• Pengedar By Negeri
 • Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk masalah kesuburan?

  Tak dinafikan kehadiran seorang cahaya mata dalam sebuah perkahwinan akan memberikan lebih seri. Aksi keletah, gelak tawa dan macam-macam ragam seorang bayi lebih merapatkan hubungan suami isteri.

  Walaupon begitu, tak semua orang berpeluang untuk hamil dengan segera seperti orang lain. Ada yg telah berkahwin hampir 3tahun pun, rumah mereka masih sunyi dari gelak tawa seorang bayi. Tentunya situasi ini akan memberi tekanan, lebih-lebih lagi pada siisteri..  Ramai yang cuba mengelak daripada bertemu saudara mara sebab takmahu terima soalan "Bila ko nak mengandung ni?"


  Memang terdapat pelbagai produk dipasaran yang boleh membantu pasangan bermasalah begini sebagai salah satu usaha. Dan GLA Complex Shaklee jugaboleh diambil kira sebagai salahsatu usaha. Disamping fungsinya yang pelbagai untuk kecantikan dalaman dan luaran seorang wanita, GLA Complex juga mampu membantu dalam aspek kesuburan seorang wanita.

  BAGAIMANA GLA COMPLEX MEMBANTU??

  Gamma Linolenic Acid (GLA) membantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti --->> Mukus Serviks Putih Telur (Egg White Cervical Mucus)
  Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum).

  Cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

  Jika cecair serviks anda tebal, berwarna kecoklatan atau kering, ia boleh menghalang atau mengganggu kesuburan. Ada  sesetengah wanita yang memang sangat kekurangan cairan (kering) dan bermasalah untuk menghasilkan jumlah cecair  serviks yang cukup. Amalan minum banyak air dan pengambilan GLA Complex bakal membantu anda menghasilkan lebih banyak cecair serviks tersebut.

  Ini perkongsian dari sahabat kami,


  Tujuan utama dia ambil GLA Complex adalah untuk mencantikkan kulit. Tp dia ambil GLA Complex mengikut aturan makan khas yg kami suggestkan untuk mereka yang mahu pregnant. Dan ALHAMDULILLAH, resultnya positif setelah mengamalkannya secara konsisten selama 3bulan.

  Jika sudah berjaya mendapat result positif, pengambilan GLA Complex perlu dihentikan kerana ia boleh menyebabkan kontraksi awal yang mungkin merbahaya kepada janin didalam kandungan. 

  Apepon, pengambilan ubat, makanan tambahan dan suplement adalah sebagai salah satu usaha. Bagi yang beragama Islam, perlu berbalik kepada fitrah untuk meminta dan berdoa agar dimurahkan rezeki dari pada Allah. Jangan letakkan harapan atau expectation yg terlalu tinggi kerana dikhuatiri anda akan berasa kecewa jika usaha ini tidak berjaya.