• Pengedar By Negeri
 • Shaklee MealShake - untuk yang sukar menelan pil

  Kakak sulung saya sedang mengandung anak ketiganya. Kesian dia setiap kali pregnant, dia akan mengalami alahan yang agak teruk. Pregnant kali kedua dulu, terpaksa ambil unpaid leave sebulan sebab dia memang tak larat nak bangun. So balik kampung duduk dibawah jagaan emak.

  Dia ada bertanya saya, apa yang boleh kembalikan tenaga dia dalam fasa alahan ni. Saya cadangkan dia ambil set J1, set untuk ibu mengandung. Tapi malangnya dia tak boleh langsung nk menelan pil-pil tu semua. Jadinya walaupon dah lebih 2 minggu set J1 sampai ketangan, set itu masih elok tak berusik. 

  Saya cadangkan pula Mealshake. Nak tau apa dia Mealshake?

  credit

  1. Kalori

  Ada 120 kalori dalam Meal Shake Shaklee. Jika anda membuat 'shake' dengan susu rendah lemak, kalorinya sekitar 240 kalori. Jika anda mencampurkan mealshake dengan 'whole milk' anda akan mendapatkan kalori sekitar 330 kalori.

  2.Lemak

  Mealshake Shaklee hanya mengandungi 0.5 g lemak , sebelum ditambah susu. 

  3.Karbohidrat

  Ada 23gm karbohidrat  dalam 1 / 4 cawan Mealshake. Untuk satu bahagian mengandungi 3gm serat. Ada 18gm gula dalam satu hidangan Mealshake. Apabila susu ditambah, tahap karbohidrat dan gula akan meningkat.

  4.Protein

  Untuk 1 / 4 cawan,  campuran Mealshake mengandungi 7gm protein. Selepas anda mencampurkannya dengan susu, kandungan protein akan meningkat secara signifikan. Dalam beberapa kes, akan berlipat ganda, bergantung pada jenis susu anda tambah.


  5.Vitamin

   Mealshake mengandungi 12 vitamin penting. Untuk setiap satu hidangan, anda akan mendapatkan ,  25 peratus vitamin A, 30 peratus vitamin B6, 20 peratus vitamin B12, 30 peratus vitamin C, 10 peratus vitamin D, 35 peratus vitamin E, 30 peratus daripada thiamin, 10 peratus riboflavin, 35 peratus niacin, 35 peratus folat, biotin 35 peratus dan 30 peratus asid pantotenat.


  6.Mineral

  Ada 11 mineral penting yang ditemui dalam campuran Mealshake. Untuk satu hidangan, anda akan mendapat  20 peratus kalsium, 35 peratus daripada besi, 15 peratus daripada fosforus, 25 peratus daripada magnesium, 30 peratus zinc, 35 peratus daripada selenium, 35 peratus copper, 35 peratus manganese dan 35 peratus molibdenum. Satu bahagian juga mengandungi 80mg natrium dan 275mg kalium.

  Read more: http://www.livestrong.com/article/278984-shaklee-shakes-nutrition-information/#ixzz1MIGRlAzf


  Mealshake Shaklee bukan hanya boleh di ambil oleh org dewasa, malah boleh di minum oleh kanak-kanak. Saya juga bercadang nak belikan anak-anak saya Mealshake ni utk bantu mereka meningkatkan selera makan.

  Campurkan sahaja Mealshake di dalam minuman or makanan yang anak-anak  gemari..

  Ibu yang menyusu pon boleh ambil MealShake. 

  Ingin dapatkan Mealshake? Hubungi saya sms/call 012-3103787 atau emel saje di lydzar@gmail.com untuk dapatkan harga istimewa :)