• Pengedar By Negeri
  • Kebaikan ESP untuk orang yang gastrik

    Sesiapa sahaja berisiko untuk menghidap penyakit gastrik. Secara umumnya, gastrik dikenalpasti apabila seseorang mengadu sakit perut ketika lapar.

    Tanda gastrik mudah dikesan kerana ia menyebabkan ketidakselesaan pada perut. Antara tandanya ialah :

    * Sakit perut (pada bahagian atas perut atau abdomen)
    * Rasa senak, berangin atau pedih
    * Rasa tidak selesa
    * Kembung, sendawa berulang kali dan kerap kentut selepas makan
    * Rasa mual (loya) dan muntah
    * Hilang selera makan
    * Berat badan turun (pada peringkat teruk)

    Jika sampai peringkat teruk, ulser perut menyebabkan pendarahan dan ia boleh dilihat dalam 2 bentuk iaitu :

    * Najis menjadi hitam seperti tar
    * Muntah mengandungi darah atau berwarna gelap seperti kopi

    Sumber : SihatSelalu

    Kini pesakit gastrik ada alternatif untuk mengurangkan rasa kesakitan. Anda disarankan untuk mengambil Energizing Soy Protein. Kita ikuti testimonial yang saya ambil dari group Pengguna Shaklee di Facebook.

    Pengalaman dilla sendiri. (Gastrik)

    dilla kena gastrik dr darjah 4..tiap2 thn paling bnyk puasa dlm 2minggu je..puasa 3-4ari..gastrik dtg..pas tu tak puasa 2-3ari..mcm tulah tiap2 thn..bila gastrik dtg mesti nk muntah baru lega..pedih ulu hati jgn ckp le...

    hospital mana dilla tak pernah pergi??klg,ipoh,sg petani,tapah semua dilla pernah pergi sbb sakit sgt tak tahan.mkn ubat pula..mcm2 dh mkn..gama...t, susu kambing, ubat itu..ubat ini..minyak ini..minyak itu..tp tak baik2 juga..makan pun tak boleh silap. kalau mkn benda berangin..siap le!!!sakit smpai nangis2..

    tp utk pertama kalinye..thn ni dilla berpuasa dgn shaklee..Alhamdulillah dilla baru tinggal 8hari sbb period sahaja!dilla juga menyusukan anak..Alhamdulillah dgn izin dr Allah dilla masih bertenaga, dah 10hari berpuasa tanpa ada tinggal pun sbb sakit gastrik..syukur sgt. 
    Hubungi saya call/sms 013 3583424 atau email saja di lydzar@gmail.com untuk konsultasi percuma dan membuat order ESP.