UA-56349233-1
  • Pengedar By Negeri
  • Kenapa Saya Sangat Percaya Produk Shaklee


    Beberapa tahun dulu, Rakan blogger saya pernah bagitau, beliau kagum dengan saya. Masa tu katanya..

    "Saya sukalah baca cerita awak kat blog tu. Anak dah 3, bekerja, suami selalu outstation, handle anak sendiri je dari pagi sampai malam.
    Wahhhhh.. best lah. Terpikir apa yang buat awak energetic..rupanya awak makan vitamin"

    --------------
    Ye, memang sejak anak masuk 3orang tahun 2011 dulu..saya start makan vitamin dengan sangat disiplin. Sebenarnya tujuannya konon nak banyakkan susu.

    Saya mula kan dengan Set Berpantang dan lepas tu continue dengan Set Menyusu. Saya tak sedar sebenarnya set ni buat badan saya sihat dan cergas. Bila badan dh sihat dan cergas.. mood ceria walaupun penat, maka production susu pun lancar saja.

    Mula mula dulu Saya tak kisah pun vitamin yg saya makan ni asal dari negara mana, siapa yg cipta, tapi yang saya pastikan ia selamat diconsume oleh ibu menyusu lah..

    Sebab dia punya keberkesanan tu maka saya pun setia tak tukar dan cari lagi vitamin di farmasi. Dari vitamin menyusu ke vitamin kurus ke vitamin kulit cantik. Teruja betul nak cuba semua. Tiap bulan mmg wajib topup mana2 vitamin yg saya blom cuba.


    Time goes by. Barulah saya mula baca dan cari info lanjut pasal vitamin Shaklee.
    Memang tersangat mengujakan sebab ia sebenarnya produk yg dibuat dengan sangat teliti dan berkualiti



    Mana taknya, pihak NASA pun request Shaklee sediakan minuman rehidrasi utk angkasawan mereka.

    Team atlet Olimpik juga approach Shaklee utk sediakan suplemen bersesuaian utk atlet mereka sampaikan semuanya mampu perform di acara masing2 dan bawa balik gold medal.
    Saya pun bawa balik Gold Medal juga utk sesi penyusuan anak anak saya 

    Bertambah rasa percaya saya bila tahu yang Shaklee ada buat Landmark Study dan Shaklee juga terima pengiktirafan dari Brand Laureatte sebagai kompani MLM terbaik dalam bidang nutrisi..

    Terbukti mereka sangat komited dengan misi dorang nak " Create Healthier Life". Kira macam walk the talk lah.

    Kita yg amalkan produk mereka dijanjikan dengan kepuasan dari segi keberkesanan dan keselamatan setiap produk.

    Hmmmm.. apa lagi?
    Untuk yang belum pernah try produk Shaklee..meh meh saya consult awak.
    Saya bukan buat2 cerita sebab saya mmg dah setia amalkan vitamin ni semua sejak 2010 lagi.

    Nak tanya lebih lanjut..
    Whatsapp saya ok. 013 3583424


    #sindiketsukses #hi5shaklee #tsunamishaklee
    #liveamazing #pengedarshakleeshahalam #trustedbrand

    Tips Bisnes Online Dari RichMommy

    Assalamualaikum 

    Bisnes online memang best. Banyak sebab. Boleh beroperasi dari rumah atau dimana mana jadi takpayah ada premis dan kuruskan poket utk bayar sewa premis.


    Nak berjaya buat bisnes online, kena ada few guideline. Not as simple as ikut ikut kawan buat bisnes..

    Tips Bisnes Online Dari RichMommy

    Jom saya share sikit ikut pengalaman yang baru 5tahun jagung berbisnes online dari rumah.
    ( Syukur sangat Allah lorongkan jalan berjumpa dengan bisnes Shaklee online ni)

    1. Gadget dan internet data plan

    - gadget wajib ada sebab inilah alat utama kedai online kita nak beroperasi ..
    Sama ada smart phone, tab / ipad, laptop, komputer..

    Saya pilih yang paling all in one ~ smartphone
    Kalau boleh dan dapat, beli lah yg ada skrin besar sket, ada kamera yang boleh snap gambar cantik sikit dan ada memori yang besar sikit.

    U will be using it hardcore style. So spend sikit ya. Buat jadi modal long term. Kita bukan nak beli smartphone setiap bulan pun.

    Dan data plan wajib ada sebab kita kena ada internet connection 24/7. Jangan hanya berharap pada connection free wi-fi dekat kedai kopi.
    Nak berhubung, berinteraksi dengan customer style cepat dan pantas.

    Nak tak duit masuk even waktu kita tidur? Mana lah tau, jam 6pagi ada customer urgent bertanya stok dan terus nak transfer duit .

    Kalau tak segera reply, dia pergi masukkan duit dekat orang lain pula.
    Saya sekarang pakai pakej Celcom  bayar rm80/bulan dan pakej Unifi 30mbps rm179/bulan.

    2. Pilih produk jualan yang ada all-time demand ( just like vitamin Shaklee )

    Kalau pilih produk bermusim, income masuk pun bermusim lah. So pastikan anda tau siapa target market dan apa yg sesuai utk dijual kepada target market u

    3. Buat promosi all the time.

    Jangan lah buat kerja ikut emosi. Bila happy, bukak kedai buat iklan. Bila tak happy, tutup kedai nangis tepi bucu tilam.

    Banyak kompani yg dh wujud sejak berpuluh tahun lalu pun keep on buat iklan setiap hari.

    Jadi kalau u baru nak bukak kedai online..
    Berusahalah up iklan & sharing hari hari tanpa mengira apa emosi anda hari itu.

    4. Mudahkan urusan dengan beberapa akaun bank.

    Nak terima bayaran dari customer, kan?
    Make sure, anda ada nombor akaun. Pilih bank bank yang biasanya jadi pilihan "akaun gaji" customer kita.

    Maybank dan CIMB antara 2 bank yang paling glemer. Majikan mereka masukkan duit gaji mereka, mereka pula transferkan sahaja ke akaun kita bila bershopping online.

    Kalau yang hanya ada akaun bank yg jarang customer guna.. usahakanlah utk ada MBB atau CIMB. 

    5. Urus masa sebaiknya.

    Bisnes online, nampak macam boleh beroperasi 24/7 kan? Tapi hakikat nya kita masih terikat dengan pelbagai komitmen dan urusan peribadi harian.

    Jadi utk tak ganggu urusan bisnes masyukkkk anda, tetapkan jadual dan berkompromilah dengan masa anda mengikut priority.

    Jangan jadikan alasan takcukup masa kerana memang sampai bila bila masa tak cukup bagi anda yg ada sikap begini
    _________

    Cukuplah 5 tips. Semoga bisnes online anda maju jaya.

    Yang baru nak mula dan tercari cari bisnes online apa, meh sini... MentorBLydzar RusmanRusman tolong bantu.

    Saya sedang lead hampir 100orang peniaga online dalam group coaching bisnes saya.

    Misi saya memang nak bagi mereka ni income 4angka stabil setiap bulan dari bisnes online.
    Doakan kami ya!

    Jangan lupa hubungi bakal mentor bisnes anda
    Lydzar Rusman
    013 3583424
    #shakleeshahalam
    #sindiketsukses
    #tsunamishaklee
    #tipsbisnesonline

    " Laman Web Jual Shaklee Murah, Entah Entah Tiruan.. Jangan Terpedaya!"

    " Laman Web Jual Shaklee Murah, Entah Entah Tiruan.. Jangan Terpedaya!"


    Kerapkali kita kaitkan barang barang murah itu tidak atau kurang berkualiti dan kerapkali kita beranggapan yang mahal itu lebih baik. Mungkin betul mungkin tidak.

    Tapi bayangkan handbag jenama Coach di butik di KLCC dengan handbag jenama Coach di Plaza GM Klang. Model, design dan warnanya mungkin nampak sama saja kan. Apatah lagi kalau dijual di laman web.

     Yang dijual dibutik biasanya akan datang bersama kad waranty, label original, dust bag dan kotak yang cantik. Yang dijual di Plaza GM? Mungkin gred AAA atau AA tapi yang pasti ianya tetap ditiru dan tidak asli.

    Sekadar contoh saja. Gambar ehsan Google
    Laman Web Tertentu Jual Shaklee Terlalu Murah

    Banyak kali juga saya terserempak dengan iklan laman web tidak bertanggungjawab ini. MenJual murah tak masuk akal.

     Dan pernah tak anda semua terfikir. Laman web tertentu yang jual produk Shaklee murah murah ni, terlalu murah daripada harga retail yang biasanya pengedar jual, malah harga terpapar di laman web tersebut jauh lebih murah dari harga ahli yang pengedar beli di Shaklee.

    Kalau saya lah kan. Minda saya akan terlintas terus pada persoalan.. "Biar betul, original ke tiruan Shaklee yang mereka jual ni?"
    Berniaga, takkan lah sampai nak rugi. -----------------

    Produk Shaklee yang dijual oleh semua pengedar berdaftar pastinya tiada yang tiruan. Malah jika kita beli produk Shaklee dari pengedar, kita akan dapat tambah nilai iaitu sesi konsultasi berpanjangan.

     Beli di laman web murahan? Nak tanya pada siapa tentang cara dan panduan makan? Takkan nak buat muka tak malu kontek pengedar mintak cara makan padahal beli dengan oranglain.

     Ishhh ishhhh.. nasihat saya, jangan beli! Walaupun ia murah, tak takutkah anda kalau tertipu? Rugi rugi..

    PRODUK SHAKLEE DIHASILKAN HANYA DARI YANG TERBAIK UNTUK KITA & PLANET KITA ~ LANDMARK STUDY

    Satu perkara saya nak ceritakan tentang rangkaian produk Shaklee. Yang asli yang original. Bos besar Shaklee benar benar mengamalkan prinsip "help others" dengan menyediakan produk yang benar benar berkualiti dari bahan semulajadi.



     Shaklee tidak syok sendiri kerana mereka turut membenarkan kajian klinikal dijalankan oleh satu barisan pengkaji dari Universiti of California ~ Berkeley ( UC Berkeley) terhadap produk Shaklee dan kesannya kepada para consumer. Kajian yang dikenali sebagai LANDMARK STUDY ini diketuai oleh Dr Gladys Block & ia dijalankan secara telus.

    Segala keputusan hasil kajian, baik atau buruk bakal dikongsikan kepada umum. Walaupun begitu, pihak Shaklee tetap membenarkan kajian kerana mereka yakin hasil akhir kajian ini akan menghasilkan keputusan yang baik. Dan memang benar, keputusan hasil kajian ini sangat positif.

    Dapat disimpulkan orang yang amalkan.produk Shaklee dalam tempoh yang lama akan dapat rasa pelbagai kesan positif, contohnya tahap HDL meningkat dan risiko pelbagai penyakit ( serangan jantung & diabetes) sangat rendah berbanding orang yang tidak ambil vitamin atau ambil vitamin brand lain.

     Insya allah saya akan cerita lebih lanjut dlm entry khas nanti ya

     BELI DARI PENGEDAR SAH & BERDAFTAR

     OK, ingat pesanan saya ni ya. Beli hanya pada kami pengedar sah shaklee. Ia dijamin original. Kekal pada kualiti terbaik.

     Simpan no telefon saya ni 013 3583424 Jika nak oder apa apa, terus saja call / whatsapp saya.


    Pengedar Shaklee Shah Alam

     Lydzar Rusman

    Vivix Untuk Diabetes : Ayah Makin Sihat

    Testimoni Vivix VS Diabetes. Vivix dan diabetes memang "ngam" orang kata. Yang ada diabetes dan dah cuba Vivix pasti akan tersenyum lebar bercerita betapa Vivix sangat membantu mereka kembali sihat.

    Jom ikuti pengalaman Puan Lina yang sangat gembira bila bacaan kencing manis ayahnya semakin berkurang selepas consume Vivix
    ________________

    Salam semua.

    Hari ni saya nak share testimoni diabetes dengan Vivix oleh ayah saya sendiri. Terbukti vivix mampu membantu masalah diabetes.


    Ni buku checkup abah saya.
    Abah saya ni makan memang takde pantang. Kadang2 sehari tu sampai 3x bancuh kopi. Makan nasi memang berpinggan2. Ni semua memang musuh utama kencing manis la kan..

    Hari tu bile sedar kaki dia dari sehari ke sehari makin bertukar kaler jadi hitam, plus ujian diabetes x pernah bawah 10, doctor pun dah suruh inject insulin setiap hari, baru la menggelabah nak cari alternatif lain.

    Saya pun cadangkan vivix. Sekarang vivix yg abah minum belum habis sebotol. Tapi report kesihatan abah memang memeranjatkan.

    Dalam 4x ujian darah dibuat dalam sehari, cuma sekali je yg lebih 10. Itupun sebab lunch dia makan nasi berpinggan2 macam biasa.

    Alhamdulillah... Awak awak awak yg mak ayah diabetes pun boleh hadiahkan mereka vivix ni. Sangat puas hati!

     --------------

    Dapat bayangkan kegembiraan seisi rumah bila ayah kesayangan beransur sihat.

    Vivix telah pun mendapat paten nya. Bermakna tiada kompani lain yang boleh meniru ramuan dan bahan serta formula untuk menghasilkan Vivix. Tiada produk lain yang seumpama dengannya dan anda tidak akan jumpa Vivix tiruan.

    Vivix telah dihasilkan dengan kajian dan R&D yang begitu teliti agar produk ini selamat diambil dan memberikan kesan yang terbukti membantu meningkatkan taraf kesihatan individu.

    Bagi pesakit kencing manis, saya nasihatkan, tak perlulah anda mencuba macam macam produk diluar yang tidak diketahui kualiti dan kesannya.

    Kerana nak beli dan cuba satu per satu produk itu memerlukan kos juga. Jadi lebih baik anda terus beli TwinPack Vivix dan amalkan secara konsisten. Insya allah dengan izinNya, akan ada banyak perubahan positif pada masalah diabetes anda.

    Dapatkan Vivix seperti yang disarankan oleh Puan Lina dari kami. Belian Vivix Twinpack bakal memberi anda banyak penjimatan. Siap boleh jadi ahli Shaklee secara percuma. Rakan Nutrisi Anda

    Pn Lydzar Rusman
    013 3583424
    Pengedar Shaklee Shah Alam

    Shaklee Global Conference : Sekilas Tentang ORLANDO

    Jom sambung lagi baca cerita saya tentang trip Orlando. Masih teruja. Masih terasa fresh saja semua event dan aktiviti kami dekat sana


    Perjalanan kami memang panjang. Bayangkan dari airport KLIA selama 7jam, kami transit ke Dubai. Transit selama 4jam. Dan dari Dubai sambung perjalanan ke Florida selama 16jam. Whoa memang berkematu jugalah duduk dalam kapal terbang tu.

    Nasib baik juga ada wifi dalam penerbangan Emirates tu. Hanya dengan langganan sebanyak 1USD kami dapat menikmati Internet sebanyak 500mb sehinggalah kami tiba di airport Orlando.

    Banyak yang dapat kami lakukan dalam masa tersebut termasuklah sharing tentant produk Shaklee dan bercoaching dengan businesspartners di Malaysia.

     Selesai urusan di Imegresen di airport Orlando, kami tidak dapat terus check in hotel di Gaylord Resort sebab waktu check in disini hanya pada jam 4 petang, jadi kami dibawa ke Halal Dining Hall yang disediakan khas untuk rombongan kami dulu dan seterusnya keluar untuk sightseeing dan shopping

    Waaaa baru sampai dah shopping!
    kena isi borang declaration dulu sebelum melepasi pihak kastam dan imegresen Orlando

    Menu ala detox je kan. Lengkap dengan salad dan daging grilled

    ORLANDO, terasa seperti di rumah.

    Sebab apa saya kata macam tu? Sebab Orlando ada banyak pokok. Awannya berkepul kepul. Ada banyak tasik. Matahari yang terang dan terik. Sebiji suasana di Malaysia. Terus hilang sekejap rindu di dada yang mula bertandang.

    TAHUKAH ANDA, ORLANDO ADALAH;

    * tempat yang ada banyak paya kerana mereka memelihara alligator

     *tempat asal minuman tenaga Gatorade


    Dan hotel tempat kami menginap pula memang selamba saja bela alligator di dalam kolam khas mereka. Visitor pun boleh tengok alligator ni berehat rehat santai. Menarik!



    Orlando kerapkali menjadi lokasi untuk event dan conference pelbagai syarikat di musim panas (summer). Dan memang mereka menjana ekonomi melalui bidang pelancongan dengan adanya Universal Studio, Disneyland ( ada 4 taman tema Disney yang unik di sini), Space Centre, 4 premium outlet dan lokasi makan makan yang pelbagai untuk para pengunjung yang datang ke sini.

    Sebenarnya tak puas lagi ronda ronda Orlando. Banyak lagi tempat tak sempat explore. Apa pun sangat seronok dapat peluang menghadiri Global Conference Shaklee disini pada tahun ini.

    Antara tempat yang sempat kami lawati ialah Kennedy Space Centre, Walt Disney Epcot, Vineland Premium Outlet, Disney Spring dan diner di restoran Medeival yang unik. Boleh ikuti lebih banyak gambar saya dan rakan rakan di laman FB saya ( search saja FB Lydzar dan cari album "Mak mak cun ke Orlando.


    Hayati kisah angkasawan dan outer space di sini

    Mengembara ke beberapa buah negara melalui "Soaring" di Walt Disney Epcot

    Insya Allah, next entry saya cerita tentang conference pulak.

    By the way, gambar pertama di atas tu adalah isi di dalam Conference Pack kami. Ada tag, wristlet, pillbox dan sample produk percuma.

    Mahu trip travel bertaraf 6bintang tajaan sepenuhnya dari pihak Shaklee? Alami keseronokan travel gaya mewah dan berkunjung ke tempat tempat yang kita tak sanggup nak bayar dengan duit sendiri.

    Jom sign up sebagai ahli Shaklee bersama kami dan belajar cara cara untuk dapatkan trip dan percutian mewah ini.

    Hubungi saya untuk info lebih lanjut.

    Lydzar Rusman
    013 3583424











    Shaklee Global Conference : Sekilas Tentang ORLANDO

    Jom sambung lagi baca cerita saya tentang trip Orlando. Masih teruja. Masih terasa fresh saja semua event dan aktiviti kami dekat sana


    Perjalanan kami memang panjang. Bayangkan dari airport KLIA selama 7jam, kami transit ke Dubai. Transit selama 4jam. Dan dari Dubai sambung perjalanan ke Florida selama 16jam. Whoa memang berkematu jugalah duduk dalam kapal terbang tu.

    Nasib baik juga ada wifi dalam penerbangan Emirates tu. Hanya dengan langganan sebanyak 1USD kami dapat menikmati Internet sebanyak 500mb sehinggalah kami tiba di airport Orlando.

    Banyak yang dapat kami lakukan dalam masa tersebut termasuklah sharing tentant produk Shaklee dan bercoaching dengan businesspartners di Malaysia.

     Selesai urusan di Imegresen di airport Orlando, kami tidak dapat terus check in hotel di Gaylord Resort sebab waktu check in disini hanya pada jam 4 petang, jadi kami dibawa ke Halal Dining Hall yang disediakan khas untuk rombongan kami dulu dan seterusnya keluar untuk sightseeing dan shopping

    Waaaa baru sampai dah shopping!
    kena isi borang declaration dulu sebelum melepasi pihak kastam dan imegresen Orlando

    Menu ala detox je kan. Lengkap dengan salad dan daging grilled

    ORLANDO, terasa seperti di rumah.

    Sebab apa saya kata macam tu? Sebab Orlando ada banyak pokok. Awannya berkepul kepul. Ada banyak tasik. Matahari yang terang dan terik. Sebiji suasana di Malaysia. Terus hilang sekejap rindu di dada yang mula bertandang.

    TAHUKAH ANDA, ORLANDO ADALAH;

    * tempat yang ada banyak paya kerana mereka memelihara alligator

     *tempat asal minuman tenaga Gatorade


    Dan hotel tempat kami menginap pula memang selamba saja bela alligator di dalam kolam khas mereka. Visitor pun boleh tengok alligator ni berehat rehat santai. Menarik!



    Orlando kerapkali menjadi lokasi untuk event dan conference pelbagai syarikat di musim panas (summer). Dan memang mereka menjana ekonomi melalui bidang pelancongan dengan adanya Universal Studio, Disneyland ( ada 4 taman tema Disney yang unik di sini), Space Centre, 4 premium outlet dan lokasi makan makan yang pelbagai untuk para pengunjung yang datang ke sini.

    Sebenarnya tak puas lagi ronda ronda Orlando. Banyak lagi tempat tak sempat explore. Apa pun sangat seronok dapat peluang menghadiri Global Conference Shaklee disini pada tahun ini.

    Antara tempat yang sempat kami lawati ialah Kennedy Space Centre, Walt Disney Epcot, Vineland Premium Outlet, Disney Spring dan diner di restoran Medeival yang unik. Boleh ikuti lebih banyak gambar saya dan rakan rakan di laman FB saya ( search saja FB Lydzar dan cari album "Mak mak cun ke Orlando.


    Hayati kisah angkasawan dan outer space di sini

    Mengembara ke beberapa buah negara melalui "Soaring" di Walt Disney Epcot




    Insya Allah, next entry saya cerita tentang conference pulak.

    By the way, gambar pertama di atas tu adalah isi di dalam Conference Pack kami. Ada tag, wristlet, pillbox dan sample produk percuma.


    Mahu trip travel bertaraf 6bintang tajaan sepenuhnya dari pihak Shaklee? Alami keseronokan travel gaya mewah dan berkunjung ke tempat tempat yang kita tak sanggup nak bayar dengan duit sendiri.

    Jom sign up sebagai ahli Shaklee bersama kami dan belajar cara cara untuk dapatkan trip dan percutian mewah ini.

    Hubungi saya untuk info lebih lanjut.

    Lydzar Rusman
    013 3583424











    Shaklee Global Conference : Persediaan Demi Persediaan

    Ini sesi flashback. Masa kejadian sebenar saya agak sibuk dan hanya simpan beberapa nota penting sebelum dapat saya abadikan dalam blog ni. Entry untuk Global Conference Long Beach Los Angeles dulu saya tak abadikan. Terasa rugi pula. Nak flashback pun dh terlalu lama sampai banyak memori yang saya dah lupa.

    PERSEDIAAN : PASSPORT DAN VISA

    Memandangkan saya dah renew untuk 5tahun sebelum trip ke Umrah Ziarah Abu Dhabi pada bulan Disember lepas, maka part yang ini saya boleh relax. Next expiry passport ialah tahun 2020. Manakala visa yang saya buat pada tahun 2014 dulu pula expiry nya hanya selepas 10tahun ( 2024), part ini juga saya boleh relax. Hehe.

    Tapi berdasarkan pengalaman kawan kawan yang baru pertama kali buat Visa US pada tahun ini.. harganya jauh lebih mahal berbanding semasa saya buat dulu. Maklumlah matawang kita memang jatuh. Dengarnya harga visa mencecah rm700 juga

    Oleh sebab visa saya ditampal pada passport lama..jadi saya hanya perlu pastikan saya membawa kedua dia passport lama dan baru saya ke airport nanti. Kalau tak bawak salah satu, memang tak dapatlah saya nak terbang ke Orlando.

    PERSEDIAAN : STOK EBM UNTUK HARIZ

    Hariz bakal mencecah 11bulan ketika saya tinggalkan dia kali ini. Pulun juga lah setiap hari nak pastikan saya dapat kumpul atleast 5oz untuk tampung bekalan dia. Seawal 3bulan sebelum tarikh terbang saya dah mula kumpul stok. Tapi belum masuk kategori pulun mengepam sebab lebih banyak relax dan leka. Hukhuk.

    Hanya selepas raya AidilFitri saya betul betul disiplin mengepam sehingga mengabaikan puasa 6 sebab takmahu bekalan susu drop. Jangan tiru aksi ini. Rugi juga melepaskan peluang rebut pahala puasa 6 tu.

    PERSEDIAAN : BAGASI DAN PAKAIAN

    Macam biasa, pihak Shaklee akan sponsor 1 luggage bag untuk leaders yang qualify ke Global Conference. Berbeza dengan tahun sebelumnya, kali ini Shaklee bagi kami beg saiz kabin sahaja. Kecil berbanding 2tahun lepas.

    Oleh sebab saiz yang kecil dan beg yang terlalu cantik untuk digunakan..saya decide tidak akan menggunakan beg baru tetapi akan gunakan beg 2tahun lepas. Pergi US mestilah bawak beg besar. Rugi tau kalau bawak beg kecik sebab dekat sana ada banyak peluang nak shopping. Jadi mesti bawa beg besar untuk bawa balik hasil tangkapan hehe.

    Pihak Shaklee turut berikan kami sehelai Tshirt untuk sesi bergambar. Upline saya dari iReach juga ada hadiahkan sehelai tshirt lengan panjang yang cukup cantik dan exclusive.
    Dan memandangkan dekat US sedang musim summer, maka apa yang kita pakai disini sama juga akan dipakai disana. So saya takperlu nak beli baju baju baru. Jaket tebal pun tak perlu bawa. Jimatlah space beg.

    Kami dibenarkan bawa sebanyak 43kg / 2 beg luggage untuk flight nanti.

    PERSEDIAAN : TUKARAN WANG

    Waktu saya ke money changer di PKNS Shah Alam, rate tukaran adalah 4.07 kalau tak silap saya. Saya tukar RM1010 dan dapat 250USD  sahaja. Memang jauh beza dengan tahun 2014; tukaran 3.2usd sahaja. Apa nak buat. Kena terima hakikat.

    Syukur juga sebab pihak Shaklee ada berikan kami meal allowance sebanyak usd50 x 6 kali mealtime = 300usd.

    Elaun diberi untuk beberapa occasion dan aktiviti yang mana pihak Shaklee tak dapat nak sediakan seperti di Disneyland dan acara bebas bershopping di Premium Outlet. Best kan!

    Kad debit juga telah diaktifkan agar saya dapat lakukan transaksi belian atau pengeluaran melalui mesin ATM di sana.


    PERSEDIAAN : BEKALAN MAKANAN

    Sebenarnya saya tak perlu terlalu risau bab makan. Sebab melalui pengalaman lepas, memang tak sempat pun nak lapar masa join trip dengan Shaklee ni. Tapi memandangkan kami plan nak gunakan duit elaun makan yang Shaklee bagi tu untuk shopping ( hehe!), jadi kami bawa juga sedikit bekalan nasi lemak instant keluaran Salees

    PERSEDIAAN : BEKALAN VITAMIN

    Yang ni part penting. Saya memang sentiasa bawa vitamin kemana mana saya pergi. Tak lengkap rasanya kalau tak makan vitamin kan.

    Jadi yang saya bawa ialah;

    Nutriferon agar sistem imun sentiasa tinggi untuk elak demam dan selsema atau batuk setelah perjalanan yang panjang dan jauh tu

    Vitamin asas : Vitalea, Bcomplex dan Vitamin C untuk kesihatan general saya

    Vitamin kurus : Lecithin dan Afalfa wajib bawa sebab trip dengan Shaklee memang bakal dihidangkan dengan makanan sedap sedap sukar ditolak. Rezeki sedap macamtu jangan ditolak kan? Lepas makan kita telan 2 vitamin ni so tak risau lemak lemak bertandang dalam badan

    Ostematrix : Sangat penting untuk bantu legakan sendi dan pinggang semasa long hours flight ini. Kadang kadang bila kaki terjulur terlalu lama kebawah, maklumlah perjalanan.lebih 24jam ni boleh buat kaki rasa nak cramp je. Ostematrix lah bakal penyelamat nanti

    Maka lengkaplah persediaan saya untuk ke Orlando pada tahun 2016 ini. Saya lakukan kebanyakkannya last.minit tapi alhamdulilllah akhirnya tiada apa apa yang tertinggal.

    Seterusnya saya akan sambung update lagi secara berfasa ya.
    Tungguuuu..

    Mentor Shaklee Pergi Orlando.
    Relax. Recharge. Reenergize

    Mahu follow langkah kami mencapai impian dalam Shaklee.. hubungi saya agar saya dapat kongsikan caranya dengan anda

    Lydzar.Rusman
    013 3583434