UA-56349233-1
  • Pengedar By Negeri
  • Kenapa Saya Buat Shaklee : My BIG WHY

    My Big Why ~ To Achieve My DREAMSS

    The aeroplane was born from a dream
    The television was born from a dream
    The iPhone was born from a dream

    The WORK AT HOME mama Lydzar also was born from a dream.

    Life isnt as valuable as u think..but life is more valuable than u can BELIEVE

    Saya percaya hidup saya lebih gembira jika berada dirumah
    Saya percaya suami saya lebih gembira jika isterinya ada dirumah
    Saya percaya anak anak saya lebih gembira jika mama mereka berada dirumah

    Rumah yang ada seorang WANITA yang gembira adalah rumah mereka yang bahagia. Setuju kan?

    Jadi sebab itulah menjadi WANITA BEKERJA DARI RUMAH adalah IMPIAN saya. Dan impian inilah menjadi BIG WHY saya.

    Masa bekerja dulu Saya tidak suka perasaan risau yang bersarang dihati saya bila anak anak tak sihat tetapi saya tidak boleh bercuti lama utk menjaga mereka sehingga mereka betul2 kembali sihat

    Masa bekerja dulu saya tidak suka tersangkut dalam jamm yang lama dan ia buat saya sangat stress.

    Masa bekerja dulu saya tak suka keadaan yang terburu buru (rushing) pulang ke rumah dan perlu menyelesaikan banyak kerja dirumah dalam keadaan serentak. Waktu petang dikala tubuh telah mula letih tapi ramai wanita bekerja perlu push lagi hampir seluruh tenaga utk selesaikan urusan dirumah pula.

    Masa bekerja dulu.. sejak dari awal bekerja lg..syukur saya mampu allocate sedikit bekalan kewangan untuk mak abah tanpa miss.

    Terhenti sebentar masa saya bergelar STAY AT HOME MAMA~ Masa ni perasaan saya sebagai seorang anak sangat down sebab tak dapat nak menyumbang apa apa pada mereka. Bukan mereka tak faham tapi saya sendiri rasa saya perlu berusaha utk kembali berbakti.

    Jadi bila saya ada impian nak kembali tinggal dirumah, maka saya mestilah ada pendapatan sendiri supaya bekalan kewangan utk mak abah tidak putuss lagi. Alhamdulillah.. dengan bisnes Shaklee yg saya buat.. saya nampak mereka pun happy.

    Walaupun saya dah capai target bergelar WAHM, saya perlu terus mencipta BIG WHYs lain supaya saya tidak complacent, tidak merasa "cukup cukuplah tu".. tidak malas bekerja dan berusaha..
    ~prinsip bisnes Shaklee - sape buat dia dapat - sape malas dia melopong~ hehe

    Banyak tau DREAMSS lain. Dah citer dah masa task PTS sebelum sebelum ni..

    Kini BIG WHYS & impian lain pula menyusul. Dan demi anakbisnes dan leaders dalam group saya pula, saya masih berjuang melengkapkan diri dengan lebih banyak ilmu agar dapat bantu dan guide mereka mencapai impian mereka.

    ‪#‎sindiketsukses‬
    ‪#‎hi5shaklee‬
    ‪#‎tsunamishaklee‬
    ‪#‎shakleeshahalam‬

    ~besar harapan saya agar mereka2 yg dalam gambar ni, yang memang ada ID SHAKLEE sendiri, SUATU HARI nanti dapat sama sama terbang mengerjakan umrah melalui trip 5☆☆ UMRAH ZIARAH SHAKLEE ~ insya allah


    Kisah 2 Wanita Cantik Dengan Produk Shaklee Kegemaran Mereka

    Seronok sangat membaca kisah kisah pengguna tegar Shaklee ni. Apa yang mereka ceritakan adalah based kepada self and true experience masing masing...Saya sangat teruja membacanya, Jom saya kongsikan dengan anda juga.

    Kisah Puan Hanisah. Seorang bakal ibu anak 4 yang sedang hamil anak perempuan dan sedang menunggu masa saja untuk melahirkan.



    Kadang rasa macam lama, kadang rasa macam cepat pulak mengandung kali ni ☺️

    Alhamdulillah dah nak masuk minggu ke34

    Pengalaman mengandung GIRL yang sangat dinanti-nantikan dan sangat memberi mama pelbagai ilmu masha allah!

    Di awal pregnancy diuji dengan OVARIAN CYST, mama stop kejap ambek ESP ni. Sebab orang kata soya tak elok ambek kalau ada cyst.

    Tapi keadaan kesihatan mama semakin teruk. Takde tenaga, makin mudah sakit (selsema, batuk) menambahkan kesakitan cyst yang mama alami.

    Ditambah pula alahan yang mama alami. Tak boleh telan langsung protein dari makanan alami.

    Mama mula ambek secara konsisten dan ternyata sangat membantu kesihatan mama. Kembali bertenaga dan alhamdulillah CYST mama pun turut MENGECUT. (Oh, ternyata soya ESP tak sama dengan soya lain!)

    Alhamdulillah dok amalkan ESP setiap pagi, bekalkan mama TENAGA untuk uruskan #theqaisers, rumah dan bisnes kesayangan. Pregnancy kali ni, mama JAUH LEBIH AKTIF dari sebelum2 ni.

    Dan, sebab ESP ni pun bagi KENYANG, mama kurang rasa nak mengunyah yang bukan-bukan. Air dan makanan manis pun jarang sekali nak minum. Lapar di tengah malam macam dulu, pun tak. Subhanallah, sangat membantu kawal berat tau! Takde la berat naik mendadak, menangis nanti nak turunkan.

    Dan sebab mama pilih untuk bersalin natural gentle birth kali ni, mama perlukan protein untuk KUATKAN OTOT untuk memudahkan proses bersalin inshaa allah. (Uterus kita adalah juga otot)

    ESP, produk cinta pertama mama masa breastfeed twins (sampai 2 tahun setengah) dan sentiasa kekal sebagai cinta mama di waktu mengandung (dan berpantang nanti inshaa allah!)

    Kalau ada orang tanya nak suggest apa untuk ibu mengandung, mama akan kata ESP. Sebab mama sendiri amalkan dan rasa keberkesanannya. Alhamdulillah!

    *ibu mengandung tetap perlu menjaga pemakanan yang baik dan supplement sekadar PELENGKAP nutrisi

    #TsunamiShaklee
    #sindiketsukses
    ---------------------------------------------

    Cerita Pn Are-u Zalie



    Antara produk Shaklee yang saya sangat suka adalah ESP. Kenapa saya suka ESP? Sebab ESP banyak tolong saya semasa BF kembar. Saya kenal ESP semasa BF Irfan lagi sebab saya tertarik ngan fungsinya yang memekatkan susu, bila susu pekat baby cepat dan lama kenyang. You know la anak lelaki menyusu macam mana kan. Tetapi masa tu tak disiplin ambil Shaklee ni jadi kesan kureng sikit.

    Semasa preggy kembar memang dah pasang niat nak ambil Set Menyusu Triple M sebab nak BF kembar ni kang tak cukup susu stress nanti. Dalam pantang saya rasa dekat 3 canister ESP kut habis sebab sangat la saya suka minum. Pagi petang siang malam nak minum sebab susu pekat dan babies alhamdulillah kenyang dan tak meragam sangat. Menyusu toksah cakap la babies boy kan.

    EBM saya alhamdulillah dapat kumpul banyak, penuh gak la freezer kat kg masa tu. Ingat lagi kakak saya tegur bila tengok EBM saya, "banyak ek susu ko pekat lak tu". Senyum lebar la apa lagi. Semua tu ESP punya penangan. Aim saya masa pantang satu jer nak bagi kembar tembam dan gebu sebab masa lahir 2 kilo jer dorang ni nak pegang pun takut sebab halus sangat.

    Berjaya juga la menembamkan dorang, sampai en.suami pun terkejut la tengok anak2 dia tembam bila buat video call. Sekarang still consume ESP atas sebab lain lak, sebab apa? Sebab nak cantik la! Macam mana ESP menyumbang kearah kecantikkan, meh PM.

    #tsunamishaklee
    #sindiketsukses

    ----------------------------------

    Hubungi saya untuk konsultasi dan order produk Shaklee anda

    Lydzar Rusman
    013 3583424

    5 Sebab Anda Mesti Detox Shaklee Way Supaya Hilang Rasa Geram Berat Susah Nak Turun

    Saya yakin, semua orang pasti pernah dengar perkataan DETOX. Sangat sinonim dengan orang yang mahu kurus. Jika join mana mana program langsing, pihak konsultan pasti akan terangkan serba sedikit tentang DETOX. Jadi, jomlah kita belajar dan refresh sikit apakah sebenarnya proses DETOX ini.

    Detox Shaklee Bantu Anda Kurus


    Detox adalah proses mengeluarkan toksin dalam tubuh melalui urin, pernafasan, perkumuhan, dan perpeluhan dengan menggunakan empat organ utama iaitu, hati, ginjal, saluran pencernaan, dan kulit.

    Melalui proses detox, tubuh kita akan mengeluarkan toksin dengan kadar yang paling optimum. Racun yang telah lama bertapa dalam tubuh akan mudah disingkirkan. Bayangkan anda dah hidup lebih 20 tahun dan anda tinggal di zaman pencemaran yang berleluasa disana sini malah gaya kehidupan juga seringkali tidak mengamalkan elemen semulajadi terutama sekali bab pemakanan.
    Malah orang yang sangat yakin dirinya sihat juga masih perlu melakukan proses detox.

    Semudah membandingkan diri kita umpama kereta lah. Kalau tak dihantar servis, keupayaannya untuk berfungsi dengan baik akan berkurang. Jadi kita perlu tukar minyak hitam, periksa keadaan tayar, tukar air filter dan oil filter dan sebagainya, agar kereta kita tu mampu memberikan prestasi pemanduan yang optimum.

    Tahukah anda, kadar jerebu di Malaysia meningkatkan risiko kita terhadap athma, masalah jangkitan paru-paru, fungsi jantung menurun dan juga ketidakselesaan mata dan kulit dan sangat mudah terjadinya alergik.

    Proses detoks ini membolehkan tubuh kita merasa bersih, ringan dan mampu mampu memaksimakan kesihatan. Dengan bantuan nutrisi, fungsi organ dalam tubuh menjadi semakin baik dan tubuh akan terasa lebih bertenaga.

    Jadi atas sebab inilah, kita WAJIB buat detox.

    5 Sebab Kenapa Kena Buat Detox Shaklee.

    1. Total berat sebanyak 34.2kg telah berjaya diturunkan oleh ahli group FLY Shaklee untuk sesi kedua, yang telah melakukan sesi detox secara berjemaah pada bulan April yang lalu.

    2. Program Detox Shaklee Way telah dirangka dan disusun khas oleh team Pakar Nutrisi Shaklee dari US dan Malaysia. Mereka telah membuat garis panduan secara terperinci untuk program detox ini berdasarkan keadaan dan keperluan kita sebagai rakyat Malaysia

     3. Penggunaan Set Detox Shaklee yang hanya menggunakan 5 daripada berpuluh-puluh produk Shaklee yang ada di pasaran Malaysia, telah berjaya membantu ramai orang mencapai misi loss-weight, kulit glowing, bebas ekzema dan sebagainya. Bantuan dan support daripada nutrisi ini membantu organ detoks menjadi lebih bersih.

    4. Program Detox Shaklee dilakukan secara menyeluruh ke atas semua organ detox. Jadi bila telah selesai, umpama semua organ telah diservis dengan lengkap.

    5. Mealplan yang lengkap sepanjang proses detoks ini telah disediakan, jadi kita hanya perlu ikut secara berdisiplin dalam tempoh hanya 7 hari sahaja.

    Sejak program ini dilancarkan 2 bulan lepas, kami di FLY group dah selesai buat 3 sesi Detox Shaklee Way. ALHAMDULILLAH, ternyata program ini sangat hebat dan telah berjaya membantu mereka mencapai misi menurunkan berat badan tanpa YO-YO efek.

    Percayalah, paling kurang pun mereka akan turun atleast 1kg selepas selesai sesi detoks 7 hari ini. Mari tengok screenshot ini :)

    Turunkan berat dengan Detox Shaklee
    Testimoni Detox Shaklee

    Ini hanya beberapa orang saja yang saya sempat capture. Ada banyak lagi tau yang inform berat semakin turun bila buat Detox Shaklee. Berbanding cubaan diet sendiri, ternyata dengan berdetox, berat lebih mudah untuk turun.

    --------------------------------------
    Nak tubuh bersih dari racun dan kurus macam orang juga? Jom sertai program Detox Shaklee Way yang saya kelolakan secara berjemaah. Orang lain dah turun berat dalam masa 7hari, kini giliran anda pula.

    Hubungi saya di kontek info di bawah ya untuk join program Detox Shaklee Way :)



     


    6 Tips Atasi Cabaran Ibu Menyusu Di Bulan Ramadhan Supaya Bertahan Hingga Azan Maghrib

    Alhamdulillah, Ramadhan dah bermula hampir satu minggu. Ramai yang menyambutnya dengasn penuh rasa kesyukuran. Bulan pesta amal ibadat lah katakan.

    Tips Ibu Menyusu Di Bulan Ramadhan



    Namun, terbaca tadi luahan hati seorang ibu menyusu. Tewas sudah walaupun baru lepas waktu Zohor.

    - rasa pening
    - rasa loya dan muntah
    - rasa haus yang amat sangat

    Memang ada rukhsah untuk ibu hamil dan menyusukan anak jika tak mampu nak teruskan. Allah itu maha baik.

    Saya share kan sedikit tips secara ringkas untuk ibu menyusu supaya bertahan sampai azan Maghrib.

    1. Mesti ready dan minda positif AKU BOLEH PUASA.

    2. Niat berpuasa kerana Allah dan sentiasa doa mohon dipermudahkan ibadat puasa dan menyusukan anak

    3. Waktu malam, cuba minum air dengan kerap dan cuba cukupkan keperluan air harian. Boleh juga minum jus kegemaran selain air masak

    4. Jangan skip sahur. Pilih makanan yang LOW GI. Amalkan kurma. Kalau tak berselera nak makan nasi waktu sahur..cuba tukar menu buat Overnight Oat, roti wholemeal dan scramble egg dll
    Ianya lebih simple yet sangat berkhasiat.

    5. Minum air secukupnya. Elakkan air manis manis, teh atau kopi kerana sifat deuratik minuman ini.

    6. Sangat baik jika amalkan Set TripleGem waktu sahur. Dan kerapkan minum Performance untuk bantu elak rasa haus melampau.

    Insya allah..dengan izinNya kita mampu berpuasa dengan baik.

     Konsultasi tentang set menyusu, sila hubungi

    lydzar rusman
    013 3583424

    Warga Emas Celik Info Cari Vivix Untuk Masalah Kesihatan Mereka

    Sejak minggu lepas, Allah temukan saya dengan golongan warga emas yang memerlukan suplemen untuk kesihatan mereka. Saya begitu seronok sebab sebelum ni jarang juga saya consult warga emas secara direct. Biasanya anak anak mereka yang approach dan mahu membeli vitamin untuk orang tua mereka.

    Saya berjumpa Pakcik Hasan secara kebetulan di Hq Shaklee. Beliau datang bersama seorang anak lelakinya dengan tujuan nak beli Vivix. Dan kemudian saya diminta memberi konsultasi kepada mereka berdua tentang produk Shaklee.

    Pakcik Hasan ada gout. Seringkali rasa sakit dan lenguh lenguh kaki. Beliau juga kerap rasa letih dan mahukan vitamin untuk kesihatan jantung.

    Yang kedua, saya dapat panggilan dari Pakcik Zambri. Katanya beliau seperti ada simptom mild strok dan tak mahu ia benar benar terjadi dan menjadi semakin teruk.

    Yang menariknya, mereka berdua memang telah membuat sedikit study berkenaan produk yang boleh membantu memperbaiki taraf kesihatan mereka. Dan mereka terus bertanya tentang Vivix.

    Tidak salah lagi memang Vivix lah produk terbaik untuk Pakcik Hasan dan Pakcik Zambri.

    Vivix, satu produk premium yang Shaklee keluarkan telah membantu ramai orang untuk mendapat kesihatan optimum. Terutama sekali warga emas.
    Cara pengambilan Vivix yang sangat mudah juga menjadi salah satu faktor mereka mudah hendak konsisten mengamalkannya.




    Mari kita lihat sejenak, bagaimana Vivix mampu membantu golongan warga emas kembali sihat; bertenaga, cergas dan gembira dengan tahap kesihatan mereka.

    Vivix bertindak dengan 4 cara di bawah:
    1. Mempertahankan Sel
    2. Memberi tenaga kepada sel
    3. Memperbaiki sel
    4. Mempertingkatkan prestasi sel

    Mekanisma tindakan dari peringkat sel ini lah merupakan rahsia bagaimana Vivix berjaya menjadi produk paling berkesan terhadap pelbagai pesakit ( tentu sekali dengan izin Allah).

    Testimoni Vivix Untuk Strok.

    Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati…Tubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat.. 

    Mula2 kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express ‘feeling’ pun tak dapat apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari2 juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung.. Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelanpun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan biar macam tu je.. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight jugalah minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Daripada tak buat apa2 sebab nampak mak makin lemah..

    Bila dipindahkan je, belum warded lagi baru kat lobi Hospital Perdana, pihak Hospital buat ECG dan dekat situ dapat tahu mak ada masalah jantung iaitu injap jantung sempit dan kemungkinan disebabkan jangkitan kuman semasa kecil terus masukkan mak ke CCU. Mak seorang yang mementingkan kesihatan, memang selalu jogging dan bersenam.. Medical checkup pun selalu buat.. Seminggu sebelum kejadian mak telefon bagitahu semua cantik.. Tekanan darah ok, diabetes takde, kolesterol tinggi sikit 6.7 tapi belum sampai kena makan ubat kolesterol lagi dan boleh dikategorikan masih normal untuk individu yang sihat tanpa sebarang masalah..

    Pakar Neurologist Dr Munawwir yang rawat mak pun kagum sebab kebiasaannya orang yang hadapi masalah injap jantung dah menunjukkan tanda pada setiap kehamilan dan pada usia 40-an.. Tapi mak hanya dapat tahu bila usia 55 tahun. Doktor jangka 6 bulan mak dah boleh jalan dan setahun dah dapat jogging.

    Ubat yang mak makan sekarang
    1) Nootropil
    2) Amiodarone
    3) Simvastatin
    4) Warfarin

    Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas ‘study’ punya ‘study’ dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga.. 

    Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam abang dah ‘train’ mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleh.. Syukurkan.. 


    Usaha yang terbaik selebihnya Allah yang tentukan.. Vivix bukan sahaja untuk stroke tetapi untuk semua.. Vivix ni tonik antioksidan yang bertindak sehingga ke selular. Itu yang best.. Kalau anda sayangkan ibu bapa, diri sendiri dan keluarga, minumlah Vivix.. Ia membantu menghalang stress oksidatif


    Alhamdulillah. Ramai yang dah sihat dan kembali aktif melakukan aktiviti kegemaran masing masing. Jadikan amalan mengambil 1 sudu Vivix setiap hari sebagai salah satu usaha untuk kekal sihat.

    Bagaimana nak dapatkan Vivix?

    Hubungi aja 013 3583424 untuk sebaranf info lanjut.Insya allah saya sangat berbesar hati mahu membantu anda.


    ~ Pengedar Shaklee Shah Alam ~








    Training Shaklee Pertama Saya Bersama Master Norita

    Saya ingat lagi, 1st training dalam Shaklee yg saya join adalah dengan Master Norita di sebuah hotel di PJ.

    Masa tu bawa Hilda yang baru berumur 4bulan.
    Master Norita dan suami memang presenter yg sangat best. Belajar pasal produk dan juga marketing siap ada kuiz menarik.

    Modul yg disusun memang sangat sesuai untuk saya sebagai seorang newbies.

    Terbaru saya join training BOTG di Hotel Sri Petaling. Idea mereka memang sentiasa fresh dan padat serta menepati keadaan terkini. 

    Once dah bernaung dalam susur galur mereka dalam Shaklee ( saya level ke 4 mereka).. adalah 1 kerugian kalau takpernah cuba utk attend training yg mereka adakan. 

    Saya bertuah sebab ada uplines yg memang best best belaka dan berdoa agar saya juga dapat jadi upline yg banyak memberi kepada anakdidik bisnes saya.

    Keep it up kak Norita Idris! 
    Semoga saya dapat follow jejak langkah kamu berdua yg supersuccessfull ini. 
    Keep on inspiring and guide us ya  ..

    #liveamazing
    #shakleebusinessawesome

    .
    Mahu sertai kami dalam group yang awesome ini?
    Ada ramai uplines yang sentiasa memberi tunjuk ajar bagaimana mahu menjadi sukses dalam bisnes Shaklee.

    Hubungi saya 013 3583424 untuk saya terangkan dengan lebih lanjut lagi