• Pengedar By Negeri
 • Penyusuan sewaktu dalam pantang

  Alhamdulillah, semakin ramai ibu-ibu yang sedang membudayakan penyusuan susu ibu kepada bayi tersayang. Sedari dalam alam kehamilan lagi ibu-ibu ni sudah meletakkan target utk menyusukan anaknya selama yang boleh. Alhamdulillah, saya gembira kerana semakin ramai yg kembali kepada fitrah sebenar.

  Tak kurang juga semakin ramai yang menyedari kepentingan melengkapkan nutrisi ketika sedang menyusukan. Maka dengan itu, memang vitamin penyusuan Shaklee mendapat sambutan yang sangat hangat.

  KENAPA SUSU SAYA TAK BANYAK MACAM ORANG LAIN LEPAS AMBIL VITAMIN?

  Ye, tak dinafikan ada yang bertanyakan saya soalan ini.

  Perlu diingat, penyusuan ketika bayi bersama adalah lebih fokus kepada penyusuan terus, atau direct feeding kepada bayi. Ibu menyusukan bayi mengikut permintaannya (BF on demand) setiap 1-3jam. Mungkin ibu tidak tahu berapa banyak (jumlah oz) susu yang diminum oleh bayi setiap kali dia menyusu. Dan apabila ibu mengepam, ibu hanya dpt 2-3oz sahaja. Jangan panik ye ibu sekalian :)

  Selagi bayi anda menyusu mengikut demandnya dan kelihatan tenang selepas setiap sesi penyusuan, ini bermakna dia mendapat jumlah susu yang cukup untuk perutnya. Mungkin dia kerap menyusu, 1-3jam adalah normal. Kerana susu ibu sangat mudah dihadamkan. Dan bayi sangat sukakan pelukan ibunya ketika sesi penyusuan.

  Dan hasil 2-3oz itu sebenarnya sudah banyak apabila anda sentiasa direct feedingkan anak anda.

  Bila-bila waktu lapang (anak tidur lama) selepas susu matang terhasil, ibu semua dh boleh start pumping untuk membuat stok.

  Tahukah ibu semua, kawan-kawan kita yg penuh EBM dalam freezer mereka adalah mereka yang mula membuat stok ketika dalam pantang. Jika mereka boleh, anda pon boleh.

  Ibu boleh mula merancang jadual waktu mengepam yg konsisten untuk mendapat hasil yang lumayan. Saya akan kongsikan kemudian.


  Ikuti kisah penyusuan yang berjaya dari kumpulan EXCLUSIVE pelanggan kami ~rujuk poster.
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------
  * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
  Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

  * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced
  .

  Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.