• Pengedar By Negeri
 • Minyak Ikan Dan Kaitannya Dengan Tekanan Darah Tinggi Pada Ibu Hamil

  Kalau sebut tentang minyak ikan, pasti kita akan terus teringat pada manfaat Omega3, EPA dan DHA. Perkataan yang selalu kita dengar dalam iklan susu kanak kanak membesar, kan?

  Sebenarnya ia juga memberikan manfaat yang sangat baik bagi mengurangkan risiko tekanan darah tinggi ( hypertension) dan bermanfaat merendahkan tekanan darah bagi mereka yang mempunyai masalah ini.

  Pastikan anda dah dapat konsultasi daripada Doktor anda sebelum mula mengambil mana mana suplemen Omega3

  Tekanan Darah Tinggi (Hypertension)


  Cara Turunkan Tekanan Darah

  Ia adalah keadaan dimana salur darah kita menggunakan tekanan yang tinggi untuk mengedarkan darah keseluruh badan. Keadaan tekanan tinggi yang tidak terkawal begini boleh menyebabkan risiko kerosakan arteri dan meningkatkan risiko untuk serangan jantung dan strok.
  Masalah tekanan darah tinggi jarang menunjukkan simptom sehinggalah ia sampai ke tahap yang merbahaya.. tahu tahu saja terus kena serangan jantung.  

  Risiko Tekanan Darah Tinggi

  Vitamin D biasanya dikaitkan dengan kesihatan tulang. Tahukah anda ia juga bermanfaat untuk mengurangkan risiko tekanan darah tinggi. 

  Ada sekumpulan penyelidik dari Sekolah Perubatan Harvard membuat kajian, mereka mendapati golongan lelaki dan wanita yang mempunyai cukup bekalan Vitamin D, kurang berisiko untuk mendapat tekanan darah tinggi berbanding mereka yang tidak cukup Vitamin D.
  Vitamin D yang mencukupi membantu menyekat renin, iaitu enzim yang meningkatkan tekanan darah. 

  Bagaimana Cara Terbaik Menurunkan Tekanan Darah Tinggi?

  Sudah banyak kajian dijalankan dan mendapati asid lemak Omega3 bantu menurunkan tekanan darah tinggi. 

  Satu reviu yang dijalankan oleh pihak penyelidik daripada Universiti of Western Australia dan Cardiovascular Research Centre di Australia mendapati 3 hingga 4 gram Omega3 dikaitkan dengan penurunan tekanan darah terutama sekali dikalangan mereka yang ada penyakit tekanan darah tinggi.

  Tips Turunkan Tekanan Darah Tinggi Pada Ibu Hamil

  Masalah tekanan darah tinggi pada ibu hamil kerap juga berlaku. Punca utamanya masih tidak diketahui. Namun secara umumnya tekanan darah tinggi ketika hamil berlaku kepada ibu yang ;

  • Wanita berusia kurang 20tahun
  • Wanita berusia lebih 40tahun
  • Pertama kali hamil
  • Mempunyai ibu atau adik beradik yang mempunyai masalah ini ketika hamil
  • Wanita hamil kembar
  • Wanita yang ada masalah buah pinggang sebelum hamil

   Sumber : Blog Doktor Zubaidi

  Ibu hamil disarankan mengambil Set Kehamilan Shaklee yang lengkap termasuk Vitalea, Bcomplex, Vitamin C, Ostematrix, ESP dan Omega Guard.

  Omega Guard yang mengandungi khasiat Omega3 sangat membantu ibu hamil mengatasi masalah tekanan darah ini. Ibu hamil yang risau akan komplikasi yang bakal berlaku pada diri sendiri dan pada bayi dalam kandungan perlulah bermula dari awal.

  Disamping kebaikannya untuk masalah tekanan darah tinggi (samada ketika mengandung atau tidak), minyak ikan Omega Guard ini sangat bermanfaat untuk perkembangan otak bayi.

  Elak komplikasi tekanan darah tinggi ketika hamil


  Selain bermanfaat untuk ibu yang ada tekanan darah tinggi, ia juga permulaan yang bagus untuk kesihatan bayi setelah dia lahir nanti. Lihat saja testimoni pengguna Omega Guard ini. Beliau sangat gembira apabila kulit anaknya sihat dan terhindar dari masalah ekzema
  Jika anda seorang ibu hamil yang sedang mengalami masalah tekanan darah tinggi, jangan merbahayakan diri dan kandungan anda. Kena amalkan Omega Guard ( bersama vitamin kehamilan lain untuk kesan lebih optimum) dengan segera. Elakkan diri sebelum terkena mana mana komplikasi akibat tekanan darah tinggi.

  Saya boleh membantu anda dapatkan Omega Guard. Whatsapp sahaja 013 358 3424 atau anda boleh klik ikon dibawah untuk membuat belian online sendiri.

   Beli Set Tekanan Darah Tinggi Ibu Hamil di sini


  Saya juga mengalu alukan anda yang ingin menjadi pengedar produk Shaklee bersama saya dalam tim TuRBO RichFamily. Hubungi saya segera ya!

  Pengedar Shaklee Shah Alam.
  Lydzar Rusman
  Shaklee ID 859948
  Whatsapp & Call : 0133583424
  lydzar@gmail.com
  COD : Shah Alam dan kawasan sekitar