• Pengedar By Negeri
  • Kenapa Saya Buat Shaklee : My BIG WHY

    My Big Why ~ To Achieve My DREAMSS

    The aeroplane was born from a dream
    The television was born from a dream
    The iPhone was born from a dream

    The WORK AT HOME mama Lydzar also was born from a dream.

    Life isnt as valuable as u think..but life is more valuable than u can BELIEVE

    Saya percaya hidup saya lebih gembira jika berada dirumah
    Saya percaya suami saya lebih gembira jika isterinya ada dirumah
    Saya percaya anak anak saya lebih gembira jika mama mereka berada dirumah

    Rumah yang ada seorang WANITA yang gembira adalah rumah mereka yang bahagia. Setuju kan?

    Jadi sebab itulah menjadi WANITA BEKERJA DARI RUMAH adalah IMPIAN saya. Dan impian inilah menjadi BIG WHY saya.

    Masa bekerja dulu Saya tidak suka perasaan risau yang bersarang dihati saya bila anak anak tak sihat tetapi saya tidak boleh bercuti lama utk menjaga mereka sehingga mereka betul2 kembali sihat

    Masa bekerja dulu saya tidak suka tersangkut dalam jamm yang lama dan ia buat saya sangat stress.

    Masa bekerja dulu saya tak suka keadaan yang terburu buru (rushing) pulang ke rumah dan perlu menyelesaikan banyak kerja dirumah dalam keadaan serentak. Waktu petang dikala tubuh telah mula letih tapi ramai wanita bekerja perlu push lagi hampir seluruh tenaga utk selesaikan urusan dirumah pula.

    Masa bekerja dulu.. sejak dari awal bekerja lg..syukur saya mampu allocate sedikit bekalan kewangan untuk mak abah tanpa miss.

    Terhenti sebentar masa saya bergelar STAY AT HOME MAMA~ Masa ni perasaan saya sebagai seorang anak sangat down sebab tak dapat nak menyumbang apa apa pada mereka. Bukan mereka tak faham tapi saya sendiri rasa saya perlu berusaha utk kembali berbakti.

    Jadi bila saya ada impian nak kembali tinggal dirumah, maka saya mestilah ada pendapatan sendiri supaya bekalan kewangan utk mak abah tidak putuss lagi. Alhamdulillah.. dengan bisnes Shaklee yg saya buat.. saya nampak mereka pun happy.

    Walaupun saya dah capai target bergelar WAHM, saya perlu terus mencipta BIG WHYs lain supaya saya tidak complacent, tidak merasa "cukup cukuplah tu".. tidak malas bekerja dan berusaha..
    ~prinsip bisnes Shaklee - sape buat dia dapat - sape malas dia melopong~ hehe

    Banyak tau DREAMSS lain. Dah citer dah masa task PTS sebelum sebelum ni..

    Kini BIG WHYS & impian lain pula menyusul. Dan demi anakbisnes dan leaders dalam group saya pula, saya masih berjuang melengkapkan diri dengan lebih banyak ilmu agar dapat bantu dan guide mereka mencapai impian mereka.

    ‪#‎sindiketsukses‬
    ‪#‎hi5shaklee‬
    ‪#‎tsunamishaklee‬
    ‪#‎shakleeshahalam‬

    ~besar harapan saya agar mereka2 yg dalam gambar ni, yang memang ada ID SHAKLEE sendiri, SUATU HARI nanti dapat sama sama terbang mengerjakan umrah melalui trip 5☆☆ UMRAH ZIARAH SHAKLEE ~ insya allah


    Kisah 2 Wanita Cantik Dengan Produk Shaklee Kegemaran Mereka

    Seronok sangat membaca kisah kisah pengguna tegar Shaklee ni. Apa yang mereka ceritakan adalah based kepada self and true experience masing masing...Saya sangat teruja membacanya, Jom saya kongsikan dengan anda juga.

    Kisah Puan Hanisah. Seorang bakal ibu anak 4 yang sedang hamil anak perempuan dan sedang menunggu masa saja untuk melahirkan.



    Kadang rasa macam lama, kadang rasa macam cepat pulak mengandung kali ni ☺️

    Alhamdulillah dah nak masuk minggu ke34

    Pengalaman mengandung GIRL yang sangat dinanti-nantikan dan sangat memberi mama pelbagai ilmu masha allah!

    Di awal pregnancy diuji dengan OVARIAN CYST, mama stop kejap ambek ESP ni. Sebab orang kata soya tak elok ambek kalau ada cyst.

    Tapi keadaan kesihatan mama semakin teruk. Takde tenaga, makin mudah sakit (selsema, batuk) menambahkan kesakitan cyst yang mama alami.

    Ditambah pula alahan yang mama alami. Tak boleh telan langsung protein dari makanan alami.

    Mama mula ambek secara konsisten dan ternyata sangat membantu kesihatan mama. Kembali bertenaga dan alhamdulillah CYST mama pun turut MENGECUT. (Oh, ternyata soya ESP tak sama dengan soya lain!)

    Alhamdulillah dok amalkan ESP setiap pagi, bekalkan mama TENAGA untuk uruskan #theqaisers, rumah dan bisnes kesayangan. Pregnancy kali ni, mama JAUH LEBIH AKTIF dari sebelum2 ni.

    Dan, sebab ESP ni pun bagi KENYANG, mama kurang rasa nak mengunyah yang bukan-bukan. Air dan makanan manis pun jarang sekali nak minum. Lapar di tengah malam macam dulu, pun tak. Subhanallah, sangat membantu kawal berat tau! Takde la berat naik mendadak, menangis nanti nak turunkan.

    Dan sebab mama pilih untuk bersalin natural gentle birth kali ni, mama perlukan protein untuk KUATKAN OTOT untuk memudahkan proses bersalin inshaa allah. (Uterus kita adalah juga otot)

    ESP, produk cinta pertama mama masa breastfeed twins (sampai 2 tahun setengah) dan sentiasa kekal sebagai cinta mama di waktu mengandung (dan berpantang nanti inshaa allah!)

    Kalau ada orang tanya nak suggest apa untuk ibu mengandung, mama akan kata ESP. Sebab mama sendiri amalkan dan rasa keberkesanannya. Alhamdulillah!

    *ibu mengandung tetap perlu menjaga pemakanan yang baik dan supplement sekadar PELENGKAP nutrisi

    #TsunamiShaklee
    #sindiketsukses
    ---------------------------------------------

    Cerita Pn Are-u Zalie



    Antara produk Shaklee yang saya sangat suka adalah ESP. Kenapa saya suka ESP? Sebab ESP banyak tolong saya semasa BF kembar. Saya kenal ESP semasa BF Irfan lagi sebab saya tertarik ngan fungsinya yang memekatkan susu, bila susu pekat baby cepat dan lama kenyang. You know la anak lelaki menyusu macam mana kan. Tetapi masa tu tak disiplin ambil Shaklee ni jadi kesan kureng sikit.

    Semasa preggy kembar memang dah pasang niat nak ambil Set Menyusu Triple M sebab nak BF kembar ni kang tak cukup susu stress nanti. Dalam pantang saya rasa dekat 3 canister ESP kut habis sebab sangat la saya suka minum. Pagi petang siang malam nak minum sebab susu pekat dan babies alhamdulillah kenyang dan tak meragam sangat. Menyusu toksah cakap la babies boy kan.

    EBM saya alhamdulillah dapat kumpul banyak, penuh gak la freezer kat kg masa tu. Ingat lagi kakak saya tegur bila tengok EBM saya, "banyak ek susu ko pekat lak tu". Senyum lebar la apa lagi. Semua tu ESP punya penangan. Aim saya masa pantang satu jer nak bagi kembar tembam dan gebu sebab masa lahir 2 kilo jer dorang ni nak pegang pun takut sebab halus sangat.

    Berjaya juga la menembamkan dorang, sampai en.suami pun terkejut la tengok anak2 dia tembam bila buat video call. Sekarang still consume ESP atas sebab lain lak, sebab apa? Sebab nak cantik la! Macam mana ESP menyumbang kearah kecantikkan, meh PM.

    #tsunamishaklee
    #sindiketsukses

    ----------------------------------

    Hubungi saya untuk konsultasi dan order produk Shaklee anda

    Lydzar Rusman
    013 3583424