• Pengedar By Negeri
  • Falsafah Pembuatan Produk Shaklee

    Baru-baru ni, saya mendapat soalan dari bakal customer yang sangat concern dengan bahan-bahan yang Shaklee gunakan dalam setiap produknya.

    Bagi saya tiada masalah jika anda adalah orang yang particular tentang penggunaan bahan-bahan ini. Yerlah kan, nak dibuat makan, masuk ke perut dan jadi darah daging, tentulah kita kena berhati-hati dengan apa yang kita nak makan.

    Jadi, jika anda masih belum tahu, ini adalah antara falsafah pembuatan vitamin Shaklee

    -Diperbuat dari bahan-bahan semulajadi-Berasaskan bahan-bahan semulajadi-Bahan-bahan yang mempunyai fungsi istimewa
    Ini adalah contoh bagi label pada produk Enfuselle. Jika diperhatikan, semuanya adalah bahan berasaskan tumbuh-tumbuhan sahaja.



    Dan jika anda mahu tahu lebih lanjut tentang bahan bahan yang digunakan oleh Shaklee, boleh lah refer kepada link ini SHAKLEE INGREDIENT GLOSSARY. 

    Nyahkan 'Blackhead' Dengan Scrub ESP dan Afalfa

    Inilah dia antara pelbagai fungsi suplemen yang saya simpan dirumah. Selain dimakan, ada beberapa produk Shaklee yang turut dijadikan sebagai bahan utama dalam memelihara kecantikan. DIY aje dengan bahan-bahan yang ada dirumah. 

    So kali ini saya buat masker dan scrub menggunakan ESP dan Afalfa pula. 
    Biasanya saya gunakan masker daripada ESP dan Vitamin E. Kali ni sebab nak scrub muka, kita tukar kepada Afalfa.

    Bahan-bahan:
    -2 biji Afalfa
    -Sedikit ESP (agak-agak saja)

    -Hancurkan Alfalfa
    -Cairkan Alfafa hancur dengan sedikit air
    -Campurkan sedikit ESP kedalam bancuhan Afalfa tadi dan gaulkan sehingga rata.
    -Setelah mendapatkan tekstur Afalfa dan ESP yang agak sekata (tak terlalu pekat, tak terlalu cair), boleh la disapukan keseluruh wajah.
    -Setelah 20-30minit, bolehlah gosok-gosokkan pada bahagian wajah yang hendak di'scrub'


    Tekstur Afalfa yang agak berbiji-biji setelah dicairkan dengan air mampu membersihkan liang pori yang terbuka. Dan sedikit gosokan dan 'sentalan' pada bahagian yang diserang blackhead ternyata mampu memberikan kesan yang saya mahukan.


    Ni dia gambar close up bahagian hidung saya yang selalu ada blackhead. Dah clear kan?

    Bagi semua pengguna Shaklee terutamanya ibu menyusu, pastinya anda ada menyimpan ESP dan Afalfa kan? Jadi jom lah kita jaga kecantikan luaran kita menggunakan apa yg kita memang makan. 2 in 1 gitu.

    Jangan lupa untuk mencuba ye. Buat 2 kali seminggu dah cukup dah..

    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    Penangan Set Penyusuan Shaklee : Baby Adam Yang Sangat Gebu

    Siapalah tak geram tengok pipi putih gebu Adam ni..rasa nak cubit-cubit je kan?

    Set Penyusuan Shaklee

    Baby Adam, anak kepada kakak senior sekolah menengah saya dulu, Kak Aili.  Baby Adam ni usianya baru mencecah 2bulan. Sewaktu sesi check up bulanan baru-baru ini, nurse di klinik cakap baby Adam hampir obes.

    Tapi ibu Adam tak perlu risau sebab Adam memang disusukan sepenuhnya dengan susu ibu. Susu ibu sedap sangat dan Adam memang kuat menyusu. Memang sedaplah kan sebab ibu ambil set penyusuan Shaklee sejak awal menyusukan baby Adam ni.

    Sebenarnya ibu Adam memang dah lama amalkan vitamin Shaklee untuk kesihatannya. Bermula dengan vitamin untuk menghilangkan keletihan, dan terus ambil vitamin untuk ibu hamil sepanjang tempoh mengandungkan Adam. Diteruskan lagi dengan set berpantang dan terkini ibu Adam konsisten dengan Set Penyusuan pula.

    Adakah baby menyusu hanya susu ibu dikatakan mengalami obesiti?
    Ini sedikit ringkasan saya kongsikan daripada website La Leche Leuge 

    The Fast-Gaining Breastfed Baby
    Facts and Suggestions to Share with Mothers

    There is no evidence that a fast-gaining breastfed baby will become an overweight child or adult. In fact, research clearly indicates that breastfeeding protects against obesity later in life.

    So, how can a mother help her baby gain weight in a healthy manner?
    1. Exclusively breastfeed for the first six months. Exclusive breastfeeding means that a baby gets only the perfect food. Human milk has no additives, fillers, or empty calories.
    2. Wait until about six months to offer solid foods. Early introduction of solid foods can increase obesity as well as allergies. The American Academy of Pediatrics changed their recommendations several years ago. They clearly state that solids should wait until six months.
    3. When offering solid foods, start with very small amounts and offer them after breastfeeding. Breastfeeding should still be the basis of a baby's diet through the first year. Solids are an addition, not a substitute.
    4. If a baby is fed human milk in a bottle, pace the feedings so that the baby eats slowly and has control over the flow of milk. Take frequent breaks, allowing the baby to take a breath and begin to register his or her level of satiety. Resist the temptation to coax the baby to finish the bottle or just take a little more.
    5. If a baby may be overeating because the mother has too much milk, a La Leche League Leader or a lactation consultant can help a mother learn how to manage her supply.
    6. Remember, genetics play a big role in growth patterns. How quickly did other children gain? Were baby's mother or father big babies? No matter what the child's genetic background, however, breastfeeding gives him or her the best start.
    7. Rarely, some health conditions can lead to excessive weight gain. Mothers should speak with a health care provider about any health concerns.
    So ibu-ibu yang ada anak tembam akibat menyusu sepenuhnya susu ibu tu, jangan risau ye. Tidak ada apa apa kesalahan malah anda telah berikan yang terbaik buat bayi sejak dia kecil sehinggalah dia besar nanti.

    Kalau nak dapatkan Set Penyusuan Shaklee seperti yang ibu Adam amalkan, ini adalah antara vitamin yang sesuai untuk tempoh penyusuan anda.

    Set lengkap untuk tempoh penyusuan anda dan bayi.

    Set Triple M Shaklee

    Set Penyusuan Budget yang mengandungi ESP dan Afalfa sahaja untuk membantu anda 'boost' penghasilan dan pengeluaran susu ibu.

    ESP dan Alfalfa untuk penyusuan susu ibu

    Hubungi saya untuk mendapatkan info lanjut dan order tentang mana-mana set yang ibu Adam ambil sepanjang kehamilan sehinggalah penyusuan Adam.


    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Ibu Hamil : Kepercayaan Keliru Yang Wajib Diperbetulkan — Jom saya kongsikan beberapa kepercayaan masakini yang sebenarnya tanpa rujukan dan fakta yang jelas, jadi sebaiknya ianya perlu diperbetulka...
      Like · Comment · Share

    Ibu Hamil : Kepercayaan Keliru Yang Wajib Diperbetulkan

    Jom saya kongsikan beberapa kepercayaan masakini yang sebenarnya tanpa rujukan dan fakta yang jelas, jadi sebaiknya ianya perlu diperbetulkan.

    1. Ibu hamil perlu makan untuk dua orang.
    Tahukah anda, amalan ini sebenarnya hanya akan menyumbang kepada kenaikan mendadak pada tubuh si ibu.

    Ibu hamil sepatutnya mengenalpasti dan menitikberatkan pemakanan yang seimbang agar tubuh si ibu dan janinnya mendapat kesemua zat dan vitamin daripada makanan tersebut, bukannya menggandakan amaun makanan yang diambil.



    2. Bahaya ibu hamil tidur mengiring.
    Ada yang berpendapat jika ibu hamil tidur mengiring, akan mengakibatkan janin terlilit tali pusat dan dibimbangi janin akan tercekik.

    Sebenarnya keadaan ini tiada kaitan dengan cara si ibu tidur. Sesungguhnya Allah telah menciptakan cairan amnion (air ketuban) di dalam rahim ibu untuk melindungi janin. Ciptaan agung cairan amnion ini dijamin dalam keadaan kukuh, selamat dan aman untuk bayi.

    3. Ibu melihat pemandangan buruk akan memberi kesan kepada rupa janin yang dikandung.
    "Jangan tengok cerita hantu / cerita seram"
    "Jangan tengok wajah orang yang buruk"
    "Jangan tengok binatang yang buruk"

    Ini antara pesan orang-orang tua masyarakat kita, ditakuti pemandangan buruk ini akan mempengaruhi wajah bayi atau lebih senang di panggil 'terkenan'.

    Senang cerita, ini adalah khurafat yang tidak jelas asalnya.

    4. 'Scan' bayi terlalu kerap boleh membahayakan bayi.
    Jangan risau ye ibu, kerana fungsi peralatan 'scan' adalah untuk memastikan dan mengesan keadaan kehamilan yang betul dan kaedah pengawasan (monitoring) terhadap kesihatan ibu dan bayi sahaja.



    5. Hubungan suami isteri membahayakan janin yang dikandung.
    Sesungguhnya hubungan intim tiada peringatan untuk dihindari ketika si isteri sedang hamil dan ianya tidak bahaya jika dilakukan dengan profesional.

    6. Menyusukan ketika hamil membahayakan bayi didalam perut.
    Memang ramai ibu yang sedang menyusukan anak terdahulu mula mengambil keputusan untuk menghentikan penyusuan serta merta apabila mereka mendapat tahu mereka hamil lagi. Sesungguhnya si ibu wajar meneruskan penyusuan anaknya sekalipun sedang hamil kecuali setelah mendapat pengesahan dari Doktor.


    Jika anda sedang mencari vitamin untuk tempoh kehamilan, ini adalah antara yang saya cadangkan.

    Set Hamil Shaklee


    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Jika anda seorang perokok, Jika anda isteri kepada seorang perokok, Jika anda anak kepada seorang perokok, Jika anda seorang ibu bapa kepada seorang perokok, Jika anda se...
      Like · Comment · Share

    Testimoni Set Shape Up : Suami Turun 3 kg Dalam Masa 1 Minggu

    Selamat pagi to all reader blog SemuaSihatSelalu.

    Pagi-pagi ni rasa bersemangat nak share testimoni dari pasangan suami isteri (customer Kedai TripleS) yang dah berjaya turunkan berat badan mereka. Kalau baca tajuk entry kali ni, bunyinya memang sangat mengujakan.  Ni yang jadi lebih semangat nak bancuh Cinch Shake tu.

    Kak C hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set diet ni sebulan yang lepas. Jadi saya pun cadangkanlah Set Shape Up yang lengkap ni pada beliau. Tak banyak soal, Kak C pun setuju nak belikan suaminya set lengkap ni. Tapi setelah hampir dua minggi membei, rupanya suaminya belum mulakan lagi program Shape Up tu. Saya tertanya-tanya kenapa, kemudian Kak C bagitahu, suaminya suruh beli lagi satu set supaya mereka boleh berShape Up bersama-sama. So sweet..




    Dan selepas lebih kurang 3minggu mengambil vitamin Shape Up ini, Kak C hubungi saya melalui Whatsap menyatakan kegembiraan hati beliau dan suami. Ini kata dia:


    Kak C yang atur pemakanan suaminya, dan beliau membekalkan breakfast dan lunch kepadanya. Makan makanan yang dimasak dari rumah tentunya kita tahu apa kandungan dan resepi yang digunakan. Pastinya penggunaan minyak, gula dan garam yang lebih terkawal berbanding makanan di kedai dan restoran.

    Saya juga percaya, proses shape up ini bukan bergantung kepada pengambilan semata-mata, tetapi lebih menyeluruh seperti mengawal pemakanan, pengambilan air masak yang mencukupi dan juga amalan senaman dan gaya hidup sihat. Kalau tak balance, susah juga nak turunkan berat dan buang lemak-lemak yang dah lama tinggal dalam badan kita.

    Diingatkan 3 syarat berdiet ni bagi yang benar-benar nak kurus disamping pengambilan vitamin didalam set ini:

    SYARAT 1 : Ada senaman konsisten setiap hari selama 20minit
    SYARAT 2 : Pastikan tak makan pelahap sampai duduk tersandar kekenyangan
    SYARAT 3:  Air yang diminum ialah air buah (TANPA GULA) atau air masak sahaja. 

    Syarat nampak simple, tapi kalau hati tak kuat.. sila jawab sendiri :)


    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head





    Vivix Bantu Anda Bebas Rokok

    Alhamdulillah, kami baru sahaja dapat video tentang testimoni dari seorang customer tentang bagaimana Vivix membantu beliau bebas rokok.

    Ramai diantara perokok yang tahu akan bahayanya merokok, tetapi sekali terjebak, sukarnya nak tinggalkan tabiat yang tak sihat malah membazir wang ini. Umpama membakar duit setiap hari, berkotak-kotak banyaknya, dan walaupun pihak kerajaan telah mengambil langka proaktif meletakkan beberapa gambar tentang bahayanya merokok, ia masih tidak mampu menjadi motivasi dan penyebab mereka untuk tinggalkan rokok.

    Jadi buat isteri isteri prihatin sekalian, kalau anda dah mula stress fikirkan kesihatan suami yang menginjak umurnya tapi tak mahu kurangkan merokok. Kalau anda dah mula stress fikirkan perbelanjaan rumah yang semakin ketat, tetapi suami tetap tak mahu kurangkan belanja rokok.

    Apakata cuba hadiahkan dan ikhtiar agar anda stress-free dan suami anda bebas rokok, poket kembali tebal dan suami semakin sihat, apakata hadiah si dia sebotol Vivix. Mungkin satu hari nanti, nasib rokok suami kalian akan ke tong sampah. Senyuman kalian akan kembali menyerikan isi rumah.

    Jom ikuti testimoni saudara ini bagaimana Vivix membantu beliau berhenti dan bebas rokok. Beliau mengambil Vivix atas dasar kebaikan dan manfaatnya untuk kesihatan jantung, dan beliau tak sangka akhirnya beliau mampu bebas dari rokok.

    video

    kredit video : Vitamin Ibu 

    Dan bukan sahaja bebas rokok, beliau dapati stamina beliau bertambah baik ketika bersenam selepas mengambil Vivix.

    Jika suami anda seorang yang aktif, tetapi sukar untuk tinggalkan tabiat merokok, apakata anda ambil peluang ketika promosi Vivix sedang berlangsung ini untuk hadiahkan kepada mereka.

    Harga Vivix (Retail Price) RM475, untuk kegunaan sebulan lebih, tentunya lebih murah daripada kos merokok mereka selama sebulan. Dengan Vivix mereka akan mendapat pelbagai manfaat kesihatan yang mereka tak dapat dari rokok. Nak tau harga promosi bulan ini, hubungi saya okay.

    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head


    MOTIVASI : Jangan Mati Miskin

    Kalau anda lahir miskin..itu bukan salah anda. Tetapi kalau anda mati miskin, itu memang salah anda! -Donald Trump-
    Saya suka memetik perenggan ini dari sebuah buku motivasi yang saya baca.

    Ye, kita memang tak boleh memilih untuk lahir dalam keluarga yang kaya, atau dalam keluarga yang miskin kerana ianya telah menjadi ketetapan sang Pencipta. Tetapi adakah yang lahir dalam keluarga yang miskin akan terus miskin, atau yang lahir dalam keluarga yang kaya akan terus kaya?

    Jawapannya bergantung kepada sejauh mana kita melakar nasib dan kehidupan yang kita mahukan.

    We Are The Driver Of Our Life. 


    Bayangkan anda mempunya sebuah kenderaan. Adakah kenderaan anda akan bergerak jika ia tidak dipandu? Dan adakah sesebuah kenderaan mempunyai banyak pemandu?

    Nah, once anda membeli kenderaan, anda akan diberikan kunci dan andalah yang bakal membawa kenderaan tersebut mengikut halatuju yang anda mahukan, Anda mahu ke kawasan curam, atau ke kawasan puncak yang tinggi atau juga ke kawasan datar yang sentiasa anda anggap selamat.

    Begitulah umpamanya kita membawa hidup kita. Kita mahu memilih jalan yang salah yang bakal membawa kita ke kehidupan yang susah atau kejalan betul yang dimana kita bakal menikmati kesenangan. Ianya terletak ditangan kita.

    Rasulullullah SAW sendiri sentiasa menganjurkan supaya umat Islam berusaha untuk menjadi kaya.
    Kerana dengan kekayaan yang umat Islam ada itulah yang bakal membantu kita memelihara keamanan sejagat dan membantu membangunkan ummah.

    Kenapa Kita Perlu Jadi Kaya?

    Rasulullah dan para sahabat dizamannya adalah golongan yang kaya raya, tetapi mereka hanya mengamalkan hidup yang sederhana kerana semua kekayaan mereka adalah untuk digunakan kejalan kebajikan dan kebaikan ummah. Mereka tidak bermegah-megah dengan kekayaan, malah sering melakukan infaq ke jalan Allah.  Inilah yang sedang kami usahakan dalam Shaklee.


    Insya allah kami semua sedang berusaha untuk tidak mati miskin.
    Niat dan tujuan asal kebanyakan kami hanya untuk membantu keluarga keluar dari belenggu kewangan, tapi kini niat kami telah berubah iaitu untuk menjadi kaya dan menjadi sebahagian golongan yang mampu memberi infaq tak kira masa.

    Alhamdulillah, program JomHebat KL yang baru sahaja berlangsung pada hari Sabtu minggu lepas begitu memberi kesan dihati para pesertanya. Setiap peserta pulang dengan satu azam dan tekad untuk terus berjaya dalam bisnes Shaklee.



    Jika anda sedang mencari-cari cara untuk menambah pendapatan isi rumah, kami sentiasa mengalu-alukan kehadian anda ke dalam kumpulan kami. Kita bermula dengan langkah yang kecil, konsisten dan berterusan, penuh dengan semangat dan usaha gigih, insya allah kejayaan pasti ada dalam genggaman.

    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head


    PROMOSI NOVEMBER : VIVIX, Jom Sihat dan Awet Muda

    Promosi Vivix datang lagi. Baru beberapa bulan lepas Shaklee announce tentang promosi Vivix, dan kali ini ia berulang lagi. Yang seronoknya, bulan lepas baru sahaja promosi Collagen Powder, di tambah dengan kehadiran Vitamin C Plus 500mg yang telah lama menghilang, kini berpadu pula dengan Vivix. Shaklee benar-benar mahu anda mendapatkan dan melengkapkan Set FLAWLESS BEAUTY yang mengandungi Vivix, Collagen Powder dan juga Vitamin C Plus. 



    Macam biasa, promosi Shaklee memang tetap begini. Beli 6 Percuma 1. 
    Best tau, sebab anda dapat jimatkan harga untuk sebotol produk setiap bulan dengan pembelian 1 set promosi. Dan untuk Promosi Vivix, anda bukan sahaja mendapat extra sebotol Vivix, tetapi dapat juga beberapa benefit lain . Antaranya :

    ✎ PERCUMA SEBOTOL VIVIX
    ✎ KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA
    ✎ CAJ PENGEPOSAN PERCUMA
    ✎ CASH BONUS SEKITAR RM200+

    Nampaknya bukan setakat 1, tetapi 4 lagi bonus free yang lain. Agaknya ada tak syarikat lain atau pasaraya yang buat promosi gempak macam ni?

    Ohh ye, sebenarnya jika anda membeli 2 botol Vivix sahaja, anda dah boleh dapatkan bonus yang hampir sama dengan bonus di atas, kecuali sebotol free tu tak termasuk ye, amaun cash bonus tu pon kurang la sikit berbanding jika anda mengambil 1set lengkap promosi ini.


    Mahu kelihatan jelita dan tampan seperti dua duta Shaklee Indonesia ni tak? Cuba amalkan apa yang mereka amalkan. Of course lah VIVIX  


    Okey, apa istimewa Vivix ni?

    Vivix ni sebenarnya boleh dikatakan dalam bahasa mudahnya sebagai TONIK AJAIB. Insya allah ia sangat bermanfaat bagi anda yang mahu mengekalkan kesihatan di paras yang optimum, dan sangat berbaloi untuk dicuba bagi anda yang mengalami masalah strok, darah tinggi, diabetes, dan beberapa lagi masalah kesihatan yang agak serius.

    Manfaat kesihatan melalui pengambilan Vivix, jom baca lebih lanjut DISINI. 

    Ini adalah testimoni paling baru yang sahabat kami kongsikan. Vivix memperbaiki komplikasi diabetes.
    Jom baca testimoni ini.



    Testimoni dari Master Wan Fatihanum tentang ibunya. 



    Ma dah lama hidup dgn diabetes, ingat lagi sejak mengandungkan adik yg kedua bongsu 20 tahun lebih yg lalu.
    Kalau dulu bacaan diabetes 23, 17..hari ni JENG JENG JENGGGGGG...
    7 YE.DIULANG..7 SAHAJA..Patutlah balik kampung raya haji haritu tengok ma makin sihat. Katanya kawan-kawan ramai tegur kenapa nampak dah berisi sekarang. Tau-tau jelah diabetes membuatkan penghidapnya jadi susut berat badan. Sekarang dah sihat, hepinyaaaaa..Lagi satu saya perhatikan sendiri kulit tangan ma tidak kering lagi, dah semakin moist. Kalau dulu nampak sgt kering.Extra benefit ok!

    Jadi, jika anda sedang berkira-kira untuk membelikan ibu bapa anda yang sedang menderita akibat komplikasi penyakit-penyakit begini, inilah masa terbaik untuk anda berbakti kepada mereka. Apalah nak berkira dengan nilai wang berbanding kesihatan mereka yang tersayang.

    Hubungi saya untuk mendapatkan stok Vivix anda sekarang ye.


    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Selamat Hari Deepavali buat semua penganut Hindu. Saya nak launch Promosi Hujung Minggu hari ini, 1 kotak Collagen Powder & 2botol Sustained Release Vitamin C pada harga...
      Like · Comment · Share
    Designed with WiseStamp - Get yours