Business Coaching : Kelas Leadership Training Bersama 3 Master Coordinator

Business Coaching : Kelas Leadership Training Bersama 3 Master Coordinator 

Alhamdulillah, Sabtu lepas ( 12 April 2014), saya berpeluang berkelas untuk Business Leader bersama 2 orang lagi Master Coordinator hebat iaitu Master Nana dan juga Master Norhanita. Kami membuka kelas ini untuk semua leader dari organisasi kami dan alhamdulillah, sambutan agak menggalakkan.

Bertempat di Seksyen 13, kami bermula seawal jam 9.30pagi.

Kelas ini diadakan khas buat leader yang bergelar Supervisor dan keatas. Dengan gelaran Supervisor, mereka telah pun berjaya menyandang gelaran SID 4-Angka kerana purata minima bonus mereka yang bergelar SID adalah lebihkurang RM1950.

Intro kelas Training Leadership:



Dimulakan dengan perkongsian dari Master Nana tentang leadership. Beliau berkongsi bagaimana untuk menyentuh hati anak didik, bagaimana leader sendiri perlu kuat dalam menghadapi cabaran bisnes. strategi membesarkan empayar dan juga tentang Vision Board.

Sedikit tentang Vision BoardSaya sendiri tak pernah tau tentang wujudnya Vision Board sebelum saya berkecimpung dalam bisnes Shaklee. Mungkin juga kerana saya tidak pernah pergi kemana-mana kem motivasi atau team building ketika bekerja dulu. Tapi alhamdulillah, melalui Shaklee, kami diajar bagaimana mahu membina dan mencapai impian sendiri termasuklah cara membuat Vision Board ini.

Vision Board merupakan 'visualisation tool' yang digunakan untuk membayangkan impian atau kejayaan yang kita impikan dalam hidup. Jika hari ini kita hanya mempunyai sebuah motosikal biasa, tentunya kita berimpian untuk memiliki sebuah kereta pula untuk lebih keselesaan, terutama sekali jika kita sudah berkeluarga. Vision Board bukan sahaja berbentuk fizikal (tampalan pada sekeping kad), tetapi boleh juga dijadikan secara maya iaitu dalam laptop atau komputer anda sendiri.

Anda hanya perlu menampal gambar pada sekeping board, dan board tersebut boleh diletakkan dimana-mana tempat yang paling mudah dilihat. Gambar yang ditampal boleh merupakan gambar rumah idaman, kereta idaman, atau tempat pelancongan idaman. Lebih bagus jika setiap gambar adalah terperinci. Jika mahukan kereta Honda, boleh terus letakkan secara jelas model apa, warna apa, lengkap dengan aksesori dan juga bila anda membayangkan anda akan dapat kereta tersebut.

Kenapa Vision Board?

Tujuan Vision Board adalah untuk mengaktifkan hukum tarikan (law of attraction). Dengan memilih gambar dan tulisan, emosi anda akan terangsang untuk mula berusaha mendapatkan perkara-perkara idaman menjadi nyata ke dalam hidup anda.

Anda boleh lanjutkan bacaan tentang Hukum Tarikan di sini .

Yang saya nak kata, antara yang kami juga menerapkan pelbagai tools dan cara untuk membantu anak didik kami berjaya bersama. Inilah antara yang kami lakukan demi mengejar sebuah kejayaan dalam bisnes Shaklee.


Saya berkongsi tentang strategi step-by-step, The Six Steps namanya, ianya adalah strategi bagaimana anak didik boleh merancang untuk berjaya mencapai matlamat sales secara berperingkat mengikut target masa dan kapasiti keupayaan mereka sendiri. 


Dan Master Norhanita pula berkongsi tentang bonus-bonus yang pihak Shaklee offer kepada setiap distributornya. Pelbagai term yang beliau sebut. Personal Bonus, Net Personal Bonus, Leadership Bonus, Car Bonus, Incentive Bonus dan sebagainya. Tak sangka bermacam-macam bonus ada rupanya, kan?


Dan dengan itu, kami bertiga memang sangat berharap agar setiap yang hadir dapat mula mengaplikasikan ilmu-ilmu yang kami dah kongsi untuk membina empayar mereka yang lebih besar. Bisnes yang sentiasa boleh diterokai dengan jayanya kerana terdapat banyak sasaran pengguna dan kepelbagaian keperluan rakyat Malaysia tentang suplemen dan kesihatan.

Lydzar, Nana, Norhanita
Dan sebelum bersurai, acara biasa yang penting, iaitu group photo!
Terima kasih kepada semua yang berjaya datang. Antara kejayaan yang perlu dihargai kerana tak semua orang sanggup atau mampu sampai ke kelas sebegini. TAHNIAH!!

Peserta dari empayar Spectacular, RichFamily dan FJM Family.
Jika anda mahu menjadi sebahagian dari kami, perkara pertama yang anda perlu lakukan adalah mendaftar keahlian Shaklee bersama kami. Dengan yuran pendaftaran sebanyak RM65 (postage RM10(Semenanjung) dan RM20 (Sabah Sarawak), anda mungkin bakal menjadi Jutawan Shaklee.

Nak tahu cara mendaftar ahli, jangan segan hubungi saya melalui kontek info tertera.

Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


  Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
Kedai TripleS (K3S)

SMS / WHATSAP : 013 3583424



Facebook Twitter
Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head



Ke Arah Tubuh Badan Sihat & Penurunan Berat Badan : Resepi Ikan Siakap Masak Stim

Ke Arah Tubuh Badan Sihat & Penurunan Berat Badan : Resepi Ikan Siakap Masak Stim

Serius saya bagitahu, sejak saya datang kelasHealth & Wellness Talk bertajuk "Kelebihan Phytosterol Untuk Kesihatan Jantung' pada 15 April yang lepas, saya mula tersedar tentang bahayanya gaya pemakanan saya selama ni.

Dalam kelas tersebut ada menyatakan, American Heart Association menyarankan pengambilan kolestrol yang begini;
  1. Individu normal : TIDAK LEBIH 300mg sehari
  2. Pesakit jantung : KURANG dari 200mg sehari..
Dan saya tak nafikan ini antara menu kegemaran saya sebelum ini.

Makanan Malaysia yang memang sedap-sedap belaka
Hanya dengan sepinggan mee goreng dah cukup malah TERLEBIH untuk saranan individu normal macam saya ni. Itu untuk sehari, kalau saya ambil waktu pagi, apa pula yang saya boleh makan utk tengahari dan malam nanti? Atas sebab rasa ngeri dan takut tergolong dalam golongan kolestrol tinggi dan sangat berisiko untuk mendapat tekanan darah tinggi, serangan jantung dan angin ahmar, saya sedaya upaya mengubah cara saya makan.

Antara cara yang disarankan untuk memperbaiki kolesterol dalam tubuh adalah melalui beberapa cara ini.
  • Amalkan pemakanan seimbang bersama makanan yang tinggi serat
  • Ambil makanan yang mengandungi asid lemak Omega3
  • Mengawal berat badan melalui kawalan kalori yang masuk ke tubuh badan
  • Dan mendapatkan nasihat daripada Doktor bertauliah tentang ubat untuk mengurangkan paras kolestrol
Jom tengok video bertajuk Bagaimana Menurukan Kolestrol Dari Dalam Tubuh ini. Luang masa menonton educational info dari Youtube.



Saya bermula dengan langkah pertama iaitu berhati-hati dalam pemilihan makanan saya. Antara langkah yang saya temui adalah mengambilberat apa yang saya masak. Setelah membuat sedikit study, antara menu yang boleh saya amalkan dengan kerap adalah masakan secara stim yang tentunya tanpa menggunakan minyak yang banyak.

Ikan kukus atau stim mempunyai kurang kalori dan kurang lemak daripada ikan yang digoreng. Ikan kukus mepunyai kandungan protein rendah kalori yang amat penting untuk diet.

Jom saya kongsikan  resepi ringkas Ikan Siakap Masak Stim.

Bahan-bahan:

Seekor ikan saiz sederhana
1 biji bawang merah besar
2 biji bawang putih
1 inci halia
Sebatang serai
2 biji tomato
4 biji limau kasturi
1 biji cili merah
2 cawan air
Garam secukup rasa

Semua bahan dihiris nipis
Dan ambil jus daripada perahan limau kasturi

Bahan-bahan


Cara-cara memasak.

Panaskan kuali dengan sedikit minyak, dan tumiskan bawang merah, bawang putih, halia dan serai.
Masak sehingga kekuningan dan masukkan secawan air.

Saya menggunakan Periuk Ajaib untuk mengukus (stim) ikan ini.
Letakkan ikan didalam Periuk Ajaib dan tuangkan tumisan bawang tadi kedalam periuk. Masukkan secawan air atau sehingga ikan tenggelam didalam kuah.
Campurkan garam dan air perahan limau
Masukkan cili dan tomato yang telah dipotong

Stim ikan dan terbalikkannya untuk memastikan keseluruhan ikan masak dengan baik.  Apabila ikan nampak macam dah masak, boleh la pindahkan ikan ke pinggan dan tuangkan sahaja kuah dan segala bawang, tomato, cili ke atas ikan tersebut. Simple kan?

Siakap Stim Menu Sihat

Alhamdulillah, saya tengok suami dan anak-anak saya enjoy juga makan resepi seperti ini. Cuma saya hidangkan sekali bersama sambal belacan untuk menambah selera mereka.
Jadi anda pon boleh juga mencuba resepi ringkas saya ni. Mudah dan cepat siap.

Sebelum saya akhiri entry saya ini, saya sangat teruja nak perkenalkan kepada anda produk baru yang bakal dilancarkan oleh pihak Shaklee pada bulan Jun nanti.
Menghalang penyerapan kolestrol
Cerita panjang tentang produk Phytocol ST akan saya ceritakan di entry lain nanti ye.

----------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. 
Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


  Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
Kedai TripleS (K3S)

SMS / WHATSAP : 013 3583424



Facebook Twitter
Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head



Memperkenalkan Performance Orange Di Acara Walk For Humanity Anjuran Rose2Rose

Memperkenalkan Performance Orang Di Acara Walk For Humanity Anjuran Rose2Rose.


Alhamdulillah, acara yang saya sangka saya tak dapat sertai ini berjaya juga berjalan dengan lancar.
Acara Walk For Humanity ni sepatutnya berlangsung pada 16 Mac 2014, tetapi terpaksa ditunda kerana masalah jerebu yang melanda negara. Semua persiapan dah pon saya lakukan waktu tu (kecuali stok Performance), mula-mula memang agak kecewa bila ia ditunda. Saya dah set team saya yang bakal bertugas pada hari tersebut. Siapa kena bancuh Performance, siapa kena hulur dan pass kepada peserta dan siapa yang akan bertugas memberi konsultasi. Perancangan rapi telah disusun.

Tapi bila difikirkan semula, mungkin ada hikmah disebaliknya. Acara ini akan disertai oleh lebih 2000 peserta yang mungkin merupakan warga emas dan juga ibubapa yang membawa anak-anak mereka. So bahayalah kalau acara tetap berjalan dan ia akan menjejaskan kesihatan golongan ini.

Hari Khamis 3 April, saya menerima SMS dari pihak Rose2Rose. Terus saya bertanya pada team saya, malangnya kebanyakan mereka telah pun mempunyai perancangan dan aktiviti sendiri. Jadi saya pun mengambil keputusan untuk membatalkan penyertaan kami sebagai sponsor air tenaga untuk acara ini.


Sedikit insight tentang event ini;


Walk For Humanity is not just a 'walk' that you may have experienced before. It is a WALK that gives you an insight of how we as human should united and fight for the right of Palestinian, Syrian and Rohingyan.


Why Rose2Rose? In many conflicts, Women and Children are the one will be effected most. Hence, this charity drive is mainly focus in building up the capability of the Palestian women and children through giving more spaces of education especially for younger generation. Through Rose2Rose, more than a million RM of contribution was contributed in the past.


Last year, Rose2Rose expands her wings in raising fund for the Syrian and Rohingyans through our charity dinner. We are humble to say that some of the contribution has already been given through Syrian Winter appeal and our recent mission to Syria.


As we can witnessed with our own eyes through various medias, how women & children of Syrian and Rohingyan's were raped, killed and starved for food....If not in the form of monetory and energy, the least we could shelter them with our love and pray.


Hope this fund raised through noble event of Walk For Humanity shall give more light of life to the women & children of Palestian,Syrian and Rohingyan in surviving and fighting for their own right!.


To all the participants, donors and volunteers thanks for giving us the trust to realize this humanitarian mission and to all volunteers, may Allah swt pays you bounty of rewards.


Lets enjoy all moments in our lenses during the Walk For Humanity event held on the 6th April 2014 at Padang Merbok Kuala Lumpur and shows the world our stand in fighting for human right!


Walaubagaimanapun, dengan izin Allah dan usaha dari rakan kami, akhirnya pada jam 6.15 pagi kami bertolak juga menuju ke Padang Merbok membawa hampir 100liter air mineral dan beberapa canister Performance untuk diperkenalkan dan disajikan pada peserta Walk For Humanity.



memperkenalkan Performance kepada orang ramai
RichMommy and family :)

Performance Drinks untuk sebagai memberi tenaga ketika membuat aktiviti luar yang sihat
ASB members

Acara ini disertai oleh 1400 orang. Bermula pada jam 7.40pagi, dimulakan dengan sesi senaman dan stretching. Wajib buat stretching atau pemanasan badan untuk mengelakkan tubuh kejang ketika berjalan / berlari nanti.

Sesi pemanasan badan

Selesai acara pemanasan badan, peserta terus diminta kegaris mula dan mereka terus dilepaskan. Dianggarkan peserta akan mengambil masa selama lebihkurang 40 minit untuk menghabiskan perjalanan sejauh 5km.
Di garisan mula, kelihatan suami dan anak saya di sana
Sebaik sahaja para peserta dilepaskan di garis mula, saya dan En Munzir mula membancuh air Performance. Manakala suami menyertai peserta yang lain berjalan / berlari.


Kami membawa lebih 100liter air mineral dan 4 canister Performance. Risau juga kalau tak cukup. Akhirnya kami buat keputusan untuk membancuh berdasarkan bekalan Performance yang kami bawa. Dah kata agak ad hoc, so dapat bawak banyak tu saja.

En Munzir membantu membancuh dan saya pastikan rasanya ok atau tak :)
Selesai membancuh 20liter pertama air Performance, saya decide untuk meneruskan bancuhan sehingga semua Performance digunakan. Manakala En Munzir membawa air yang siap dibancuh untuk dihidangkan pada orang sekeliling yang tidak menyertai aktiviti berjalan.

Bancuhan 20 liter pertama Performance Orange

Performance memberikan tenaga buat mereka yang aktif
Menyambung tugas membancuh air
Tak sampai 20minit, sudah ramai peserta yang tiba. Saya rasa mereka berlari, bukan berjalan :)


Sebab tu lah cepat sampai. Meja kami memang terletak betul-betul di tempat ketibaan (Finish), jadi kami terus menjemput mereka ambil sorang satu cawan. Sambil para peserta merehatkan diri mereka juga dijamu dengan sedikit hidangan ringan iaitu sandwich dan cupcake.

Anda tak tau apa dia yang kami hidangkan? Tak tahu apa itu Performance Orange? Meh saya cerita sikit.

Performance Orange adalah minuman isotonik tanpa bikarbonat yang selalunya digunakan oleh para atlet dan ahli sukan, atau mereka yang aktif dengan aktiviti luar (outdoor) bagi tujuan mengelakkan rasa terhidrat. Minuman tenaga yang dicipta dengan formula OPTI-LYTE, Ia terbukti secara klinikal untuk penghidratan yang lebih baik daripada air dan mempunyai lebih banyak elektrolit dari jenama yang terkemuka.

Formula khas Opti-Lyte ini juga digabungkan dengan gabungan karbohidrat unik untuk memberikan tenaga segera dan berterusan serta menyokong penghidratan optimum.

Jadi, inilah sebabnya kami mahu memperkenalkan minuman tenaga Performance, opsyen kepada minuman tenaga berbikarbonat dan bergula kepada umum.

Jemput minum air Performance dari Shaklee kata En Kamaruddin

Performance air tenaga untuk ahli sukan
Performance Orange membantu mengekalkan kehidratan tubuh bagi mereka yang aktif
Dalam masa hampir satu jam, semua peserta berjaya sampai ke garisan penamat, dan air yang kami hidangkan juga hampir habis. Gambar kat atas ni antara cawan-cawan terakhir yang tinggal. Laku kan :)

Selepas acara berjalan, event diteruskan dengan persembahan dan juga ucapan. Terdapat juga beberapa booth jualan di khemah urusetia, tapi saya tak sempat nak jenguk pun sebab sangat sibuk membancuh air.

Alhamdulillah, selesai juga akhirnya event ini. Walaupun tak dapat menjalankannya bersama anak-anak dari team RichFamily, saya tetap berpuas hati kerana dapat membantu menjayakan salah satu program amal sebegini. Semoga pihak Rose2Rose akan terus teguh dengan perjuangan mereka membantu mangsa seagama kita yang tertindas disana..


Jika anda pun terasa nak cuba Performance Orang, jangan segan silu kontek melalui nombor yang tertera dibawah untuk mendapatkannya ok. Harga (RP) Performance Drink (539gram) : RM82.50 WM/EM

----------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. 
Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


  Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
Kedai TripleS (K3S)

SMS / WHATSAP : 013 3583424



Facebook Twitter
Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head







Gusi Berdarah, Gigi Sakit Bila "Pause" Makan Ostematrix Shaklee

Gusi Berdarah, Gigi Sakit Bila "Pause" Makan Ostematrix Shaklee


Haa.. ni lah padah dia kalau makan vitamin tapi tak konsisten. Buat apa pun, kita wajar beristiqomah, atau secara berterusan agar hasilnya terjamin. Kalau tak konsisten, kan dah balik ke keadaan lama, gusi berdarah dan sakit!

Ini tak lain tak bukan, bebelan terhadap diri sendiri lah ni.  Sebenarnya, saya sengaja bereksperimen dengan diri sendiri. Kali ini saya bereksperimen dengan Ostematrix. Saya nak tengok apa kesan dia kalau saya ambil Ostematrix dengan tidak konsisten. Buat masa ni, dah lebih 3 malam, saya tidur tanpa menelan 4biji Ostematrix sebelum tidur.

Sebelum tu, saya nak jemput anda tonton sedikit video tentang Ostematrix Shaklee.


Eh iye ke, gusi berdarah sebab kurang kalsium? Kenapa nak kaitkan masalah gusi berdarah dengan Ostematrix pulak? Mentang-mentanglah bulan ni promosi Ostematrix, kan?

Ok, biarkan saya explain. Kebiasaannya, gusi berdarah disebabkan oleh radang gusi atau lebih dikenali sebagai gingivitis. Jom baca sedikit tentang GINGIVITIS

Adakah gigi anda berdarah setiap kali menggosok gigi? Gusi berdarah kerap dikaitkan dengan radang gusi atau disebut gingivitis yang selalunya disebabkan binaan plak pada gigi. Plak yang kelihatan seperti simen terjadi disebabkan teknik pembersihan gigi yang tidak betul atau kecederaan pada gusi disebabkan teknik menggosok yang agresif.
Jika gigi tidak dijaga, dalam jangka masa panjang plak akan menjadi faktor utama gigi mereput. Plak mengandungi bakteria, mukus dan sisa makanan. Andai tidak dibuang ia berubah menjadi tartar yang boleh terperangkap di dalam akar gigi.
Plak dan tartar menyebabkan kesan radang pada gusi. Ia menyebabkan gusi membengkak dan lembut. Kecederaan atau trauma pada gusi, walaupun apa pun sebabnya (termasuk teknik menggosok gigi yang agresif) juga boleh menyebabkan gingivitis.
Selain itu, risiko gingivitis termasuklah diabetes yang tidak dikawal, hamil dan gigi tidak bersih. Gigi yang tidak teratur dan penggunaan alat penjagaan seperti berus gigi atau pendakap gigi tidak bersih boleh juga menjejaskan kesihatan gusi.
Kadangkala pengambilan ubat-ubatan seperti pil pencegah kehamilan juga boleh dikaitkan dengan gingivitis. Satu lagi faktor yang kerap dikaitkan dengan gingivitis adalah diet yang tidak betul, terutama kekurangan vitamin C atau B selain kalsium.
Kalsium misalnya penting untuk mengekalkan kekuatan tulang termasuk tulang yang menyokong gigi. Vitamin C membantu mengekalkan integriti tisu yang saling berkait. Ia juga adalah antioksidan yang kuat dalam menangani masalah radikal bebas yang memusnahkan tisu.
Justeru, kekurangan vitamin C membolehkan gingivitis memusnahkan tisu yang menyokong gigi termasuk gusi, ligamen dan tulang alveolar (yang bertindak sebagai soket kepada gigi).
Sumber Maklumat: Berita Harian
Kredit sumber maklumat kepada Portal Penerangan 1Malaysia,

Perenggan terakhir artikel diatas ada menyatakan, kekurangan beberapa jenis makanan memang akan menyebabkan masalah gusi berdarah atau radang gusi ini.

Bila saya check balik pengambilan makanan saya sejak kebelakangan ini, memang agak tidak teratur. Ditambah lagi dengan keadaan pengambilan vitamin tambahan yang tidak konsisten. Jadi inilah punca sebenar mengapa masalah gusi berdarah saya kembali.

BAGAIMANA KALSIUM MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH GUSI BERDARAH?

Sebagaimana yang sudah disebutkan tadi, kalsium yang dibekalkan didalam Ostematrix Shaklee, bukannya sekadar kalsium. Tetapi ia juga mengandungi pelbagai vitamin dan mineral lain yang membantu kadar penyerapan terbaik ke dalam tubuh badan.

Ostematrix Shaklee membantu badan cergas ketika bangun tidur

Pentingkah vitamin dan mineral lain ini untuk tubuh kita?
Jawapannya, tentulah penting supaya anda bukan sekadar telan dan buang kalsium yang anda ambil, tetapi ianya diserap dengan baik oleh tubuh anda.

Magnesium membantu penyerapan kalsium kedalam tulang dan membantu menguatkan tulang.
Vitamin D berfungsi untuk memaksimumkan penyerapan kalsium
Vitamin K membantu mengikat kalsium antara satu sama lain
Mangan, zat besi dan zinc pula membantu mengaktifkan enzim yang membina tulang.

Gabungan keseluruhan vitamin dan mineral ini membekalkan bekalan kalsium yang maksima kedalam tubuh anda.

Jadi, saya perlu tamatkan segera eksperimen saya ini demi menyelamatkan titisan-titisan darah dari keluar di celah-celah gusi saya. Baik saya pergi derma darah ke pusat derma daripada membiarkannya terbazir begitu sahaja :P

Insya allah selepas ni, pasti sekali saya akan kembali kepada rutin pengambilan kaplet Ostematrix sebelum tidur. Dan tubuh saya akan kembali bertenaga sebaik sahaja bangun dari tidur. Lihat betapa deritanya tubuh saya tanpa Ostematrix.

Oh ye, anda jangan terlepas peluang mendapatkan satu set promosi Ostematrix sepanjang bulan ini.
Beli pada harga 6 botol, tapi bawa pulang 7 botol!
Kalau nak order, segera hubungi saya melalui kontek info yang tertera dibawah tu ye, pasti saya akan memberikan anda konsultasi produk terbaik anda pernah dapat.

Saya adalah pengedar Shaklee di Kota Damansara dan Subang Bestari



 Lydzar Rusman 
SHAKLEE ID : 859948
Kedai TripleS (K3S)

lydzar@gmail.com
Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
Facebook Twitter
Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head








Jadi Ahli Shaklee Dengan Group Terhebat Kami

Assalamualaikum semua.

Tahniah kerana anda yang memang sedang tercari-cari group Shaklee terhebat, of course la sebab nak sign up sebagai ahli Shaklee, telah pun terjumpa post saya ini. Sama ada anda mahu jadi ahli sebab nak makan sendiri, atau tengah mencari peluang bisnes secara part time ataupun mencari peluang membuat bisnes dari rumah. Apa juga niat anda, ia telah membawa anda ke blog saya supaya anda dapat apa yg anda cari. Sila baca entry menarik saya ni sampai habis ye.

Insya allah, saya akan ceritakan kenapa anda PATUT jadi ahli Shaklee dengan group hebat kami. Terlalu banyak kelebihan menjadi ahli Shaklee dengan group kami.

BERAPA SEBAB ANDA MAHU?

Mungkin anda mahu 100 sebab kenapa patut sertai group kami untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee. Tapi sebelum tu, saya nak bawakan anda semua menonton sedikit keratan video sepanjang seminar JomHebat Mega dan pelancaran group iReach yang telah pun diadakan pada 15 Mac 2014 yang lepas. Tentunya salah satu seminar yang anda tak akan lupakan setelah anda keluar dari dewan.




So itu baru sedikit overview ringkas tentang betapa bestnya menjadi ahli Shaklee dengan group kami. Sebenarnya, group saya sendiri iaitu RichFamily adalah salah satu group yang bernaung dibawah group iReach ini. Kami sangat bertuah kerana mendapat bimbingan yang tak pernah putus, tak pernah lapuk dan kami sentiasa diberikan panduan yang up to date tentang selok belok perniagaan Shaklee.

Sebab itu lah kalau anda nk jadi ahli Shaklee, WAJIB pilih kumpulan dan mentor / upline yang benar-benar mampu membantu anda untuk berjaya.

OK, ada lagi gambar yang saya nak tunjuk dekat anda, supaya anda lebih tertarik untuk menjadikan kami sebagai pembimbing anda dalam bisnes Shaklee ini.

Berikut adalah antara aktiviti yang menjadi rutin bulanan kami.

1) Kelas offline pelbagai topik.

jadi ahli Shaklee

Gambar disebelah adalah selepas kelas Gila Gila Blog ini dianjurkan oleh group ASB, salah satu group yang terdiri daripada para suami SID dari group kami sebagai salah satu cara menyokong perniagaan Shaklee para isteri. Ternyata kaum suami lebih advance bila bercakap tentang perkara-perkara teknikal contohnya seperti blog. Dan ternyata perkongsian dari kaum suami ini memberikan banyak input dan impak pada perniagaan Shaklee si isteri. Kerjasama erat setiap pasangan suami isteri tentunya menjadi titik mula bagi setiap kejayaan empayar perniagaan Shaklee mereka.

Suami tak sokong? Tak apa, kerana dalam group kami juga ramai yang bermasalah seperti ini, tetapi akhirnya dengan adanya men-to-men talk seperti ini, lebih ramai suami yang mula membuka mata terhadap bisnes Shaklee.

mentor Shaklee

2) Aktiviti santai Get Together

Ini adalah sebahagian daripada aktiviti yang telah pun kami adakan bersama group kami. Tak lain tak bukan, tujuannya hanya untuk beramah mesra dan menjalinkan ukhuwah yang lebih erat sesama ahli group kami.

Sambil seronok bermain bowling, dapat juga berkenalan dan menambah kawan baru. Dan yang pasti mereka ini terdiri daripada mereka yang punya sikap positif, mahu maju, suka belajar dan suka explore perkara baru. Apabila berada didalam circle yang positif, saya pasti setiap dari mereka mula membina keyakinan sesama mereka bahawa mereka juga akan berjaya dalam bisnes Shaklee suatu hari nanti.


Ok, teruja tak tengok gambar aktiviti group kami?

Jom kita baca pula senarai panjang, KENAPA ANDA PATUT JADI AHLI SHAKLEE DENGAN KAMI.


  1. Naugan dari beberapa Masters Coordinator : Presidential Master Shareeza, Presidential Master Lyna Noh, Master Lydzar yang penuh informasi, panduan, tips-tips hebat dan sokongan moral secara berterusan. 
  2. Akan dimasukkan kedalam group-group FB, Whatsap tertentu untuk 'coaching online' secara intensif tak mengira masa dan hari. 'Bilik gerakan' kami beroperasi 24jam/7hari seminggu.
  3. Akan didedahkan dengan pelbagai rahsia 'marketing success', informasi tentang produk dan cara pengambilan produk dengan betul agar menjadi seorang Shaklee Independent Distributor yang berwibawa.
  4. Pelbagai aktiviti offline seperti kelas-kelas dengan topik tertentu, seminar motivasi, dan juga gathering santai. 
  5. Selain tu, anda akan dapat pelbagai manfaat sebagai ahli Shaklee secara general seperti
    • Pembelian produk dengan harga ahli
    • Menikmati tawaran promosi bulanan dari pihak Shaklee, apalagi kalau bukan promosi Beli 6 Percuma 1 mana mana produk yang telah pihak Shaklee pilih.
    • Berpeluang mengumpul mata ganjaran (point / uv) dan berpeluang mendapatkan cash back apabila layak. Beli produk dapat balik duit, ofcourse la best.. siapa tak mahu kan?
  6. Dan antara perkara yang anda tak dapat dari group lain adalah access ke iReachWeb, dimana ia adalah salah satu 'pusat sumber' yang memuatkan pelbagai info, ebook, video, entry, panduan makan, panduan memulakan bisnes, motivasi, dan sebagainya.. hanya dengan menyertai kami, anda akan dapat kuncinya. :)
OK, mungkin tak sampai 100 pun sebab yang saya nyatakan dekat sini tapi saya rasa, dengan point-point yang saya dh bagitahu di atas tadi, dah cukup mengujakan anda. Tak perlu 100 pon, tengok video dan gambar pun dah buat hati anda dah melonjak-lonjak riang nak Whatsap no 
013 3583424 ni nak bagi details info untuk sign up, kan? :)



Jangan tunggu lama-lama ye. Kami juga tak sabar untuk menjadi pembimbing dan mentor anda dalam bisnes Shaklee ini. Jika bukan sebab nak bisnes pon, konsultasi produk yang anda ambil, akan tetap berpanjangan. 

Kalau nak tahu apakah step-step nak menjadi ahli Shaklee, sila klik SINI.

Saya adalah pengedar Shaklee di Kota Damansara dan Subang Bestari



 Lydzar RusmanSHAKLEE ID : 859948
Kedai TripleS (K3S)

lydzar@gmail.com
Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
Facebook Twitter
Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head