• Pengedar By Negeri
  • Produk Shaklee Dijamin HALAL

    Wah menjadi-jadi fenomena di Facebook semenjak-dua menjak ni. Banyak juga viral berhubung produk lain yang dikatakan tidak halal, dan Shaklee pula ditarik untuk terjebak sama dikatakan tidak halal.
    Jangan cepat melatah yer wahai rakyat Malaysia sekalian.

    Sebagai pengguna tegar merangkap salah seorang Shaklee Distributor, saya terpanggil untuk sama-sama tampil memberikan penjelasan terhadap isu HALAL yang sedang menjadi viral ketika ini.


    Sebelum kita ulas lebih lanjut, perlu diketahui dan perlu maklum, bahawa produk Shaklee yang masuk ke Malaysia dibuat / dikilangkan di US. Sebab itulah, apabila ramai yang tertanya-tanya, kenapa tiada LOGO HALAL JAKIM pada botol-botol produk Shaklee. Dan jawapannya JELAS, kerana produk Shaklee dikilangkan di luar Malaysia iaitu di US. Jadi kalau nak cek sijil halal JAKIM pada produk Shaklee, memanglah tiada. Kerana hanya produk yang dikilangkan di Malaysia sahaja yang boleh menampal logo halal Shaklee pada packaging mereka.

    Ini adalah kenyataan dari FB pihak JAKIM.

    Shaklee halal

    Produk Shaklee yang dibawa masuk ke Malaysia telah pon mendapat pensijilan HALAL daripada ISA. ISA (Islamic Service of America) adalah badan bertauliah yang diiktiraf oleh pelbagai negara dalam proses pensijilan halal produk keluaran negara tersebut.

    Ini adalah contoh bagi sijil halal yang dikeluarkan oleh pihak ISA.
    Ketika entry ini ditulis, sijil halal terbaru untuk tahun 2014 masih belum dikeluarkan lagi.


    Sijil HALAL Shaklee

    Pihak Jakim memang mengiktiraf pelbagai badan-badan Islam yang diiktiraf di seluruh negara. Tujuannya untuk membantu mengelakkan pengguna merasa ragu-ragu untuk membeli barangan atau memasuki premis-premis tertentu ketika berada di luar negara. Pengetahuan mengenai logo-logo badan Islam yang diiktiraf di luar negara juga penting agar pengguna tidak keliru. Berikut merupakan senarai badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM di luar negara.

    Anda semua boleh merujuk ke link ini untuk melihat dan kalau boleh print lagi bagus, supaya lebih mudah untuk mengenalpasti dan menggunakannya untuk rujukan jika pergi kemana-mana negara lain nanti

    Senarai Badan Islam Yang Diiktiraf Oleh JAKIM

    Dan ini pula screenshot bagi pihak ISA yang tersenarai dalam senarai tersebut. Anda boleh jump ke mukasurat 18.

    ISA adalah badan yang diiktiraf oleh JAKIM

    Berikut adalah panduan yang dikongsikan oleh salah seorang sahabat kami jika anda masih belum berpuas hati dengan penerangan kami tentang HALAL produk Shaklee.

    Anda boleh lah mengambil langkah-langkah proaktif yang berikut.

    1) Sila email islamicservices@isahalal.org untuk bertanyakan status halal produk Shaklee..Senaraikan mana-mana atau kesemua produk yang dipasarkan di Malysia dan yang anda nak tahu status halalnya.

    2) Boleh pastikan juga jika ISA adalah badan yang diiktiraf oleh Jakim. Anda boleh merujuk kepada link ini
    Senarai Badan Islam Yang Diiktiraf Oleh JAKIM . Atau anda juga boleh check kat website JAKIM.

    3) Boleh buat kesimpulan, sama ada Shaklee ni halal atau tidak.

    Jadi, anda tak perlu ragu-ragu tentang produk Shaklee lagi ok.
    Makan lah dengan yakin dan berdoa agar vitamin yang dimakan menjadi asbab kesihatan diri dan keluarga dengan izin ALLAH. 

    Mencari halal itu fardu
    Mencari semulajadi itu Shaklee :)

    Saya adalah pengedar sah Shaklee untuk kawasan Subang Bestari dan Kota Damansara


     Lydzar RusmanSHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

                                                             

    Kenali Penyakit Batu Karang

    Batu karang terbentuk dalam pundi hempedu, organ kecil yang terletak di bawah hati. Pundi hempedu membantu dalam proses penghadaman dengan menyimpan hempedu dan merembeskan ke dalam usus kecil apabila makanan masuk. Hempedu adalah cecair yang dihasilkan oleh hati dan terdiri daripada beberapa bahan-bahan, termasuk kolesterol, bilirubin, dan garam hempedu.

     
    Apakah batu karang?


    Batu karang adalah cebisan bahan pepejal yang terbentuk dalam pundi hempedu. Batu-batu ini terbentuk kerana kolesterol dan pigmen dalam hempedu kadang-kadang membentuk zarah keras.

    Dua jenis batu karang utama: 
    • Batu kolesterol: Biasanya berwarna kuning hijau , kira-kira 80% daripada batu karang adalah batu kolesterol.
    • Batu pigmen: Batu-batu adalah lebih kecil dan lebih gelap dan terdiri daripada bilirubin.

    Apa yang menyebabkan batu karang?


    Beberapa faktor boleh bergabung dan menjadi punca terwujudnya batu karang, termasuk:

    • Genetik
    • Berat badan
    • Pergerakan pundi hempedu menurun ( pergerakan) pundi hempedu
    • Diet

    Batu karang boleh terbentuk apabila terdapat ketidakseimbangan dalam bahan-bahan yang membentuk hempedu. Sebagai contoh , batu kolesterol boleh terjadi akibat terlalu banyak kolesterol dalam hempedu. Sebab lain ialah ketidakupayaan pundi hempedu untuk dikosongkan dengan betul.

    Batu pigmen biasa terjadi kepada mereka yang sedang dalam 'medical treatment', seperti pesakit sirosis ( penyakit hati di mana tisu parut menggantikan tisu hati yang sihat ) atau penyakit darah seperti anemia sel sabit.


    Apakah Faktor-faktor Risiko Batu karang ?Faktor-faktor risiko untuk mendapat penyakit batu karang termasuk:

    1. Genetik. Jika ada sesiapa dalam keluarga anda mempunyai batu karang , anda juga mempunyai risiko tinggi untuk mendapat batu karang.
    2. Obesiti. Obesiti adalah salah satu risiko yang paling besar. Obesiti boleh menyebabkan peningkatan kolesterol dan juga boleh menyimpan pundi hempedu dari mengosongkan sepenuhnya.
    3. Estrogen. Estrogen boleh meningkatkan kolesterol dan mengurangkan pergerakan pundi hempedu . Wanita yang hamil atau yang mengambil pil perancangan keluar atau terapi penggantian hormon mempunyai tahap yang lebih tinggi estrogen dan mungkin lebih cenderung untuk mendapat batu karang.

    4. Latar belakang etnik. Kumpulan etnik tertentu, termasuk orang asli Amerika dan Mexico-Amerika , lebih cenderung untuk mendapat batu karang.
    5. Jantina dan umur. Batu karang adalah lebih biasa terjadi di kalangan wanita dan orang tua.
       
    6. Ubat kolesterol. Sesetengah ubat kolesterol meningkatkan jumlah kolesterol dalam hempedu, yang boleh meningkatkan peluang untuk mendapat batu kolesterol.

    7. Diabetes. Orang dengan diabetes cenderung mempunyai tahap trigliserida ( sejenis lemak darah) yang lebih tinggi , yang merupakan faktor penyebab untuk batu karang.
    8. Kehilangan berat badan yang cepat . Jika seseorang kehilangan berat badan terlalu cepat, hatinya akan merembeskan kolesterol tambahan, yang boleh membawa kepada batu karang.
    Apakah Gejala batu karang ? 
    Batu karang selalunya tidak menyebabkan gejala. Seseorang biasanya mendapat tahu dia mempunyai batu karang melalui pemeriksaan untuk penyakit lain.Apabila gejala muncul, ianya boleh termasuk :
    • Sakit di belakang abdomen dan atas atas. Kesakitan boleh bertahan selama beberapa jam
    • Loya
    • Muntah 
    • Masalah gastrousus lain, termasuk kembung, senak dan pedih ulu hati
    •  
      Apakah cara merawat batu karang?
      Dalam kebanyakan kes, rawatan batu karang dianggap perlu hanya jika anda mempunyai gejala. Daripada pelbagai rawatan konvensional yang boleh didapati, pembedahan pundi hempedu adalah yang paling banyak digunakan. Sesetengah rawatan alternatif juga telah didapati berkesan dalam membasmi gejala batu karang.
      Vitamin Shaklee untuk penyakit batu karang.
    B-Complex - menurunkan oksalat (garam mineral) yg membentuk batu karang
    Vita-C - mengasidkan urin dan batu karang tidak akan terhasil dlm urin berasid
    OsteMatrix - mengandungi Magnesium yg menurunkan oksalat & mencegah pembentukan batu karang
    Alfalfa Complex - mengurangkan infeksi & inflamasi
    Carotomax - menyembuhkan luka di urinari akibat batu karang
    Lecithin - membekar lemak berlebihan yg mendorong pembentukan batu karang
       
      Saya adalah pengedar sah Shaklee untuk kawasan Subang Bestari dan Kota Damansara


       Lydzar RusmanSHAKLEE ID : 859948
      Kedai TripleS (K3S)

      Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
      Facebook Twitter
      Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

                                                               

    Makan GLA Complex, Period Jadi Tak Stabil?

    "Makan GLA Complex, Period Jadi Tak Stabil", ini adalah salah satu senario yang kerapkali saya dengar dari para pengguna GLA Complex. Ramai yang ambil GLA Complex untuk memperbaiki 'period cycle' yang bercelaru, tapi kenapa bila ambil GLA Complex, jadi semakin bercelaru?

    Anda pernah dengar terma krisis penyembuhan atau dalam Englishnya 'healing crisis'?
    Ya inilah salah satu healing crisis apabila anda ambil GLA Complex. Sebenarnya vitamin sedang berfungsi dan bertindakbalas dengan hormon dalam tubuh badan kita.

    Apa yang perlu anda buat?
    Teruskan pengambilan, perbanyakkan minum air dan konsistenlah.

    Tapi jangan tak tahu, disebalik banyak rungutan period tak tetap, ramai juga yang dah rasa kebaikan GLA Complex untuk menstabilkan dan membetulkan period cycle mereka. Yang dah berjaya hamil pun RAMAI tau!

    Terpanggil untuk sama-sama berkongsi pengalaman tentang GLA Complex.

    Saya ambil GLA Complex sebaik sahaja saya mula memasang implanon (kaedah perancangan keluarga) pada awal tahun 2012. Kini dah expired pon implanon yang saya pakai tu.

    Sebab apa saya ambil GLA?
    Dengan perasaan gusar dan risau jika implanon akan membuat sistem tubuh dan hormon saya huru-hara, saya ambil keputusan untuk consume GLA Complex secara konsisten.

    Pada 3-4bulan pertama, pemakaian implanon dan pengambilan GLA Complex, ye benar, period cycle saya juga agak kelam kabut. Saya didatangi period selama lebih 2 minggu menghmpiri 3 minggu.
    Ianya hanya kelihatan seperti 'stain' dan berwarna brownish sahaja. Dan apabila telah menjangkau lebih 15hari, darah period yang sedikit-sedikit ini, maka fahamlah saya, saya sdang berada dalam keadaan istihadah.


    Pada umumnya, darah yang keluar dari rahim wanita dianggap darah haid kerana lazimnya mengalir mengikut putaran bulanan. Namun selain itu terdapat faktor-faktor lain yang menyebabkan darah itu keluar tidak mengikut putarannya, maka ia dianggap darah istihadah.
    Apakah itu darah istihadah? Istihadah ialah darah yang keluar bukan pada waktu haid dan juga bukan dalam tempoh nifas. Menurut Syeikh Muhammad bin Saleh al-Uthaimin, istihadah ialah darah yang keluar terus-menerus pada seorang wanita tanpa henti sama sekali atau berhenti sebentar dalam sebulan.

    Daripada takrif yang dikemukakan di atas, terdapat dua keadaan istihadah iaitu:
    Keadaan pertama: darah yang keluar tanpa henti-henti.
    Keadaan kedua: darah tidak keluar berterusan, sebaliknya berhenti seketika dan keluar semula.
    Keadaan begini sehingga bulan keempat. Memasuki bulan kelima pula, period saya tidak datang untuk bulan tersebut. Dan ia juga berlaku sehingga beberapa bulan, yang saya kira adalah normal bagi pengguna implanon seperti saya.

    Dan buat seketika, period datang dalam tempoh yang sangat sekejap. Walaupun begini keadaan dan ragam period cycle saya, saya tetap meneruskan pengambilan GLA Complex dengan konsisten kerana saya sukakan kesan sampingannya yang lain terutama sekali dari segi kulit.



     Wajah saya begitu jarang dihinggapi jerawat sejak konsisten dengan kombinasi GLA Complex dan pelbagai lagi vitamin untuk penyusuan saya ketika itu.

    Dan memasuki tahun kedua saya berGLA Complex, period cycle saya menjadi agak panjang.
    Datang period untuk tempoh 2 minggu, dan ia datang hanya 2 bulan sekali. Apapun, tiada masalah bagi saya denga kesan-kesan healing crisis dan senario period yang tidak berapa tetap ini.

    Kerana saya memahami, darah period bukanlah dikira sebagai darah kotor, yang wajib keluar dari tubuh badan setiap bulan. Tetapi ia adalah runtuhan dinding rahim akibat dari proses ovulasi. Jika saya memang menghalang ovulasi daripada berlaku (dgn pemakaian implanon) susah tentulah proses ini (period cycle) tidak akan berlangsung dengan tetap.


    Apa pun, kesan pengambilan vitamin dan suplemen memang bergantung pada sistem tubuh individu.





    Majlis Master Coordinator Celebration Shaklee : Pencetus Motivasi

    Saya nak selit sedikit cerita tentang dunia Shaklee, selain tentang suplemen, sakit dan yang serius-serius tu :)

    Pihak Shaklee akan menganjurkan satu majlis gilang-gemilang untuk para distributor yang telah mencapai rank tertinggi dalam Shaklee iaitu Master Coordinator. Dalam majlis ni, biasanya seseorang Master boleh memilih tempat/dewan yang mereka inginkan. U just name it, and Shaklee akan follow.

    So far, saya dah pergi ke 4 Master Coordinator Celebration. Kenapa suka sangat pergi ke majlis ini?
    Bagi saya majlis sebegini juga adalah majlis ilmu. Tempat untuk berkumpul dan mendengar sesuatu yang bermanfaat. Setiap master mempunyai kisah kejayaan masing-masing, mempunyai kisah sakit pedih sukar tersendiri, kisah gembira, excited mereka. Mungkin di kisah mereka ada persamaan dengan kita. Jadi dari situ kita boleh bandingkan, mengapa mereka berjaya dan mengapa kita disini.

    Ramai di kalangan Masters Shaklee ni adalah orang biasa-biasa yang berusaha menjadi luar biasa. Dan kebanyakan dari mereka adalah ibu yang mahukan segalanya yang terbaik utk keluarga dan anak-anak.
    Kita tahu, IBU adalah segalanya bagi sesebuah keluarga, maka dengan sebab itulah golongan ibu ini berusaha habis daya untuk menjadi contoh kepada anak-anak mereka. Bukan sekadar anak kandung, tetapi juga anak-anak bisnes.

    Saya juga suka mengajak anak didik saya di Empayar RichFamily untuk turut hadir ke majlis sebegini. Amek aura gitu. Sebab setiap  kali berada di dalam majlis ini, memang terasa meremang bulu roma bersemangat.

    Sedikit perkongsian gambar bersama rakan-rakan perjuangan.

    Master Wan Fatihanum, me, Ida Khairani
    Bersama anak cucu  Empayar RichFamily saya
    Sedang mencari-cari tarikh juga untuk Master Coordinator Celebration kami. Insya allah mungkin selepas bulan Ogos nanti. bagi peluang pada rakan-rakan Masters yang lain dahulu meraikannya. 
    Jemput datang nnt yer :)

    Saya adalah pengedar sah Shaklee untuk kawasan Subang Bestari dan Kota Damansara.


     Lydzar RusmanSHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head



     

    Daftar Ahli Shaklee, Jimat Berganda-ganda

    Saya kerap di datangi oleh golongan yang memang berminat dengan produk Shaklee, tetapi tercari-cari harga yang paling murah seseorang distributor boleh offer kepada mereka.

    Hampir setiap minggu didatangi oleh golongan ini bertanyakan harga produk promosi, harga set penyusuan, dan pelbagai harga untuk set tertentu. Sambil senyum, saya masih menjawab soalan mereka walaupun akhirnya mereka akan diam tak membalas atau membuat order. Jadi tahulah saya, harga yang saya berika tidak kena pada citarasa mereka.

    Terfikir saya untuk berkongsi tentang keahlian Shaklee dengan mereka. Dengan cara daftar sebagai ahli Shaklee, tentunya selepas ini mereka tak perlu membuat 'price survey' lagi. Kerana sah-sah mereka layak mendapatkan keistimewaan sebagai seorang ahli Shaklee.

    Nak tau apa lagi keistimewaan menjadi ahli Shaklee?


    Dahlah, tak perlu menghabiskan masa but survey harga, tak perlu penatkan tangan menaip soalan yang sama pada semua distributor, malah semua ahli Shaklee berpeluang untuk membuat bisnes dan menjana pendapatan sampingan dan mendapat bonus setiap bulan. 

    Tapi pastikan anda memilih mentor atau group yang betul untuk mendapatkan kelebihan selain dari harga produk Shaklee yang murah dipasaran Malaysia ini. 

    Pastikan anda mendaftar ahli Shaklee, dengan upline yang mampu membimbing anda ke puncak kejayaan. Kalau dapat yang jenis touch and go, habislah.. 

    Jadi, bagaimana nak daftar sebagai ahli Shaklee? Lihat sahaja poster dibawah. Ini adalah untuk pendaftaran secara percuma. Jika anda tidak mahukan option seperti dibawah, yuran keahlian yang pihak Shaklee kenakan hanya RM75 sahaja sepanjang hayat. Tiada renewal fees, kecuali lah jika anda sudah terlalu lama tidak aktif membuat sebarang pembelian. Yang ni dikira terms and condition apply lah. 

    Keahlian Percuma Shaklee

    Dan saya kongsikan screenshot dari warga RichFamily iaitu empayar Shaklee dibawah naungan saya.
    Betapa bagi mereka, Shaklee bukan hanya sekadar medium untuk mendapatkan produk pada harga termurah dipasaran, tetapi ianya lebih daripada itu

    Jadi, pesan saya. Stop lah buat survey :)
    Jika anda memang dah tertarik sangat dengan produk dan bisnes Shaklee, just sign up as a member. Just do it, kerana ianya memang tak rugi. 

    Hanya rm75 (selain option free membership tu), semua orang mampu kan :)

    Saya adalah pengedar sah Shaklee untuk kawasan Subang Bestari dan Kota Damansara.


     Lydzar RusmanSHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head






    Menangani Masalah Tulang Rapuh Dengan Ostematrix

    Seringkali kita menontok iklan di tv berkenaan tulang rapuh pada usia tua. Adakah situasi ini benar-benar berlaku. Dan adakah golongan warga tua sahaja yang mengalami masalah tulang rapuh ini?

    Apakah dia masalah tulang rapuh?

    Masalah tulang rapuh atau osteoporosis biasanya dikenali sebagai kehilangan tisu-tisu tulang, dimana ianya merupakan keadaan tulang yang rapuh dan mudah patah. Biasanya proses penghasilan tisu-tisu tuang adalah seimbang dengan proses penghancuran/pembuangannya.

    Namun selepas usia 30 tahun, proses penghancuran tisu-tisu tulang adalah lebih banyak daripada proses penghasilannya. Ini semua adalah proses normal bagi seseorang manusia, Biasanya kita akan kehilangan kira-kira 0.1% hingga 0.2% daripada keseluruhan kalsium dalam tubuh kita dalam masa setahun. Bagaimanapun ia boleh mencecah sehingga 0.5% selepas usia 40 tahun dan kepada wanita yang sudah menopause boleh mencapai sehingga 1%.

    Osteoporosis biasanya berlaku pada kaum wanita yang berumur lebih 60tahun dan mempunyai berat kurang daripada 60kilogram. Pendek kata,wanita yang sudah menopaus memang berisiko mendapat osteoporosis. Ini kerana mereka kekurangan hormon estrogen dalam tubuh mereka.

    Menangani masalah tulang rapuh dengan ostematrix
    GOLONGAN WANITA 6KALI LEBIH MUDAH MENDAPAT OSTEOPOROSIS
    Wanita yang mempunyai berat lebih 60kg, anda patut menarik nafas lega!
    Kerana golongan yag mempunyai berat badan berlebihan mempunyai lebih banyak estrogen yang lazimnya terdapat didalam tisu-tisu di adipos. Sebab itulah golongan ini kurang berisiko mendapat osteoporosis kerana adanya estrogen yang dapat mencegah osteoporosis.

    Bagaimana menangani masalah tulang rapuh atau osteoporosis ini?

    Langkah paling mudah ialah anda perlu pastikan anda mendapat bekalan kalsium secukupnya iaitu sebanyak 500mg kalsium setiap hari. Anda juga perlu memastikan anda mendapat 400iu Vitamin D setiap hari. Cara paling mudah untuk mendapatkan kedua-dua nutrisi ini adalah melalui pengambilan suplemen.
    Nanti kita lihat apakah keistimewaan Ostematrix Shaklee.

    Anda juga perlu mendapatkan cahaya matahari yang secukupnya kerana sinaran matahari merupakan sumber ternaik Vitamin D. Banyakkan riadah dan aktiviti diluar, selain hanya terperap dipejabat atau di dalam rumah sahaja.

    Jika anda merokok, kurangkanlah atau berhenti sahajalah kerana merokok juga salah satu faktor penyebab osteoporosis.

    Jom berkenalan dengan Ostematrix Shaklee. 




    Tablet lonjong berwarna putih susu ini adalah tablet Ostematrix. Pengambilan 4biji Ostematrix setiap hari mampu memenuhi keperluan kalsium tubuh kita. Tambahan pula setiap biji tablet Ostematrix mempunyai 250mg kalsium dan ia telah dilengkapi dengan 100IU Vitamin D.
    Jika anda rujuk kembali kepada fakta diatas, 4 biji Ostematrix memang sangat membantu anda untuk mencegah dan terhindar daripada sakit osteoporosis.

    Anda boleh baca lebih lanjut tentang OSTEMATRIX.

    Dan Ostematrix bukan hanya untuk menangani masalah tulang rapuh sahaja, malah lebih dari itu.

    Kelebihan dan Manfaat Ostematrix


    Ostematrix sangat sesuai untuk golongan berikut;
    -Ibu mengandung
    -Ibu menyusu
    -Wanita yang selalu alami period pain (senggugut)
    -Wanita dan lelaki yang selalu diserang migrain
    -Wanita dan lelaki berumur 30tahun keatas

    Jom pastikan pengambilan kalsium kita mencukupi dengan Ostematrix Shaklee.

    Saya adalah pengedar sah Shaklee untuk kawasan Subang Bestari dan Kota Damansara.


     Lydzar RusmanSHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head


    Promosi Januari 14 :Pelbagai Khasiat Afalfa Complex Si Raja Herba

    Selamat tinggal 2013, dan Selamat Datang 2014.

    Alhamdulillah kita masih berpeluang untuk bertemu dan membaca entry yang saya tulis pada hari ini. :)

    Baiklah, hari ni saya nak announce kan promosi bulanan dari Shaklee.
    Taraaaa.. promosi Afalfa pulak. So Afalfa ni mempunyai 2 saiz. Small 330 biji dan Large 700biji.
    Dan buat para penggemar Afalfa, its time for u to "mandi..makan..minum..tidur ALFAFLA"!


    Alfalfa sebagai ejen detox

    Buat yang masih tertanya-tanya, apakah manfaat dan kelebihan Afalfa ni, mari kita lihat poster dibawah;

    Alfalfa untuk masalah set penghadaman

    Antara manfaat utamanya adalah sebagai ejen detox. Sebab itulah, apabila anda mencarik suplemen untuk diet, kami akan mencadangkan anda ambil Alfalfa juga selain Herblax untuk tujuan menyahtoksin tubuh badan. Apabila tubuh sudah 'bersih', serapan vitamin lain adalah lebih optimum.

    Dan bukan itu sahaja, Alfalfa telah lama dikenali dan digunapakai sebagai penggalak susu (milk booster) bagi kebanyakan ibu menyusu. Pastikan anda ambil dengan cara yang betul, kalau nak betul-betul banyak susu dengan Alfalfa.

    Ada lagi tentang Alfalfa. Ia juga antara 'remedy' yang cukup glamor bagi wanita yang mempunyai masalah keputihan. Mereka tak perlukan jamu atau ubat doktor untuk mengatasi masalah paling tidak digemari ini. Konsisten dengan Alfalfa, pasti 'panties' anda bersih. :)

    Jom baca sedikit testimoni, tapi bukan berkaitan dengan detox. Ini juga adalah antara kelebihan Alfalfa.
    Bagi yang dah berumahtangga, Alfalfa is awesome! Apa salahnya amalkan Alfalfa demi kebahagiaan rumah tangga.kan?

    Testimoni Alfalfa untuk keintiman suami isteri

    Serius, jangan hanya dengar tentang Alfalfa dari orang lain. Tapi rasakanlah kelebihannya pada tubuh sendiri.
    So jangan lepaskan peluang mendapatkan satu set Alfalfa sempena promosi Januari ni ye.


    Saya adalah pengedar sah Shaklee untuk kawasan Subang Bestari dan Kota Damansara.


     Lydzar RusmanSHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head


    Kelebihan Bawang Putih Untuk Pelbagai Penyakit

    Selalu kita lihat bawang putih di pasar kan. Masakan Malaysia biasanya tak akan tertinggal dengan bawang putih. Mengapa ianya dipilih menjadi rencah masakan kita, tentu ada sebabnya. Insya allah saya akan kongsikan sedikit sebanyak khasiat dan kelebihan bawang putih

    Garlic Complex Shaklee


    1) Mengurangkan risiko strok
    Bawang putih akan merangsang penghasilan nitric oxide pada dinding saluran darah. Ini akan membantu saluran darah untuk mengembang dan seterusnya mengawal tekanan darah dengan baik bagi megelakkan risiko darah tinggi dan strok.

    2) Mengurangkan risiko kanser
    Bawang putih kaya dengan bahan antioksidan seperti selenium yang membantu mengurangkan radikal bebas di dalam darah. Ia mengurangkan risiko kanser

    3) Antibakteria dan antivirus
    Sejenis bahan bernama Allicin yang terkandung didalam bawang putih bertindak sebagai antivirus dan antibakteria dalam memusnahkan beberapa mikrob. Jadi bawang putih amat baik untuk jangkitan perut, jangkitan influenza dan sebagainya

    4) Anti inflamasi
    Kajian menunjukkan bawang puth mempunyai bahan anti inflamasi yang dapat membantu mengurangkan penyakit asma, mengurangkan inflamasi pada arthritis pada sendi seperti rheumatoid ataupun osteoarthritis

    5) Mengandungi banyak iodin
    Kandungan iodin yang tinggi dalam bawang putih amat baik untuk pesakit yang mempunyai hypertioid

    6) Membantu sistem pencernaan
    Bawang putih akan merembeskan asid gastrik pada lapisan perut yang akan membantu proses pencernaan pada saluran makanan.

    7) Meningkatkan sistem imunisasi
    Terdapat kajian yang mendapati bahawa pengambilan bawang putih sebanyak 2-3 biji sehari selama 3 minggu akan meningkatkan aktiviti sel darah putih bagi melawan jangkitan dan tumor

    8) Mengurangkan kolestrol dalam tubuh
    Kandungan di-sulphide dalam bawang putih membantu menurunkan tahap kolestrol dalam saluran darah dan seterusnya mengurangkan risiko penyakit jantung

    Berikut adalah kegunaan bawang putih secara general.

    Jika anda mencari suplemen yang berkaitan dengan bawang putih, kami menyediakan Garlic Complex.
    Cara penyediaan dan pengambilan yang lebih mudah untuk anda mendapatkan manfaat bawang putih ini.

    Manfaat bawang putih


    Nak tahu bagaimana nak DETOX tubuh dengan Garlic Complex, baca selanjutnya kt SINI

    Saya adalah pengedar sah Shaklee untuk kawasan Subang Bestari dan Kota Damansara.


     Lydzar RusmanSHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head