• Pengedar By Negeri
 • Ostematrix Shaklee - Penyelesai Masalah Kekurangan Kalsium

  Kalsium adalah nutrien yang sangat penting, terutama sekali bagi wanita. Kalsium membantu untuk membina tulang dan gigi yang kuat. Ia juga membantu untuk menggalakkan denyutan jantung pada paras normal, membantu darah membeku, dan membantu untuk menjalankan impuls saraf.  

  4 Petanda Anda Kekurangan Kalsium!

  Jika anda mempunyai masalah kekurangan kalsium, anda mungkin mengalami perkara-perkara berikut:


  # 1 : Kekejangan Otot.

  Kekejangan otot boleh menjadi tanda awal bahawa anda sedang mengalami masalah kekurangan kalsium. Kekejangan biasanya berlaku pada waktu malam, terutama di kaki 

  # 2: Kulit Kering dan Kuku Rapuh
  Satu tanda kekurangan kalsium biasa boleh dilihat pada kulit anda dan kuku anda. Apabila kulit anda menjadi kering dan kuku anda menjadi rapuh (mudah pecah), anda sebenarnya kekurangan kalsium. Jika gejala-gejala ini terdapaqt pada anda, mungkin anda perlu membuat pemeriksaan gigi juga. Simptom paling mudah dilihat adalah gigi anda menjadi kuning. Gigi dan tulang boleh terjejas dari kekurangan kalsium.


  # 3 Gejala PMS Meningkat
  Seorang wanita akan mengalami kekejangan atau kitaran haid yang tidak stabil jika dia mengalami kekurangan kalsium. Menambah lebih kalsium diet boleh mengurangkan gejala-gejala ini.

   
  # 4:  Tulang Retak

  Jika anda mula mengalami keretakan tulang kecil atau kerosakan tulang penuh, anda betul betul mengambiltahu akan jumlah kalsium dalam diet anda. Ini adalah gejala yang teruk akibat kekurangan kalsium.

  Kalsium diperlukan untuk membina tulang dan untuk memastikan mereka kuat. Tanpa kalsium ini, tulang kita akan menjadi lemah.


  Tahukah anda? Kita disarankan mengambil kalsium tambahan untuk memastikan kita mengambil jumlah yang mencukupi (saranan pengambilan 1,000 mg. sehingga 1,500 mg sehari bergantung kepada umur). 

  Tips Memilih Suplemen Kalsium Terbaik:

  • Pastikan ia mengandungi MAGNESIUM. Magnesium membantu menyerap kalsium dan mengekalkannya didalam tubuh. Magnesium bekerjasama dengan kalsium untuk membina matriks tulang yang kuat dan kukuh
  • Pastikan kalsium anda lengkap dengan Vitamin D. Vitamin D memaksimakan penyerapan kalsium dan membantu mengawalselia kitaran kalsium dalam peredaran darah
  • Carilah suplemen kalsium dari sumber CALCIUM CITRATE kerana kadar penyerapan ke dalam tubuh lebih tinggi.

   OSTEMATRIX : PENYELESAI MASALAH KEKURANGAN KALSIUM 

  Ye!! Jawapannya ada pada OSTEMATRIX!!
  Produk suplemen kalsium dari Shaklee yang memenuhi semua kriteria diatas!!

    
   Mari kita lihat apa kata mereka yang dah ambil OSTEMATRIX.  Pengambilan Ostematirix secara istiqamah membantu tulang anda agar terus padat dah sihat. Badan akan terasa lebih cergas dan tiada lagi sakit-sakit belakang yang sangat menyukarkan pergerakan harian anda. Anda nk berlari dan menari pon boleh, macam iklan Anlene tu :)

  ----------------------------------------------------------------------------------------------
  * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
  Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


  Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5


    Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
  Kedai TripleS (K3S)

  Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
  Facebook Twitter
  Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head