• Pengedar By Negeri
  • Kelas Shaklee a.k.a RICHFAMILY gathering

    ALHAMDULILLAH, selesai juga perjumpaan santai saya bersama RichFamily petang semalam. Saya lebih suka namakan perjumpaan macam ni sebagai gathering berbanding memanggilnya dengan nama kelas Shaklee. Tapi apepun, ianya memang BEST!

    Untuk pengetahuan semua, RichFamily ni nama baru yang saya beri kepada group dibawah naungan saya. Alhamdulillah, group yg dulunya dikenali sebagai RichLadies kini telah berkembang menjadi RichFamily.

    Nak tau tak kenapa? Sebabnya bukan hanya golongan wanita yang berminat nak sertai bisnes kami, tp kini golongan lelaki pon berminat juga. Jadi untuk tak buat golongan Adam ni rasa terpencil dek nama 'lady' tu, kami tukarkan kepada 'family' yang lebih general. So terbitlah nama RICHFAMILY :)

    Perjumpaan santai macam ni bukanlah untuk membincangkan perkara-perkara serius dalam bisnes. Ianya lebih kepada sesi perkenalan sesama ahli group. Maklumlah kami kan berbisnes secara online, dan hampir kesemua 'coaching' dijalankan secara maya. Jadi bila buat perjumpaan macam ni, dapatlah kita merapatkan ukhuwah sesama kita.

    Yang pastinya tiada paksaan untuk sesiapa datang, dan perjumpaan akan diadakan di tempat yang dipersetujui ramai sambil kita makan-makan.


    Sempat saya berkongsi dengan wanita-wanita hebat ini tentang asas bisnes Shaklee dan juga cabaran-cabaran yang bakal dilalui sepanjang perjalanan bisnes kami. Bertukar-tukar cerita tentang pengalaman mengendalikan bisnes dan juga tips-tips untuk menangani customer. Alhamdulillah, setiap orang memberikan input masing-masing yang boleh dijadikan iktibar, panduan dan teladan agar kami semua terus berusaha untuk mengggapai kejayaan dalam bidang Shaklee. Setiap pengalaman adalah sangat berharga.


    Dan macam biasa, istimewanya gathering/kelas Shaklee kami ni, anak-anak tetap menjadi penyeri. Inilah kelebihan group kami yang telah menarik ramai sangat golongan ibu untuk menyertai bisnes Shaklee kami. Anak-anak tetap dibawa dan hati para ibu pun tenang je sebab tak risaukan anak yang ditinggalkan bersama pengasuh ketika para ibu sedang menuntut ilmu. Dekat sangat dihati :)

    Insya allah gathering macam ni akan terus diadakan setiap bulan selepas ini.

    Semoga sedikit ilmu yang disampaikan dan dikongsikan bermanfaat pada setiap yang hadir. Insya Allah.

    ----------------------------------------------------------------
    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pengedar Shaklee dan pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, SeksyenU5. 


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
     


    Kenangan manis di Shaklee National Conference 2013

    Alhamdulillah, selesai dah event yg saya dan SID lain nanti-nantikan. Hari dimana pencapaian kami semua sebagai distributor Shaklee diiktiraf dan diraikan dalam satu majlis.

    Bertempat di Grand Ballroom, Sunway Resort Hotel and Spa. Besar sungguh dewan ni dan ianya mampu memuatkan 2500 orang pada satu satu majlis. Alhamdulillah, kami bergerak dari rumah selepas sarapan, dan tiba disana pada pukul 9.30pagi. Terus mendaftar dan dapatkan goodie bag istimewa yang Shaklee sediakan.

    Sambil menunggu pintu dewan dibuka, sempatlah saya pegi buat order produk baru Shaklee iaitu CoQHealth. Promosi beli 6 percuma 1 hanya pada hari pelancarannya. Insya allah sedikit masa lagi stok CoQHealth sampai dan anda boleh mula menikmatinya.

    Kelihatan sangat ramai tetamu yang hadir. Dan hampir memenuhi dewan adalah golongan wanita Melayu dari group Jutawan. Bangga sangat melihat semangat semua yang mahu meraikan kejayaan masing-masing. Begitu juga dengan saya.

    Majlis dimulakan dengan inspiring speech dari orang-orang besar Shaklee iaitu Mr Victor Lim dan Mr Bradford. Diikukit dengan majlis penyampaian hadiah ikut kategori. Dan bersambung pula dengan pelancaran vitamin CoQHealth.

    Lunch break pada jam 1. Terima kasih pada semua para Masters geng Jutawan sebab sudi belanja kami makan lunch di Atrium Cafe & Lounge. Pada awalnya memang terpikir-pikir kt mana nak lunch nanti, tiba-tiba waktu bersalam dengan Master Farihah, Master Norita yang berdiri disebelahnya hulurkan saya 2 voucher lunch dan cenderahati.. seronok sangat!


    Sesi petang kami dihidangkan dengan perkongsian dari Presidential Master Cery dan Master Law. Sangat-sangat menusuk ke hati dan sangat berbangga melihat kejayaan yang mereka cipta. Insya allah saya akan cuba sehabis baik untuk mencipta sejarah saya juga.

    psstt : jom tengok sharing mereka melalui link youtube ini. Dirakam oleh salah seorang member Jutawan :)

    Master Cery ->http://goo.gl/6cYCM

    Master Law -> http://goo.gl/GPbha

    Yang paling menarik dalam majlis gilang gemilang hari tu adalah, dewan dipenuhi dengan keluarga. Anak anak kecil juga memeriahkan suasana dewan, bukan itu sahaja malah mereka pon berpeluang naik pentas bersama ibu bapa. Jarang kita nampak majlis MLM macamni, kan? Yeah, anak-anak adalah inspirasi kami. Mereka lah tunjang dan punca ramai ibu menceburi bidang Shaklee untuk mencari pendapatan sampingan. Maka sebab itu, mereka juga layak naik ke pentas bersama-sama.


    Saya selitkan sedikit gambar kenang-kenangan sepanjang majlis berlangsung.

    Team Semua.Sihat.Selalu & Richladies, suami dan anak-anak pendokong bisnes Shaklee







    Dengan 'anak-cucu; RichLadies & Mr Victor Lim.
    Regional General Manager Shaklee South East Asia

    Team Starladies
    Nadiah
    Dengan anak cucu RichLadies & Mr Victor, GM Shaklee
    Dengan Mr Bradford, President Shaklee International

    My adorable mommy Shaklee, Master Lyna Noh


    Beautiful Master Azrin
    Nak naik pentas amek kunci besar :)

    Atas pentas pulak dengan mommy Shaklee saya :)
    Car Bonus Achiever & Senior Coordinator
    Alhamdulillah, total of 6 award untuk NC 2013.
    Dan Insya allah saya akan usaha sehabis baik untuk letakkan gambar saya dan suami di Hall of Fame ini di National Conference tahun depan.


    Sekian kenangan manis buat tahun ini. Kita cipta memori indah untuk tahun depan pulak.

    Berminat nak tahu rahsia kejayaan saya bersama Shaklee, boleh hubungi saya untuk more stories dan info ye.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Mobile/ WhatsApp :013-3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head








    Collagen Powder Shaklee: Anjal, Hidrat dan Antioksida Kesukaan Kak Yati

    Dah jadi rutin saya follow up semua customer saya secara berkala. Salah seorangnya ialah Kak Yati, beliau ambil Collagen Powder. Order sekotak buat pertama kali, katanya nak cuba dulu. Setelah sesi consultation, beliau pun bersetuju untuk membuat bayaran bagi Collagen Powder ni.

    Macam biasalah, waktu sesi konsultasi, saya cerita semua tentang Collagen Powder termasuk la fakta ini, iaitu kesan keanjalan, penghidratan dan aktioksidan berdasarkan bahan-bahan utamanya.

    Collagen Powder Shaklee

    Info tentang Collagen Powder kesukaan Kak Yati.
    Anjal, Hidrat dan Antioksida. Kombinasi 7 bahan yang bakal membuatkan Kak Yati lebih yakin dengan penampilannya di hari raya nanti.

    Panjang lebar Kak Yati bercerita dengan saya tentang kesan hebat pengambilan Shaklee Collagen Powder. Antara yang dapat saya ringkaskan seperti dibawah;

    Antara kesan yang kak Yati rasakan.

    +ANTI PENUAAN - mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yg kelihatan ~dh seminggu kak Yati perhatikan liang pori diwajahnya, and yes ianya semakin mengecil!

    +MENGHIDRATKAN - melembapkan kulit bagi mengurangkan rasa kering dan terkupas pada muka ~dulu memang kulit kak Yati kering, moisturiser dan losen tak pernah ditinggalkannya, kini kalau tak pakai pon tak apa :)

    +MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT - meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan ~paling ketara adalah kelembutan kulitnya, bukan sekadar kulit diwajah, tp berkesan utk keseluruhan kulit badan kak yati.

    Menarik betul experience kak Yati dengan sekotak Collagen Powder nya dalam masa 2 minggu ni. Walaupun Shaklee sendiri claim kesan pengambilan Collagen Powder boleh dilihat dalam masa 8minggu, tak kurang juga yang dh bagi feedback yang sangat positif dalam tempoh masa kurang daripada itu.

    Dan kata Kak Yati, dia akan teruskan pengambilan Collagen Powder Shaklee. Riang sungguh hatinya apabila terjumpa produk yang serasi dengan tubuhnya :)

    Alhamdulillah, saya pun cukup suka bila mendengar feedback macamni. Memang saya maklum, ada orang yang cukup dengan pengambilan vitamin asas, tetapi ada juga orang yang perlu ambil produk PREMIUM seperti Collagen Powder ni untuk mengatasi 'skin aging' baru lah nampak keberkesanannya.

    Nantikan saya post gambar Kak Yati ye. Buat masa ni, dia masih malu malu nak reveal gambar sendiri. :)

    Anda juga mahu seperti kak Yati? Hubungi saya untuk konsultasi ye


    ----------------------------------------------------------------
    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pengedar Shaklee dan pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, SeksyenU5. 



      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
     



    Selesaikan 4 Masalah Besar Anda Dengan Mealshake.

    Salam Jumaat semua pengunjung blog Semua.Sihat.Selalu.

    Terima kasih sebab terus setia mengunjungi blog yang saya cuba penuhi dengan info-info bermanfaaat kepada semua.

    Hari ni saya nak share tentang testimoni Mealshake pulak.
    Mealshake ni memang terkenal sebagai suplemen yang kami suggest untuk kesihatan dan perkembangan kanak-kanak. Tapi jangan tak tau, manfaat Mealshake sebenarnya tidak limited pada golongan kanak-kanak saja. Bahkan ia juga sesuai untuk golongan dewasa memandangkan kandungan nutrisinya merangkumi serat, protein dan kalsium juga vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh kita semua. Ibu hamil juga sangat digalakkan mengambil Mealshake untuk menampung keperluan nutrisi mereka sepanjang kehamilan.

    Mealshake ala-ala multivitamin jugalah tapi dalam bentuk powder. Baca info lanjut tentang Mealshake disini. Mealshake Si-Bi-Di-Bam

    Jom kita tengok apa kata para consumer Mealshake. 

    1) MEALSHAKE NAIKKAN SELERA MAKAN ANAK

    Berselera makan dengan Mealshake

    2) KULIT YANG DULU SENSITIF KINI LEMBAP DAN BERSIH

    Testimoni Mealshake - kulit lembap

    3) MEALSHAKE BANTU MENAIKKAN BERAT BADAN

    Naikkan berat badan dengan Mealshake

    4) MEALSHAKE ATASI MASALAH SEMBELIT ANAK

    Petua anak sembelit

    So far, memang jelas terpampang reaksi gembira apabila Mealshake berjaya membantu mereka mengatasi dilema. Ibu mana yang tak risau kalau anak tak suka makan makanan berkhasiat, ibu mana yang sanggup tengok anak menangis dan meneran waktu nak membuang air..kan?

    Orang kata kurus tu cantik, tapi kalau kurus sangat pun tak elok juga. Anda yang sedang mencari suplemen untuk naikkan berat badan, Mealshake adalah salah satu jawapannya.

    Seronok baca review mereka ni. Mereka lagi seronok sebab sepanjang Jun ni, boleh buat stok Mealshake  Harga Mealshake dibulan lain ialah RM113.75,

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
     

    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.

     

    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424

    Business Shaklee : Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

    Salam semua.

    Berkesempatan lagi nak update entry petang ni. Dan tajuk kesukaan saya,  Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee. Ada orang nak jadi ahli Shaklee, sebab dah jatuh cinta dengan produk Shaklee yang memang terbukti berkesan. Tapi jangan tak tahu, sebenarnya semua orang berpeluang mendapat lebih apabila mendaftar sebagai ahli Shaklee. Bukan sekadar dapat makan vitamin, ada lagi banyak benda yang best tau!

    Nak tau apa kelebihan menjadi ahli Shaklee?
     
    -Pertama sekali, tentunya akan dapat beli vitamin Shaklee dgn harga ahli. Yang mana ada perbezaan almost 15-20% daripada harga retail. Lihat sahaja apa kata Shaklee 'new member' ni. Beliau baru sahaja mendaftar keahlian minggu lepas.



    -Boleh kumpul point (uv) daripada setiap pembelian vitamin. Cukup minimum requirement anda entitle untuk mendapat cash bonus daripada Shaklee. Percentage bonus paling sedikit ialah 5% dan paling banyak adalah 21%.

    -Peluang untuk menjana pendapatan dengan Shaklee terbuka luas apabila anda telah memulakan langkah pertama dengan mendaftar sebagai ahli.. Panduan disediakan. Anda boleh korek dan gali banyak info dalam group Facebook tertutup dahulu, dan coaching dari para upline sentiasa tersedia 24jam. Coaching online lah katakan, so bila-bila masa pun boleh.

    Income boleh bermula dengan 2 angka (puluhan RM), atau 3 angka (ratusan RM ramai juga yang dah rasa), 4angka (ribuan RM..para Supervisor dan keatas tengah nikmati),
    5 angka (puluhan ribu RM its never possible) dan 6angka (ratusan ribu, believe it or not para Masters kami sedang menikmatinya).

    Seronok dengar kan? Tapi kejayaan tak datang bergolek ye sebab business Shaklee ni bukan skim cepat kaya. Memang tak ada jalan singkat untuk capai kejayaan melainkan melalui usaha yang bersungguh-sungguh. Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum sehingga kaum itu mengubah nasib mereka sendiri.

    Dan yang paling penting, jikan anda teringin manjana pendapatan dengan Shaklee, modalnya memang mampu dibayar. Modal bisnes Shaklee serendah RM65 (tak termasuk kos pengeposan Business Kit). 

    So sekarang adakah anda bersedia nak tahu cara menjadi ahli Shaklee?
    Mudah saja, baca caranya disini --> CARA MENJADI AHLI SHAKLEE

    Best tau buat business Shaklee ni :)

    ---------------------------------------------------------------------------------
    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Mobile/ WhatsApp :013-3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head



    Testimoni tambah susu dengan Set Breastfeeding Shaklee

    Salam Isra Mikraj buat semua umat Islam.

    Dah lama juga saya tak bercerita tentang penyusuan susu ibu dan testimoni ibu-ibu yang berjaya tambah susu ibu dengannya.

    Bagi anda yang baru pertama kali jejak ke blog saya, boleh baca tentang Set Breastfeeding Shaklee dahulu. Memang dah terbukti berkesan Set Breastfeeding Shaklee sebagai 'suplemen tambah susu' dan sudah pun membantu terlalu ramai ibu meningkatkan production dan mengumpul stok EBM (expressed breastmilk).

    Ubat tambah susu ibu

    Puan Siti Nor Farina telah menggunakan Set Breatfeeding Shaklee selama 6 bulan. Mungkin bayinya kini setembam bayi Set Triple M yang saya pernah tuliskan entrynya dulu. Comel, kan?

    Dan antara tips tambah susu ibu yang Puan Siti Nor Farina konsisten amalkan ialah kekerapan mengepam. Beliau mengepam sebanyak 4 kali sehari dan hasilnya sebanyak 30oz-37oz! Wow memang seronok mendengarnya.
    saya pam 4x sehari..kul 5.15pg biase dpt 10-11oz..kul 11pg biase 7-8oz,kul 4ptg 7-8oz..dan kul 10mlm 9-10oz..klu xpercaya nmpaknye kne tgk sendiri la sy pam kan..hehe.

    Eh, mestilah percaya. Sebab saya sendiri pun pernah alaminya. Dapat pam sekitar 32oz ketika pertama kali menggunakan Set Breastfeeding Shaklee ni. Tapi bukan sekadar ambil supplement tambah susu ibu sahaja, ada RAHSIAnya. Kalau nak tau, jom baca kt sini
    RAHSIA BANYAKKAN SUSU IBU.

    Jom intai sikit gambar Set Breastfeeding, produk tambah susu ibu yang menjadi pilihan ramai ibu menyusu

    Set Triple M

    So kalau anda adalah ibu menyusu yang sedang tercari-cari suplement tambah susu yang terbaik, hubungi saya untuk konsultasi lanjut tentang Set Breastfeeding ini. Harga terbaik juga saya tawarkan demi membantu anda menjimatkan poket sendiri :)

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Mobile/ WhatsApp :013-3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head


    Promosi Jun 13 : Mealshake Beli 6 Percuma 1

    Sorry sebab agak lewat mengupdate tentang Promosi Bulan Jun.

    Kalau dekat FB memang dah gempar sebab bulan ni adalah promosi Mealshake. Tersenyum-senyum para ibu yang memang dah lama berikan Mealshake pada anak mereka. Inilah masanya untuk mereka memborong, beli Set Promo boleh simpan stok untuk hampir setahun. Banyak pulak tu penjimatannya. Siapa yang tak suka beli Mealshake dengan harga murah, kan?



    Kebaikan Mealshake Shaklee

    Biasanya beli 1 dapat 1, beli 2 dapat 2, tapi untuk bulan Jun, beli6 Mealshake dapat 7!
    Best sangat. 1 canister Mealshake worth RM113.75 tau. Tapi, kalau anda nak harga yang leboh murah, boleh hubungi saya. Bukan hanya dapat 7 canister, tapi ada juga sesuatu yang menarik saya nak bagi.

    Ok kebaikan Mealshake Shaklee ni memang tak disangkal lagi lah. Jom tengok apa kata mereka yang dh cuba Mealshake.

    Testimoni Mealshake menaikkan berat badan anak

    Nak tahu kebaikan Mealshake Shaklee ni dengan lebih lanjut? Jom saya sharekan sedikit fakta tentangnya;

    **Sarapan segera yang berkhasiat
    **Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
    **Hidangan segera untuk para atlet
    **Kudapan menarik pada bila-bila masa
    **Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

    Ada lagi yang menarik tentangnya:
    **sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan
    **menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.
    **mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

    -Mealshake jika dibancuh mengikut sukatan, memberikan 35% atau lebih nilai harian bagi 23 jenis vitamin dan mineral (merupakan multi vitamin tapi dalam bentuk serbuk mudah bancuh).
    -Sumber yang sangat baik bagi fiber dan protin dan kalorinya hanyalah 240 setiap hidangan sekiranya dibancuh bersama-sama susu rendah lemak.
    -Sumber kaya kalsium.
    -Pilihan bukan soya (ada yang tak minum soya kan. 
    -Rendah glisemik

    Dan sebenarnya Mealshake sesuai diambil oleh sesiapa sahaja, bukan sekadar kanak-kanak. Golongan dewasa pun boleh juga kerana ia mampu berfungsi sebagai multivitamin yang melengkapkan keperluan nutrisi tubuh kita.  Ye lah kan, kadang-kadang kita memang tak dapat full nutrient daripada makanan pun. So Mealshake adalah pilihan terbaik bagi anda yang susah nak telan multivitamin dalam bentu pil.

    Okey, nanti saya akan share more info tentang Mealshake ye.

    Bagi anda yang dah teruja sangat nak memborong Mealshake, cepat-cepat hubungi saya sebab saya memang ada ready stock dirumah. Bila-bila sahaja anda mahu, saya akan hantarkan. Jangan sampai stok Mealshake licin di Shaklee nanti baru nak tanya ye :)

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
     

    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.

     


    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424