• Pengedar By Negeri
  • Success Story Sharing : Coordinator

    Salam semua reader blog Semua.Sihat.Selalu :)

    Apa khabar hari ni. Sihat dan cergas tentunya. Kan dah makan vitamin, of course la semuanya sihat selalu kan :)

    Santai hari ni saya nk share tentang pencapaian yang telah kami capai sepanjang berkecimpung dalam bisnes Shaklee ni. Alhamdulillah.

    Gambarajah kt bawah ni menunjukkan tangga ranking dalam bisnes Shaklee. 7 rank semuanya. Sebab tu lah kami sebut ia sebagai 7 gunung kejayaan. Perlu didaki satu demi satu gunung. Dan alhamdulillah, by Mac 2013 kami sudah berada di gunung keempat, iaitu Senior Coordinator. :)

    Ilustrasi  anggaran pendapatan kasarDistributor Shaklee mengikut rank.


    Dan gambar kami featured dalam majalah Shaklee Today. Ia tidak diedarkan kepada umum, hanya kepada ahli sahaja.

    Bagi saya ianya memang satu kejayaan yang besar dalam hidup saya. Bukan sahaja dari pendapatan, malah lebih dari itu. Berkecimpung dalam dunia Shaklee bersama group Jutawan, dibawah mentor-mentor yang kini sudah bergelar Masters, ianya adalah satu anugerah indah daripada ALLAH.

    Kumpulan ini banyak membantu saya develop pelbagai 'living skills'. Dari segi kesihatan dalaman dan luaran, tak lupa juga personaliti diri. Sungguh saya sangat bangga berada dalam kumpulan ini.

    So itulah serba sedikit tentang perjalanan saya dengan Shaklee setakat ini.

    Nak tau lebih? Nak tau detail? Hubungi saya untuk tahu cara merubah hidup anda 360 darjah lebih baik dari sekarang :)

     

      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)


    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Produk Habis Stok

    Pengumuman!

    Ini antara vitamin yang telah kehabisan stok di pejabat Shaklee. Hanya untuk sementara waktu sahaja.



    Sementara nk tunggu ketibaan Lecithin, bagi yang tengah dalam proses slimming down bolehlah gantikan dengan Omega Guard yang tengah promosi lagi sekarang ni. Grab sekarang tau, esok dah habis dah promosi Februari.

    Dan untuk Chewable Vitamin C, anda boleh jadikan beberapa produk lain sebagai option gantian. Contohnya, Zinc Complex, Nutrifero, Collagen Powder dan Garlic Complex.



    Dan ini pula adalah produk yang DISCONTINUE, maksudnya dah tak dihasilkan selepas ni. Dan utk ini, anda boleh berikan Mealshake kepada anak-anak sebagai multivitamin harian mereka.



    There is always an option. Jangan risau ye pecinta vitamin Shaklee sekelian


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Diet Shaklee, perlu senaman tak?

    Assalamualaikum.

    Yang tengah diet, meh baca post saya ni.
    Tengah diet kan? Tengah usaha nk slim down kan? Very GOOD. Kita bukan sahaja nak slim tapi bila kita slim kita adalah lebih sihat. Kurang la risiko untuk dapat penyakit-penyakit berkaitan jantung dan sebagainya tu.

    So kalau dah ambil Shape Up Set, atau set-set yang saya customised untuk diet, adakah masih perlu bersenam?

    Set Pelangsingan Shaklee


    Jawapan saya YA! Walaupun anda mengambil suplemen Shaklee, anda masih perlu bersenam. Tak boleh terlalu bergantung pada pengambilan suplemen, kerana asas untuk tubuh yang sihat adalah:
    -Jaga pemakanan
    -Bersenam
    -Minum banyak air putih
    -Ambil suplemen Shaklee.


    Apakah itu senaman?
    Senaman adalah satu bentuk aktiviti fizikal atau rekreasi yang dirancang dan diulang-ulang, dilakukan untuk meningkatkan status kesihatan dan tahap kecergasan.

    Senaman boleh dilakukan dengan cara berjogging, berenang, membuat gerakan erobik, dan sebagainya.

    Manfaat bersenam.
    -meningkatkan kesihatan jantung dan memastikan kelancaran peredaran darah, -meningkatkan sistem pertahanan tubuh agar lebih berkesan dan cekap untuk melawan kuman.
    -dapat meningkatkan kepadatan tulang, yang boleh menangkis osteoporosis.

    Ini antaranya lah. Dan senaman memang sangat membantu dalam proses menurunkan berat badan. Rasa susah nak keluar berjoging atau swimming? OK takpe, jom bererobik saja kt rumah. Kat ruang tamu atau dalam bilik pon boleh. Jangan banyak alasan ye..



    Step senamrobik ni senang je diikut. Ambil masa 30minit sahaja untuk terus kekal sihat dan langsing :)

    ----------------------------------------------------------------
    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 



      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head


    Kurus Sambil Menyusukan Anak

    Topik best bagi ibu menyusu. Saya sendiri dah alami pengalaman ni.

    Waktu hamil anak pertama, berat naik konsisten je 2-3-4kg setiap bulan. Total kenaikan berat pon memang banyak. At the end of pregnancy, berat paling tinggi pernah saya capai adalan 74kg. Kenaikan sebanyak hampir 23kg.. Punya lah risau! Dan lepas anak sulung lahir, berat saya tak turun banyak sangat dan saya kelihatan agak berisi masa tu. Saya tak exclusively breastfeed anak masa tu. So kalori tak berapa nak terbakar la kot.

    Nasib baik jugalah, utk anak kedua dan ketiga, berat naik dalam ranges 13-16kg. Dan utk anak kedua, saya buat tandem nursing. Susukan anak sulung dan kedua serentak. Masa ni pulak, zaman saya kembali kurus macam masa belum kahwin. Mana taknya, susukan anak 'kembar'. Masa ni tangan saya ni cuma ada sikit je daging dan lemak. Mungkin sebab kalori terbakar lebih cepat setiap kali saya lakukan sesi tandem nursing mereka. Memang senang sangat nak bakar kalor dengan penyusuan susu ibu ni.

    Utk penyusuan kali ketiga, saya sertakan dengan suplemen Shaklee. Alhamdulillah berat badan terkawal.

    Kenapa ibu menyusu nak berdiet? Lumrah wanita lah kan, nak kelihatan cantik dan menarik. Dalam masa yang sama masih menunaikan hak untuk bayi tersayang. Bagi saya tak salah. Cuma masalahnya, kerapkali ibu yang breastfeed anak ni mudah rasa lapar. Sentiasa rasa nak mengunyah. Haaa.kalau diikutkan sgt hati ni, tercapai atau tak impian nak kurus kembali?

    So macam mana diet ibu menyusu? Boleh ke? Mesti la boleh..Ada caranya.
    1. Jaga Corak Pemakanan
    2. Senaman
    3. Diet

    General kan?
    Ibu yang tak breastfeed anak atau golongan yang berdiet pon perlu ikuti rules ini juga. Jadi dari segi pemakanan, perlulah kita ambil makanan yang seimbang. Cukup karbohidrat, protein dan lemaknya. Ikut bahagian yang disarankan. Kalau nk ikuti diet Shaklee pon bagus juga sebab saya akan selalu menasihatkan anda untuk ambil makanan ikut panduan.

    Senaman penting agar tubuh kita sentiasa aktif, kadar metabolisme dalam keadaan normal, dan sentiasa berpeluh untuk mengeluarkan toksin dari badan. Senaman ringkas yang paling kerap saya buat hanyalah lompat bintang atau jogging di taman.

    Dan diet pulak, ibu menyusu perlu berhati-hati dengan kadar pengurangan kalori yg hendak dilakukan. Anda perlu mengambil makanan antara 1500 hingga 1800 kalori sehari untuk mengekalkan kestabilan amaun susu. So kena tahu dan rajinlah mengira kalori harian kita. Jangan terlebih-lebih, nanti tak kurus. Dan jangan kurang, nanti susu berkurang.

    Untuk diet bersama produk Shaklee, cadangan vitamin seperti berikut ;

    Lecithin atau Omega Guard : Berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.

    Alfalfa : sebagai serat untuk bantu mengeluarkan lemak yang telah dicairkan melalui proses pembuangan.

    ESP :  minuman protin yang membantu mengekalkan rasa kenyang lebih lama.

    Jadi kalau anda berminat nak berdiet dengan suplemen Shaklee, boleh hubungi saya untuk informasi lanjut dan pesanan.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Kenapa BERNIAGA? Kenapa SHAKLEE?

    Haaa..tajuk OOT dari tajuk kesihatan. Tapi hari ni nak rambling pasal bisnes sket.

    Alhamdulillah, saya kini bukan lagi pekerja orang. Syukur, tercapai hajat bergelar W.A.H.M. Dan memang semua kerja adalah tanggungjawab saya. Alah dulu, masa bekerja sambil berpart-time, lagi banyak kerja saya kena buat. Sekarang sudah banyak legaaaaaa..

    Berniaga. Kenapa? Saya suka nk share balik isi story-mori saya dengan kawan saya tadi. Dia pun dalam cabang bisnes. Tapi tak sama dengan saya. Dia baru je pergi course DAO. Tau DAO ni apa? Doktor Azizan Osman. 

    Katanya, kata DAO, kalau kita nak stay dalam comfort zone, gaji certain-certain ribu, dapat setiap date tertentu. Lepas gaji bahagi sana sini, bayar hutang..adalah balance sikit untuk dibelanja. Next month cycle yang sama. Tapi biasanya kita akan kerap mengeluh, ditengah bulan terpaksa ikat perut, berbelanja dgn sekatan. And yang paling utama, setiap hari perlu keluar dari rumah seawal pagi dan pulang selewat senja atau pun malam. Inilah comfort zone yang kebanyakan kita rasa.

    Tapi saya tak sukakan comfort zone seperti ini. Tak 'selesa' sangat pun. Lagi-lagi bila komitmen bertambah, duit gaji yang hanya certain ribu tu tak mampu dah nak menampung perbelanjaan saya. Saya ni pon bukan lah jenis suka bershopping sakan. Itu pun gaji saya dh tak boleh nk cover. Sebab tu lah saya mula mencari jalan untuk berniaga. Lalu bertemulah saya suatu yang begitu dekat dihati saya iaitu SHAKLEE.

    Berniaga. 9 daripada 10 punca rezeki adalah melalui perniagaan. So saya bulatkan tekad untuk berniaga.

    Dan kenapa pula saya pilih Shaklee?
    Tadi saya dh bagi satu point, sebab ia dekat dihati. Maksud saya, saya memang pengguna dan makan vitamin Shaklee. Saya dh mula berkenalan dan merasai pengalaman dari vitamin Shaklee ni. Alhamdulillah, rezeki allah bagi, susu badan saya banyak selepas saya mula consume vitamin Shaklee untuk penyusuan.

    Dan sebab lain. Saya takperlu berhempas pulas memikirkan produk sendiri utk dijual. Kawan saya dan kawan-kawan lain pernah suarakan nak cuba perniagaan baju. Tapi tak mau jual baju ready made sebab mereka ada taste tersendiri. Nak buat ikut design sendiri.
    Tapi mereka ada masalah nak carik kain, nak carik tailor, dan sebagainya.

    Dengan Shaklee, produknya dh lengkap dengan kajian klinikal, research and development, testing dan pengujian dari pihak ketiga. Dan Shaklee pon dh usahakan utk dapatkan sijil HALAL bagi semua produk yang masuk ke pasaran Malaysia. Dan tugas saya hanya berkongsi kebaikan dan memasarkannya kepada orang ramai di Malaysia ni. Saya boleh fokus pada satu perkara saja. Takperlu nk pikirkan cara nak naikkan nama produk saya sendiri, cara nak handle staf dan sebagainya.

    It is very SIMPLE. Sebab tu lah saya pilih SHAKLEE.

    Ok tu je nak share. :)

    Khasiat Omega Guard untuk kanak-kanak obes dan ADHD

    Kanak-kanak montel memang comel dilihat.

    Tapi kalau dh semakin membesar, dan dia masih lagi montel atau lebih sesuai dipanggil obes, sesuatu perlu dilakukan oleh ibubapanya.

    Punca kanak-kanak montel, bergantung kepada genetik kedua ibubapanya juga. Tapi jika dh tahap obes, ia berpunca dari pemakanannya. 



    Omega Guard untuk ADHD

    Obesiti akan meningkatkan risiko ADHD (Defisit Hyperactivity Disorder). Berpunca dari pengambilan gula berlebihan, kanak-kanak ini akan mengalami masalah hiperaktif, kurangnya perhatian atau konsentrasi dan kecenderungan perilaku impulsif.  Dan kebiasaannya mereka juga menghadapi masalah dalam pembelajaran.

    Kasihan kanak-kanak ni. Biasanya kanak-kanak obes suka makan. Bila tak dapat makan, mereka akan bersifat perengus dan mudah marah. Bila dh marah, macam mana nk fokus belajar kan?
    Tiada bukti yang menunjukkan jenis diet yang mampu mengatasi masalah ADHD, tapi sekurang-kurangnya beberapa pengkaji menyarankan asid lemak omega 3 mampu membantu kanak-kanak yang cenderung dgn pengambilan 'diet tinggi lemak' ini untuk mengatasi masalah tersebut.

    Dan dengan sebab inilah, saya sangat menyarankan para ibu bapa untuk memberikan Omega Guard. Suplemen minyak ikan yang kaya dengan DHA, EPA, ALA ~komponen asid lemak omega3 yang kanak-kanak perlukan untuk perkembagan otak mereka. Sepertimana Omega Guard mampu membantu pengurusan berat badan orang dewasa, ia juga mampu melakukan fungsi yang sama untuk kanak-kanak.


    Khasiat Omega Guard
    Baca bagaimana Omega Guard bantu mengurangkan berat badan.  
    Walaubagaimanapun, dose untuk kanak-kanak adalah berbeza berbanding dewasa. 

    Hubungi saya untuk maklumat lanjut tentang cara pengambilan Omega Guard bagi kanak-kanak ok. Jangan lupa, grab terus promos Omega Guard yang bakal berakhir dalam masa beberapa hari saja lagi ni.


    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5
     

      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Tips Penyusuan Sukses : Rooming in

    Baru siapkan poster ni sebenarnya. Excited! So nak share jugak la kt blog K3S ni. Jom tengok apa dia sebenarnya rooming in.

    ROOMING IN:
    Rooming in selepas kelahiran bermaksud bayi anda terus tinggal bersama anda dalam bilik yang sama tanpa perlu ditinggalkan di nursery hospital seperti kebiasaannya.

    Alhamdulillah, Hospital Kerajaan memang mengamalkan praktis ini.

    Dan detik-detik awal penyusuan semasa rooming in adalah detik paling manis saya sebagai ibu kepada ketiga-tiga anak saya :)

    Ia memang sangat membantu proses penyusuan awal kami. Walaupun badan terasa letih selepas proses kelahiran, dek kerana excited dengan baby baru, saya biasanya takkan dapat tidur. Asyik nak membelek baby je. And asyik nak suruh dia nenen je. Makumla nak test skill breastfeeding pun ye.  


    Set Berpantang


    Rooming in ada banyak manfaatnya, termasuklah:

    * Bayi kurang menangis dan lebih mudah dipujuk
    *Si ibu lebih mudah untuk mengenalpasti 'feeding cues' dari bayinya
    *Membantu proses penyusuan berjalan lancar dan membantu penghasilan susu ibu dengan lebih cepat.
    *Mempastikan penjagaan bayi adalah mengikut kemahuan anda, contohnya tiada pemberian pacifier, botol susu dan sebagainya
    * Tiada risiko bayi TERTUKAR!


    Ye betul, part mengenalpasti feeding cues tu sangat tepat. Asal baby bergerak dan mulut dia tersua-sua carik breast tu, memang cepat je kita boleh terus susukan dia. Kalau kt nursery, mungkin dia dh menangis dulu baru dapat breastfeed/menyusu.


    Sebab ni lah yang akan buat baby jadi fussy. Kehendak dia tidak di attend segera. Bila balik rumah, kita dok ingat dia asyik lapar pulak. Padahal sebenarnya dia dh terbiasa, kena mengamuk dulu baru dapat susu. Kesian baby, kan?


    So pada semua ibu yang tunggu waktu kelahiran, make sure anda dh bagitahu pada nurse yang anda mahukan 'rooming in'. Seriously ia sangat membantu. Kalau rasa takut letih tak dapat nak layan kehendak bayi, anda boleh terus mulakan pengambilan set berpantang untuk membuatkan tubuh ibu rasa sihat dan bertenaga

    Kongsikan jika anda suka artikel ini. Mungkin ia membantu ibu baru yang lain memahami kehendak asas bayi mereka

      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    FanPage : Kedai TripleS
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Testimoni Omega Guard Rawat ASTHMA

    Ingat tak, aritu saya kata saya nak share tentang testimoni mereka yang amalkan Omega Guard bagi merawat ASTHMA dalam entry Omega Guard Bantu Tangani Asthma.

    So ini lah dia antara mereka yang dah cuba Omega Guard.
    Rata-rata bagitau, permulaan pengambilan Omega Guard membuatkan banyak kahak keluar. Ye, Omega Guard tengah bertindak.

    Ada orang umpamakan Omega Guard ni bertindak untuk memanaskan dada. Sebab itulah berlaku batuk-batuk untuk mengeluarkan kahak yang 'menginap' didalam. Sekali dah keluar, tentu rasa sangat lega kan.

    Apakah kahak?

    Kahak adalah bahan yang tebal cecair yang dirembeskan oleh membran mukus dalam salur udara atau saluran pernafasan. Cecair ini dirembeskan terutamanya semasa jangkitan. Kahak adalah campuran yang mengandungi patogen yang menyebabkan jangkitan seperti bakteria atau virus, sel-sel radang yang dihasilkan sebagai tindak balas kepada jangkitan, serta zarah lain.
    Direct translation berkenaan KAHAK atau PHLEGM.

    So jom kita baca apa kata mereka yang berpuas hati dengan kesan Omega Guard rawat Asthma.



    So memang saya taknak cakap banyak lagi dah.
    Kalau anda, atau keluarga, atau anak-anak kecil yang seringkali diserang asthma, saya pohon lakukanlah sedikit pelaburan demi kesihatan berpanjangan. Tau lah kan, kalau dah kena 'asthma attack', tercungap-cungap mohon oxygen. Sampai bila nk biarkan keadaan begini berlaku.


    Tentunya kita mahu sekeluarga sihat dan ceria kan :) 
    BONUS : Manfaat kepada perkembangan otak anak-anak yang mana mereka akan lebih aktif dan bijak, mudah belajar, mudah mengingat dan perkembangan yang lebih baik berbanding usianya.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5
       


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    FanPage : Kedai TripleS
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
     

    Harga Collagen Powder Shaklee Mahal?

    Salam pagi Sabtu!

    Pagi ni nak ulas sikit pasal harga Collagen Powder Shaklee. 

    Bila bercakap tentang harga produk Shaklee, ada yang anggap ianya MAHAL. Iye ke?
    Bagi saya, harga produk Shaklee, memang mampu milik. Sebab apa saya cakap macam tu? Nak tau? Okeh mari sini saya terangkan.

    Produk kolagen yang berada dipasaran mempunyai ranking tersendiri. Antaranya;
    1. Marin (sumber ikan di lautan)
    2. Haiwan (Bovine-lembu, Ovine-kambing, Porcine-khinzir)
    3. Tumbuhan & Sayuran
    4. Soya 
    Dan harga produk kolagen dipasaran akan ditetapkan berdasarkan sumber asal penghasilan produk tersebut.

    Kalau kita tengok secara kasar pun, kita dh tahu sumber mana yang senang dapat, sumber mana yang susah nak didapati. Kolagen dari sumber tumbuhan & sayuran, juga dari sumber soya biasanya lebih murah kerana ianya senang didapati. Sumber haiwan pun sama. Mungkin ianya boleh didapati dari ladang-ladang ternakan sahaja. Tapi kolagen dari sumber haiwan sentiasa berisiko kerana haiwan-haiwan begini sangat mudah mendapat penyakit berjangkit.

    Macam mana pulak dengan produk kolagen marin? Ianya perlu ditangkap dari air atau lautan. Dan most of produk kolagen yang ada diluar tu adalah dari sumber ikan talapia.
    Mungkin anda tau, terdapat banyak aktiviti penternakan ikan talapia dilakukan untuk tujuan komersial sekarang. Dan mungkin kolagen yang anda beli adalah dari sumber ikan talapia ternak.

    Bagaimana pulak dengan Collagen Powder Shaklee?
    Boleh baca kt sini : Collagen Powder dari Sisik Ikan Merah

    Red snapper

    Secara ringkasnya, ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m. Adalah sukar bagi ikan yg biasa untuk hidup di bawah keadaan lautan yg bertekanan tinggi. Para 'diver' laut dalam yang nak pergi 'deep down in the see' memerlukan pelbagai peralatan untuk kesana untuk tujuan keselamatan. Tapi ikan merah ni, selamba je hidup dan berenang-renang kt dalam tu. Sisik mereka tidak pula pecah dan rosak. Subhanallah. Kuasa Allah. Mungkin kerana kandungan protin yang sangat tinggi pada kulit dan sisik ikan merah ini, maka ianya dijadikan sumber terbaik untuk menghasilkan Collagen Powder Shaklee.

    Haaa..agak-agak kos para penangkap ikan merah ni mahal tak? Tentu sekali lah. 
    Sebab itu lah Shaklee berani meletakkan harga sebegitu utk produk kolagennya. Atas faktor kualiti bahan mentahnya; ikan merah dan juga kos utk mendapatkan sumber mentahnya.

    Harga retail bagi sekotak Collagen Powder Shaklee : RM298/ 15 sachet. 
    So anda hanya membelanjakan lebih kurang RM19.80 sahaja setiap hari.  
    Dengan kos sebanyak ini setiap hari untuk membayar kos:
    • upah para pengangkap ikan merah dilaut dalam tu, 
    • tambahan bagi bahan-bahan utama lain seperti Pfaffia (ginseng Brazil), Ekstrak biji benih Camelia Japonica, Glusamina daripada ekstrak kerang kerangan dan sebagainya.
    • pemprosesan mesra alam yang pihak Shaklee lakukan untuk memberikan kita sekotak produk kolagen yang bermutu tinggi
    • pihak Shaklee melakukan segala Research and Development terhadap produk kolagennya
    • pihak ketiga melakukan pelbagai ujian klinikal bagi memastikan keberkesannya
    Hah..banyak kan!



    Jadi, saya rasa tak perlulah kita pertikaikan kenapa Shaklee meletakkan harga sebanyak RM298 ni utk sekotak produk kolagennya. Bahkan penggemar-penggemar Collagen Powder pon dh tak kisah dengan harganya. Kata mereka, harga setanding kualiti dan Collagen Powder dah terbukti berkesan pada mereka. So apa ada hal.. :)

    Anda mahukan harga lebih ekonomi, tak susah..hubungi je saya ok. :)


    ----------------------------------------------------------------
    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pengedar Shaklee dan pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, SeksyenU5. 



      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head