• Pengedar By Negeri
 • ESP membantu meningkatkan berat baby premature

  ESP membantu meningkatkan berat baby premature.

  ESP adalah supplement yang sangat disyorkan untuk ibu yang mengandung dan ibu yang menyusukan anaknya. Keperluan protien sangat penting dan tidak boleh diabaikan. - credit to Hadha

  Our body need protein to grow BIG & Strong! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protien diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

  25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein. - credit to Kak N

  Sebab itulah, apabila seorang ibu yang menyusukan mengambil ESP, kesan terhadap penambahan berat badan anaknya lebih baik berbanding jika tidak mengambil ESP.  Kita ikuti testimonial daripada salah seorang customer (adik ipar saya sebenarnya) Zaleza, yang menyusukan anaknya yang pra-matang. 


  Asyraf Mukhlis dilahirkan pra-matang pada usia kandungan 31minggu dengan berat 1.2kg. Alhamdulillah kini beratnya telah mencecah 2.9kg. 


  Ada rakan Zaleza yang cadangkan supaya Mukhlis diberikan susu formula soy-based utk meningkatkan berat badannya. Tapi si ibu yang begitu aware dengan kebaikan susuibu refuse utk memberikan Mukhlis susu formula dan akhirnya saya mencadangkan supaya Zaleza mencuba ESP pula.

  Dalam masa 2minggu ibunya consume ESP, berat Mukhlis naik 700gram. Alhamdulillah.

  Manfaat ESP untuk ibu menyusu
  Selain manfaat terhadap Mukhlis, ESP juga memberikan lebih tenaga pada badan ibunya yang terpaksa travel jauh berulang-alik ke tempat kerja setiap hari.


   
  Selepas seminggu ibu minum ESP

  Selepas 2 minggu ibu minum ESP

  Jadi kepada para ibu yang mungkin berhadapan situasi yang sama macam adik ipar saya ni, apa kata anda juga mencuba ESP.
  Dont resort to susu formula terlalu cepat selagi belum mencuba ESP ye. Insya allah manfaat bukan sahaja kepada anak, tapi juga kepada ibunya sekali. Berbaloi-baloi!!


  -------------------------------------------------------------
  Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5

    Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
  Kedai TripleS (K3S)


  Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
  Facebook Twitter Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head