• Pengedar By Negeri
  • SET KESUBURAN : Pn Marimar Berjaya Hamil Setelah 2 Bulan


    Tiada kata selain SYUKUR ALHAMDULILLAH yang keluar dari mulut kami apabila pelanggan yang mengambil vitamin Shaklee berjaya mencapai tujuan dan matlamat mereka. Kami turut tumpang gembira bila apa yang dihajatkan oleh mereka tercapai.

    Terbaru kisah dan testimoni tentang SET KESUBURAN  yang saya ambil dari group tertutup customer kami iaitu Shaklee Golden Lounge. Hanya customer yang membeli dari kami di jaringan group Jutawan layak masuk ke group tertutup ini.

    Jom kita baca pengalaman beliau.

    Marimar Er
    :: HAMIL SELEPAS 2 BULAN AMBIL SET KESUBURAN ::

    Hi Dearies,
    Saja nk share testimoni kt sini... Saya berkahwin hampir setahun.... saya mula ambil produk shaklee utk kecantikan kulit bermula april tahun lepas.. selepas saya berkahwin saya ambil ESP, vitamin E & Shaklee Collagen.. ada juga ambil GLA Complex utk period saya.... sejak berkahwin saya dan suami memang selalu je travel... kadang2 atas urusan kerja... kadang2 jalan2 je... Belum terfikir nak ada baby.. walaupun kami x pernah merancang.. mungkin belum ada rezeki..

    Tapi.. lepas tengok kawan2 yang baru je kawin... terus je preggy.. membuatkan saya mula merasa yang saya pun teringin utk mengandung. Memang tak nak tunggu lagi... April lepas...saya contact ibu saudara saya merangkap shaklee distributor.. dia cadangkan saya ambil vitalea, b complex dan vitamin C di samping meneruskan GLA complex... untuk suami ambil vitamin E & Zinc utk kesuburan lelaki...

    Harini, sudah 1mnggu period saya lewat... tekak mula rasa mual, pinggang rasa lenguh2... saya rasa pelik.. pagi tadi... sebelum mandi... saya terdetik utk cuba buat upt... memang ada je simpan dalam laci, since saya ni memang bekerja di hospital. Lepas saya titikkan urine pada alat tu... saya biarkan je.. dan pergi mandi.... lepas dh siap mandi... saya lihat sekali imbas je alat tu..saya terkejut sbb 'positive' saya terus kejutkn suami saya...die sangat teruja..tak tau nak cakap apa...smpai je di tempat kerja..saya recheck,but still same 'positive'.... Then saya ke gyne dctor utk scan.. alhamdulillah... janin sudah terbentuk dan berkeadaan amat baik di dalam rahim saya...

    Alhamdulillah sekali lagi.... saya hamil selepas 2 bulan selepas mengamalkan set kesuburan Shaklee utk suami & isteri... kawan2 yang sedang mencuba jangan berputus asa ya... lambat atau cepat itu semua atas rezeki masing2.. yang penting Usaha... 😊


    Inilah gambar scan yang Puan Marimar Er kongsikan bersama kami.
    Semoga perjalanan kehamilan selama 9bulan Puan Marimar berjalan dengan baik dan beliau dikurniakan kesihatan hingga selamat melahirkan bayinya nanti.

    Alhamdulillah, ini bukan kisah dan cerita pertama yang kami dengar di SGL. Cuma sejak promosi GLA Complex tamat bulan Julai yang lalu, lebih kerap berita gembira ini kami terima. 

    Syukur, ianya sebagai salah satu usaha. Bila Allah berkehendak serta menghendakinya, dan pabila Dia telah menetapkan sesuatu maka Allah berfirman kepadanya: "Jadilah", maka jadilah dia. Begitulah beberapa ungkapan ayat-ayat kun [jadi] maka faya kun [jadilah] dalam al-Qura’anAllah jugalah yang memakbulkannya. 

    Dan kita sebagai hambanya wajib berusaha, kerana Allah sangat sukakan mereka yang berusaha. 

    Kenapa GLA Complex dikatakan sangat membantu dalam proses nak hamil ni? Jom baca dekat SINI

    Bagaimanapun jika tubuh kita mendapat nutrisi yang lengkap, ianya akan lebih memudahkan tujuan kita untuk hamil. Dan kedua-dua pihak suami isteri perlu bekerjasama untuk persediaan kehamilan ini. Bukan hanya bergantung pada pihak isteri sahaja. Puan Marimar dan suaminya pun ambil vitamin masing-masing. Kami memang menyediakan set kesuburan yang lengkap untuk suami dan isteri.

    ----------------------------------------------------------------------------------------
    Saya adalah pengedar Shaklee di kawasan Subang Bestari dan Kota Damansara.


    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Tempohari ready stok ESP saya ada 15. Alhamdulillah. Produk soya non GMO yang memang sangat berkesan. Rasanya sedap, enak dibancuh dengan pelbagai resepi. Tapi jangan ...
      Like · Comment · Share

    Shape Up Set : Puan Nurul Berjaya Turunkan 16kg

    Insya Allah, hari ni saya share kegembiraan salah seorang rakan seperjuangan Shaklee saya iaitu Puan Chrysalis Nurul. Baru-baru ni beliau telah reveal kejayaan beliau menurunkan berat badan dengan hanya menggunakan produk Shaklee yang dikenali sebagai Set Shape Up.

    Ini antara petikan post beliau.
    Lepas bersalin, saya nekad nak turunkan berat badan....at least mesti capai 70kg....itu impian saya...lepas 2 minggu bersalin, saya mula dengan set shape up shaklee...yang terdiri drpd CINCH SHAKE, OMEGA, LECITHIN dan ALFALFA...sampailah sekarang..baby saya dah 3 bulan setengah...

    NOW..berat saya dah cecah 76kg...bagi korang yang memang selim melim, akan rasa angka ni still lagi banyak...tapi bagi saya..syukur sangat2...dan dalam keadaan sy sebagai BF moms...pengambilan set ni langsung tak mengganggu...Saya masih makan nasi dan lauk-lauk lain yang seimbang...Dan bf moms tak boleh ikut inch loss plan...TAPI boleh ambil CINCH SHAKE...

    Saya ada misi lagi 6 kg untuk diturunkan...saya tak kisah walaupun mengambil masa berbulan-bulan..yang penting sy tahu ianya selamat untuk saya serta baby saya yang sedang menyusu...Dan yang penting...encik suami pun makan suka...
     Baca post penuh di SINI.

    Turun 16kg dengan Set Shape Up

    Cuba anda lihat gambar yang telah dikongsikan oleh beliau. Bandingkan gambar Jan 2012 dengan gambar Ogos 2013. Kita abaikan gambar Feb 2013 sebab waktu ini Puan Nurul sedang mengandungkan anak keduanya. Banyak beza, kan?

    Memang terbukti berkesan Set Shape Up mampu membantu ramai wanita dan lelaki di luar sana untuk mendapatkan berat badan ideal dan shape idaman mereka.

    Walaupun Omega Guard tiada dalam set asal Set Shape Up ini, Puan Nurul menambah Omega Guard ke dalam program Shape Up nya kerana Omega Guard mempunyai Leptin. Mungkin masih ramai yang belum tahu apakah itu Leptin.

    Leptin adalah hormon yang memainkan peranan penting dalam mengatur tenaga simpanan atau lemak dan pengeluaran tenaga atau pemecahan lemak, termasuk nafsu makan dan metabolisme.

    Genetik ini terletak pada kromosom nombor 7 dan merupakan hormon yang penting dalam pengaturcaraan tenaga tubuh seseorang. Jadi kat sini Leptin sangat membantu dalam proses penurunan berat badan.

    Antara fungsi leptin adalah :

    * Mengawal selera makan dan metabolisme
    * Menghantar isyarat kepada otak supaya menghadkan rasa lapar.
    * Mengurangkan aktiviti neuropeptida Y (neurotransmitter yang boleh mencetuskan refleks kelaparan, Neuropeptida Y yang tinggi boleh mengurangkan pengeluaran tiroid dan memberi kesan negatif terhadap metabolisme.
    * Meningkatkan metabolisme dan membakar lemak badan yang berlebihan menjadi tenaga. 
    kredit info : Healthy First

    Dan bagi membantu anda yang inginkan kesan terbaik melalui pengambilan Set Shape Up ini, anda akan dimasukkan ke group khas untuk mereka yang sedang berdiet untuk mendapatkan panduan makan vitamin dengn betul. Khas hanya untuk pelanggan yang membeli Set Shape Up dari kami.

    Anda kini boleh bawa pulang Set Shape Up dan berusaha untuk mendapatkan berat badan ideal dan kekalkan kesihatan anda ke tahap paling optimum.

    ----------------------------------------------------------------------------------------
    Saya adalah pengedar Shaklee di kawasan Subang Bestari dan Kota Damansara.


    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Testimoni penurunan berat badan sebanyak 16kg dari Puan Chrysalis Nurul dengan menggunakan vitamin dan produk Shaklee yang selamat dan berkesan. Dapatkan vitamin Shape ...
      Like · Comment · Share

    Definisi, Fadhilat serta Niat Puasa Sunat Syawal

    Alhamdulillah, hari ni dah pun 13 Syawal. Indahnya Syawal jika kita teruskan beramal ibadat dengan mengerjakan puasa sunat Syawal selepas pesta ibadah di bulan Ramadhan. Dan ibadat ini cukup dikenali sebagai Puasa Enam, jom kita baca fadhilat dan kelebihan Puasa Enam.

    Definisi Serta Fadhilat Puasa Enam

    Puasa enam ialah puasa sunat yang dikerjakan sebanyak enam hari di bulan Syawal. Ianya sunat dan lebih afdhal dikerjakan secara berturut-turut di awal bulan Syawal iaitu bermula dari 2 haribulan Syawal, dan boleh juga dikerjakan secara berselang-seli ataupun dikerjakan bukan pada awal bulan Syawal.

    Puasa sunat enam ini sangat besar fadhilat serta ganjarannya, diriwayatkan daripada Abu Ayyub Al-Anshari Radhiallahu ‘anhu, beliau telah berkata bahawasanya Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda, Maksudnya:
        “Sesiapa yang berpuasa pada bulan Ramadhan, kemudian diikuti dengan puasa enam hari pada bulan Syawal, adalah (puasanya itu) seperti puasa sepanjang tahun.”
    (Hadits Riwayat Imam Muslim)

    Niat Puasa Sunat Syawal :

    “Sahaja aku berpuasa sunat bulan Syawal kerana Allah swt “.

    Kebiasaannya bagi golongan ibu kami, mereka akan mula berpuasa seawal hari kedua Syawal. Alhamdulillah. Cepat atau lambat bermula, semoga kita semua sempat mengejar pahala Puasa Enam ini.

    Jom sambung bacaan tentang Isu Gabung Sunat & Qadha Puasa di blog Ustaz Zaharuddin

    Bagi yang dah mula berpuasa (sunat atau ganti), saya ucapkan selamat beramal ibadat, selamat bersahur, selamat berbuka.
    Semoga amal ibadat kita diterima Allah. Insya Allah.
     
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
     
    Owh ye, kita juga boleh amalkan rutin sahur dan berbuka yang sama ketika puasa Ramadhan untuk Puasa Enam ini. 
    Rutin saya waktu bersahur, ambil 2 sudu ESP dicampurkan dengan 1 sudu Performance. Sesekali saya selangkan menu minuman dengan Cinch Shake perisa Coklat.
    Dan untuk berbuka puasa, saya suka sangat bancuh Cinch Tea dengan Performance Drink. Memang puas hati dengan tahap kesihatan dan kecergasan saya sepanjang Ramadhan yang lepas. :)
     
    Inginkan info lanjut tentang produk dan rutin puasa saya, hubungi saya melalui info dibawah. Boleh saya sharekan secara terus dengan anda,


    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Alhamdulillah, berkat kesabaran dan tahu tentang risiko turun berat drastik, Puan Yani Suhainie dah pun dapat berat badan idealnya. Hanya dengan Afalfa dan Lecithin. Me...
      Like · Comment · Share

    Pengalaman berhari raya dengan Shaklee

    Alhamdulillah, kita masih lagi dalam bulan raya, cuma mood raya dah beransur pulih :) Masa untuk kita kembali bekerja sambil aktif buat sharing melalui medium pilihan kami iaitu INTERNET.

    Sepanjang cuti raya tempoh hari, boleh dikira sebagai cuti juga sebab hanya sesekali saya dapat upkan post di Facebook tentang kebaikan Shaklee. Bukan tak ada, tapi limited. Of course vitamin yang jadi pilihan ketika itu adalah Set Bajet Slimming.



    Yang berbeza dimusim raya tahun ni, bila orang tanya cuti sampai bila, bila naik kerja semula.. saya senyum sahaja. Dan tak ketinggalan juga, kawan-kawan mak yang dah tau saya sekarang ni adalah WAHM, menyokong sepenuhnya karier baru saya. Sambil duduk dirumah sambil menjana pendapatan.
    Alhamdulillah, saya memang tak risau pasal cuti. Cuma masih perlu ikut jadual suami yang masih lagi seorang pekerja. Jadinya, walaupun cuti sekolah 2 minggu, dan saya pula tak bekerja, kami masih perlu balik ke Subang pada hari Ahad, sebab suamiku dah mula bekerja keesokan harinya. 

    Salah seorang sahabat warga Ladyboss, yang juga merupakan rakan kepada adik saya datang beraya di rumah mak. Excited dia mahu berkenalan dengan saya. Maka berkumpul lah kami adik-beradik Shaklee dirumah dengan dia bersembang-sembang tentang Shaklee. Untuk pengetahuan, kakak, adik dan adik-adik ipar saya kini juga adalah ahli Shaklee, dan kami semua mengamalkan vitamin Shaklee tanpa ragu. Kakak dan adik ipar saya yang sedang berpantang, kelihatan sungguh sihat dan bertenaga sepanjang musim raya kerana mereka amalkan set berpantang Shaklee. 

    Sambil beraya di rumah rakan suami di Kuantan, sempat juga saya share tentang kebaikan dan benefit menjadi ahli pada mereka. Since mereka pun dah mula amalkan vitamin Shaklee, apa salahnya terus join jadi ahli. Yurannya pun berpatutan, hanya RM75 sahaja. Dengan modal tak sampai RM100 tu, mereka dah boleh dapatkan vitamin Shaklee yang BEST ni pada harga ahli. Dan ia merupakan langkah yang sangat bijak sebab mereka bakal 'save the pocket'..  :)

    Begitulah sedikit sebanyak pengalaman beraya kat kampung. Ni belum masuk beraya dekat openhouse lagi ni. Mesti ada lebih banyak cerita bakal saya kongsikan nanti.

    By the way, nak maklumkan, promosi Advance Joint Health masih lagi berlangsung sehingga 31 Ogos ini. Baca tentang promosi AJHT DISINI

    Kalau beli satu set AJHT ni pun, dah boleh dapat free membership tau. Nak tahu lebih lanjut, hubungi saya ye.

    ----------------------------------------------------------------------------
    Saya adalah pengedar Shaklee di kawasan Subang Bestari dan Kota Damansara. Pilihan COD untuk kedua-dua kawasan.


    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Alhamdulillah. Syukur dipertemu dan dilorongkan jalan join bisnes yang mesra-keluarga..mesra-anak anak dan berpeluang maju dengan bisnes Shaklee ini. Satu keputusan dan...
      Like · Comment · Share
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head




    ADVANCED JOINT HEALTH TABLET : PROMOSI BULAN RAYA

    Assalamualaikum dan Salam Jumaat buat semua reader blog Semua.Sihat.Selalu.

    So hari ni saya nak announce Promosi Terbaru untuk bulan Ogos.
    Sangat Perfect jika anda mahu jadikan ia sebagai hadiah hari raya buat ayah bonda dan nenda tercinta :)

    Jika ada sesiapa bertanya, vitamin apa untuk orang yang selalu sakit belakang, sakit lutut dan sakit sendi? Tentulah ADVANCED JOINT HEALTH TABLET jawapannya :)



    Advance Joint Health Tablet (AJHT) terpilih lagi untuk menjadi produk promosi oleh pihak Shaklee Malaysia.

    Apa yang menarik tentang AJHT ni, Shaklee dan kajian klinikalnya memberi guaranti si pemakan akan dapat rasakan kesannya seawal 5 hari sahaja. So memang terbaik untuk ibu bapa kita yang sedang mengalami sakit-sakit sendi cuba ambil AJHT ni. Maklumlah, bila sakit sendi-sendi, sukar untuk mereka berjalan, beraktiviti malah kadangkala sambil baring pun terasa kesakitannya.


    Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi sendi.

    Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan.

    Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

    Satu botol AJHT mengandungi 60tablet sahaja. Pengambilan yang konsisten bakal merubah gaya hidup ibu bapa kita yang pastinya menggembirakan hati mereka.

    Jom baca sedikit testimoni pengguna :

    Farah Nizam Mak saya ambil joint health,sblm ni nk jln x blh sangat lutut selalu sakit dan klu x tahan kena injection bru ok pas sy cadangkan ambil joint health skrg ni dh ok berjalan dan lutut dah x sakit x perlu bergantung dengan ubat doktor

    Yana Hime sy bg ayah sy ajht sbb sakit lutut. klu duduk bersila selalu susah nk bangun. ayah ambik 2x sehari. dlm sebulan lutut dia dh kurang sakit2. nk bgn pun tak susah dh.

    Sue Mp saya dah ambil sebab alami sakit lutut. kalau nak bangun tu pnya la susah. Alhamdulillah berkesan sbb selepas ambil seawal 2 hari sakit dah berkurangan dan skrg dah tak rasa sakit lagi. Memang berkesan dgn saya produk ini.
    Norma Linda my mum n my tok i bg makan..ok katanya..ringan bdn..my ofismate pn ada ambk..dia sakit2 lutut xle jalan laju2..tp skrg dh makin ok...kalau tuk sakit2 blkg pn ok

    Alhamdulillah, seronok baca feeedback positif dari mereka kan?
    So jika anda adalah anak yang mempunyai ibu bapa atau atuk nenek yang ada masalah seperti mereka, apa kata anda cuba hadiahkan mereka sebotol AJHT sempena raya ni. Tentu seronok jika dapat lihat mereka mampu melayan tetamu yang datang beraya kat rumah dalam keadaan sihat dan cergas.

    Dapatkan segera tau..

    ----------------------------------------------------------------------------
    Saya adalah pengedar Shaklee di kawasan Subang Bestari dan Kota Damansara


    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Promosi Ogos. Nama glamor AJHT. Beli 6 dapat 7. PM untuk oder
      Like · Comment · Share