• Pengedar By Negeri
  • Diet dengan Suplement Shaklee.

    Saya memang sgt berminat nak dalami ilmu diet dengan supplement ni. Sebab dalam masa beberapa hari nnt, saya bakal memakai 'sesuatu' yang katanya ada side efek 'badan mengembang', huhu. Risau ok! Tapi saya fikir memang saya perlu memakai 'sesuatu itu jadi ada baiknya jika saya expertkan diri sendiri dengan ilmu diet ni. So bila tiba masanya nnt, saya dh tau apa yg saya perlu amalkan. 
    Dan saya juga perlu fokus pada diet dengan supplement sebagai ibu menyusu.

    Secara asasnya utk diet.. saya dan anda perlukan.
    credit info : Kak Cery

    Detoks (Fiber/herblax) + Protin (Cinch Shake or Energizing Soy Protin (ESP) + Lecitin 

    Kenapa protin?  
    Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.  

    Kenapa kene detoks? 
    Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :).
    kunci asas untuk kurus adalah detox dulu 

    Kenapa perlu Lecitin?:
    berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn.

     
    Utk detoks, anda boleh pilih samada nak Fiber atau Herblax..terpulang  mengikut budget.. 

    Antara fiber dan herblax..fiber lebih optimum resultnya :.. 

    Fiber akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit.selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman..

    Tetapi sebagai ibu menyusu, anda tidak disarankan mengambil Cinch, fiber dan herblax. 

    Alternatif kepada Cinch adalah Energizing Soy Protein, dan alternatif kepada Fiber dan Herblax (fungsi detox) adalah Afalfa sahaja.

    Anda boleh dapatkan Set Diet K1 yang sesuai utk ibu menyusu dengan harga mampu milik.

    Set Diet K1 ::30s Vitalea :: 90s Lecithin :: 90s Afalfa

    Dan bagi yang tidak breastfeed anak, option anda lebih luas. Dengan basic trial set K2 atau tambahan produk-produk lain seperti Fiber, HerbLax, dan Cinch.

    Set Diet K2::30s Vitalea ::60's Lecithin :: 60s Afalfa :: 30s Herblax

    Jadual makan Set Diet akan disertakan dan pastinya anda dapat Free Gift menarik yang bakal membantu anda mengukur kekurangan inci anda :)



    Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL 0123103787 atau email ke lydzar@gmail.com.