• Pengedar By Negeri
  • Peluang Bisnes : Kenapa Bisnes Shaklee Memang Best

    Kenapa *bisnes Shaklee* memang the best???

    *1. UNTUNG RUNCIT*
    ✔  Ahli beli harga ahli
     ✔Jualan harga runcit
    ✔  Untung runcit sehingga 20% mengikut produk

    *2. BONUS*
    ✔ Bonus bulanan masuk akaun setiap 15 hb tanpa fail.
    ✔ Jumlah bonus bergantung pada jualan kumpulan dan jualan sendiri

    *3. FREE VVIP TRIP melancong fully sponsored local dan international*

    bagi yang memenuhi syarat kelayakan.

    ✔ free ticket, free makan, free hotel, free transport, layanan VIP exclusive
    ✔ berpeluang bawa pasangan, anak anak atau ibu bapa
    ✔ hanya bawa baju, bawa badan, bawa senyuman utk bergambar.

    *4. Peluang untuk mendapat bonus kereta*
    jika memenuhi syarat kelayakan car bonus program. Boleh beli apa saja kereta idaman

    *5. Marketing guna media sosial. blog, Facebook, Instagram dan Whatsapp*
    Mudah sebab tidak perlu keluar rumah untuk buat sales.

    Konsep dropship. Ada order dari customer kita oder saja dengan Shaklee Online. Mudah kan.

    *6. Leader akan ajar buat marketing*
    kita perlu buat apa yang dah diajar.
    Siapa rajin ikut apa yang mentor ajar, sales dan group akan berkembang dengan jayanya

    *7. Yuran keahlian hanya RM79.50* untuk setahun, renewal tahunan tahun hadapan RM30


    Jom bertindak sekarang.

    Hubungi 
    Mentor Bisnes Anda
    Shah Alam
    013 3583424

    Idea Bisnes Dengan Modal Rendah - Bawah RM100

    Ramadhan dah semakin dekat. Lepas tu dah datang pula Syawal. Macam biasalah, ramai yang bersungguh sungguh pakai duit bila raya menjelma ni.

    Dah jadi tradisi, tukar mana mana yang nampak lusuh dan usang dengan yang baru. Kalau ikutkan nafsu, habislah juga duit simpanan yang ada.

    Belum lagi belanja untuk lauk pauk raya, kuih raya, duit raya ~ umpama dah wajib untuk kita sediakan, betul?

    Walaupun semua persediaan ni tidak wajib tapi tak dinafikan demi nak meraikan hari gembira berkumpul sanak saudara.. ramai yang mudah terbabas belanja.

    Jom! Saya ada idea nak bagi dekat para pembaca in case anda berminat nak buat duit lebih sebagai persediaan raya.


    IDEA BISNES DENGAN MODAL SERENDAH RM100

    Saya dah mulakan bisnes ini sejak 2011 lagi. Jadi anda boleh bayangkan dah hampir 7tahun saya beraya dalam keadaan "lapang hati" sebab ada lebihan peruntukan untuk raya.

    Bisnes Apa Tu?

    Tentu sekali bisnes Shaklee. Modal permulaan yang diperlukan hanya sebanyak RM79.50
    Ini adalah bayaran untuk jadi ahli Shaklee.
    Murah saja kan? Tak perlu keluarkan modal lebih lebih pun sebab seterusnya saya buat bisnes Shaklee dengan konsep dropship saja.

    Bagaimana Konsep Dropship?


    Konsep dropsip tak perlukan kita beli dan simpan stok dirumah. Memang konsep ini sangat disukai oleh golongan surirumah.

    Sebab mereka tak perlu susah payah keluarkan modal yang besar dan tak perlu keluar untuk poskan barangan yang diorder oleh customer kalau mereka ada kekangan.

    Buktinya, hampir 75% ahli tim TuRBO terdiri daripada surirumah yang mahu ada pendapatan sampingan walaupun hanya duduk rumah.




    Kalau dah namanya berniaga, tentu sekali kita mahukan keuntungan, bukan? Kami memang mengajar anakbisnes kami untuk membuat jualan secara retail.

    Bayangkan 1 produk terjual, anda boleh dapat lebihkurang rm10 hingga rm80 keuntungan, bergantung pada produk.

    Nak raya nanti kalau rasa nak pakai RM1000, bolehlah target buat jualan 10-15botol produk yang dapat beri pulangan keuntungan rm80/botol tu.

    Secara kasar dah boleh dapat dah lebihan rm1000 hanya melalui keuntungan runcit. Ini belum lagi masuk bonus bulanan yang Shaklee bagi setiap 15haribulan.

    Produk Shaklee memang sudah cukup terkenal dengan prinsip DIJAMIN SELAMAT DAN BERKESAN.

    Jadi kita sebagai pengedar atau dropship takperlu risau akan isu diserbu KKM dan sebagainya.

    Sebab itulah anda semua yang sedang tercari cari idea bisnes dengan modal rendah.. bisnes Shaklee lah yang terbaik.

    Ok kalau dah tertarik dan setuju dan mulakan bisnes Shaklee.. boleh hantar mesej WHATSAPP dekat 013 3583424 ya.

    Bila dah register keahlian, pasti sekali anda akan kami  guide. Buat sampai jadi!

    Set Cadangan Untuk Masalah Kolestrol Tinggi Penyebab Sakit Jantung

    Malaysia antara negara paling champion dalam statistik rakyat OBES Statistik Di Malaysia.

    Terdapat seramai 141 orang menghidap penyakit jantung koronari bagi setiap 100,000 orang setiap tahun, iaitu bersamaan 38,000 kes baru setiap tahun.



    Masya Allah, ramainya yang ada risiko kena serangan jantung :(

    Lemak dan kolestrol memang diperlukan oleh badan untuk pelbagai fungsi contohnya untuk membina hormon. Tapi amaun yang diperlukan sedikit saja tau.

    Endapan kolestrol pada arteri bermula seawal umur 11 tahun lagi. Bayangkan lah betapa lamanya kita dah mula menternak punca endapan yang boleh merosakkan arteri sekaligus sebabkan serangan jantung..

    Ada banyak tips bagaimana nak kurangkan kolestrol, tapi saya terus jump kepada cadangan solution menggunakan vitamin Shaklee lah.
    Lebih mudah nak buat..

    1. ESP
    ESP tak ada kolestrol ( protein haiwan ada kolestrol). Protein bantu turunkan penghasilan LDL teroksida dan nisbah asid amino dalam ESP boleh mencegah pembentukan plak kolestrol

    2. Vitamin E
    Bekerja dengan cekap dengan kehadiran kolestrol
    Vitamin E membuatkan LDL tidak teroksida. Bila LDL tidak teroksida maka tiadalah masalah arteri tersumbat.

    3. Garlic Complex
    Satu kajian telah dibuat keatas 220 oran gpesakit, mereka mengambil 800mg garlic dalam tempoh 4bulan. Keputusannya 12% mengalami pengurangan kolestrol dan 17% mengalami pegurangan triglycederies

    4. Omega Guard
    Kadar serangan jantung bagi Orang Eskimo Greenland hanya 8% manakala serangan jantung rakyat Amerika ialah 46%

    Tahu sebab apa? Tahu apa orang Eskimo makan? Mereka banyak ambil sumber Omega3

    EPA menipiskan dan melancarkan alirah darah, Kecenderungan darah bergumpal berkurangan. Maka kurang plak terjadi dan kurang serangan jantung berlaku.

    5. Afalfa
    mengandungi saponins iaitu serat yang akan menyerap kolestrol dan dibawa keluar

    Inilah 5 jenis vitamin yang sesuai diambil oleh golongan yang obes agar mudah mereka bawa badan berjalan kesana sini dan membuat ibadah

    #SetKolestrol #SetKesihatanJantung #PromosiOmega
    #shakleeshahalam #0133583424

    Selepas 10 Tahun Penantian, Kini Isteri Hamil Semula

     Testimonial Vivix Untuk Kesuburan Suami Isteri

    Testimoni Set Kesuburan


    10 tahun penantian ibarat menanti buah yang tak gugur. Anak sulung pasangan suami isteri ini begitu mengharapkan kawan bermain. Dan ibu bapanya tak pernah putus asa berusaha.

    Mari ikuti perkongsian si suami  selepas ikhtiar Vivix untuk atasi masalah kesuburan mereka

    🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽

    10 Tahun Penantian, Kini Isteri Hamil Semula..

    Assalamualaikum

    Saya Daud Mohamad. Berumur 33 tahun, telah berkahwin 11 tahun yang lalu dan dikurniakan seorang anak kini berumur 10 tahun.

    Setiap kali berjumpa dengan adik beradik dan saudara mara. Soalan yang pertama ditanya mesti soal anak. Bila lagi nak tambah anak? Takkan sorang je? Merancang ke?

    Fuh sabarjela yang tanya tu tak fikir langsung perasaan orang. Kesian kat isteri saya jadi stress bila orang tanya macam tu. Kadang-kadang yang tanya tu tak tengok batang hidung sendiri. Sebab ada yang tanya tu anak dia sendiri dah lama kahwin tapi masih belum dikurniakan anak. Emm tak tau nak cakap apa kan.

    Jawapan yang biasa saya berikan “belum ada rezeki lagi dan Allah sebaik-baik perancang” Saya dan isteri dah buat pemeriksaan doktor masing-masing tiada masalah.

    Sebelum ni isteri makan produk Shaklee tak konsisten. Alhamdulillah sejak saya suruh wife minum Vivix konsisten selama sebulan lebih dan saya juga turut minum sekali. Akhirnya wife saya berjaya hamil setelah 10 tahun menunggu. Masa wife kata period tak datang lagi terus dia suruh saya beli pregnancy test. Alhamdulillah positif asbab minum Vivix dan semuanya dengan Izin Allah juga.

    Berkat kesabaran dan doa yang tak pernah putus. InsyaAllah kami bakal menimang cahaya mata yang kedua pada bulan Julai 2017 nanti. Kini kandungan isteri saya dah 4 bulan lebih. Moga segalanya dipermudahkan.

    Bagi mereka yang belum dikurniakan anak. Cubalah Vivix sebagai ikhtiar. Vivix ni berfungsi untuk memperbaiki sel-sel tubuh kita yang rosak akibat dari pemakanan yang tak seimbang, radikal bebas dan gaya hidup yang tidak sihat.

     InsyaAllah apabila sel-sel tubuh kita elok, kesihatan kita bertambah baik. Dan pengambilan Vivix dapat membantu meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh. InsyaAllah.

    Alhamdulillah. Inilah Shaklee Effect saya.
    Encik Daud, Kuala Lumpur.

    ........

    Bak kata Encik Daud, Vivix sangat membantu memperbaiki sel sel rosak malah ia juga membantu menjadikan sel lebih bertenaga.

    Jika anda juga pasangan yang sedang berusaha untuk.mendapatkan zuriat, saya cadangkan anda mulakan dengan pengambilan Vivix bagi kedua duanya, suami dan isteri makan setiap hari.

    Pembelian 2botol Vivix melayakkan anda dapat pelbagai manfaat sambil sambil berusaha untuk hamil tu kan.

    Beli Vivix Jadi Ahli


    Konsultasi lanjut dan oder boleh klik disini

    http://tonikvivix.wasap.my/

    Pengedar Shaklee Shah Alam. COD available untuk kawasan Shah Alam dan sekitarnya.

    Hari Sukan Sekolah, Anak Juara, Anak Shaklee lah Katakan

    Ini cerita Ahad lepas. Seronok bukan main bila anak berjaya jadi juara dalam acara sukan sekolah.

    Hannah wakil rumah Beta (kuning) untuk acara 4 x 200meter, Hadif pula wakil rumah Sigma (biru) untuk acara pecut 80meter.



    Sebagai mama, tumpang excited bila anak berjaya dipilih masuk acara. Maklumlah, bukan semua anak ada daya ketahanan dan kekuatan badan nak buat aktiviti di padang.

    Ada yang mudah semput, ada yang taktahan panas dan mudah demam dan macam macam isu lain. Jadi bila anak dipilih, memang dah dapat rasa satu kemenangan walaupun belum mula bertanding.


    Video Hadif memecut dan memang bergaya untuk acara Lelaki Tahun 2, 80meter.

    Persediaan Sebelum Hari Sukan.

    Lebih kurang 2minggu sebelum Hari Sukan, mereka berdua giat berlatih bersama sama kawan yang lain.

    Setiap hari pakai baju sukan, maka setiap harilah mereka dibekalkan dengan air Performance.

    Saya bancuh 4sudu Performance dengan 600ml air sejuk untuk mereka bawa ke sekolah. Air kegemaran atlet sukan US tau Performance ni. Rasa ala oren yang sedap. Ia menghilangkan dahaga dan menyeimbangkan aliran cecair dalam badan sipeminum. Ia juga mampu mengelakkan badan rasa terhidrat apabila terdedah pada cuaca panas terik.

    Apa jadi kalau badan terhidrat? Hampir 10orang juga anak anak yang join perbarisan pitam sementara menunggu ucapan guru besar dan YDP PIBG untuk rasmikan hari sukan.
    Haaa itu lah antara kesan kalau badan terhidrat

    Selain itu, saya bekalkan mereka vitamin untuk anak seperti biasa iaitu Mealshake, Vitalea For Kids, Chewable Vitamin C dan Omega Guard.
    Inilah daily vitamin mereka untuk kekal sihat dan cergas serta bijak belajar.

    Dari segi persediaan fizikal pula, papa mereka ambil alih. Setiap petang, beliau akan ajar anak anak teknik warm up yang betul, cara lari dan cara pecut, serta tak kurang juga mereka berdua perlu berlumba bersama.

    Simple sahaja persediaan kami. Kami sekadar mahu anak anak tahu, untuk apa juga aktiviti dan untuk menang, mereka perlu bersedia. Bukan hentam keromo sahaja.


    Video Hannah pula diatas.

    Kelakar juga tengok Hannah. Tudungnya agak mengganggu. Mujurlah dia tak putus asa dan tetap teruskan larian dan sampaikan battoj pada rakan seterusnya.

    Ramai kawan lama kami berdua kata, anak anak menurun bakat aktif mama dan papa. Sebab memang dulu masa sekolah, kami terlibat dalam acara sukan setiap tahun tanpa fail.

    Alhamdulillah. Apa yang baik elok kita wariskan dan turunkan pada anak anak. Dengan panduan dan latihan yang betul, mungkin anak anak boleh pergi lebih jauh. Bukan sekadar suka suka.. kan?

    Insya Allah, semoga anak anak cemerlang dalam bidang akademik, bidang sukan, dan yang lain lain disamping akhlak yang baik.

    Kalau teringin anak aktif macam mereka, jomlah praktik juga apa yang kami berikan pada anak anak.

    Nutrisi yang lengkap.sangat membantu anak anak sihat dan cergas / cerdas



    Produk Rasveratrol Terbaik Pasaran Malaysia, Manfaat Untuk Semua.

    Assalamualaikum.

    Pernah dengar rasveratrol? Di radio, di televisyen, di media sosial memang dah makin glamor perkataan ini.

    Paling penting, kami juga suka nak sebarkan kebaikan rasveratrol melalui 1 produk paling berkualiti bernama Vivix.

    Nak tahu manfaat Vivix untuk kesihatan? Bukan sekadar untuk 1 tujuan, malah merangkumi hampir semua topik kesihatan si Vivix ni cover.

    Memang best lah siapa yang dah pernah ambil Vivix ni. Kesannya menyeluruh. Untuk yang muda, ia melambatkan kesan penuaan pada tubuh, untuk yang berusia disertai beberapa masalah kesihatan, Vivix bantu pulihkan sel sel rosak dan beri tenaga berpanjangan.

    Jom lihat senarai panjang manfaat Vivix. Saya bagi anda semua mudah faham melalui gambar ya!

    Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Keseluruhan.


    Energy booster

    Vivix kecutkan cyst dan fibroid

    Ubat tiroid





    Penawar arthritis

    Buah pinggang sihat

    Tekanan darah tinggi bahaya

    Merencat sel kanser berkembang

    Vivix untuk kolestrol

    Kawal paras gula dalam darah


    Banyak sangat manfaat Vivix ni kan. Sudah terbukti berkesan oleh ramai pengguna.

    Berminat nak dapatkan Vivix? Pembelian 2 botol sangat disyorkan sebab anda akan dapat banyak sangat benda FREE.



    Nak Vivix segera? Klik sini. 
                                    

                                   Beli Vivix Di Sini


    Kenali Penyakit Alzheimer, Sakit Otak Yang Boleh Sebabkan Kematian

    Assalamualaikum.

    Jom kita hadam info tentang penyakit berbahaya yang boleh membawa kematian. ALZHEIMER kurang glamour di Malaysia, tapi bukan tiada, hanya statistiknya sahaja kecil

    Alzheimer atau sebutannya alz-zhai-me, merupakan sejenis penyakit penurunan fungsi saraf otak yang kompleks dan progresif.





    Penyakit Alzheimer bukannya sejenis penyakit berjangkit. Penyakit Alzheimer adalah keadaan di mana daya ingatan seseorang merosot dengan teruknya sehinggakan pengidapnya tidak mampu mengurus diri sendiri.

    Penyakit Alzheimer bukannya `nyanyuk' yang sekadar satu proses penuaan. Sebaliknya, ia adalah sejenis masalah kesihatan yang amat menyeksakan dan perlu diberikan perhatian.



    Vivix bantu pesakit Alzheimer's
    Keadaan otak pesakit Alzheimer's mengikut tahap 



    SIMPTOM PENYAKIT ALZHEIMER'S


    1 - Hilang keupayaan untuk menerima info dan maklumat baru

    Contoh : lupa appointment, bertanya soalan sama berulang kali, lupa jalan yang biasa dilalui ( balik rumah)

    2- Hilang keupayaan untuk berfikir

    Contoh : tidak terfikir tentang bahaya memegang cerek panas, tak boleh plan aktiviti yang hendak dibuat

    3- Hilang keupayaan mengenal pasti objek
     ( bukan disebabkan oleh rosak penglihatan)

    Contoh : tak kenal ahli keluarga sendiri, tak boleh pakai baju sendiri

    4- Keupayaan membaca, menulis dan bercakap terjejas

    Contoh : hilang perkataan yang hendak disebut, kerap membuat kesilapan semasa menaip (typo)

    5- Perubahan personaliti dan tingkah laku

    Contoh : hilang rasa kesian, taknak bersosial, hilang mood

    Bila terjadi hilang ingatan dan sekurang-kurangnya 2 atau lebih simptom tersebut, baru lah doktor akan diagnos orang tu mempunyai Alzheimer's.


    SIAPA YANG BERISIKO MENDAPAT ALZHEIMER'S


    1- Warga emas yang berusia lebih dari 65 tahun

    2- mempunyai sejarah keluarga - orang yang ada ahli keluarga menghidap Alzheimer's lebih berisiko

    3- orang yang mempunyai gene APOE ( apolipoprotein E) - lebih berisiko berbanding mereka yang tidak mempunyai gene ini

    4. Pesakit diabetes, darah tinggi , kolesterol tinggi --> berisiko mendapat strok dan dementia

    5. Orang yang kurang berpelajaran & tidak berkerja

    6. Pernah mengalami kecederaan otak

    7. Mengalami kesukaran tidur atau tidur tak tentu masa


    Rawatan Alzheimer's dengan Vivix
    Beza simptom Alzheimer's dan nyanyuk. Ia adalah 2 perkara yang berbeza


    RAWATAN YANG DIBERIKAN OLEH DOKTOR


    Biasanya doktor akan beri ubat untuk mengurangkan simptom. Atau ada setengah keadaan, doktor bagi ubat tidur sahaja untuk mengelakkan mereka membuat sesuatu diluar kawalan.


    Apa terjadi kepada otak pesakit Alzheimer's?


    Gumpalan protin luar biasa pada sel otak


    Saiz otak tersebut bukan saja mengecut malah, dipenuhi dengan gumpalan protein yang luar biasa yang dipanggil plak amiloid dan serat yang berbelit-belit (neuro fibrillary).

    Amiloid protein yang membentuk sel-sel plak protein, dipercayai menyebabkan perubahan kimia otak.

    Kemusnahan sel-sel saraf ini menyebabkan neurotransmitter yang berfungsi menyampaikan mesej dari satu neuron pada neuron lain terjejas.


    BAGAIMANA RASVERATROL MEMBANTU PESAKIT ALZHEIMER'S

    Rasveratrol & Alzheimer's

    Kajian yang dilakukan oleh pakar pada tahun 2015 mendapati dengan memberikan Resveraterol dalam dos yang tinggi kepada pesakit Alzheimer's, tahap kemererosotan fungsi otak semakin berkurangan dan ada yang terus berhenti.

    Pesakit diberikan Resveraterol yang bersamaan dengan 1000 botol wine setiap hari.
    Keputusannya, keadaan pesakit Alzheimer's tidak jadi makin kronik!

    Didapati bahawa kadar protein beta amiloid40 kekal pada tahap yang sama dan tidak berkurangan sepertimana terjadi kepada pesakit lain.

    *Resveraterol mengurangkan keradangan di Otak*

    Otak pesakit Alzheimer's biasanya mengalami kerosakan disebabkan oleh keradangan .
    Keradangan terjadi disebabkan oleh protein yang tergumpal di dalam otak.

    Antara hasil kajian yang masih perlukan kepastian

    1. Kajian juga mendapati kadar respons imuniti menjadi lebih baik.  Protein neurotoxic makin berkurangan.

    2. Resveraterol mengurangkan pembengkakan otak yang disebabkan oleh keradangan.

    Tambahan lagi, pengambilan antioksidan dan rasveratrol sangat digalakkan untuk mengelak berlakunya gumpalan dan pemendapan plak protin didalam sel otak.

    Boleh baca testimoni pesakit Alzheimeir's yang kini semakin pulih dan dapat jalani kehidupan normal setelah mereka membuat keputusan menambil produk Shaklee

    Testimoni Ms Eliss


    Testimoni Pesakit Alzheimer's Guna Vivix

    Untuk mendapatkan produk Shaklee yang berkaitan seperti yang disarankan, anda boleh hubungi saya melalui whatsapp 0133563424 atau terus klik ikon dibawah untuk membuat order online






    Saya juga mengalu alukan anda yang ingin menjadi pengedar produk Shaklee bersama saya dalam tim TuRBO RichFamily. Hubungi saya segera ya!

    Pengedar Shaklee Shah Alam.
    Lydzar Rusman
    Shaklee ID 859948
    Whatsapp & Call : 0133583424
    lydzar@gmail.com


    COD : Shah Alam dan kawasan sekitar


    Tips Elak Kesan Oxidative Stress

    Pernah kan tengok epal yang dah dipotong kulit, terbiar sekejap atas meja then mula nampak warna bertukar jadi kecoklatan dan kehitaman.

    Tahu tak kenapa?
    Sebenarnya Epal tu sedang alami proses oksidasi..dalam keadaan elok elok saja.. bertukar jadi kecoklatan..kehitaman.. then terus tak boleh dimakan. 

    ....

    Sebenarnya benda yang sama boleh berlaku dekat tubuh kita ni. Cuma kita tak nampak sangat dengan mata kasar. 

    Proses yang berlaku pada badan kita ni dipanggil OXIDATION STRESS.

    Simptom "perubahan warna" tu ada cuma memang orang yang dont care takkan perasan sampailah tubuh dia jadi "hitam" ~ kena penyakit bagai.

    Antara contoh kesan buruk OXIDATION STRESS ialah penyakit kanser, penyakit kardiovaskular dan sebagainya

    Oxidation stress berlaku bila kita terdedah pada tekanan, toksin dan jangkitan kuman.

    Tahap oxidation juga semakin meningkat disebabkan pengambilan gula dan pelbagai bahan kimia. 

    Jadi kalau korang mampu kontrol penggunaan gula dan bahan kimia dalam hidup korang.. SYABAS!!
    Sebab korang dah pilih cara yang betul untuk kurangkan kerosakan pada sel dalaman melalui proses OXIDATION STRESS ni.

    Sebenarnya,Allah dah jadikan tubuh kita ni lengkap dengan system check and balance yang rapi. Maksudnya sebarang kerosakan disebabkan oleh free radicals & oxidative stress akan mampu dibaiki kembali oleh tubuh.

    Malangnya kalau dah terlebih sangat toksin.. sistem yang semulajadi dan tersusun tadi terganggu dan tak mampu dah nak baiki sendiri.

    Antara langkah yang kita boleh ambil untuk terhindar dari stress-tak-perlu macam ni;

    ● Jaga pemakanan - Kurangkan gula & makanan berproses & makanan sejuk beku. Ambil makanan seimbang

    ● Kuatkan sistem imun supaya tidak mudah dijangkiti kuman dan virus

    ● Ambil sedikit masa untuk me-time @ time-off dari aktiviti harian yang sangat men-stress-kan diri sendiri

    ● Elakkan toksin masuk ke badan.

    ● Amalkan antioksidan melalui pemakanan atau suplemen.

    ● Lagi satu, pilih gaya hidup yang kurang stress juga salah satu jalan terbaik nak terhindar dari kesan OXIDATION STRESS.

    Sebab itu lah banyak produk di pasaran sekarang gunakan perkataan ANTIOKSIDA sebagai USP mereka.
    Nampak sangat memang semua orang terdedah pada OXIDATION STRESS ni.

    Ehem!
    Vivix ~ the powerful antioxidant memang sangat membantu proses kita nak bebas dari kesan oxidative stress.

    Suami saya kata kawan dia puji dia nampak muda. Tak sangka dah kawen.. hahaha..

    Haaa..tu lah dia antara kesan bagus Vivix.

    BAGAIMANA VIVIX BERFUNGSI?

    ℹ PERTAHANAN SEL

     Vivix mempertahankan sel dari kerosakan biologi. contoh kita kan suka makan banyak benda bukan-bukan. Makan banyak processed food, siap ada perisa, pewarna, perasa tambahan extra lagi
     
    SEMUA INI MENYEBABKAN STRESS BIOLOGI KEPADA SEL BADAN. 

    Sebagai contoh, lepas kita makan makanan berlemak tinggi (biological stress), sel-sel badan akan bertindak menghasilkan biomarker tertentu sebagai respon kepada makanan yang tinggi lemak tadi

    Biomarker ini adalah indicator kepada biological stress.. lagi tinggi biological stress, lagi banyak biomarker akan dihasilkan dan lagi cepat sel-sel badan kita mengalami kerosakan/penuaan.

    Disinilah Vivix bertindak menahan biomarker dari dibebaskan, jadi sel-sel pun selamat dan tidak rosak. 



    Maka lambatlah sel-sel penuaan, maka terhindarlah kita dari risiko macammacam penyakit kronik.

    Phewww panjang lebar. Baca sekali takpaham..sila baca lagi tau.

    Penting sangat sebab kita paling takut kalau terkena sakit yang dianggap kronik. Kannn

    Jangan lupa buat tips diatas tadi.
    Vivix ready stok always here ~ hehehe