• Pengedar By Negeri
 • Kesihatan Sistem Pencernaan dengan Vitamin Shaklee

  Ini adalah kesinambungan daripada entry Kesihatan Sistem Pencernaan.

  Kenapa saya tekankan agar kita menjaga kesihatan sistem pencernaan kita? Tentulah sistem pencernaan ada hubungkait yang rapat dengan gaya pemakanan suplemen yang terbaik.

  Tahukah anda, dengan sistem pencernaan yang sihat, vitamin yang anda ambil akan dapat diserap secara optimum oleh tubuh?

  Penyerapan khasiat yang lemah membawa kepada paras tenaga yang rendah, lalu mengurangkan produktiviti dan menjejaskan kualiti hidup. Apabila tubuh kekurangan tenaga, ia tidak berdaya untuk kekal aktif, cergas dan sentiasa bersedia untuk berdepan dengan tekanan hidupan harian.

  Jika anda adalah pengamal vitamin yang tegar, tetapi mempunya masalah dengan sistem pencernaan anda, vitamin yang anda ambil tidak diserap ke dalam sistem tubuh dengan baik dan mungkin tidak akan mendatangkan manfaat yang diperlukan. Penyelesaiannya ialah untuk menguruskan masalah penyerapan pada sistem pencernaan terutamanya dalam usus.

  Di Kedai Triple-S, terdapat beberapa produk Shaklee yang bertujuan untuk menjaga sistem percernaan dan kesihatan usus :


  1 : Afalfa Complex : Mencuci usus bagi membuang toksik, membantu masalah penghadaman dan pencernaan, dan melegakan sembelit.

  2. Fiber Plan Unflavoured : Minuman Fiber ini merupakan serbuk serat semulajadi yang tidak berperisa dan kaya dengan Vitamin C. Setiap hidangan Fiber Plan ini mengandungi 4 g serat larut air. Berfungsi untuk membawa sisa-sisa buangan dari usus untuk dinyahtinja.

  3. Lecithin : berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman.  4. Vitalea : Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Pengambilan harian Vitalea sebagai multivitamin untuk menampung kekurangan pada makanan seharian.
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
  5. Herb Lax  : berfungsi sebagai detox untuk menyingkirkan toksin dalam badan untuk penyerapan vitamin yg lebih efisyen.

  6. Peppermint Ginger Plus : membantu ketidakselesaan perut.

  Jika anda berminat dengan mana-mana produk utk kesihatan sistem pencernaan ini, hubungi saya untuk konsultasi lanjut ye! Saya sedia menerangkan dengan lebih terperinci :)