• Pengedar By Negeri
  • Promosi ESP : KEMPEN SIMPAN STOK ESP

    Kempen ni khas untuk semua penggemar ESP.

    Kalau dah memang jenis tak senang duduk kalau tak banch ESP, inilah peluang terbaik anda untuk simpan stok ESP. Kempen simpan stok ESP.. Simpan stok setahun terus :) 

    Simpan bukan buat pekasam tau..bukan juga nk suruh mandi dan tidur dengan ESP..tp simpan supaya bulan depan dan tujuh bulan seterusnya, duit RM150 boleh buat beli benda lain. :)

    Sebab bulan ni, sila calculate sendiri berapa RM anda spend utk beli stok ESP setahun ni. Amek calculator and start kira yer :)

    RM735 (termasuk kos pos) untuk 7canister!!


    Manfaat ESP

    Boleh baca testimoni ibu yang menyusukan bayi pra-matangnya disini :

    Berat bayi pramatang Puan Zaleza meningkat dengan baik selepas ibunya mengambil ESP

    Pelbagai manfaat positif dirasakan oleh Puan Faizullaily selepas ambil ESP walaupun hanya secara kebetulan.

    Hubungi saya untuk mendapatkan Set Promosi ini sekarang!


    --------------------------------------------------------------------------------

    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5
      
      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

     


    Bisnes Shaklee bersama K3S : Pengalaman manis



    Agak jarang juga saya sembang santai kt blog ni selain info dan fakta tentang vitamin dan suplemen. So malam ni nk sembang santai sikit, nak cerita tentang experience saya sejak join dan berbisnes bersama Shaklee. Maklumla baru je suntik aura positif dari kelas pagi tadi.

    Ia bukanlah secara kebetulan sebab saya memang tercari-cari satu sumber pendapatan tambahan sejak saya mengandungkan anak ketiga saya. Tp selepas tempoh pantang baru lah saya nekad dan menghubungi mentor saya untuk memulakan langkah pertama. Dan saya memang mencari bisnes yang tanpa modal  atau bermodal kecil..Alhamdulillah, since dh cuti dua bulan for maternity dapatlah saya allocate sikit sebagai modal bisnes saya dan hanya bermodalkan rm650 kini bisnes saya sedang berkembang dengan baik.

    Rasa sangat bertuah kerana langkah mula saya adalah langkah yang betul atau omputih kata i am on the right track :) Banyak yang saya belajar dari team yang mentor saya kelolakan.

    Apa yang paling saya suka tentang team ini ialah:
    • Mengutamakan pengetahuan produk
    • Memberi konsultansi  dan tunjuk ajar dalam pengambilan produk
    • Sentiasa update dengan pengetahuan baru dalam bidang nutrisi
    • Mempunyai sumber untuk khidmat nasihat dan maklumat yang tepat i.e. nutritionist khas Shaklee, pharmacist, doktor dan tak lupa lactation councelor (untuk ibu menyusu)
    • Support group dalam cara berbisnes, konsultasi dan pelbagai lagi

    Kini saya pun dh ada group sendiri dan saya sendiri dh bergelar mentor dan saya juga mengekalkan  konsep yang sama kepada anak-anak didik Shaklee saya.

    Bersama anak didik Shaklee naugan saya



    Bersama kumpulan Shaklee naungan mentor saya : Master Siti Nur Azlina
    Ye, saya sangat gembira dengan income dan outcome yang saya perolehi dari bisnes Shaklee ni. Kini saya tahu saya adalah somene yang lebih bernilai daripada dahulu. Dan saya tak perlu lakukan 'head hunting', saya tak perlu keluar tinggalkan anak-anak saya untuk menghadiri kelas anjuran Shaklee atau kumpulan saya sebab kumpulan ini memang kids-friendly dan hasilnya masih berbaloi. Alhamdulillah saya dh berjaya menjana side income melebihi gaji kerja saya. :)

    Anda berminat, teruja, nak sertai saya?



    Kulit BEBAS JERAWAT : TAK PERLU ELAK Makanan Kegemaran

    Saya percaya ramai juga yang anggap makan coklat, makan kacang, makan mee gorang (berminyak kononnya) boleh menyebabkan jerawat tumbuh melata di wajah mereka. Justeru ramai lah yg sanggup 'berpuasa' dari menikmati hidangan ini walaupun asalnya hidangan ini adalah hidangan kegemaran mereka.

    Kesian, makan itu nikmat kan? Tapi bila terpaksa menahan diri dari mengambilnya, tentu sedikit sebanyak menimbulkan rasa 'mengidam'

    Berita baik, jom baca dulu fakta ini.

    HAVE FUN WITH YOUR MEAL~

    Yup, saya pun percaya, setiap makanan ada khasiat tersendiri as long diambil dalam kesederhanaan. Tapi kalau yg memang dh doktor sahkan alergik tu, jangan lah cuba-cuba carik pasal ye. Ambil jugak walaupun tahu anda alergik.

    Dan kalau nk tau, produk Shaklee yang mana yang bolen membantu untuk mengawal jerawat dari tumbuh merata diwajah sucimu itu, nanti saya share kan ye. Tunggu next entry saya :)


    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.
     
      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Masker protein dengan ESP Shaklee

    Salam Jumaat semua!

    Hari ni nak share pasal masker. Memang dh glemer, beberapa produk Shaklee yg sesuai dijadikan masker. Tepek tepek kt muka, lepas tu wah wah lawanya tegangnya kulit saya :D.
    Antaranya adalah ESP, Vitamin E dan yang terbaru Vitamin C.

    Saya nk sentuh pasal masker ESP. Apa yang bestnya dengan masker ESP ni?
    Kalau petua tradisional selalu cadangkan putih telur sebagai masker, anda tau tak sebab apa? Meh sini saya cerita. Telur merupakan sumber protin yang murah dan mudah didapati. Dan oleh kerana khasiat protin yang mampu melembapkan kulit dan memperbaharui sel kulit, masker telur menjadi pilihan ramai. Tapi tu dulu sebab mereka tak kenal ESP Shaklee lagi.

    Sekarang ni, saya percaya ramai juga penggemar ESP yang dah beralih kepada masker ESP tidak lagi masker telur. Betul tak?

    Manfaat Masker PROTIN untuk wajah
    • Menghilangkan kesan jeragat
    • Menghilangkan noda hitam bekas jerawat
    • Mengatasi kulit wajah yang kering karana kekurangan vitamin
    • Mengatasi wajah yang berminyak
    • Melembabkan dan menghaluskan kulit
    • Mengecilkan pori-pori
    • Mencerahkan wajah
    Cara Membuat Masker ESP

    Masker ESP+Plain Yogurt
    credit picture to : http://www.shaina-shop.com

    Gunakan 1 cawan yogurt perisa ASLI sebagai base masker.
    Tambah 1 sudu teh ESP ke dalam yogurt dan gaul sehingga rata.
    Ratakan di sekitar kawasan muka kecuali di kawasan mata.
    Biarkan 10-15 minit/ sehingga kering.
    Best time: selepas mandi pagi.

    Credit to Iffah Anuar

    So pada penggemar ESP sekalian, boleh la bereksperimen dengan masker ESP. ESP luar dalam. :)

    Selamat mencoba ye!

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 

      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    TwitterLatest tweet: PENUAAN KULIT. Adakah anda mempunyai salah satu daripada tanda ini? -Kulit hilang keanjalan -Warna kulit tak... http://t.co/2gC6ayRi Follow @lydzar Reply Retweet   16:29 Oct-10
    Latest post: Fakta ESP - Soy Protein Isolate Powder Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu. Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP men...
      Like · Comment · Share Kedai Triple-S page on Facebook     Like


    HIDUP SIHAT TANPA KANSER


    Memang mencabar kan hidup zaman moden :read zaman pencemaran ni. Sanesini terdedah dgn pencemaran udara, air itu ini..yang akan mengaktifkan radikal bebas dalam badan kita.

    Fakta :
    Dianggarkan 1 daripada 4 (1:4) rakyat Malaysia akan mendap
    at kanser sebelum umur 75 tahun.
    10.3% rakyat Malaysia berisiko tinggi mati akibat kanser sebelum mencapai umur 75 tahun. (Globocan, 2008)

    MENAKUTKAN!

    Tunggguuuuu.. Dianggarkan 40% DARIPADA KESEMUA JENIS KANSER BOLEH DIELAKKAN.
    Bagaimana? Salah satunya adalah dengan mengambil makanan tambahan untuk mengelak risiko kanser sambil menyalurkan khasiat yg tubuh badan kita perlu untuk melawan radikal bebas daripada aktif didalam tubuh kita.


    Vivix : Kajian menunjukkan resveratrol mampu menghalang pembesaran kebanyakan kanser dalam tubuh manusia termasuk kanser payudara, prostat, perut, kolon, pankreas dan tiroid.

    Nutriferon : Menggalakkan penghasilan Interferon secara SEMULAJADI dalam badan bagi meningkatkan kesihatan sistem imun.

    Program ACE : Menguatkan sistem imun badan
    Mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas – toksin dan bahan pencemaran (asap rokok)
    Kajian menunujukkan Karotenoid, Vitamin C dan Vitamin E boleh mengurangkan insiden kanser

    Ostematrix : Para pengkaji dari Institut National Cancer mendapati di kalangan wanita menopos,
    Lebih tinggi pengambilan kalsium sehingga 1,300mg sehari dapat mengurangkan risiko pembentukan kanser.
    Satu kajian pada manusia juga mendapati terdapat pengurangan dalam insiden pengulangan adenomas kolorektal (prekanser polip) dengan pengambilan kalsium
    Program Anti Kanser Shaklee
    Suplemen yang sesuai untuk mengelak kanser
    Namun suplemen hanyalah salah satu checklist untuk mengelak serangan kanser.Antara langkah yang perlu diambil untuk mengurangkan risiko mendapat kanser adalah:
    1.Elakkan produk tembakau, asap rokok basi dan alkohol
    2.Capai dan kekalkan berat badan ideal
    3.Bersenam selalu
    4.Makan lebih buah-buahan, sayur-sayuran dan bijiran penuh
    5.Ambil langkah keselamatan apabila berada di bawah matahari dan periksa kulit untuk apa-apa perubahan
    6.Kurangkan pendedahan terhadap bahan karsinogen
     ----------------------------------------------------------------------------------------------

    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.

      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Memang mencabar kan hidup zaman moden :read zaman pencemaran ni. Fakta : Dianggarkan 1 daripada 4 (1:4) rakyat Malaysia akan mendapat kanser sebelum umur 75 tahun. 10.3...
      Like · Comment · Share Kedai Triple-S page on Facebook     Like

    Vitamin E, Formula dipertingkat dengan EKSTRAK BIJI ANGGUR

    Salam semua!

    Saya belum sempat lagi nk update pasal berita baru dari Shaklee ni.
    Untuk pengetahuan semua, kini Vitamin E dengan formula dipertingkat dengan EKSTRAK BIJI ANGGUR



    Perbezaan dengan Vitamin E yang lama adalah dari segi kandungannya. Yang sebelum ni tanpa ekstrak biji anggur dan ianya berwarna kekuningan. Dan kini warnanya agak gelap..lebih kurang la mcm warna anggur kan :)



    Manfaat ekstrak biji anggur :

    Ekstrak biji anggur adalah antioksidan yang kuat yang boleh digunakan untuk memberi manfaat kepada tubuh dalam pelbagai cara. Biji anggur bersifat  antioksidan, antiallergenic, antihistamin, anti-radang dan ia boleh memainkan peranan penting dalam membantu badan melawan virus, alergen, dan karsinogen.

    Kerana sifat antioksidannya, ekstrak biji anggur dianggap sebagai anti-penuaan yang berkesan. Antioksidan adalah nutrien yang paling penting untuk kulit. Bioflavonoids dalam ekstrak biji anggur membantu mengukuhkan dan melindungi membran sel daripada kerosakan oksidatif yang disebabkan oleh radikal bebas. Ciri-ciri antioksidannya dianggap lebih kuat daripada vitamin C dan Vitamin E. Ia membantu untuk membaiki tisu penghubung di samping menggalakkan aktiviti enzim kulit. Ekstrak biji anggur membantu penyembuhan luka dengan membantu untuk menjana semula saluran darah yang rosak dan membersihkan bakteria berbahaya dari luka.

    Ekstrak biji anggur terbukti 20 kali lebih berkesan daripada Vitamin C dan 50kali lebih kuat dari Vitamin E. 

    Beberapa manfaat tambahan ekstrak bii anggur :

    * Mencegah pembentukan plak dalam arteri.
    * Meningkatkan kecerdasan mental dan boleh membantu untuk mengelakkan keadaan uzur.
    * Mencegah kerosakan gigi
    * Membantu untuk mencegah osteoporosis
    * Boleh mengganggu pertumbuhan dan perkembangan sel kanser
    * Membantu peredaran darah
    * Mengatasi komplikasi disebabkan oleh kencing manis
    * Meredakan konstipasi (sembelit)
    * Ia adalah larut minyak, menyampaikan perlindungan antioksidan dengan menembusi membran sel seluruh badan.
     

    Dan oleh sebab inilah, Shaklee tidak mahu melepaskan peluang mempertingkat formula Vitamin E dengan sesuatu yang lebih baik.  Kombinasi Vitamin E dan ekstrak biji anggur bakal menjaga kesihatan anda secara berpanjangan. 
     

    http://altmedicine.about.com/od/completeazindex/a/grapeseed.htm
    http://www.umm.edu/altmed/articles/grape-seed-000254.htm
    http://www.preventive-health-guide.com/grape-seed-extract.html

     ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.  
     
    Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    PROMOSI OKTOBER : ESP YANG DINANTI

    Dari awal tahun lagi, para customer K3S dok tanya, bila nk ada promosi ESP. Dan kini yang dinanti dah tiba!!

    Shaklee Malaysia dah announce semalam tentang promosi ini.

    YEAY!! Memang melompat gembira lah para penggemar ESP. Dan tarikh luput bagi ESP promosi ni adalah pada Jun 2014. Lama lagi tu..so utk korang-korang si penggemar ESP, elok la grab peluang harga murah ni dari kami. Kalau dh memang tipaa bulan minum ESP, apa salahnya beli dan simpan..

    Beli 6 PERCUMA 1!!bertahan untuk 7 bulan dengan hanya RM726 sahaja.
    Harga retail ESP ni rm150 tau..kalau nk darab dengan 7 canister, dah rm1050. So anda jimat RM324 bersempena promosi ini.

    Takpun kalau memang ada kawan-kawan seopis / berjiran / sepupu / sanak saudara yang juga memang minum ESP setiap bulan, eloklah anda berkongsi-kongsi untuk mendapatkan harga terbaik ini.

    Rugi sgt siapa yang melepaskan peluang yang belum tentu tiap tahun ada.

    Tapi kalau anda hanya mahukan 1 canister kerana ada kekangan bajet, tidak mengapa..PM/hubungi je saya untuk mendapatkan harga promosi dari saya :)

    Promosi ESP Oktober 2012
     Berminat?? Hubungi saya k.


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    TwitterLatest tweet: Bagi anda yg suka mencari info di blog, jemput ke blog saya di bawah label ESP untuk bacaan lanjut tentang ESP... http://t.co/9zu1KdbL Follow @lydzar Reply Retweet   08:59 Oct-02
    Latest post: Bagi anda yg suka mencari info di blog, jemput ke blog saya di bawah label ESP untuk bacaan lanjut tentang ESP http://semuasihatselalu.blog... K3S:Semua.Sihat.Selalu by Lydzar: ESP
      Like · Comment · Share Kedai Triple-S page on Facebook     Like