Majlis Pelancaran Program Shaklee Cares For Our Children di Desa Temuan

Mealshake membantu kanak-kanak membesar dengan sihat
Pelancaran program ini telah pun selamat dijayakan pada tarikh dan tempat seperti berikut:


Tarikh : 14 Oktober 2014
Tempat : Dewan Desa Temuan, Damansara Perdana

Pihak Shaklee mensasarkan sebanyak RM1 juta nilai Mealshake akan diberikan kepada keluarga-keluarga yang kurang berkemampuan yang terpilih di seluruh Malaysia. Keluarga yang mempunyai anak berusia 4tahun - 12 tahun akan diutamakan.

Tujuan kami mahu membantu keluarga ini mendapatkan nutrisi yang lengkap untuk pembesaran anak-anak mereka. Kita sudah maklum, kekurangan nutrisi antara faktor penyebab mengapa kanak-kanak tidak cemerlang dalam pembelajaran dan kehidupan mereka.

Kekurangan nutrisi akan menyebabkan mereka mudah sakit, cepat berasa letih, cepat marah dan inilah faktor mereka sukar fokus apabila berada di dalam kelas. Jadi adalah sangat penting bagi kami untuk membantu kanak-kanak ini mendapatkan nutrisi yang betul untuk mereka.
Mungkin kalau kita bagi mereka duit, mereka beli jajan. So elok sangat lah kita bagi Mealshake, kan :)


Replika cek yang bakal diserahkan kepada Yayasan MyKasih
Shaklee Cares bekerjasama dgn Yayasan MyKasih dlm program Love My Neighbourhood untuk menyalurkan 10% daripada kesemua hasil jualan Mealshake sehinhga 31Oktober 2014 kepada kanak kanak dari 2000 keluarga yg kurang bernasib baik di Malaysia.



Dan anda pun boleh turut serta menyumbang pada kanak-kanak ini dengan setiap pembelian promosi diatas. Beli 3 canister Mealshake, anda akan dapat 1 extra Mealshake, dan dapat juga menyumbang dan mengumpul saham akhirat anda melalui sedekah yang dijalankan secara tak langsung ini.

Jika kita sayangkan anak-anak kita, kita juga perlu menyayangi kawan-kawan anak kita. Demi sebuah begara dan persekitaran yang sihat dan baik, marilah kita mulakan usaha kearah pembangunan masyarakat ini sejak awal.



Inilah antara nutrisi lengkap yang bakal kanak-kanak ini dapat melalui pemgambilan Mealshake.

Vitamin A  : membantu pembesaran tubuh kanak-kanak, mengelakkan jangkitan dan membantu pembentukan mata yang sihat

Zat Besi : komponen penting dalam penghasilan darah merah. Darah merah berfungsi untuk mengangkut oksigen secukupnya ke seluruh badan termasuklah ke bahagian otak. Dan ini membantu mereka untuk lebh fokus.

Fiber : Penting untuk mengelakkan sembelit akibat kurang pengambilan sayur dan serat. Fiber juga membantu mereka untuk merasa agak kenyang apabila bersarapan dengan Mealshake. Ianya adalah pilihan terbaik untuk kanak-kanak ketika sarapan.

Kalsium : penting untuk pembentukan tulang dan gigi yang sihat. Kanak-kanak yang kekurangan kalsium akan mengalami pembentukan tulang yang agak terbantut dan gigi mereka juga cepat rosak.

Vitamin E: Ianya penting untuk meningkatkan sistem imun dan membantu tubuh kanak kanak melawan kuman . Vitamin E juga membantu saluran darah terbuka cukup lebar untuk darah mengalir dengan baik , dan membantu sel-sel tubuh bekerja bersama-sama untuk melakukan fungsi-fungsi penting yang lain

Vitamin C : membantu membentuk dan memperbaiki sel-sel darah merah , tulang dan tisu-tisu . Ia membantu gusi kanak kanak kekal sihat, ia menguatkan pembuluh darah, mengurangkan lebam akibat dari jatuh. Selain itu, vitamin C membantu penyembuhan luka, meningkatkan sistem imun tubuh. Ia membantu tubuh menyerap zat besi daripada sumber makanan
Sekarang kita dah faham, mengapa MEALSHAKE adalah pilihan TERBAIK untuk semua kanak-kanak.

Jom join kami membeli sambil beramal.

Dapatkan tips pengambilan dan cara menarik supaya anak-anak anda dapat menikmati Mealshake secara maksima dari saya sekiranya anda adalah pelanggan baru kami. Saya akan kongsikan pelbagai tips tentang Mealshake agar ianya benar-benar 'a worth buy supplements'



 Lydzar RusmanSHAKLEE ID : 859948
Kedai TripleS (K3S)

lydzar@gmail.com
Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
Facebook Twitter
Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head








Almari Khas Untuk Shaklee

Santai je updates saya malam ni.

Akhir tahun lepas, berkunjung ke Ikea nak beli almari putih yg besar sedang ni untuk isi stok vitamin Shaklee saya.

Since demands untuk COD semakin banyak, dan sesekali anak-anak Shaklee RichFamily saya datang ambil stok dengan saya, maka memang saya dh mula perlukan ruangan untuk menyimpan stok-stok vitamin.

Saya tak letak bawah katil untuk disorok sebab tak pandai jual atau takde orang beli tau. Hehe.
Alhamdulillah, saya akan pastikan saya ada lebihkurang 5botol vitamin bagi setiap jenis. Kalau dah tinggal sebotol, mula lah panik nak cepat cepat restock.

Sebab saya tahu, pasti akan ada orang call saya tanya "Stok Esp ada tak? Stok Vitamin C ada tak?"

Jadi saya sentiasa bersedia untuk memenuhi keperluan customer saya disekitar Subang Bestari dan Kota Damansara ini. Kerap juga suami saya bawak vitamin ke pejabat beliau setelah mendapat order daripada officemate beliau. Alhamdulillah.

Seterusnya kami berkunjung lagi ke Ikea untuk beli rak / almari kaca pulak. Khas nak isi award yang saya dapat di majlis Shaklee National Conference tahun lepas dan baru-baru ini. Taklupa juga nak letak souveniers yang saya terima dari mak Shaklee dan anak-anak didik saya.

Semua tu perlu disimpan kemas kerana ianya sebuah pengalaman dan ingatan yang wajib saya ingat sampai akhir hayat.

Meh nak tayang sikit. Inilah antara penyejuk mata dan penguat semangat saya meneruskan perjuangan berkongsi segala galanya tentang Shaklee dengan semua orang.

Alhamdulillah..saya sangat happy dengan apa yang saya kerjakan sekarang. Bisnes Shaklee dan empayar RichFamily akan saya jaga sebaik baiknya agar ia menjadi life-time career saya.

Doakan saya berjaya dan kaya. Terima kasih kawan-kawan!

Promosi Berganda September : Collagen Powder dan Mealshake

Anda mesti tak sabar nak tahu pasal promosi bulan ni kan.

Tak pernah lagi Shaklee buat, dan kali ni Shaklee cipta rekod. 2 produk telah dipilih untuk menjadi produk Promosi. 

Promosi Beli 6 Collagen Powder, Percuma 1


Yang pertama, macam biasa Promosi Beli 6 Collagen Powder, Percuma 1 kotak. Maknanya jika anda beli set promosi ni, anda bawa pulang 7kotak lah.
Dan yang tambah bestnya, anda juga akan mendapat keahlian Shaklee bernilai RM75, secara percuma.
Pembelian satu set ini juga akan menyebabkan anda terus layak mendapat bonus sebanyak lebihkurang RM110.


Best ke tak best tu? Siap dapat cash terus, tapi dapat pada bulan Oktober nanti la, masa semua SID tengah riangria tengok baki akaun bank mereka. Nak inform juga, kalau anda takmau beli satu set, tak mengapa, boleh beli 3kotak sahaja, itu pun dah menyebabkan anda layak dapat keahlian Shaklee PERCUMA dan bonus sebanyak RM34.

Itu baru bab 'CASH' dan 'FREE'

 

 Kalau bercakap bab apa yang anda dapat hasil dan kesan dari pengambilan Collagen Powder ni, tentulah entry ini akan menjadi panjang berjela.
Saya summarykan sikit aje ye, selainnya mungkin anda boleh KLIK dan baca dekat SINI ; ANJAL, HIDRAD & ANTIOKSIDA

Summary :
Kebaikan Collagen Powder

Promosi Beli 3 Mealshake, Percuma 1

Haaaaa.. yang ni mesti kaum-kaum ibu mithali suka ni. Saya pun suka.
Kali ni, pihak Shaklee baikhati untuk buat sedikit perubahan pada promosi Mealshake. So ibu tak perlu beli 6canister pun. Terasa banyak, sebab anak cuma seorang dua yang minum ye?

Kalau ibu yang ada 2-3orang anak sahaja, boleh grab Promosi Beli 3 Mealshake, Percuma 1
Kalau ibu yang ada lebih ramai anak, dan mungkin ibu pun nak minum sekali untuk naikkan berat badan,  boleh la grab 2 set promosi Mealshake ni.
Beli 6 dapat percuma 2 tuuu..

Luas biasa kan?
Biasanya beli 6 dapat 1 je, tapi kali ni dapat FREE 2! Best sangat!

Multivitamin untuk kanak-kanak, membantu menaikkan selera

Inilah antara suplemen terbaik jika ibu-ibu sedang consider untuk memberikan anak bijak anda multivitamin.
Tengok sahaja kandungan dalam Mealshake ni, merangkumi 19 jenis vitamin dan mineral penting juga 9 jenis asid amino perlu. Mungkin kita sukar nak kawal kadar pengambilan vitamin dari makanan mereka, kini ianya menjadi mudah dengan menambah Mealshake ke dalam diet harian mereka.

Kalau nak tahu bagaimana Mealshake membantu anak-anak atau anda sendiri yang kurang selera dan memilih makanan, jom baca dekat SINI :  MEMILIH MAKANAN 

Promosi Collagen Powder sepanjang Septembat
Promosi Mealshake sepanjang Septembar hingga Oktober :)

Dapatkan tips pengambilan Collagen Powder dan Mealshake dari saya sekiranya anda adalah pelanggan baru kami. Saya akan kongsikan pelbagai tips tentang 2 produk ini agar ianya benar-benar 'a worth buy supplements'



 Lydzar RusmanSHAKLEE ID : 859948
Kedai TripleS (K3S)

lydzar@gmail.com
Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
Facebook Twitter
Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head






Shaklee Effects : Bahagian 1 : Perjalanan Ke USA

Assalamualaikum semua pembaca blog TripleS.

Tiba tiba je mood nak update blog datang. Excited sebenarnya dengan #ShakleeReward yang sedang kami alami dan lalui ketika ini. Jom saya share kan sikit melalui entry bersiri ini.

So Bahagian 1 : Perjalanan Ke USA.

Hampir 300 orang telah melayakkan diri untuk Shaklee Reward ini. Hasil tuaian setelah penat lelah berusaha sepanjanh cycle 2012-2013.

Oleh kerana ramai sangat yang layak, maka kami dipecahkan kepada 3 kumpulan. Kumpulan pertama berlepas dengan menaiki Singapore Airlines pd hari Rabu jam 7.30pagi.
Kumpulan kedua, dengan Cathay Pacific Airlines pada pukul 11pagi dan akhir sekali, turn group ketiga merangkap group ketiga pula dengan China Air. Setiap trip akan transit di satu destinasi dahulu.

Kali transit selama 4 jam di Airport Taipei.
Perjalanan dari KLIA pada jam 2.40petang selamat mendarat di Airport Taipei pada pukul 6.50petang.

Satu pengalaman baru bagi saya dimana saya berpeluang menunaikan solat di ruang solat pelbagai agama disini. Alhamdulillah, ruang sembahyang terjaga dengan bersih.

Kami meneruskan perjalanan 11jam lagi pada jam 11.40malam dari Airport Taipei. Perjalanan yang panjang. Mula mula saya tidur je, separuh daripada perjalanan kemudian barulah mula memasang dan menonton movie yg disediakan.

Dan alhamdulillah pada jam 9.40malam, kami selamat mendarat di Airport Los Angeles. Lega sangat bila dapat regangkan kaki dan badan setelah berjam jam diatas udara. Bayangkan apabila anda terpaksa duduk sahaja tanpa sebarang pergerakan bebas selama 11jam. Tentu sekali melenguhkan.

Di airport Los Angeles kami perlu melalui beberapa saringan pihak kastam. Syukur prosesnya mudah dan dalam keadaan tegas para pegawai kastam, sempat pula salah seorang daripadanya memuji saya.

"Is this your wife?" Tanya pegawai kastam kepada suami sambil memandang saya.

"Yes she is my wife" jawab suami.

"Wow! How lucky you are" kata kata pegawai tersebut tentu sekali buat saya begitu dialu alukan disini. Senyum gembiralah saya dapat pujian sebegitu.

Kami tiba di Hotel Mariott agak lewat dari jangkaan kerana ada sedikit kelewatan ketika mahu mengambil bagasi.

Sampai sahaja dihotel, kami terus dibawa ke bilik mesyuarat untuk mendengar sedikit brifieng tentang perjalanan majlis kami bermula keesokan hari sehinggalah hari kepulangan kami.

Leganya bila dapat masuk ke bilik. Mandi dan bersihkan diri. Sempat pula suami sediakan Maggi-in-Cup. Selesai minum malam, kami terus tidur. Walaupun dah puas tidur diatas flight, kami gagahkan diri juga untuk tidur supaya body clock dapat menyesuaikan diri dengan cepat di sini. Bersedia untuk hari hari seterusnya yang mengujakan!

#RMWT : Jelajah Dunia Dengan Bonus Shaklee

Alhamdulillah, dapat juga masa sedikit untuk saya memorikan kenangan #RMWT ni didalam blog ni.
Sesuatu yang wajib saya memorikan kerana ia juga hasil daripada kerja keras melalui blog ini. Walaupun blog ini lebih banyak perkongsian tentang vitamin, tips kesihatan dan tips kecantikan, tapi sekali sekala saya akan out of topic sedikit untuk selitkan cerita tentang dunia Shaklee saya.

Syukur, hampir 3 tahun berkecimpung dalam dunia Shaklee, akhirnya salah satu anganan di 'Vision Board' saya terlaksana juga akhirnya.   #RMWT bermaksud RichMommy World Tour :)

Di kala orang lain sudah menjejak, paling tidak pun, Indonesia (Bandung la antara yang paling glamor sebagai spot pelancongan), dan Singapore (kerana paling hampir) dengan Johor, saya pula pada usia 32tahun, masih belum pernah jejakkan kaki ke tempat-tempat ini. Sedangkan suami pula, dah habis satu buku passport beliau dicop oleh pihak imegresen negara-negara luar. Singapore, Indonesia, Vietnam, malah beliau dah pernah pergi US sebanyak dua kali. Rezeki beliau kerana dapat ke merata tempat melalui trip bersama kompeni tempat beliau bekerja.

JELES sangat ok!

Itu adalah perasaan yang saya rasa, setiap kali ditinggalkan pergi buat sementara apabila beliau mengikuti trip-trip yang kompeni sediakan atas dasar kerja. Yelah, sambil berjalan, tentunya mereka akan dibawa ke destinasi pelancongan juga. Sedangkan saya hanya mampu melihat gambar-gambar yang beliau ambil di sana. Jadi, saya ambil ia sebagai satu cabaran untuk saya mengerjakan bisnes Shaklee dengan lebih bersungguh-sungguh. Selain trip daripada Shaklee, saya mahu keluar negara bersama dgn keluarga dan anak-anak tanpa kekangan had umur. 

Trip Shaklee memang best, tapi masih bersyarat iaitu tidak boleh membawa kanak-kanak berumur 4tahun kebawah. Sedangkan anak bongsu saya berumur 3tahun. So kalau berjalan dengan duit sendiri, maksudnya dengan duit bonus Shaklee bagi, tentunya lebih bebas untuk saya bawa sesiapa sahaja yang mampu saya tanggung.

TRIP #RMWT PERTAMA : JAKARTA - BANDUNG
 

Saya mulakan dekat destinasi terdekat iaitu jiran kita Indonesia pada bulan May lepas. Tak sangka perjalanan ke sana lebih dekat berbanding perjalanan ke Kota Kinabalu. 

Dengan budget lebih kurang 10.3juta rupiah, barulah dapat betul-betul jadi jutawan kan? Hehe.
Ianya merangkumi perbelanjaan membayar kereta sewa, pak supir, parking, tol, sewaan hotel dan makan-makan sepanjang berada di dua bandar ini. Tapi tak termasuk tambang flight lah.

Sebenarnya tujuan kami kali ini lebih kepada tujuan libur dan bershopping. Jadi tidak banyak spot pelancongan yang dapat kami jejaki lagi. Insya Allah, mungkin kami akan kembali di lain masa nanti. 
Walaupun sangat singkat, saya masih dapat belajar pelbagai perkara dari mereka.

Sewaktu di Pasar Tekstil Tanah Abang, kelihatan ramai penjual donut dan penjual air yang akan membawa jualan mereka terus kepada orang ramai.  

 'Ibu haus ibu, mari beli air untuk anaknya..'

Marketing approach sebegini membolehkan mereka terus bersemuka dengan bakal pelanggan sambil memberikan tawaran terhadap jualan mereka. Untungnya jika pada masa itu pelanggan berasa haus, mereka akan terus membeli tanpa banyak soal. Penjual air dan donut ini tahu siapa golongan sasaran mereka. Mana-mana yang kelihatan bersandar seketika dekat palang atau dinding, pasti akan dihampiri oleh penjual air dan donut ini. Dan ketika ibu bapa sedang tawar menawar dengan penjual di kedai, mereka hampiri anak-anak dan memujuk supaya membeli air.

Dan saya juga dapat, rakyat Indonesia memang sangat serasi dengan kerja berniaga. Walaupun sedang berada dijalanraya ketika baru sahaja sampai di Bandung, saya dapati sangat ramai orang yang membawa jualan mereka (kuih, keropok, rokok) sambil mengetuk tingkap kereta yang sedang menunggu giliran untuk jalan.  Mungkin ada pemandu yang rimas dengan keadaan begini, tapi inilah antara cara mereka mendapatkan rezeki.


Tak lupa makanan mereka. Walaupun memang ada banyak restoran ayam penyet di Malaysia, ianya tetap tak sama dengan apa yang ada di tempat asal mereka.

Secara asasnya, set nasi seperti ini akan mengandungi nasi, ayam (samada goreng atau panggang), sambal, tauhu dan tempe goreng serta ulam-ulaman. 3 hari kami berada di sana, beginilah hidangan yang kami makan. Memang mengenyangkan dan berat badan pun boleh bertambah-tambah kalau sajian macam ni setiap hari.


Dan untuk acara shopping, tak payah tunjuk lah ye :P
Cuma yang menariknya, Tanah Abang memang syurga tekstil, dan Bandung adalah syurga factory outlet. Memang sakit kaki berjalan dekat semua shopping spot, tapi yang peliknya tak rasa penat. :P

INSYA ALLAH, sesi #RMWT ini akan diteruskan lagi di masa akan datang dengan destinasi lain pula.
Inilah dia trip tajaan sendiri bersama bonus Shaklee. Yang pasti saya dapat bawak suami dan semua anak-anak saya tanpa perlu ditinggalkan


 Lydzar RusmanSHAKLEE ID : 859948
Kedai TripleS (K3S)

lydzar@gmail.com
Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
Facebook Twitter
Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head