• Pengedar By Negeri
  • Shaklee Business : Closing September 2013

    Alhamdulillah, setel dah closing bagi bulan September semalam.

    Pertama kali dapat berkumpul dengan anak-cucu RichFamily sempena closing. Dalam kemeriahan dan keramaian orang, sempat kami berdiskusi tentang bisnes bersama.

    Dan alhamdulillah, semalam menyaksikan beberapa orang Business Leader RichFamily yang naik rank Supervisor dan Senior Supervisor.

    Malah ada pasangan anak-beranak (upline - downline) yang kini duduk di tangga yang sama iaitu Senior Supervisor.

    Ini membuktikan bahawa sistem dalam Shaklee ini sangat adil. Tiada unsur-unsur siapa join dahulu akan kaya, yang join kemudian tak dapat apa-apa. Ataupun upline goyang kaki, downline kerja keras.

    Setiap anda yang join bisnes Shaklee dengan penuh minat dan semangat, juga usaha yang gigih.. andalah yang layak mendapat ganjaran yang Shaklee sediakan.



    Closing yang manis di bulan September, dan semoga ianya lebih manis di bulan Oktober.

    Owhh ye, nak bagi tau terus kat sini. Promosi Oktober 2013 ialah Collagen Powder. Beli 6 Percuma 1 tau. So kalau nak dapatkan stok Collagen Powder pada harga hebat, sila lah
    dapatkannya dari saya ye


    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Assalamualaikum & Selamat Pagi OKTOBER :) Nak announce produk promo bulan ini.. JENG JENG JENG!!! COLLAGEN POWDER BELI 6 PERCUMA 1.. Jom... Collagen Powder Shaklee: Anjal, Hidrat dan Antioksida Kesukaan Kak Yati Kedai Triple-S by Lydzar
      Like · Comment · Share

    Cinch Shake Mix : Tips Saya KURUS Dengan Sihat

    Selesai misi penyusuan, kini misi terbaru saya adalah untuk KURUS!
    Ye benar, selepas sahaja sesi penyusuan tamat, saya dapati tubuh saya agak mudah naik beratnya. Ini adalah sangat menekan perasaan saya. Jadi, saya menyemat azam, by Disember 2013, saya mesti kurus dengan sihat bersama Shaklee. Hehe.

    Dan kini saya berkawan rapat dengan Cinch Shake Mix demi mencapai misi KURUS saya.

    Cara pengambilan Cinch Shake Mix


    Hebatnya formula Cinch Shake Mix kerana ia mengandungi leucine yang membantu memelihara muscle semasa proses mengurangkan berat badan. Selepas hanya 3 hari berdiet dengan serius bersama Cinch Shake Mix, saya dapati pinggang saya dah pun bebas daripada babat-babat lemak yang memang tak indah dilihat.

    Saya cuba mengikut plan pemakanan seperti ini:



    Saya kongsi sedikit jadual pengambilan Cinch Shake Mix dan panduan berdiet saya disini.

    -Sebaik sahaja bangun tidur : 1 gelas air suam
    -7pagi : 1 scoop Cinch Shake & 1 sudu ESP.
    -9pagi : Sarapan dengan sekeping roti wholemeal atau kuih-kuih melayu
    -11pagi : Ambil biskut atau roti
    -1ptg : Makan tengahari dengan lauk dan sayur.
    -3pm : Ambil biskut atau buah-buahan
    -6.30pm : 1 scoop Cinch Shake & 1 sudu ESP dan diner yang simple
    -9pm : buah-buahan

    So far so good. Saya tidak mengalami perasaan terlalu lapar. Dan setiap kali saya terasa lapar sebelum waktu makan, saya akan minum air suam sahaja. Bila masih rasa lapar, barulah saya ambil sedikit makanan untuk menghilangkannya.

    Saya kongsikan sedikit info tepat tentang Cinch Shake Mix. :
    Product Description

    Shaklee Cinch™ Shake Mix is a nutritionally balanced meal replacement beverage used as an integral part of the Shaklee Cinch™ Inch Loss Plan. Each serving prepared as directed (with 8 oz. of nonfat milk) provides approximately 270 calories, 35 grams of carbohydrate, 24 grams of protein, 3 grams of fat and 6 grams of soluble dietary fiber. The ShakleeCinch™ Shake Mix uses non-genetically modified (non GMO) soy protein as its primary source of high quality protein. Soy protein has a biological value equal to that of egg or milk.

    The Shaklee Cinch™ Shake Mix itself is low glycemic, cholesterol and lactose free,* contains no trans fats, provides 35% of the Daily Value or DV of 20 essential vitamins and minerals, 80% of the DV of chromium, 25% DV for iron, and 10% DV for vitamin A. In addition, the Shaklee Cinch™ Shake Mix has been fortified with the branched chain amino acid, leucine. In the context of a healthy diet, rich in protein, leucine helps signal protein synthesis in muscle tissue, helping to preserve lean muscle during periods of calorie restriction

    For best results, this product should be used as part of the Shaklee Cinch Inch Loss Plan, which also includes the Shaklee Cinch™ 3-in-1 Boost Dietary Supplement, Shaklee Cinch™ Bars, Shaklee Cinch™ Energy Tea, a calorie controlled healthy meal plan, daily physical activity recommendations and other support tools.

    * When mixed with nonfat milk, the resulting shake will contain cholesterol and lactose.

    Directions for Use
    Adults and teens, 13 and older mix 1 packet or 2 scoops in 8 oz. of nonfat milk or light soy milk. As part of a calorie controlled meal plan, two servings per day are recommended -one as a meal replacement for breakfast and the other as a meal replacement for lunch or dinner.

    How Supplied
    Canisters of 15 servings or a box of individual serving packets (14 per box).  Available in both natural vanilla and chocolate flavors.

    Precautions
    Not intended for use as a meal replacement for infants and children under the age of 13. The Shaklee Cinch™ Inch Loss Plan has not been designed to treat overweight and obese children. Parents seeking to incorporate Cinch products in a weight loss plan for children should seek the advice of a pediatrician on potential use of the Plan to meet a child’s needs. As part of an overall healthy diet, the Shaklee Cinch™ Shake Mix itself can safely be used by children as a healthy snack or supplement to their meals. Pregnant and lactating women can also use the Shaklee Cinch™ ShakeMix as a supplemental source of quality dietary protein, calories and essential nutrients. However, the Cinch™ Inch Loss Plan for weight loss is not recommended for use during pregnancy and nursing mothers should seek the advice of their health care provider. Take thyroid replacement medication (levothyroxin) and Shaklee Cinch™ Shake Mix at separate times.

    Scientific Rationale
    Studies report that meal replacement beverages along with other positive changes in lifestyle including modest calorie restriction, increased physical activity and professional weight management counseling can be an effective weight management strategy. A number of studies also indicate that the protein content of the diet can influence satiety and may be one of the factors related to the beneficial effects of higher protein diets on weight loss. In addition, high protein meals have been found to significantly decrease subsequent energy intake compared to low protein meals.

    Shaklee Cinch™ Shake Mix when used in the context of a calorie controlled meal plan and replacing two meals a day, can help control caloric intake, promote satiety and control hunger between meals. The Shaklee Cinch™ Shake Mix is enhanced with leucine, a branched chain amino acid studied for its role in protein metabolism. Recent research indicates that increased dietary leucine has favorable effects on weight, body composition and normal glucose homeostasis during prolonged calorie restriction. Leucine has been shown to signal protein synthesis in muscle tissue which may help offset the typical loss of lean muscle commonly seen with weight loss diets. A loss of lean muscle leads to a drop in metabolic rate or calorie burning potential which is detrimental to long term weight management success.

    Shaklee Cinch™ Shake Mix can also be used as part of a low glycemic diet and has been clinically shown to elicit a low-glycemic response relative to simple carbohydrate. Shaklee Cinch™ Shake Mix can replace some food sources of protein that are high in saturated fats and cholesterol to help people follow an overall heart-healthy diet. In fact, as part of a healthy diet low in saturated fat and cholesterol 25 grams of soy protein per day may reduce the risk of heart disease. Each serving of Shaklee Cinch Shake Mix provides 16 grams of soy protein.

    For those consuming insufficient dietary protein such as the elderly, ill or vegans, Shaklee Cinch™ Shake Mix can help achieve adequate intakes of protein as well as calcium.
    Dan ini adalah salah satu Success Story dari penggunaan Set Kurus Shaklee.

     Bersama tambahan beberap suplemen lain, ternyata Puan Nurul BOLEH KURUS!

    Jom sertai plan diet bersama saya.. insya allah saya akan guide dan pantau anda sepanjang proses berdiet bersama Cinch Shake Mix ini.

    Saya adalah pengedar sah Shaklee dikawasan Kota Damansara dan Subang Bestari.

    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Anda sedang sunburn? Jom cuba ESP agar sunburn anda cepat hilang. ...
      Like · Comment · Share

    Shaklee Reward : 6 Star National Trip ke Kota Kinabalu

    Seronoknya tak terhingga bila dh tiba waktunya untuk kami terbang ke Kota Kinabalu pada hari Sabtu lepas. Saya entitle untuk mendapat 4 tiket, jadi dapatlah bawa suami dan dua orang anak saya bersama ke sana.

    Shaklee National Trip







    Seawal jam 5.45pagi kami bergerak dari rumah. Singgah sebentar untuk solat Subuh di R&R Dengkil dan sampai KLIA pada jam 7am. Terus mendaftar dan dapatkan tiket juga check in di sana.

    Alhamdulillah cuaca baik dan perjalanan lancar sehinggalah kami mendarat di Airport Kota Kinabalu. Disana kami di sambut dengan meriah oleh staf Shaklee dan kru majlis, siap dikalungkan dengan kalungan manik yang tertulis perkataan Shaklee.






    Kami terus dibawa ke sebuah restoran untuk makan tengahari. Bermula lah episod makan seafood kami disana. Selesai lunch kami dibawa ke Muzium Sabah sementara menunggu bilik hotel ready untuk kami check in.


    Tempat penginapan kami disana adalah di The Pacific Sutera Hotel. Lihat sahaja view dari bilik kami ni.



    What a nice view. Terbentang luas pemandangan lautan dan gunung ciptaan hebat Allah utk dinikmati..Juga pemandangan dijeti penuh bot mewah. Alhamdulillah..dpt connecting room dekat sini. Adalah privacy utk ai & suami..hahaha..Tak sia sia usaha keras kumpul point trip ni cycle lepas.

    Petang hari pertama santai untuk aktiviti bebas bersama keluarga atau kawan-kawan. Saya sempat bawa anak-anak ke swimming pool sebab memang itulah antara tempat wajib pergi kanak-kanak ini. :)


    En Victor Lim selaku GM Shaklee Malaysia sedang menyampaikan welcome speech kepada semua leader Shaklee yang telah berkerja keras sepanjan cycle lepas untuk menaikkan sales Shaklee dan membimbing semua downline didalam organisasi masing-masing. Seriously, mendidik dan menduplicate anak-anak Shaklee memerlukan kesabaran dan ketekunan yang tinggi dari setiap leader. 

    Bersama business leader dari group Lady&Boss
    Dan taraaaa.. ini dia hidangan sepanjang malam tersebut.


    Siput tarik adalah hidangan terakhir yang dihidangkan kepada kami. Waktu tu, perut sudah tak mampu lagi nak terima makanan. Kekenyangan!

    Next activity adalah aktiviti di Pulau Manukan. Entah berapa bot yang digunakan oleh pihak Shaklee untuk membawa kami kesana. Untuk pengetahun, seramai 190 orang 'qualifier' berada di sana tempoh hari. Sangat ramai, kan?


    Gambar di atas, saya bersama dengan Presidential Master Shareeza (Cery Mamafaiz) yang merupakan pengasas kepada group Jutawan. Sepanjang berada disana banyak juga kesempatan saya dapat untuk berborak-borak dengan beliau. Semoga aura Presidential Master terus mengelilingi saya agar saya juga dapat jadi seorang leader yang hebat seperti beliau tak lama lagi.


    Gambar bersama dengan suami tak tak henti-henti menyokong dan membantu saya dalam bisnes Shaklee ini. Tanpa beliau, mungkin saya belum dapat pergi jauh seperti hari ini.

    Di Pulau Manukan, antara aktiviti yang dijalankan adalah sukaneka mengikut kumpulan, acara sea game seperti banana boat, flying fish dan snorkeling. Selebihnya aktiviti bebas.
    Sempat juga la dapat sunburn dek cuaca yang panas di sana. 

    Kami bergerak pulang ke hotel semula pada pukul 3petang. Berehat dan bersedia untuk 70's Flashback Diner pula. 



    Tak sangka sangat GM Shaklee pandai menari hihih.. Tengok aje lah gambar beliau berbaju putih ala Elvis ni. :) 

    Dan plg best dalam ucapan dr President Shaklee Mr Bradford ketika diner malam itu, beliau ada mention nama PM Cery sebagai acknowledgement akan kejayaan team Jutawan dalam meningkatkan jualan Shaklee Malaysia. Bravoooo!

    Acara terakhir sebelum balik adalah shopping di Pasar Filipin. Cuma masa yang diperuntukkan terlalu sekejap. Jadi tak sempatlah saya nak membelek mutiara yang cantik-cantik yang dijual disana. Hanya sempat beli udang dan ikan kering saja.

    Overall, pengalaman berjalan kali ini sangat menarik. Pertama sekali tentunya kerana ianya adalah 6 Star Trip, layanan tip top dan tempat penginapan memang terbaik. Keduanya, ia dihadiri oleh business leader yang mempunyai aura masing-masing yang kuat. Untuk berjaya kita perlu selalu bergaul dengan orang yang berjaya. jadi di majlis seperti inilah kami berpeluang beramah mesra dan bertukar-tukar insight tentang bisnes Shaklee. 

    Baru pulang sehari, sudah rindu sama KK. Insya allah, saya merancang untuk datang lagi bersama keluarga pula. Next trip, saya akan pastikan saya akan bersama anak didik RichFamily untuk pergi trip anjuran Shaklee ini.



    [VLOG] Set Energy Booster Shaklee, Bukan Ubat Kuat Tapi Sangat Berkesan

    Alhamduillah, berjaya juga saya upload vlog untuk Set Energy Booster yang telah saya recordkan semalam.

    Jom tengok video ni dan dengar penerangan ringkas saya tentang Set Energy Booster yang bakal membantu anda menjadi ibu atau ayah yang cergas.

    Vlog ini juga adalah dari rentetan entry saya ini > Set Energy Booster



    Kenapa kena bertenaga?

    Tenaga diperlukan oleh setiap tubuh untuk melalukan segala macam aktiviti harian. Jadual yang padat, kekangan masa dan masalah mendapatkan makanan seimbang adalah antara punca tubuh kita mudah letih. Bila mudah letih, fikiran kita tak dapat fokus pada apa yang kita lakukan. Perasaan terganggu dan kita juga akan lebih cepat marah.

    Jadi kenapa mahu biarkan tubuh kita terus penat, letih tanpa tenaga, betul tak?

    Insya Allah, Set Energy Booster ini bakal membantu anda mengubah hidup lesu kepada hidup lebih bahagia. Tak perlu ambil complete set pon tidak mengapa, tapi make sure anda berkonsultasi dengan saya tentang permasalahan anda. Dan pastinya saya akan cadangkan pengambilan vitamin dan suplemen mengikut keperluan anda sahaja.

    Saya adalah pengedar Shaklee di Kota Damansara dan Subang Bestari.


    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Shaklee Malaysia lancar CoQHealth Plus — SUBANG JAYA 8 Jun - Shaklee Products (M) Sdn. ...
      Like · Comment · Share


    Shaklee Malaysia lancar CoQHealth Plus


    Shaklee CoQHealth Plus

    SUBANG JAYA 8 Jun - Shaklee Products (M) Sdn. Bhd. (Shaklee Malaysia), melancarkan CoQHealth Plus yang dapat membantu menyokong jantung sihat dan menangani masalah penyakit kardiovaskular yang juga pembunuh nombor satu dalam kalangan rakyat Malaysia.

    Presiden Shaklee Antarabangsa, Bradford Richardson berkata, produk terbaharu yang ditawarkan itu mengandungi kesemua perubatan semulajadi daripada campuran 28 miligram (mg) zat makanan larut lemak yang hadir secara semulajadi di dalam tubuh badan (CoQ10) beserta Vitamin E dan ekstrak teh hijau.

    "Produk ini didatangkan di dalam bentuk kapsul dengan bantuan minyak kacang soya bagi memastikan penguraian serta penyerapan yang maksimum dalam sistem tubuh badan ketika diambil.

    "Dengan sebiji kapsul yang diambil sehari selepas makan, ia mampu menyokong penghasilan tenaga bagi jantung, meningkatkan peredaran serta membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah serta juga kaya dengan lain-lain kebaikan," katanya di sini hari ini.

    Beliau berkata demikian dalam ucapan perasmian Persidangan Kebangsaan Shaklee 2012/2013.

    CoQHealth Plus dijual pada harga RM124 kepada bukan ahli manakala hanya RM99 bagi ahli.

    Yang turut hadir Pengurus Besar Serantau Shaklee, Victor Lim dan Naib Presiden Kanan Pemasaran Global Shaklee, Cindy Latham.
     
    Promosi CoqHealth masih berlangsung sepanjang September. Hubungi saya untuk konsultasi dan pesanan peroduk ini. 
     
    Saya adalah pengedar Shaklee di Kota Damansara dan Subang Bestari. 

    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Apa juga yang Shaklee hasilkan, pasti dengan perbezaan tersendiri yang dipanggil Shaklee Difference. Shaklee Difference bagi CoqHealth berbanding suplemen Coq10 jenama ...
      Like · Comment · Share

    Cara Bancuh ESP Untuk Breakfast



    Salam Selasa dan selamat pagi semua

    Dah breakfast ke? Jom saya kongsikan rahsia breakfast sihat saya.

    Setiap hari, ini lah rutin yang saya lakukan. Cara yang mudah, cepat dan sihat untuk memulakan pagi saya. Jemput tengok video yang saya sediakan ni yer.



    Dah tengok? Jom ke dapur/pantry, share ESP anda pula

    Saya adalah pengedar sah Shaklee dikawasan Kota Damansara dan Subang Bestari.

    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: "Minda positif - Hubungan hidup sihat ada kaitannya dengan pandangan hidup yang positif. Anda tidak mungkin berasa sedih ketika wajah memberi senyuman"
      Like · Comment · Share

    INFORMASI PENYUSUAN : 5 PERKARA IBU MENYUSU PERLU AMBILTAHU

    Jom bercerita lagi tentang topik penyusuan susu ibu..

    Saya memang kerapkali dengar ayat yang bermaksud lebih kurang dengan ayat kt bawah;

    "Saya dah campur susu anak saya dengan susu formula..susu saya tak meriah lah"
    Kerapkali ibu yang bercita-cita nak menyusukan anaknya secara exclusive kecundang dengan alasan di atas. Adakah SUSU TAK MERIAH benar-benar jadi penyebab kepada kegagalan mereka menunaikan hak bayi dan kewajipan si ibu sendiri terhadap bayinya

    Dari pengamatan dan pengalaman saya, sebenarnya ianya bukan masalah SUSU TAK MERIAH, tapi lebih kepada kurang persediaan daripada ibu itu sendiri.

    Masalah biasa bagi ibu yang tidak bersedia 100% untuk penyusuan bayinya. Oleh itu sedari awal kehamilan, berusahalah untuk menambah ilmu tentang penyusuan kerana penyusuan susu badan memang nampak mudah, tetapi ianya memerlukan kekuatan mental dan fizikal dan juga pengorbanan ibu yang bukan sedikit, terutama sekali jika anda ibu bekerja.

    Antara info yang perlu anda ketahui dalam penyusuan;

    Faktor kegagalan penyusuan susu ibu

    1) KOLOSTRUM, SUSU PERALIHAN & SUSU MATANG.
    Ramai juga ibu yang keliru tentang jenis-jenis susu badan yang dihasilkan oleh tubuhnya.
    Dan ramai juga yang menganggap sebaik sahaja bayi lahir, susu akan keluar mencurah-curah.

    Ibu perlu faham bahawa susu ibu terhasil secara berperingkat iaitu kolostrun, susu peralihan dan susu matang. Di peringkat kolostrum inilah biasanya ibu keliru kerana susu kelihatan sangat sedikit dan menganggap mereka 'TIADA SUSU'. Padahal sebenarnya kolostrum inilah yang paling penting untuk diberi kepada bayi.
    Baca lanjut tentang KOLOSTRUM & MANFAATNYA

    Dan ramai lah yang telah 'surrender' diperingkat ini. Kasihannya bayi.
    Baca dekat sini tentang JENIS-JENIS SUSU IBU

    2) PATTERN PENYUSUAN SUSU IBU
    Pattern atau rentak penyusuan bayi tidak sama bergantung kepada bayi. Sebab itulah kita selalu dengar nasihat "breastfeed your baby on demand"

    Ini kerana, ada bayi yang menyusu secara kerap, contohnya 1jam sekali. Ada juga yang mengambil masa (gap) yang lebih lama 2-3jam sekali.
    Ada bayi yang menyusu secara relax, sedikit-sedikit tetapi lama. Dan ada juga yang menyusu secara 'gelojoh' tetapi sekejap.

    Apapun juga rentak penyusuan bayi anda, susukanlah mereka mengikut rentak yang mereka inginkan. Selagi kemahuan mereka dituruti, mereka akan lebih tenang dan kurang menangis atau meragam yang selalu menjadi punca si ibu berfikir bahawa anaknya TAK PUAS MENYUSU.

    3)BILA PERLU MULAKAN SESI MEMERAH
    Ianya bergantung kepada kemampuan anda untuk memulakannya. Jika dalam tempoh berpantang, anda perlu meninggalkan bayi bersama orang lain sebentar, maka anda bolehlah mula memerah.

    Bagi ibu yang bekerja pula, sebaiknya anda mula memerah setelah usia bayi 3minggu dan keatas. Utamakan 'direct feeding' untuk menggalakkan proses 'bonding' bersama bayi. Dan jika anda telah mula memerah, lakukannya mengikut jadual tertentu dimana ia akan membantu otak anda menghantar signal yang betul untuk tubuh anda terus menghasilkan susu.

    Klik dan baca tentang JADUAL MENGEPAM SUSU.

    4) TEKNIK MEMERAH SUSU
    Teknik memerah juga penting jika ibu mahu meneruskan penyusuan bayinya. Memerah dengan pelbagai cara, sama ada menggunakan pam atau hanya menggunakan tangan.

    Bagi ibu bekerja, menggunakan pam adalah lebih praktikal kerana ia menjimatkan masa.Walaubagaimanapun, tak kurang ramai juga yang telah berjaya memerah menggunakan tangan 'teknik marmet' kerana ia didapai lebih murah dan mudah untuk mengeluarkan susu yang dihasilkan.

    Pelbagai jenis pam didapati dipasaran sekarang. Daripada pam manual, pam berbateri dan juga pam elektrik. Ianya bukan kewajipan bagi seseorang ibu untuk membelinya kerana ianya benar-benar bergantung kepada keperluan si ibu.

    Klik dan baca tentang Pro & Cons Cara Memerah Susu

    5)NUTRISI YANG MEMBANTU IBU MENYUSU
    Tidak dinafikan tubuh ibu yang mendapat nutrisi lengkap akan berasa lebih sihat dan cergas sepanjang tempoh penyusuan mereka. Tubuh yang sihat, jiwa yang tenang dan hati yang gembira memang sangat membantu perjalanan penyusuan bayi.

    Hormon oksitosin yang terhasil apabila ibu gembira akan mampu 'boost' pengeluaran susu ibu. Bagaimana ibu boleh gembira? Tentunya apabila ibu rasa tubuhnya sihat dan fikirannya bebas dari stress.. betul tak?

    Ramai ibu menyusu yang berjaya menjalani penyusuan lengkap selama 2 tahun bersama nutrisi dan suplemen daripada Shaklee. Set Menyusu lengkap yang mengandungi beberapa jenis vitamin, membantu membekalkan nutrisi yang lengkap dan tepat untuk keperluan tubuh mereka.

    Klik dan baca tentang SET MENYUSU SHAKLEE yang kami cadangkan untuk anda.

    Jadi adalah sangat penting bagi ibu yang sedang hamil dapatkan info yang betul dan lengkap jika anda berniat mahu susukan anak anda secara exclusive.


    Saya adalah pengedar sah Shaklee di kawasan Subang Bestari dan Kota Damansara.

    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Tahukah anda, ESP dan GLA Complex, membantu meningkatkan kesuburan wanita ESP dan GLA Complex, membantu wanita kelihatan berseri-seri ESP dan GLA Complex, membantu wanit...
      Like · Comment · Share