• Pengedar By Negeri
  • Susu MERUDUM dan TIPS MENINGKATKAN semula

    Isu glamor ibu menyusu : SUSU MERUDUM!



    Sebelum anda panik dan memberikan anak anda susu formula, kenalpasti dulu apakah punca susu anda drop.

    Kenalpasti masalah akan membuat ibu lebih tenang dan bertindak secara rasional untuk mengatasi masalah tersebut sebelum surrender pada keadaan.

    Jom tengok apa masalahnya :

    -Sesi perahan dan sesi penyusuan terus yang konsisten :
    Adakah jadual pumping anda di tempat kerja konsisten? Adakah penyusuan terus (direct feeding) masih kerap. Kebiasaannya susu merudum kerana kekurangan rangsangan dilakukan terhadap payudara. Bila stimulation (demand) kurang, maka ia akan mempengaruhi penghasilan susu.

    Tertekan dengan persekitaran/kerja :
    Terlalu banyak kerja membuat ibu tension. Masalah keluarga atau masalah kewangan membuat anda kusut?

    Prestasi pam :
    Bilakah kali terakhir anda servis breastpump anda? Pump elektrik perlu diservis pada kala tertentu.

    Kurang minum air :
    Terlalu sibuk dengan aktiviti harian sehingga ibu terlupa akan perlunya minum air secukupnya.

    Ibu tidak sihat : 
    Ibu demam? Ibu batuk dan selsema? Ibu bengkak susu?

    Mengandung :
    Sila buat UPT test ye ibu, hormon hamil memang menjadi punca kepada kemeruduman production susu badan

    Sedang mengambil pil perancang :
    Terdapat banyak pil perancang yg tidak sesuai untuk ibu menyusu kerana ia boleh 'mengeringkan' susu ibu

    Sedang mengikuti diet yang ketat :

    Ibu menyusu perlukan kalori yang cukup untuk menghasilkan susu. Jangan sampai tak makan sebab nk kurus. Nnt anak pun kurus sama :)

    Dah cek? Dah kenal pasti? Ibu DIMANA? 

    Untuk mengatasi masalah diatas, jom ikuti tip-tip meningkatkan semula penghasilan susu seperti berikut :



    Bila kita dh kenalpasti masalah, mari kita ikuti tip-tip mengatasi dan meningkatkan semula penghasilan susu ibu:

    Sesi perahan BERJADUAL yang konsisten, dan sesi penyusuan terus yang KERAP. Sesi ini adalah sesi untuk meningktkan stimulasi pada payudara sekaligus membantu meningkatkan penghasilan susu. Sangat digalakkan membuat teknik double pumping, tandem pumping, dan POWER PUMPING utk tujuan memperbanyakkan stimulasi.

    Mengawal mood : Ibu menyusu perlu sentiasa gembira demi menghasilkan hormon oksitosin yang lebih byk. Hormon oksitosin akan merangsang pengeluaran susu ibu yang lebih lancar dan banyak. Cek pam anda. Jika performance/sedutannya semakin perlahan, mungkin anda perlu menghantarnya utk diservis. Pam elektik mempunyai tempoh masa (lifetime) bergantung pada jenis pam. Apabila dh mencapai tahap maksimum, prestasi pam tersebut akan semakin berkurang. Servis atau beli baru sahaja :D

    Minum banyak air. Susu terhasil daripada air. Jadi kalau ibu kurang minum air, bagaimana susu hendak terhasil. Pengambilan lebih 3liter sehari adalah sgt digalakkan.

    Gunakan pil atau kaedah merancang yang sesuai untuk ibu menyusu. Cadangan terbaik bagi pil perancang adalah Pil Noriday. Selainnya kaedah merancang secara semulajadi, penggunaan kondom, penggunaan IUCD dan implanon adalah antara kaedah yang selamat untuk ibu menyusu dan tidak menjejaskan penghasilan susu ibu.

    Ibu diet? Tak dinafikan memang ramai ibu yang berazam utk kembali langsing setelah melahirkan. Jika ibu mahu berdiet, ikutlah diet yang sesuai tanpa mengganggu pengambilan kalori harian anda. Ibu menyusu memerlukan kalori yang tinggi untuk menampung keperluan badan sendiri dan juga utk menghasilkan susu badan.

    Ibu mahu sentiasa sihat dan cergas. Saya percaya dgn cara amalan pemakanan yang sihat dan amalan pengambilan suplemen sgt membantu tubuh ibu utk kekal sihat dan cergas. Dapatkan panduan dari Doktor anda sebelum mula mengambil apa-apa produk suplemen.

    Semoga tips ini memberi inspirasi kepada anda utk terus menyusukan permata hati anda.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    TwitterLatest tweet: RAHSIA SUSU IBU BANYAK, kini BUKAN RAHSIA lagi. Dapatkan tips-tips penyusuan, tips pengendalian susu perahan,... http://t.co/D12xWfa0 Follow @lydzar Reply Retweet   08:46 Sep-22

    VIVIX : Testimoni pesakit STROKE

    Ini adalah antara testimoni terbaru bagi mereka ygnmengambil Vivix bagi pelbagai tujuan.

    Kali ni saya nk kongsikan cerita Ain, yang memberikan ibunya Vivix. Ibunya telah diserang strok sejak 2011 dan baru sahaja mencuba Vivix untuk beberapa hari. Ternyata dengan izin Allah jua, ibunya menunjukkan perkembangan positif.

      ----------------------------------------------------------------------------
    Hari ni sangat happy sebab dapat tahu promo bulan September jatuh kepada VIVIX.. OOoooo Yeeeaaah.. Suka sebab dah start bagi kat mak.. Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati...Tubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat..

    Mula2 kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express 'feeling' pun tak dapat apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari2 juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung.. Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelanpun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan biar macam tu je.. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight jugalah minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Daripada tak buat apa2 sebab nampak mak makin lemah..

    Bila dipindahkan je, belum warded lagi baru kat lobi Hospital Perdana, pihak Hospital buat ECG dan dekat situ dapat tahu mak ada masalah jantung iaitu injap jantung sempit dan kemungkinan disebabkan jangkitan kuman semasa kecil terus masukkan mak ke CCU. Mak seorang yang mementingkan kesihatan, memang selalu jogging dan bersenam.. Medical checkup pun selalu buat.. Seminggu sebelum kejadian mak telefon bagitahu semua cantik.. Tekanan darah ok, diabetes takde, kolesterol tinggi sikit 6.7 tapi belum sampai kena makan ubat kolesterol lagi dan boleh dikategorikan masih normal untuk individu yang sihat tanpa sebarang masalah..

    Pakar Neurologist Dr Munawwir yang rawat mak pun kagum sebab kebiasaannya orang yang hadapi masalah injap jantung dah menunjukkan tanda pada setiap kehamilan dan pada usia 40-an.. Tapi mak hanya dapat tahu bila usia 55 tahun. Doktor jangka 6 bulan mak dah boleh jalan dan setahun dah dapat jogging.

    Ubat yang mak makan sekarang 
    1) Nootropil
    2) Amiodarone 
    3) Simvastatin 
    4) Warfarin

    Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas 'study' punya 'study' dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga..

    Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam abang dah 'train' mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleh.. Syukurkan..

    Usaha yang terbaik selebihnya Allah yang tentukan.. Vivix bukan sahaja untuk stroke tetapi untuk semua.. Vivix ni tonik antioksidan yang bertindak sehingga ke selular. Itu yang best.. Kalau anda sayangkan ibu bapa, diri sendiri dan keluarga, minumlah Vivix.. Ia membantu menghalang stress oksidatif


    Kisah dari blog Ain

    Video yang dikongsikan Ain di Facebooknya :

    Selepas beberapa hari amalkan Vivix, alhamdulillah mak dah boleh berjalan pakai tongkat =) 

    Gembiranya hati Ain bila melihat ibunya mula sembuh. Anda bagaimana? Punya cerita kesihatan yg sama dalam keluarga anda. Jika YA, jangan berlengah lagi. Buat sedikit investment demi mereka yang tersayang. Kesihatan adalah anugerah terulung. 

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 

      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head


    Rahsia Hidup Sihat Tanpa Penyakit Kritikal Dengan Tonik Ajaib, Anda Pasti Teruja Membacanya.


    Sudah tentulah semua orang MAHU, kan? Dan INSYA ALLAH memang ada caranya.

    Dalam keadaan dunia yang semakin moden, arus pembangunan semakin pesat, pencemaran terlalu terbuka dan gaya hidup terlalu pantas dan mahu cepat, ramai golongan dewasa yang stress, tertekan dan terpaksa berlumba-lumba demi kelangsungan hidup.

    Keadaan sebegini tidak mendatangkan ketenangan dan kedamaian dalam hidup golongan dewasa masakini sehingga menyebabkan mereka sangat mudah untuk terdedah dengan risiko pelbagai masalah kesihatan.

    Keadaan aman bahagia seperti tidak dapat dirasai lagi, mereka mengalami pelbagai situasi dan risiko yang membahayakan nyawa..

    ADAKAH?

    • Anda tertekan dan stress setiap hari berdepan kesesakan jalanraya untuk sampai ke pejabat, dan dipejabat pula tertekan dan stress dengan timbunan kerja yang dateline nya semakin hampir.
    • Anda terlalu sibuk, makan hanya mengikut kesempatan yang ada tanpa mengambilberat kandungan nutrisi malah kerapkali memesan fast food untuk memenuhkan perut yang lapar
    • Anda tiada masa langsung terluang untuk aktiviti riadah atau bersenam bersama keluarga.
    • Anda terdedah kepada pelbagai pencemaran seperti asap rokok, asap kereta dan asap kilang serta terdedah kepada kesan radioaktif di tempat kerja.
    • Anda telah pun bergantung pada ubat-ubatan hospital yang Doktor sarankan untuk masalah darah tinggi, kencing manis, depression
    • Anda kelihatan tua sebelum usia seperti umur 50an walaupun baru berumur 30an, wajah berkerut-kerut penuh garisan dan kedutan, rambut semakin penuh beruban.
    • Anda selalu diserang demam dan sakit-sakit berlarutan sukar sekali untuk sembuh dalam masa yang singkat.
    Jika ada diantara jawapan anda adalah YA, maka anda wajib teruskan membaca lagi informasi dari entry saya ini.

    BIAR SAYA BANTU ANDA DENGAN MEMPERKENALKAN..



    APA KELEBIHAN VIVIX SHAKLEE?

    Ternyata Vivix, cecair pekat berasaskan anggur Muskadin mampu membantu tubuh badan kita untuk kekal sihat. Jom kita teliti apa yg Vivix offer pada kesihatan kita.
    • Dikenali sebagai tonik ajaib, 'Suplemen 'One For All'
      Produk kategori antioksidan dalam bentuk cecair pekat yang diteliti pembuatannya dan juga dikatakan mampu menampilkan tubuh si peminum kelihatan muda 25tahun dari usia sebenar.
      Boleh diamalkan oleh golongan dewasa untuk pelbagai jenis masalah kesihatan.
    • Rangkaian suplemen yang hanya menggunakan bahan-bahan dari sumber semulajadiShaklee memang terkenal sejak sekian lama untuk menghasilkan produk-produk bermutu tinggi yang mendapat pengiktirafan dunia dan hanya fokus pada bahan-bahan semulajadi sahaja.
    • Vivix sangat mudah diamalkanKhas untuk mereka yang mengalami kesukaran untuk menelan tablet, Vivix dalam bentuk cecair pekat yang boleh terus dinikmati atau pun boleh dibancuh dengan segelas air.
    • Produk yang dipercayai berkesan dan sangat disukai oleh golongan wanita dan lelaki.
      Oleh kerana bahan-bahan asasnya bersifat antioksidan, Vivix mampu membantu memperbaiki tekstur kulit serta membantu proses penurunan berat badan. Ini menyebabkan si pemakan nampak lebih cantik, lebih kurus dan lebih sihat terjaga.

    Banyak kan?

    Malah ia sebenarnya lebih dari itu.

    Cuba anda perhatikan, kenapa ada sesetengah orang tua dalam keadaan sihat, dan ada orang tua dengan keadaan yang sentiasa perlu menelan ubat.

    Penuaan bermula apabila proses tumbesaran berhenti dan sel-sel tubuh mula merosot. Pelbagai faktor mendorong tubuh kita agar tua dengan lebih cepat antaranya tekanan dan pencemaran yang meyebabkan kerosakan sel protin pada badan kita.

    Dan BERITA BAIKNYA, proses penuaan ini boleh diperlambatkan dengan pengambilan Vivix.

    APA KATA MEREKA?


    Saya cedok serba sedikit review pengguna yang telah mengamalkan Vivix untuk beberapa kes seperti;

    1. Vivix memperbaiki komplikasi kaki buruk akibat diabetis
    Testimoni dari Master Wan Fatihanum tentang ibunya.


    Ma dah lama hidup dgn diabetes, ingat lagi sejak mengandungkan adik yg kedua bongsu 20 tahun lebih yg lalu. Kalau dulu bacaan diabetes 23, 17..hari ni JENG JENG JENGGGGGG...
    7 YE.DIULANG..7 SAHAJA..Patutlah balik kampung raya haji haritu tengok ma makin sihat. Katanya kawan-kawan ramai tegur kenapa nampak dah berisi sekarang. Tau-tau jelah diabetes membuatkan penghidapnya jadi susut berat badan. Sekarang dah sihat, hepinyaaaaa..Lagi satu saya perhatikan sendiri kulit tangan ma tidak kering lagi, dah semakin moist. Kalau dulu nampak sgt kering.Extra benefit ok!


    2. Vivix membantu mengurangkan kesengsaraan seorang pesakit strok
    Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas 'study' punya 'study' dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga.. 
    Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam abang dah 'train' mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleh.. Syukurkan.. 
    Usaha yang terbaik selebihnya Allah yang tentukan.. Vivix bukan sahaja untuk stroke tetapi untuk semua.. Vivix ni tonik antioksidan yang bertindak sehingga ke selular. Itu yang best.. Kalau anda sayangkan ibu bapa, diri sendiri dan keluarga, minumlah Vivix.. Ia membantu menghalang stress oksidatif

    Sebagai penghargaan kepada anda yang mahu sentiasa pastikan diri terkecuali dari risiko-risko sakit kritikal diatas, saya akan memberikan anda lebih banyak panduan dan tips berkaitan dengan isu-isu kesihatan anda secara specific jika anda membeli Vivix ini pada saat anda selesai membaca perkongsian saya ini.

    Ianya exclusive dibuat berdasarkan kes anda nanti.

    Klik butang di bawah untuk terus membuat order.


    Eh tunggu dulu, saya ada OFFER yang lebih menarik. Jika anda order TWINPACK ini, anda akan dapat lebih banyak perkara PERCUMA. Lebih tempting kan? :)


    Harga retail VIVIX : RM475 ..
    Pembelian 2 botol Vivix akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA!

    Jadi segeralah bertindak sekarang jika anda nak segera rasai kehebatan produk yang lebih dikenali sebagai TONIK AJAIB ini.

    Boleh hubungi saya untuk penjelasan yang lebih detail dan bagaimana anda mampu membeli Vivix sekaligus menjana pendapatan membuat side income melalui bisnes Shaklee juga.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424


    Peluang sembuh 50-50 pesakit SLE, kembali sihat dengan Vivix.

    Master Iffah kini sembuh sepenuhnya dari SLE, kelihatan sihat dan juga kini berjaya dengan Shaklee. Rahsia sihatnya adalah VIVIX.

    Baru minggu lepas saya melihat Iffah di Majlis Master Celebrationnya. Memang nmpk ceria, sihat dan bertenaga walaupun terlindung disebalik purdahnya.

    Iffah berpurdah
    Pasti semua nak tau kisahnya kan..jom saya kongsikan tulisan Iffah di blognya.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    Hari ini Iffa ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari SHAKLEE yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/mengubati masalahSLE/MCTD/RA atau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri puncanya.. Tentu ramai yang telah tahu tentang masalah kesihatan Iffa ini..mungkin ramai juga yang tidak mengetahuinya kerana jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya(itu kata doktor sains).
    Sedikit latar belakang tentang Iffa dan sakit iffa:
    • Sejak zaman kanak-kanak selalu mengalami sakit dada, muka n kulit pucat - anemia
    • 1998 - Warded kerana alahan kepada ubat tahan muntah setelah demam yang tak kebah2
    • 1998 - 2002 : Sepanjang sesi persekolahan di asrama, selalu sakit, anemic yang berpanjangan tetapi masih aktif bersukan, beraktiviti di sekolah.. Collapse in 2000 ketika saat hampir menduduki PMR, mengalami gangguan memory dan focus (Even soalan math yang mudah pun tidak boleh nk buat - sampai Iffa nangis2 dengan En Khalid minta kelas extra - Terima Kasih Cikgu..Jasamu tidakkan kulupakan..)
    • 2003 - 2007 : Mula mengalami radang sendi, demam panas tiba-tiba and mmg tidak mampu utk bangun n ke kuliah. Disahkan mengidap RA.. menjalani pelbagai rawatan utk RA - modern, homeo, alternatif, syifaa dll... tetapi usaha tidak berjaya... 
    • Oct 2006 : Collapse sekali lagi, Liver damaged, nerve attack, severe bleeding on skin internal and external due to steven johnson sindrom.. Was critical and warded for 10 days at PUTRA, Malacca.. (According to Doctor, peluang hidup sangat tipis - berserah & tawakal pada Allah..) Alhamdulillah Allah masih berikan Iffa peluang untuk hidup.. berbakti dan berkongsi tentang cara hidup sihat bersama anda semua hingga hari ini.
    Ok, cukup setakat itu ttg sakit iffa.. if nak cerita detail, Iffa boleh terbitkan buku ..(^__^). Ramai yang tidak tahu tentang sakit autoimmune, bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengalaminya barulah ada kesedaran untuk mengetahui ttg sakit ini wujud.. Alhamdulillah di Malaysia, Persatuan SLE Malaysia (PSLEM) sudah mula giat memberikan kesedaran ttg sakit ini. 

    Baiklah, jika anda semua ingin tahu.. rawatan yang ada untuk pesakit SLE ini ialah dengan pengambilan steroid.. tinggi atau rendah dosenya bergantung kepada activity cell yang menyerang pesakit.. terdapat juga ubat tambahan yang diberikan .. spt plaquenil utk MCTD dll..(hampir lupa sbb sudah hampir setahun Iffa x ambil ubat-ubat ini - jangan marah ye doctor, ubat-ubat itu terlalu byk kesan sampingan, i'd like to stay healthy but with natural ways).  

    Alhamdulillah, setelah mencari-cari supplement yang boleh membantu Iffa kekal cergas, tidak demam berpanjangan dan dijauhi dari jangkitan penyakit (orang SLE ni senang dpt infection tau)..dan yang penting, Iffa mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan diatas kawat2 duri.. Iffa bertemu Shaklee.. mula-mula makan untuk tambah susu, tapi tergerak hati untuk cuba VIVIX, potion ajaib..kuasa Allah SWT..
    -----------------------------------------------------------------------------------
     Kisah tentang seorang yang tak putus berusaha untuk pulih dan akhirnya bertemu dengan produk yang bagus iaitu Vivix. Dan dgn kuasa Allah jualah yang maha menyembuhkan, kini Iffa bahagia dgn kehidupannya. 




    Hubungi saya lydzar@gmail.com | call/sms/whatsapp 013 3583424 untuk konsultasi produk dan pesanan dengan harga terbaik!

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    TwitterLatest tweet: Penglihatan kabur akibat Diabetes pulih dengan pengambilan VIVIX http://t.co/aPThzdFK Follow @lydzar Reply Retweet   12:51 Sep-06
    Latest post: Penglihatan kabur akibat Diabetes pulih dengan pengambilan VIVIX — Testimoni penghidap Diabetes selepas menggunakan Vivix.Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan ...
      Like · Comment · Share Kedai Triple-S page on Facebook     Like

    VIVIX : PULIHKAN PENGLIHATAN PESAKIT DIABETES

    Testimoni penghidap Diabetes selepas menggunakan  Vivix.



    Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darahnya mula naik mendadak. Apabila perkara ini berlarutan, penglihatan mak menjadi kabur dan makin kabur. Mak kata, apa yang beliau rasa adalah matanya menjadi makin kembang dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tak boleh melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat memandu.

    Mak saya tak boleh makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan yang dia lalui. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggangnya yang sedikit terjejas akibat kencing manis. Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix sahaja.

    Pada mulanya mak makan setengah sudu teh sehari tetapi kerana mak saya selesa dengan vivix, beliau mengambil 2 sudu besar sehari. Kini saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume.Dalam masa tak sampai sebulan, penglihatan mak menjadi lebih baik. Mak rasa kedudukan matanya semakin elok dan tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang dan berair.

    Alhamdulillah, mak saya boleh melihat semula. Tak perlu duduk dekat dengan tv untuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabur. Penglihatan mak dah kembali sedia kala.

    Syukur pada ALLAH atas izinNYA jua. Pengambilan vivix banyak memberi kesan positif pada paras gula dalam darah mak saya serta penglihatannya yang kabur dulu telah pulih sedia kala. Tiada apa yang lebih menggembirakan saya selain kesihatan mak yang baik. Duit boleh dicari, selagi ada daya usaha.

    *Kredit kepada AnakkuWiraku.

    Alhamdulillah, dengan usaha anak yang mengasihi ibunya, penglihatan yang kabur kini semakin pulih.



     Jangan berkira dengan kesihatan orang kesayangan, duit boleh dicari tapi kasih sayang tiada gantinya.

     Berikan mereka Vivix demi meningkatkan taraf kesihatan mereka.

    Hubungi saya lydzar@gmail.com | call/sms/whatsapp 013 3583424 untuk konsultasi produk dan pesanan dengan harga terbaik!

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 

      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    TwitterLatest tweet: Kenali VIVIX dan komponen utamanya RESVERATROL http://t.co/5b1ZaExi Follow @lydzar Reply Retweet   12:23 Sep-06
    Latest post: Kenali VIVIX dan komponen utamanya RESVERATROL —   Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polife...
      Like · Comment · Share Kedai Triple-S page on Facebook     Like