• Pengedar By Negeri
  • Vitamin E dan Afalfa Complex, untuk keintiman suami isteri

    Salam semua, hari ni nak selit sikit cerita suami isteri.
    Banyak cerita tentang breastfeeding, wanita, kecantikan dan langsing je kan. So kita ubah angin sket. Cerita pasal soul-soul-soulmates hehe. Haaaa, saya tau puan-puan bergelar isteri diluar sana dh tersenyum lebar baca tajuk entry saya hari ni.

    Keintiman dan hubungan suami isteri memang berkait rapat. Apa nk dimalukan kalau hubungan dh halal kan. Kita pun digalakkan untuk menyemarakkan rasa cinta dan kasih sayang antara suami isteri agar terus berbahagia selalu.

    Dan cara nk semarakkan cinta dengan Vitamin Shaklee ni, simple jer. Selamat tanpa unsur-unsur steroid yang membahayakan. Tapi boleh la nak gelar Vitamin E sebagai pengganti 'viagra'. Ouchh!



    So nak tahu vitamin apa khas untuk keintiman suami isteri?
    Paling glemer of course lah Vitamin E. Nak tau bagaimana Vitamin E membantu dalam hal soul-mates nih? Jom baca manfaat vitamin E kepada suami puan-puan semua ye.
    1) Merangsang LIBIDO iaitu keinginan seks, kerana ia meningkatkan paras testosteron dalam badan. Kekurangan testosteron menyebabkan nafsu semakin menurun dan stamina semakin berkurangan.
    2) Merupakan antioksidan yang dapat menghalang radikal bebas dalam tubuh badan daripada merosakkan sperma dan ovum. Oleh itu, pengambilan Vitamin E yang mencukupi adalah penting bagi menjaga kualiti sperma yang dihasilkan. Taknak la nanti ada risiko dapat anak yang tak sempurna.
    3) Memperbaiki kuantiti, kualiti dan memperkuat sperma lelaki supaya dapat bertemu dengan ovum
    4) Vitamin E Shaklee disertai dengan Selenium. 
    Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa Selenium. Pengambilan Vitamin E haruslah lengkap dengan Selenium untuk mendapatkan kesan pengambilan yang optimum. Tanpa Selenium, ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka masa panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

    Kesannya tak kurang juga bagi kaum isteri. Cuma kesan nombor (3) tu takdek lah berkesan pada wanita sebab wanita takda sperm. Tapi yang nombor (1), (2) dan (4) akan meninggalkan kesan yang sama pada anda wahai isteri.

    Kalau beli satu set, anda boleh amalkan bersama-sama. Maklumlah, perkahwinan kan bererti perkongsian hidup. So vitamin pun kita share juga lah :) Nak beli sebagai hadiah anniversary pon sangat lah digalakkan.
    Hubungan tetap erat walaupun perkahwinan dh mencecah berdekat-dekad usianya.

    So tak perlu tunggu tunggu lagi untuk kecapi bahagia bersama. Meh order Set Keintiman Shaklee yang mengandungi Vitamin E dengan Afalfa Complex ni.

    Baca manfaat Afalfa Complex untuk mengembalikan keperawanan isteri.


    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.
      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Alfalfa Complex: Rahsia Kembali Perawan, Kembalikan Keintiman

    Rahsia kembali perawan. 

    Masalah keintiman memang salah satu masalah biasa bagi wanita yang baru melahirkan anak. Lagi-lagi jika dah ada 3-4orang anak. Selain rasa seriau untuk bersama, wanita berkemungkinan untuk rasa rendah diri. Rasa tak menarik, masalah keputihan, rasa tak 'ketat', kurang performance dan sebagainya lagi.

    Takkan lah para ibu mahu masalah ini terus membelenggu. Sedangkan ada cara untuk mengatasi masalah dari terus merosakkan hubungan anda dengan suami yang tersayang. Jom kembalikan keperawanan dan kembalikan keintiman anda khas untuk suami.

    Jom kita baca dulu, testimoni yang ditulis oleh seorang isteri. Saja je dia nk tengok apa kata suaminya setelah dia ambil 'pil kembali perawan' dari Shaklee.

    Testimoni Set Keintiman

    Wow!! Very good feedback dari sang suami. Siap request 'seround setiap malam'!

    NAk tahu, apa yang si isteri ambil? ----> AFALFA COMPLEX lah.


    Selain khasiatnya yg dikenali sebagai milk booster, ia sebenarnya mampu juga berfungsi untuk merapatkan hubungan suami isteri.

    Antara khasiat bagi hubungan keintiman suami isteri :
    • mengandungi phytoestrogens yang menyebabkan ia mempunyai khasiat seperti kacip fatimah untuk merapatkan bahagian intim wanita
    • membantu meningkatkan libido ~keinginan untuk bersama~
    • membantu mengurangkan masalah keputihan 
    Baca lagi tentang KHASIAT AFALFA 

    Mesti BEST kan. Kembali perawan, tentunya suami makin sayang..

    psst: Nak lagi best, boleh ambil Afalfa bersama-sama dengan Vitamin E.

    **Ini adalah testimoni berdasarkan pengalaman tersendiri. Kesan vitamin adalah berbeza mengikut individu**

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.




      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Vitalea Shaklee : Multivitamin untuk memenuhi lompong nutrisi dalam tubuh anda

    Ini pendapat saya. Mungkin ada yang setuju, ada juga yang tidak. Terpulang. 
    Dengan gaya hidup serba pantas kita sekarang ni, saya pasti sangat keperluan nutrisi yang WAJIB untuk tubuh tidak lagi dapat dipenuhi secara total. Ye lah, kadang-kadang makan lunch, tanpa sayur. Makan malam, nasi goreng ayam. Menurut banyak artikel gaya hidup sihat, kita perlu ambil pelbagai jenis makanan berkhasiat yang kaya nutrien. Tapi kalau tiap hari makan tanpa sayur dan makan makanan bergoreng sahaja, bila agaknya nk lengkap ikut saranan artikel tu kan? 
    Nak menjamin kita dapat ikut tabiat makan sihat tu, bukan tak boleh. Tapi anda rasa bila?
    Sebab itulah wujudnya industri suplemen bagi membantu kita yang masing-masing busy ni utk at least dapatkan sumber nutrisi tu melalui cara yang mudah dan cepat.
    Dan vitamin kt pasaran pon ada pelbagai jenis. Sampai pening tak tau nak pilih apa.  Mari sini saya sarankan satu benda. Kalau anda tak suka ambil pelbagai jenis vitamin, anda boleh memilih all-in-one vitamin iaitu multivitamin VITALEA. Pengambilan sekurang-kurangnya sebiji multivitamin bakal membantu anda memenuhi lompong nutrisi dalam tubuh anda.
    Mengandungi 28 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh golongan dewasa. Dan bagi anda yang mungkin menjalani gaya hidup aktif, anda berkemungkinan kekurangan zat besi yang akan menyebabkan tubuh terasa lemah dan lesu.

    Sebiji Vitalea membekalkan 9mg zat besi, dan pelbagai vitamin dan mineral lain yang akan membantu anda terus sihat dan cergas sepanjang hari

    Fakta Vita-Lea® Iron Formula

    Penggunaan harian, Vitalea boleh:

    Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
    Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
    Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
    Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*
    Mengandungi nutrisi penting untuk tubuh badan:

    Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
    Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
    Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
    Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
    Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
    Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
    Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
    Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet
    So hanya ambil 1 hingga 2 biji Vitalea sehari untuk cover mana-mana ruang lompong dalam tabiat pemakanan harian kita.


    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.
     
    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Twitter Latest tweet: [BASIC VITAMIN] Kalau anda tak suka ambil pelbagai jenis vitamin, anda boleh memilih all-in-one vitamin iaitu... http://t.co/3YtXioyA Follow @lydzar Reply Retweet 11:41 Jan-26
      Get this email app!  
    Latest post: [BASIC VITAMIN] Kalau anda tak suka ambil pelbagai jenis vitamin, anda boleh memilih all-in-one vitamin iaitu multivitamin VITALEA. Mengandungi 28 vitamin dan mineral y...
      Like · Comment · Share

    Set Menyusu Shaklee bantu ibu susah hati mengumpul stok

    Senario semalam. Saya ada terima beberapa aduan dari rakan-rakan ibu menyusu.

    "Liza, i nak ambil Set Menyusu Shaklee la. 2-3 hari ni susu drop. Sedihla, kesian anak i"
    "Liza, akak nk try ESP. ESP ni boleh up kan production susu akak  tak?"
    "Liza, i tengah susah hati ni, makin hari makn sket je susu i pam ni. Anak menyusu pon nampak macam tak puas"

    Saya sangat memahami perasaan mereka ni. Sebab saya pon dah pernah melalui zaman dan saat getir begini. Apa yang dapat saya advise, ibu perlu kaji dulu apa sebab susu merudum macam ni sekali. Mesti ada something wrong somewhere.

    Sedikit panduan mengenalpasti mengapa SUSU MERUDUM

    Baca TIPS MENINGKATKAN SEMULA production susu.

    So kalau dah kenal pasti apa puncanya, dan dah dapatkan idea bagaimana nk meningkatkan kembali production susu, then saya akan cadangkan Set Menyusu Shaklee yang sesuai mengikut keperluan ibu-ibu.
    Sebab kami akan suggestkan vitamin yang anda perlukan berdasarkan situasi dan juga bajet ibu.

    Kebiasaannya, jika ibu mengalami masalah penurunan yang drastik saya akan mencadangkan Set Menyusu Shaklee yang lengkap iaitu Set Triple M. Lengkap dengan vitamin asas untuk kesihatan dan kecergasan tubuh si ibu, bekalan kalsium juga protein, dan milk booster yang memang digemari ramai iaitu Afalfa dan ESP. 
    Testimoni Set Menyusu Shaklee
    Mahukan stok susu banyak macam ni tak? Dengan teknik dan Set Menyusu Shaklee, anda PASTI BOLEH.

    Ibu susah hati, kini boleh senang hati dengan bantuan Set Menyusu Shaklee. Tapi kena ingat jugak ye, breastfeeding rules tetap apply. More demand (sesi pumping/sesi direct feeding) means more supply (banyak susu).

    ----------------------------------------------------------------
    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pengedar Shaklee dan pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 



      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Set Breastfeeding bukan hanya utk ibu menyusu saja.Untuk LELAKI juga.

    Hai my dearest visitors!! Semua Sihat?? Harap-harap begitu lah hendaknya. 
    Baru-baru ni ada customer saya bertanya, betul ke afalfa sesuai utk lelaki juga? Dan saya jawab : YA!!
    Our best selling pack adalah SET B kerana ia adalah pilihan ibu-ibu yang menyusukan anak. Namun, tahukah anda bahawa SET B ini sebenarnya tidak terhad kepada ibu-ibu yang menyusukan anak sahaja?
    SET Breastfeeding terdiri daripada Vitalea (multivitamin), B Complex, Vitamin C dan Alfalfa. 

    Bagi ibu yang menyusukan anak, alfalfa ini diketahui bertindak sebagai penggalak susu (milk booster); manakala kehadiran vitamin-vitamin lain menyokong tubuh ibu-ibu supaya lebih sustained bertenaga, sihat luaran dan dalaman, dan menyokong fungsi alfalfa itu juga supaya ibu-ibu mendapat kesan optimum.

    Tetapi, fungsi alfalfa juga sebenarnya lebih daripada sekadar penggalak susu. 
    Secara ringkas, khasiat daun alfalfa, selain membanyakkan susu ibu:
    1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
    2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
    3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
    4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
    5. Memberi kelegaan semasa haid.
    6. Merawat arthitis
    7. Bagus untuk elergi dan ekzema
    8. Merawat asma
    9. Mencuci usus bagi membuang toksik
    10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
    11. Meneutralkan asid dalam badan
    12. Merawat masalah keputihan pada wanita
    13. Membesar dan menegangkan payudara
    14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
    15. Memulihkan urat selepas bersalin
    16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
    17. Meningkatkan stamina seorang suami
    18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
    19. Dan banyak lagi untuk disenaraikan
    AMARAN : Alfalfa tidak boleh diambil oleh pesakit SLE!

    Menarik kan? Sekiranya ada pembaca blog ini daripada kaum Adam, dan berminat mahu mencuba produk SHAKLEE, saya syorkan pengambilan SET B sebagai permulaan. Memang berbaloi! 

    Dan jika orang tua anda selalu mengadu mereka rasa lenguh-lenguh sendi dan sakit belakang badan, hadiahkan mereka dengan SET B ini sebagai tanda sayang anda pada mereka..

    credit info : Hadha

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.

      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Perihal Penyusuan : Bila nak perah?

    Assalamualaikum.

    Hai ibu anggun. Walaupun sedang berpantang, saya tahu anda memang tetap dalam keadaan anggun. Sebab apa? Sebab saya tahu, anda sedang mengamalkan Set Berpantang Shaklee, kan kan kan?

    Terima kasih ibu, kerana telah memberikan bayi comel anda dengan susu sendiri. Anda telah membuat pilihan yang tepat sekali. U are a great beautiful mom!

    Tapi anda pasti tengah confuse, bila pulak nak start memerah susu untuk dijadikan stok? Seawal hari pertama ke? Atau tunggu dah masuk kerja je? Betul kan, ada sedang dilema.

    Jadi saya ada sedikit sharing nak beri tentang waktu untuk memerah. Ini yang saya amalkan dulu lah.
    Saya memilih untuk mula memerah pada hari ketiga bayi saya lahir. Pertama, sebab saya rasa breast saya masih bengkak walaupun bayi telah kenyang menyusu. Jadi tujuan utama saya perah ketika ini, adalah untuk mengurangkan rasa tidak selesa sahaja. Hanya bila perlu sahaja. Biasanya dalam 1-2kali sesi perahan.
    Berapa oz yang saya dapat dihari ketiga. Tak banyak pun, dalam 1oz-3oz. Tak pa, tak banyak saya tetap simpan. Cecair yg masih dalam proses peralihan dari susu awal (kolostrum) ke susu matang masih lagi kekuningan.

    Dan saya mula memerah untuk tujuan menyimpan stok ketika penghasilan susu saya telah agak stabil. Umur bayi 2 minggu. Fasa susu matang. Saya mula disiplinkan diri untuk mengepam 2kali seminggu, 7am dan 5pm

    Umur bayi 4minggu, saya betul betul persiapkan diri dengan rutin mengepam seperti waktu bekerja nnt.
    Jadual saya, 10 am, 2pm dan 5pm.

    Dan hasilnya, memang penuhla peti beku saya tu. 

    Alhamdulillah, perancangan yang rapi sangat membantu proses penyusuan susu ibu ni.
    So dah dapat idea, bila waktu nak mula mengepam. Saya harap, sharing saya ini membantu.

    pssss : nak lagi best, rasa badan sihat dan bertenaga sepanjang proses berpantang dan preparation Penyusuan 2 Tahun, saya amalkan set vitamin untuk berpantang dan menyusu
    Nak amalkan juga, hubungi saya ye

    .
      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    TwitterLatest tweet: Set Penyusuan Shaklee berkesan ke? http://t.co/VZWjNv5n Follow @lydzar Reply Retweet   00:28 Jan-19


    Set Penyusuan Shaklee Berkesan Ke?

    Alhamdulillah, rata-rata yang saya perhatikan, memang ramai ibu ibu baru mula sedar akan kepentingan penyusuan susu badan kepada bayinya.

    Buktinya, dalam group penyusuan susu ibu, malah dalam fanpage Kedai Triple S sendiri kerap menerima enquiry dan persoalan tentang penyusuan susu ibu. Dah ramai mula bertanya tentang Set Penyusuan yang kami sediakan.

    Ramai juga yang persoalkan, Set Penyusuan ni berkesan ke? Ye lah kan, takut investment tak berbaloi.

    Tahukah ibu ibu sekalian, investment terhadap kesihatan tak pernah dilihat sebagai sesuatu yang membazir. Bukan kah lebih membazir bila terpaksa membayar lebih untuk rawatan perubatan?

    Set Penyusuan Shaklee berkesan ke?

    Kalau tak berkesan dan tak berbaloi, mengapa terlalu ramai ibu yang cukup bahagia menyusukan anak masing-masing dengan pengambilan vitamin dari set penyusuan ini?

    Buktinya boleh dilihat sendiri dalam exclusive Facebook group untuk para pelanggan kami.



    Ini adalah antara gambar-gambar stok susu perahan yang dikongsikan dalam group exclusive tersebut.

    Gambar adalah milik individu berbeza. Ternyata Set Penyusuan Shaklee berjaya membantu para ibu menyimpan stok penuh peti. Malah ramai diantara mereka terpaksa membeli peti beku (deep freezer) yang baru khas untuk menyimpan stok susu mereka ni.

    Anda agak, stok untuk berapa bulan ni? 6 bulan mungkin, setahun pun mungkin. Alhamdulilah, mereka tak perlu risau jika terpaksa berjauhan dengan anak dalam tempoh seminggu kerana bekalan 'cecair emas'  untuk anak kesayangan sentiasa ada.

    So jika anda adalah bakal ibu yang berazam nak susukan anak selama 2 tahun, jangan ragu untuk mencuba Set Penyusuan Shaklee di Kedai TripleS. Dan of course, anda perlulah lengkapkan  diri dengan ilmu-ilmu penyusuan juga utk lebih 'tough' dalam menghadapi dugaan dan pancaroba dunia penyusuan.

    Yang ini perlukan ilmu dan ketahanan mental dan  semangat anda ye. Vitamin dalam Set Penyusuan mampu membantu dari aspek kesihatan fizikal dan sebagai 'milk booster' sahaja. Selebihnya adalah anda sendiri. Tapi saya memang yakin, anda adalah bakal ibu yang hebat. Of course boleh lalui semua ni.

    Teruja? Nak cuba?
    Hubungi saya untuk info lanjut juga tips-tips penyusuan berkesan.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 

    Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Twitter