• Pengedar By Negeri
 • Kelebihan Vitamin E.

  Assalamualaikum.. 

  Dah banyak kali saya asek cerita pasal set breastfeeding je kan. Hari ni kita ubah topik lain pulak. Nak cerita pasal vitamin E.  

  InsyaAllah, hari ni saya nak share kepentingan vitamin E, lebih-lebih lagi untuk wanita.  1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

  2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.
  Seorang teman sebelum ini mengalami masalah di mana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

  3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

  4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

  5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.
  6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

  7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

  Shaklee mempunyai vitamin E yang mengandungi keperluan lengkap oleh tubuh iaitu 400iu dan beserta selenium.

  sumber : Kak Cery

  p/s – Vitamin E bukan sahaja elok untuk wanita tetapi lelaki juga.

  Mahu cuba Vitamin-E? Saya sediakan untuk anda!
  •  Euphoria Feminin Set * FREE POSTAGE
   RM120(60 days): 60's Vitamin E dan 180's Alfalfa.
   RM70 (30 days): 30's Vitamin E dan 90's Alfalfa

  • Beli mana-mana jua Euphoria Mini Pack, dan dapatkan pada harga tambahan istimewa iaitu, add-on RM37.
  • Sebotol Shaklee Vit-E (120 tabs) pada harga RM159 termasuk kos penghantaran. - sila hubungi saya utk mendapatkan harga istimewa!
  Cara membuat pesanan:
  • Email ke lydzar@gmail.com, atau SMS ke 012-3103787 untuk pesanan.
  • Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan membuat pembelian menggunakan ID: 859948 untuk pembelian pada harga ahli.


  Saya menyediakan pek kecil kepada mereka yang mempunyai kekangan untuk membeli vitamin. Namun anda perlulah menghantar email kepada saya di lydzar@gmail.com dan boleh juga sms kepada saya di 012-3103787 untuk mendapatkannya. Walaubagaimanapun semua tawaran dan pek kecil ini hanya boleh di dapati secara esklusif dari saya dan jaringan saya iaitu Euphoria GBS. Ia TIDAK di tawarkan/ di jual / di sediakan oleh mana-mana cawangan Shaklee di Malaysia. Sebarang penolakan dari Shaklee (M) tidak menjadi tanggungjawab kami. Harap Maklum.