidak ter'sebar' dengan rata. Ia berkemungkinan terjadi kerana parut jerawat, 'hyperpigmentation, dan pelbagai penyebab lagi. 

    Punca utama kepada masalah kulit sebenarnya adalah RADIKAL BEBAS. Radikal bebas menyebabkan kerosakan tisu, dan terdedah kepada cahaya matahari, pelbagai pencemaran juga asap rokok jua adalah penyumbang pada kerosakan sel dan tisu tubuh badan kita.

    Semua punca ini akan membuatkan kulit hilang keanjalan, kendur, dan tidak berkemampuan untuk menggantikan sel kulit yg telah mati.

    Tapi BAGAIMANA?

    Vitamin C adalah sejenis ANTIOKSIDA yang akan meneutralkan RADIKAL BEBAS dan mengelak kulit kita daripada teroksida. Kulit yang teroksida dipanggil 'dead skin' akan kekal dilapisan teratas kulit dan menghalang penbentukan sel baru dan menyebabkan kulit kita kelihatan kusam, tidak rata dan tidak bermaya.

    Maka pengambilan Vitamin C semulajadi dan bersifat sustained released adalah sangat digalakkan supaya tubuh sentiasa menerima bekalan vitamin C yang berpanjangan. Anda juga boleh menggunakan krim-krim luaran untuk membantu proses pembaharuan kulit secara perlahan.

    SO ADAKAH ANDA SUDAH MENDAPATKAN SATU BOTOL VITAMIN C SUSTAINED RELEASE SHAKLEE?

    Jom dapatkannya sekarang!! Of course nak nampak lebih berseri menjelang musim raya nanti kan :)

    HARGA RETAIL VITAMIN C 180BIJI : RM92.50WM/RM97.50EM

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS
    (K3S)

    Mobile: 0123103787
    WhatsApp :013-2048424 

    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Performance Drink Teman Anda Berpuasa

    Performance Drink Teman Anda Berpuasa

    Dah hari kelima Ramadhan 2012 :)
    How are u doing? Macam mana production susu anda? Macam mana dengan anda sendiri sepanjang puasa dan menyusukan ni? Hari ni sebab stok Performance Drink dah sampai setelah lebih dua minggu out of stock, saya pon nk share few info BEST pasal Performance Drinks.


    Performance Drink :

    Ia bukan MILK BOOSTER, tp ia agak penting juga untuk semua ibu menyusukan especially diwaktu bulan Ramadhan ni. Saya memang dengar banyak keluhan ibu menyusu, lepas sesi pumping je mesti rasa nk pitam. Menjelang petang rasa nk muntah pulak.

    Keadaan yang terlalu lapar atau terlalu dahaga memang boleh menyebabkan ibu menyusu rasa spt itu. Salah satu punca rasa nak pitam berlaku kerana peredaran darah (liquid) yang terganggu.

    KENAPA SAYA SARANKAN PERFORMANCE DRINK SEWAKTU BERPUASA DAN MENYUSU?

    1. PD membantu mengawal bendalir dalam badan supaya ia bertindak secara normal. Kawalan bendalir yg terganggu akan menyebabkan sistem peredaran darah juga terganggu dan boleh menyebabkan sesorang mudah rasa nk pitam.

    2. PD mengandungi formula untuk imbangan elektrolit yang sempurna seperti minuman isotonik. Minuman isotonik biasanya diambil oleh ahli sukan atau yg gemarkan aktiviti lasak untuk menggantikan cairan yg telah hilang dari tubuh mereka. Sama juga dengan Performance Drink, ianya digunakan untuk menampung kekurangan pengambilan air apabila sedang berpuasa.

    ISTIMEWANYA PERFORMANCE DRINK DENGAN FORMULA OPTICARB!

    Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah

    Jadi anda ibu menyusu pasti dapat menyusukan, mengepam, berpuasa dan beramal ibadah sepanjang Ramadhan dengan lebih mudah apabila mengambil Performance Drink :)


    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. 
    Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    SMS / WHATSAP : 013 3583424



    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head




    Kepentaingan minum AIR

    Hari ni nak share, bukan tentang produk Shaklee. Tapi nak share tentang AIR yang tersangat penting dalam kehidupan harian kita. Mana yang lebih penting, AIR atau Makanan??  Bayangkan adakah anda boleh survive tanpa air?

    AIR :

    Air tidak mengandungi karbohidrate, protin atau pun lemak. Ia juga tidak mengandungi kalori. Tetapi air adalah satu komponen yang terpenting dalam nutrisi harian kita.

    Air boleh didapati juga didalam makanan, contoh buah-buahan dan sayur-sayuran selain diminum secara terus. Air jus yang tinggi kandungan gula akan melambatkan penyerapan air dalam badan. Oleh itu, kawal lah pengambilan air bergula anda.

     AIR DAN KEPENTINGANNYA :

    •  Air membantu menstabilkan suhu badan.
    • Air membantu menbawa nutrien keseluruh organ badan
    • Air menyingkirkan toksin
    • Air adalah sebahagian daripada darah dan juga cairan dalam badan yang lain
    • Air sangat penting sebagai 'joint-lubrication'
     

    KEPERLUAN HARIAN :

    Manusia memerlukan 2 - 2.5liter air sehari. Dalam suhu atau cuaca yang lebih panas, kita perlukan lebih air untuk mengelak daripada dehidrasi.

    BAGAIMANA AIR HILANG DARI BADAN?

    • Dalam urin
    • Melalui peluh
    • Melalui najis
    • Melalui paru-paru

    AIR YANG MEMBUAT ANDA TERHIDRAT.
    • Air berkafein
    • Air berkarbonat
    • Energy Drinks tertentu
    • Alkohol
    Saya suka sangat berpesan pada semua pelanggan saya untuk mengambil air secukupnya setiap hari, terutama sekali bila makan suplemen. Kerana ia sedikit sebanyak akan membuatkan darah dan liquid dalam badan kita menjadi lebih pekat. Jadi untuk menstabilkan keadaan, kita perlu minum air secukupnya.

    Tips minum air : SIP IT, DONT DRINK IT!!

    Maknanya minum air sedikit-sedikit tetapi kerap, bukan sekali minum 500ml sekali teguk. Pasti akan akan berulang ke toilet banyak kali kalau amalkan cara kedua :)


    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.
     
     
      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)
    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Set Women's Health : Untuk Kesihatan OPTIMUM setiap wanita

    KETAHUI KEPENTINGAN KESIHATAN WANITA

    Wanita tunjang keluarga. Wanita adalah ibu, kakak, adik, nenek dan menjadi kesayangan setiap orang dalam keluarganya. Tugas wanita zaman sekarang yang banyak membantu menjana ekonomi keluarga dan negara juga sangat tinggi nilainya.

    Kesihatan wanita amat penting kerana mereka memainkan peranan penting untuk menjaga kesihatan setiap ahli keluarga dan orang sekeliling mereka. Ramai wanita terlalu sibuk sehingga mengabaikan kesihatan diri mereka sendiri.

    Dalam kehidupan seorang wanita, mereka mengalami beberapa peringkat perubahan hormon iaitu dari peringkat baligh kepada kehamilan sehingga lah keperingkat putus haid. Setiap peringkat ini memerlukan penjagaan yang khusus.

    Diet yang seimbang, senaman dan amalan makanan tambahan yang betul sangat penting untuk mereka kekal sihat dan mencegah daripada penyakit yang berkaitan dengan usia, contohnya kencing manis, kanser dan penyakit jantung.

    Beberapa komponen terpenting bagi wanita untuk mengekalkan tahap kesihatan di paras OPTIMUM:

    DOCOSAHEXAENOICACID (DHA) & EICOSAPENTAENOICACID (EPA) : merupakan asid lemak omega 3 yang dikenalpasti dapat memberi sokongan nutrisi bagi menyokong tahap kolestrol yg baik sekaligus menjadikan jantung sihat.

    GAMMA LINOLENICACID (GLA) : GLA telah digunakan secara tradisional untuk keselesaan semasa kitaran bulanan atau haid termasuk dapat melegakan kesakitan (period pain), sakit kepala, ketidakselesaan termasuk juga simptom-simptom pre-menopaus.

    CALCIUM, MAGNESIUM, VITAMIN D, MINERALS ZINC, COPPER & MANGANESE :
    Wanita perlu menitikberatkan kesihatan tulang mereka. Dianggarkan sejuta rakyat Malaysia kurang kesedaran berkenaan bagaimana untuk mengekalkan tulang yang sihat. Mengambil kalsium, magnesium, Vitamin D  dan zink, copper dan mangan dalam diet harian dapat membantudalam pembentukan dan penyelenggaraan tulang dan gigi yang sihat.

    K3S dan Shaklee mengesyorkan set Women's Health untuk kesihatan OPTIMUM wanita. Ianya adalah kombinasi nutrien yang menepati keperluan wanita disetiap peringkat kehidupan mereka.




    Harga retail bagi setiap produk dalam set ini :
    Omega Guard :RM136WM/RM140EM,
    GLA Complex RM91.25WM/RM95EM dan
    Ostematrix RM61WM/RM65EM

    Hubungi saya untuk maklumat lanjut, konsultasi dan pesanan Set Women's Health anda!!
    _________________________________________________


    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

    * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced
    .

    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 

      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS
    (K3S)

    Mobile: 013 3583424



    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head


    Latest post: Sempat update blog tentang Vitamin C Sustained Release sementara tunggu ayam 'thawed,nak masak untuk sahur. http://semuasihatselalu.blogsp... Sustained Release Vitamin C 500mg : Manfaat UTAMA K3S:Semua.Sihat.Selalu by Lydzar
      Like · Comment · Share Kedai Triple-S page on Facebook     Like

    Sustained Release Vitamin C 500mg : Manfaat UTAMA

    Vitamin C adalah salah satu produk Shaklee yang termasuk dalam kategori ANTIOKSIDA. Antioksida bertujuan untuk menguatkan sistem imun tubuh manusia.

    Jom kenali lebih dalam akan Sustained Release Vitamin C 500mg





     THE SHAKLEE DIFFERENCE

    "Sustained Released" atau 'sains pembebasan berterusan  secara semulajadi' adalah hasil rekaan oleh Shaklee. Setiap tablet mengandungi hidangan 7.5biji buah termasuk kulitnya dan pembebasan 1.5biji vitamin C ke dalam tubuh kita setiap jam.

    Setiap tablet mempunyai 120mg BIOFLAVANOID (25% dari bioflavanoid diekstrak dari kulit buah) --> dikenali sebagai VITAMIN C COMPLEX.
    Ia mempunyai kemampuan untuk meningkatkan keberkesanan vitamin Cdalamtubuh badan kita, melegakan indlamasi, menentang jangkitan bakteria dan menentang radikal bebas


    MANFAAT UTAMA VITAMIN C :

    manfaat vitaminc

    AMARAN!!!

    Perkara-perkara dibawah adalah 3 faktor yang menyebabkan Vitamin C termusnah dari tubuh badan kita.



    Kepentingan Vitamin C


    -1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg Vitamin C
    -Kontraseptif dan pil penahan sakit akan menyusutkan Vitamin C dengan banyak
    -Keresahan (stress) akan mempercepatkan penyusutan Vitamin C

    Adakah anda tahu?

    Manusia tidak dapat menghasilkan vitamin C sendiri. Tambahan pula Vitamic C larut air dan akan hilang secara berterusan dari tubuh kita.

    Oleh itu, adalah perlu untuk kita mengambil Vitamin C setiap hari. 2 tablet sehari sesuai untuk mereka yang seperti diatas


    sumber : Buku Panduan Nutrisi

    HARGA PASARAN BAGI VITAMIN C SHAKLEE ADALAH RM92.50(WM)/RM97.50EM

    Hubungi saya untuk maklumat lanjut, konsultasi dan pesanan Vitamin C anda!!
    _________________________________________________

    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.
     
     
      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Set Shaklee : Family Total Wellness Program

    Family Wellness Program : Set ASAS Shaklee yang esuai untuk seluruh ahli keluarga demi menjaga kesihatan keseluruhan mereka.

    Set ini sangat sesuai juga untuk wanita yang sedang menyusu, sedang berpantang, sedang dalam proses pemulihan selepas pembedahan, mereka yang sering keletihan dansebagainya dengan penambahan beberapa vitamin lain seperti Afalfa dan Ostematrix.

    Family Total Wellness Program




    ESP : ESP adalah makanan tambahan berasaskan kacangsoya. ESP telah diiktiraf seluruh dunia melalui kajian yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan.
    Ianya dihasilkan dari kacang soya 'non-GMO' yang mana ia diproses pada kadar suhu yg rendah.

    Vitalea : Multivitamin dan mineral yang pertama dicipta. Tablet Vitalea disaluti dengan serbuk nutrisi spirulina. Ianya merupakan tablet multivitamin yang paling cepat larut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral didalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

    Vitamin C : Setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5hidangan buah oren dan kajian telah mendapati bahawa 2 tablet vitamin C mampu kekal dlm plasma darah kita selama 24jam. Setiap tablet mengandungi bioflavanoid dan ia mempunyai kemampuan untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dalam tubuh kita.

    BComplex : mengandungi lengkap dengan 8 komponen penting vitamin B termasuklah 100% biotin dan asid folik. Bioavailability (kadar kebolehserapan) vitamin B Complex sangat tinggi dan berkualiti.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

    * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced
    .

    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


    Lydzar Rusman,  
    SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Mobile/ WhatsApp :013-3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

     

    Suplemen untuk pesakit darah tinggi

    Hampir habis training semalam, sempat saya ditanya oleh trainer tentang suplemen yg sesuai untuk orang yg mempunya high blood pressure.

    High blood pressure atau tekanan darah tinggi atau juga hipertension adalah berkaitan dengan peningkatan kolestrol dalam badan, dan juga pengoksidaan yang berlaku pada kolestrol dalam dinding arteri yg menyebabkan darah menjadi semakin pekat. Apabila darah menjadi semakin pekat, keadaan ini akan menghalang peredaran darah yang lancar lantas memaksa jantung untuk bekerja lebih keras berbanding biasa.

    Kesan dan komplikasi biasa terhadap pesakit darah tinggi:

    • Strok- yang berlaku apabila salur darah ke otak disekat, bocor dan pecah
    • Jantung- salur darah yang membekalkan otot jantung disekat sepenuhnya
    • Kegagalan jantung- jantung tidak dapat mengepam darah dengan secukup- cukupnya
    • Kerosakan ginjal
    • Kerosakan mata

     Jenis-jenis darah tinggi :

    Hipertensi Primer

    Ini membentuk sebahagian besar dari hipertensi-hipertensi. Punca peningkatan tekanan adalah tidak diketahui. Akan tetapi, faktor-faktor risiko adalah:
    • Sejarah hipertensi dalam keluarga
    • Kegemukan
    • Pengambilan garam dan alkohol yang melampau
    • Merokok
    • Tekanan yang melampau.

    Hipertensi Sekunder

    Ia adalah peningkatan tekanan darah disebabkan oleh punca-punca/ penyakit-penyakit yang lain seperti:
    • Penyakit-penyakit ginjal
    • Penyakit-penyakit endokrin
    • Disebabkan ubat
    • Kecacatan kelahiran
    • Punca-punca lain.
    Cadangan suplemen Shaklee yang sesuai untuk hipertension:

    Omega Guard : berfungsi untuk melancarkan peredaran darah dan menghalang pembekuan

    Vitamin E: membekalkan selenium yang cukup untuk menghalang kekurangan selenium yg seringkali dikaitkan kepada penyakit jantung.

    Lecithin : mengemulsi lemak yang menyumbang pada pembentukan kolestrol.

    Garlic Complex: merendahkan tekanan dan mencairkan darah.

    Vitamin C : mengekalkan kolestrol sihat. Vitamin C mampu mengurangkan  kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat.

    Hubungi saya untuk sesi konsultasi dan order!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


      Lydzar Rusman,
    Mobile: 013 3583424
    lydzar@gmail.com
    http://semuasihatselalu.blogspot.com
    https://www.facebook.com/KedaiTripleS
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head