UA-56349233-1
  • Pengedar By Negeri
  • Nak Berniaga Tapi Tak Tahu Bagaimana Nak Mula?

    Zaman ekonomi mencabar sejak tahun 2014 ni memaksa ramai orang mula mengintai peluang untuk dapatkan pendapatan sampingan atau side income.

    Dah cukup berjimat pun masih tak cukup. Bil tetap kena bayar. Sewa atau hutang tetap kena bayar. Kalau tak, kena halau pula dari rumah sewa. Nak tak nak, terpaksalah juga cari cara untuk menambah pendapatan. 

    NAK BERNIAGA TAPI TAK TAHU NAK MULA MACAM MANA ?

    Bisnes online, jana pendapatan online

    Saya sudah berkecimpung dalam perniagaan bersama satu syarikat produk kesihatan dan kecantikan yang sudah established di Malaysia sejak lebih 20 tahun yang lalu.

    Syarikat kami menggunakan bahan mentah yang datang dari pelbagai ladang terbaik dari banyak negara demi menjaga kualiti produk yang dihasilkan nanti. 

    Bertepatan dengan konsep bisnes syarikat iaitu HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS membolehkan peladang peladang mendapat peluang untuk supply tanaman terbaik mereka kepada kami.

    Syarikat juga sangat menitikberatkan kualiti tanaman. Jika supplier tidak menepati piawaian, bahan mentah merka tidak akan diambil atau diterima walaupun hanya sedikit yang tercemar dek racun serangga yang dibawa angin.

    R&D Dan Ujian Klinikal Serta Landmark Study.


    Syarikat kami membelanjakan lebih dari USD300 juta untuk tujuan pembangunan dan ujian keatas produk kami setiap tahun. Memang tak lokek demi nak memastikan bahawa produk yang selamat dan berkesan untuk digunakan oleh manusia malah untuk planet Bumi ini.

    Syarikat kami merupakan satu satunya syarikat yang membuat Landmark Study. Semua keputusan daripada study ini telah diterbitkan dalam Jurnal Publication dan telah di-review oleh pihak ketiga. Maka dengan ini memang tanpa prejudis, produk keluaran syarikat kami telah mendapat pengiktirafan dari banyak pihak.

    ====
    SAYA MENCARI CALON BUSINESS LEADER. ADAKAH ANDA ORANGNYA?
    ====

    Jika anda yang membaca tulisan saya ini tergolong dalam golongan ini, maka andalah yang saya cari.

    - orang yang makan gaji, poket mula kering di tengah bulan

    - orang yang selalu meminjam untuk membayar bil bulanan, malah duit sekolah anak juga kadangkala terpaksa minta duit si nenek

    - orang yang siang malam bekerja siap buat overtime tapi hasil gaji tak seberapa

    - nak berniaga tapi tak tahu mcm mana.

    - setiap hari hidup dalam dilema, risau fikirkan anak dirumag pengasuh atau taska -kalau dapat jadi surirumah berduit kan seronok.
    .
    - nak buat bisnes dan cari side income tapi takut gagal - perlukan mentor bisnes untuk tunjuk ajar tapi tak tahu dimana nak cari

    ===========
    BISNES ONLINE MACAM SERONOK JUGA KALAU..
    ==========

    Bekerja dari rumah,Peluang bisnes Shaklee
     
    - Boleh spend 2 jam saja untuk jana atleast rm500

    - Boleh buat bisnes yang boleh diwariskan pada anak cucu cicit.

    - tak perlu simpan stok barang jualan, boleh buat dropship dengan syarikat je.

    - nak jana income online - dengan bimbingan pakar marketing online?

    - ada income dengan bisnes online sampai boleh berhenti kerja - dengan bimbingan dari mentor mentor yang berjaya?
    .
    ====
    Dengan Modal RM69.50 APA ANDA DAPAT ?
    ====

    - Yuran pendaftaran yang sangat mampu di bayar dan tidak membebankan

    - Berkenalan dengan barisan produk kesihatan yang dijamin semulajadi, dijamin selamat dan dijamin berkesan

    - Produk yang dipantenkan, ada R&D, ada landmark study dan disahkan oleh pihak ketiga (3rd party).

    - Disahkan halal oleh badan agama Islam yang diiktiraf oleh Jakim dan & lulus KKM & ada nombor MAL sebelum dijual.

    - Untung runcit dari sehingga 30% selain bonus bulanan dan bonus lain lain.

    - Dapat join grup bisnes yang sangat happening dan dapat tempias coaching dari Masters sidelines.

    - Boleh bina legasi bisnes  sendiri - dan wariskan bisnes pada anakcucu tersayang!

    - Dapat peluang merasai reward, bonus dan pelbagai insentif

    - Dapat grab trip melancong oversea, membuat umrah, melancong sekitar asia dan local trip sekali setahun - siap dapat duit belanja

    - Tak payah repeat stok belian setiap bulan, tak simpan stok pun boleh bisnes juga!.

    - Stok boleh beli melalui upline, cawangan atau HQ secara walk in atau sistem online . Warehouse  pos terus ke rumah anda atau customer

    ============
    BUKAN ITU SAJA, ANDA PILIH GROUP YANG TEPAT BILA BERSAMA SAYA
    ============

    - Bimbingan rapat dan motivasi hati ke hati dari mentor melalui grup coaching online.

    - Group support yang sangat happening dari ahli grup dari seluruh negara

    -  Kelas produk  ( Health & Wellness class) dan kelas bisnes berjadual setiap bulan di seluruh negara

    - Pelbagai perkongsian testimoni & gambar produk dan poster di secret group FB

    - tiada asas marketing? Its okay, kita ajarkan nanti


    WhatsApp <TURBO> kepada 013-3583424
    WhatsApp <TURBO> kepada 013-3583424
    WhatsApp <TURBO> kepada 013-3583424

    Healing Crisis Petanda Baik, Teruskan Makan Vitamin

    Pak Hasan saya kenal di Shaklee HQ. Beliau datang ke Shaklee bersama anaknya. Saya sempat consult Pakcik Hasan (PH) berkenaan sakitnya. Salah satunya ialah masalah gout dan kolestrol.

    penawar gout dengan vivix

    Selepas sesi konsultasi, beliau pun isi borang order dan  beli 3 botol Vivix untuk pelbagai masalah kesihatannya tu.

    Baru baru ini Pakcik Hasan call saya,  beliau tanya kenapa dia rasa makin tak sihat lepas consume Vivix.

    Pakcik Hasan kata, pergelangan tangannya macam membengkak dan rasa sakit.
    Seperti yang dah pun beliau bagitahu tempohari ..beliau ada gout juga. Dan sebenarnya rasa sakit yg PakcikHasan alami selepas consume Vivix adalah proses pemulihan akibat tindakan Vivix pada sel sel tubuh beliau.

    Proses pemulihan dan proses menyingkir toksin dari tubuh mungkin buat PakcikHasa  rasa sedikit tidak selesa.

    Saya dengar semua luahan Pakcil Hasan. Saya yakinkan beliau supaya teruskan dan sabar, yakin dan minum air secukupnya, jaga pemakanan dan teruskanlah saja dose Vivix mcm biasa kerana Healing Crisis bersifat sementara.
    Bila Healing Crisis dah tamat.. insya allah badan akan rasa lebih sihat.

    Setakat ini memang tak dinafikan Vivix adalah produk terbaik untuk atasi masalah gout.
    Pastikan anda yg baca post saya ni bagitahu jika ada ahli keluarga uols yg ada gout tu ya. Kesian dorang kalau tak dibantu

    Terbaru, Pakcik Hasan bagitau saya yang pada minggu ke5 beliau konsisten makan Vivix, kesakitan dan healing crisis beliau sudah berakhir. ALHAMDULILLAH


    Jangan berhenti makan vitamin anda. Teruskan ambil secara konsisten. Banyakkan minum air masak. Beri peluang kepada nutrisi dari vitamin membantu pemulihan sel yang telah rosak.

    Jika anda juga ada masalah asid urik tinggi, kolestrol tinggi, bacaan gula yang tinggi Vivix lah yang sangat sesuai untuk anda consume sebagai usaha sihat.

    Beli Vivix dan dapatkan keahlian PERCUMA.
    Hubungi saya supaya saya dapat consult anda ya.  Untuk anda yang ada di kawasan Shah Alam, kita boleh jumpa face to face untuk sesi konsultasi.

    Sahabat Sihat Anda
    Lydzar Rusman
    013 3583424
    Pengedar Shaklee Shah Alam

    REVIEW : Set Bersalin Paling Bagus Sehingga Mak Bidan Ingat Dah Habis Pantang

    Saya memang faham perasaan bila dipuji oleh mak bidan atau jururawat desa yang datang melawat buat home visit. Sebab saya memang pernah alaminya. Kembang setaman juga lah hati ini. Membuktikan apa yang saya amalkan ketika tempoh berpantang tu menunjukkan kesan terbaik.



    Kata pujian pertama dari jururawat desa.

    'Eh baru 6hari rupanya, saya tengok muka berseri je macam bukan orang dalam pantang. Ingatkan bukan emak baby ni..'

    Pelik juga mulanya, orang berpantang perlu kelihatan pucat dan tak bermaya ke? Ini persoalan saya dahulu.

    Rupanya, memang keadaan ibu-ibu berpantang yang tidak 'proper' terutama dari segi pemakanan akan menyebabkan wajah kelihatan lesu, tak bermaya dan seumpama orang sakit kronik.

    Rahsia saya ketika itu adalah, saya telah bersedia dengan 1 set bersalin yang boleh saya kata PALING BAGUS pernah saya gunakan. Saya gunakannya secara konsisten dan disiplin, dan tidak pernah tertinggal satu hari pun.

    Berbeza dengan set bersalin sebelum ini, banyak kali saya skip sebab risau akan kandungan herba dan rempahnya. Takut beri kesan pada bayi yang menyusu. Bila tak konsisten, maka kesannya tidak dapat dirasai secara optimum.

    Tapi sayangnya, saya tak sempat ambil gambar masa dalam tempoh berpantang 4tahun lepas. Insya allah, bulan September nanti, saya akan simpan koleksi gambar.

    SET BERSALIN PALING BAGUS.


    Inilah barisan produk yang saya ceritakan diatas. Mari saya ceritakan pula kelebihan satu persatu produk dalam set ini.

    ESP :
    Protin adalah sumber utama untuk proses penggantian dan pemulihan sel tubuh kita.
    Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama.

    Membantu perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.

    ALFALFA :
    Afalfa adalah sejenis herba yang digunakan sebagai 'milk booster' sejak turun temurun lagi. Selain itu ia berfungsi dan bertindak sama seperti 'kacip fatimah' untuk membantu sistem peranakan ibu pulih seperti sediakala.
    Selain itu membantu memulihkan sembelit dan mengecutkan urat ibu bersalin

    OSTEMATRIX :
    Pil kalsium yang lengkap dengan magnesium dan gabungan beberapa mineral seperti boron dan manganese sangat membantu ibu rasa bertenaga dan segar walaupun kadangkala terpaksa berjaga malam kerana bayi tak mahu tidur.

    Pil kalsium ini juga secara tidak langsng membantu melancarkan proses pembuangan air besar maka ibu takkan mengalami sembelit ketika berpantang.


    OMEGA GUARD :
    Minyak ikan gred terbaik ini membantu ibu mengatasi masalah lenguh-lenguh dan kesejukan sendi. Ia juga membantu ibu yang mengalami masalah darah tinggi ketika hamil mendapatkan paras bacaan yang normal selepas bersalin.

    Omega3 juga akan disalurkan kepada bayi melalui susu ibu untuk terus membantu perkembangan otaknya.

    VITAMIN C :
    Penting dalam pembentukan kolagen dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan.
    Membantu dalam proses pemulihan luka dan membantu meningkatkan taraf sistem pertahanan badan.

    VITALEA :
    Penting dalam pembentukan kolagen dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan.
    Membantu dalam proses pemulihan luka dan membantu meningkatkan taraf sistem pertahanan badan.

    Tambahan produk yang sesuai untuk ibu yang baru lepas bersalin.

    B-Complex:
    Membantu mengatasi kelesuan, penting bagi kesihatan mental mambantu mencegah kemurungan dan sebagai penenang (anti stress).

    Perlu bagi urat saraf. Orang yang baru sahaja bersalin atau menjalani pembedahan tentunya merasa letih dan lesu akibat dari ubat bius dan pain killer yang diberikan. Jadi mereka memerlukan B Complex bagi mengatasi masalah kelesuan dan dapat mengatasi kemurungan.

    Zinc Complex :
    Zink membantu mempercepatkan proses baik pulih luka luaran dan dalaman, bagi yang tidak makan ikan haruan atau pati ikan haruan, zinc adalah pilihan yang tepat untuk menggantikan ikan haruan kerana tujuan sebenar makan ikan haruan adalah untuk mendapatkan khasiat zinc.

    Setiap vitamin yang kami sarankan ini terbukti sangat berkesan untuk wanita.  Jadi kalau nak nampak wajah berseri seri walaupun tengaj  berpantang, jangan lupa masukkan Set Berpantang Shaklee dalam list sambut baby ya.


    Saya boleh COD Set Berpantang ini dengan segera bagi area Shah Alam dan pengeposan ke selurug negara melalui poslaju juga

    Hubungi Lydzar Rusman 0133583424 ya.
    Nak terus daftar keahlian pun best juga. Lepas ni boleh terus nikmati macam.macam benefit menjadi ahli bersama ka

    KENAPA AGAMA MELARANG KITA TIDUR SELEPAS SUBUH

    Bacaan santai untuk semua. Saya copy dan paste dari group Whatsapp ke sini untuk peringatan diri sendiri juga.

    -------------

    Siapa yang suka tidur lepas subuh tolong baca.. dan siapa suka tidur lepas subuh kemudian bangun nak solat dhuha pun tolong baca.. sentap dan muhasabah sesama.. takda ruginya.. in shaa Allah..

    Tidur lepas subuh, bagi pandangan orang soleh.

    Sedikit perkongsian. Sebelum ini, aku sempat berjumpa dengan seorang soleh.

    Hatinya itu terlekatnya ilmu basyirah yg tinggi iaitu ilmu firasat yg sangat kuat. Jadi sesiapa yg dekat dengannya, hati-hati. Apa yang terlintas di hati dan fikiran, pastikan niatkan perkara yang baik.
    Aku perbetulkan niat, adab aku, tingkah laku bila tiap kali berdepan dengan beliau ini.

    Diberi peluang, aku terus bertanya.

    “ustaz, macam mana nak buat supaya tak tidur lepas subuh?”
    Dia menjawabkan,

    “tak pernah wujud istilah tidur lepas subuh”.

    Ohhh, “jadi ustaz, ape hukum tidur lepas subuh?

    “Kau nak aku jawab dalam mazhab kau atau mazhab aku? Dia mengatakan lagi.

    Aku bisik dalam hati “ada byk mazhab ke dia ni?”.

    Jangan kau nak menyatakan perkara yg kau tak boleh sorokkan dengan aku.

    “Astaghfirullah, dia membaca lintasan hati aku…”

    “maaf ustaz”.

    Aku cakap dekat dia,

    “dua dua mazhab lah ustaz”.

    Dia kata, kalau dengan cara hidup kau, cara amalan kau, mazhab kau, kau teruskanlah tidur lepas subuh dan jadilah kau seperti anjing mati.

    Aku nak menangis.

    “Tapi kalau dalam mazhab aku, cara aku, amalan yang aku tau, orang yang macam ini dia jatuh KUFUR!”

    Aku senyap.

    “kenapa ustaz?”

    Dia menjawab, orang yang macam ini SOMBONG dengan Allah. Dia berlagak depan Allah!. Dia menolak pemberian Allah! Bagaimana dia boleh tidur sedangkan Allah itu menurunkan rezekinya, rahmatnya setiap pagi selepas terbit fajar, tapi dia boleh tidur. Umpama mcm kalau kau seorang yang jutawan,

    bawa duit yang berjuta-juta berjumpa dengan seorang miskin papa kedana setiap hari. Tetapi apa yang dilakukan oleh fakir tadi kepada kau? Dia tidur dan tak mempedulikan langsung duit kau sedangkan dia miskin. Jadi ape yg ada pada fikiran kau? Mesti kau akan kata “dia ni dah lah miskin nak mampus, sombong pulak tu”.

    Aku tersentak.

    Dia berkata lagi

    “orang yang tidur lepas subuh dan lepas itu bangun, ada hati lagi nak Dhuha, Allahuakbar. Orang macam ini lagi tak malu depan Allah. Tadi dia tolak pemberian Allah. Sekarang mahu tarik semula rezeki dan rahmat Allah. Sesungguhnya manusia itu jahil. Sepatutnya orang ini perlu bertaubat dulu sebelum nak solat dhuha”.

    Allahuakbar.

    Bila duduk dengan orang yang setiap masa takutkan Allah, baru sedar macam mana amalan kita selama ni. Betapa hinanya fikiran aku selama ini. Jauh beza nak banding amalan kita yang tak tau Allah terima ke tak. Tapi hidup setiap hari macam tak rasa banyak dosa. Allahhh…

    Kita ni banyak dosa, bukan setakat banyak dosa bahkan bermandikan dosa.

    Dia kata lagi

    “orang yang riak kalau bertaubat Allah ampunkan. Kalau orang yang sombong apa kau rasa Allah nak ampunkan sedangkan itu adalah sifat iblis?
    Allahuakbar.

    Aku tanya tentang tidur lepas subuh je dah rasa macam nak ke neraka. Belum tanya hal lain lagi.

    Dia kata lagi

    “ramai orang muda kata perlu tidur lepas subuh sebab tak cukup tidur malam tadi sebab main futsal lah, jalan-jalan dan apa kau tak pernah fikir siang dan malam itu adalah sunnatullah?”

    “Allah dah kata dalam Al-Quran, siang aku jadikan untuk kau bekerja, malam untuk kau berehat. Kalau sunnatullah kau ubah ikut kepala otak kau sendiri, sebab itulah hidup kau tunggang langgang.

    Kau siapa? Nak ubah sunnatullah?

    “Allahuakbar, jauhnya beza pemikiran kita dengan orang yang takut dengan Allah. Orang yang dekat dengan Allah. Hidup memang kena pandu Al-Quran dan hadis. Tapi, carilah orang yang boleh memperjelaskan lagi apa yang ada dalam Al-Quran dan hadis itu. Janganlah asyik meminta dalil dari orang itu orang ini dan memproses dengan kepala sendiri. Ada orang bawa Al-Quran ke hulu ke hilir.

    Tak salah, tapi carilah panduannya dengan baik supaya tak tersalah tafsir hukum ikut nafsu.
    Sentap beb,,rase macam potong bawang halus2,,tapi benar setelah aku mula sedar fakirnya aku jika aku tidur lpas subuh,,lantaran
    itu aku mula sedar dan tidak tidur lepas subuh,,ku baca surah al waqiah dan solat dhuha setiap hari,,dan ku rasakan rezeki ku melimpah limpah smpai aku rasekan,,,ya allah!!!!!Murahnya rezeki MU jika ku tidak tidur lepas subuh,,

    Tidur selepas subuh??? Peringatan buat semua dan juga diri yang faqir ini.

    Wallahua'lam..

    --------
    Nak bangun pagi dengan cergas tanpa rasa malas malas, amalkan 4biji Ostematrix.

    Pil kalsium yang menjadi kegemaran ramai untuk boost up pagi masing masing.

    Pengedar Shaklee Shah Alam
    013 3583424

    Cabaran Penyusuan : Relaktasi Setelah Tinggalkan Bayi Selama 10 Hari

    [ Breastfeeding Challenge : Relactation ]

    Baru je balik dari Orlando US, trip International bersama Shaklee selama 10hari. Haaaaa dah berhari hari tinggalkan anak. Mesti lah mama have to pay something for it 😅

    Cabaran yang lebih kurang sama macam masa tinggalkan Hariz masa umur dia 3bulan dulu ( mama ikut trip Umrah ziarah Abu Dhabi).

    《 SLOW FLOW 》

    Hisapan bayi mmg power. Tiada tandingannya.
    Sesi pumping yang tak tentu hala masa mama dekat US adalah faktor utama kenapa flow susu boleh menjadi slow

    Jadual yang pack, badan yang letih dan perasaan TAKPE KOT jadi punca kepada cabaran ini.. huhu

    Nasib baik juga anak mama ni tak merajuk dari direct feeding. First time mama offer dia untuk direct feeding.. dia terus enjoy.

    Sesi penyusuan jadi lama dan panjang sebab dia rindu dan flow susu slow. Nasib baik juga dia tak mengamuk. Cuma dia meningkatkan effort hisapan supaya susu keluar seperti menyusu melalui botol 😅

    Bagaimana mengatasi masalah flow susu slow?

    Inilah tips yang saya lakukan dalam masa 3hari sejurus balik ke pangkuan ahli keluarga.. saya consider ia sebagai relactation ( penyusuan semula)

    - teruskan sahaja proses penyusuan direct feeding mengikut demand anak. Oleh sebab saya mmg WAHM, anak 24jam dengan saya maka saya tak perlukan khidmat breastpump semasa proses ini.

    - jika anak dah 6bulan keatas ( dh makan ) dan nampak anak macam takpuas menyusu.. offer dia makanan atau minum air masak berselang dgn penyusuan.

    - ibu tingkatkan makanan milk-booster ( kenalpasti sendiri makanan apa yang boleh boost production susu anda)

    - ibu pilih makanan berkhasiat yg lengkap dengan vitamin dan mineral seperti protein dan kalsium yang diketahui membantu penghasilan susu.

    - ibu kurangkan minuman berkafein
    - ibu banyakkan minum air masak

    - ibu ambil Set Breastfeeding Shaklee
    ( Vitalea, Bcomplex, Vitamin C, Ostematrix, Afalfa & ESP )

    Alhamdulillah, rasa let down reflect dapat dirasakan semula jika terus bersabar dengan usaha diatas.

    Mungkin ibu akan alami nipple-sore ~ ouchhh!~ ( melecet dek hisapan anak yang kuat), boleh sapukan sedikit krim Herbal Blend supaya luka tadi cepat pulih.. bertahan ya. Jangan serik

    #breastfeedingmom
    #cabaranibumenyusu

    Tawaran Masuk Ke Akademi TuRBO by RichMommy


    Ini antara "lokasi" pembelajaran bisnespartners saya ~ group whatsapp TuRBO RichFamily.


    Hari hari saya akan isi group ini dengan info dan ilmu bermanfaat, sesi motivasi, bagi idea, bercerita santai, memjawab pelbagai soalan dan offer hadiah 😊


    TAPI..
    Belum penuh lagi quota maksima.
    Belum cukup lagi bilangan anak murid saya dalam group ini
    Belum cukup lagi mereka yg ada impian mahukan time freedom dan money freedom dapat saya guide kan.

    Jadi saya perlukan lebih ramai rakanbisnes utk saya share kan perkara2 diatas tu ..
    -------
    Dulu saya bermula dengan pengambilan set menyusu. Bermula dengan niat nak bantu lebih ramai ibu utk menyusukan anak dalam keadaan sihat dan gembira, datang pula macam macam benefit dari Shaklee.

    Untung runcit
    Bonus bulanan
    Elaun kereta
    Trip pelancongan
    Majlis penghargaan dari Shaklee
    Time freedom bersama keluarga
    Tambah aset
    Tambah kenalan dan bulatan kegembiraan
    Ini antara bene
    it yang semua orang LAYAK dapat dari bisnes yang saya usahakan.



    Saya layak.. awak layak.. semua pun layak.

    Saya Bermula dengan set menyusu. Berkembang tujuan sehingga kan dari anak kecil sampai orang dewasa serta golongan warga tua pun dapat manfaat drpd barisan produk Shaklee yang terbukti selamat, semulajadi dan berkesan.
    Malah ada landmark study yg menyokong kestabilan Shaklee.

    Jadi peluang tersedia untuk anda, semua rakyat Malaysia, untuk bersama saya usahakan bisnes Shaklee yg memang ada market yg luas ini.. ada demand yg tinggi setiap hari. Ada support dari mentor berdedikasi.

    Izinkan saya jadi #mentorbisnesShaklee anda
    Izinkan saya bantu anda capai cita cita dan impian anda

    Izinkan saya lihat anda dan keluarga lebih gembira menikmati taraf hidup yg lebih sihat dan lebih baik dari segi ekonomi

    RichMastersLydzar Rusman
    #shakleeshahAlam
    013 3583424
    Kedai TripleS
    semuasihatselalu.blogspot.com
    #sindiketsukses
    #hi5shaklee #tsunamishaklee
    #bisnesShaklee

    Selamat Hari Lahir Yang Pertama Muhammad Hariz Mifzal

    12 September 2016. 
    Hari Raya AidilAdha baru baru ini anak keempat saya dah pun masuk umur 1 tahun. Alhamdulillah.


    Lahir pada 12 September 2015 di Hospital Putrajaya dengan sangat mudah. Tiba di Dewan Bersalin Hospital Putrajaya dalam keadaan "fully dilated" pada jam 8.45pm dan selamat melahirkan si comel pada jam 9.17pm.

    Dengan berbekalkan 3sudu ESP & 1sudu Mealshake juga 4biji Ostematrix petang itu, proses bersalin sangat mudah malah suami juga sempat menyaksikan proses bersalin kali ini.

    Saya berpantang dengan Set Berpantang Shaklee (ofcourse). Sama macam sebelum ni. Dah kenal Set Berpantang Shaklee..memang takkan tukar yang lain dah.



    Selesai sudah 1 tahun penyusuan si anak bujang Hariz. Berbaki 1 tahun lagi dan ia masih panjang.
    Alhamdulillah Hariz membesar dengan baik dijaga penuh kasih sayang, 24/7 bersama saya. 

    Setiap saat dan jam ada didepan mata..Syukurlah. Status saya yang bergelar Work At Home Mama membolehkan kami sentiasa bersama.

    PENYUSUAN PENUH SATU TAHUN.


    Memang dari anak sulung lagi saya dah tekad untuk berikan susu ibu (hanya yang terbaik) untuk anak anak saya. Saya kira hampir lengkap juga ilmu penyusuan yang saya dah gali untuk anak keempat ini.

    Skin to skin, rooming in, pemberian kolostrum dan hanya susu ibu sepanjang jam terawal kehidipan Hariz berjaya dilaksanakan dengan izin Allah.

    Seterusnya proses penyusuan bersama Set Penyusuan dan sokongan orang sekeliling tanpa jemu. Anak ini memang sangat bertuah.

    Setakat ini tiada banyak isu atau masalah penyusuan yang saya alami. Saya yakin pengambilan ESP dan Afalfa juga vitamin lain seperti Vitalea, Bcomplex, Vitamin C dan Ostematrix sangat membantu tubuh saya cergas dan sihat sekaligus mampu menghasilkan susu badan dengan baik.

    Semoga perjalanan penyusuan hingga 2 tahun akan dipermudahkan Allah.