• Pengedar By Negeri
  • Khas untuk kecantikan kulit luar dalam dengan produk Shaklee

    Rasanya dah banyak juga entry saya tentang kecantikan kulit dan vitamin yang perlu untuk tujuan itu. Tp saya tak peduli, sebab saya suka nk bercerita tentang set yang satu ni. :) Ye lah kan, sebagai seorang wanita, tentunya saya suka pada kecantikan. Tak kiralah apa jenis kecantikan. Tentunya mata sangat sejuk memandang sesuatu yang cantik tu kan. :)

    Di K3S, dengan produk Shaklee terdapat 2 rangkaian ::  Kecantikan LUARAN dgn rangkaian produk NutriWhite dan Enfuselle,  Kecantikan DALAMAN dengan vitamin.




    Rangkaian Enfuselle : Enfuselle® Optimal Skin Nutrition
    Penemuan revolusioner dalam penjagaan kulit. Dilindungi oleh lapan paten. Terbukti secara klinikal dan eksklusif untuk Shaklee. 
    Formula Enfuselle adalah
    Dirumus khas secara klinikal 
    Berasaskan botani 
    • Mengandungi pH yang seimbang  
    Hypoallergenic 
    Non-comedogenic (tidak akan menyumbat liang roma
    Diuji oleh Dermatologist
    Tidak diuji ke atas haiwan 
    Tidak mengandungi animal-derived ingredients 
    Bebas sabun, dan pewarna


    Rangkaian NutriWhite :
    NutriWhite mengandungi formula yang dipatenkan secara eksklusif yang dikenali sebagai N-16. Merangkumi rumusan 16 ekstrak tumbuhan yang berbeza dari 16 buah negara yang berbeza. Berkeupayaan  untuk mencerahkan kulit. Formula ini juga mengandungi derivatif vitamin C yang aktif yang dikenali sebagai glucoside ascorbyl, ramuan selamat dan terbukti yang membantu untuk meningkatkan kecerahan dan keserian kulit semula jadi, tanpa cela. Ia memberikan manfaat yang maksimum tanpa keputusan yang tidak dijangka. 

    Vitamin Shaklee yang mana yang sesuai utk kecantikan kulit?

    Set D iaitu set kecantikan adalah rangkaian vitamin untuk memelihara kecantikan dan kesihatan kulit dari dalam. Ia mengandungi vitamin C, B Complex dan Vitamin E. 



    Kebaikan dan fungsi Vitamin C
    -Membantu pembentukan kolegen yang penting untuk menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Kolagen adalah  sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit.
    -antioksida yang baik
    -membantu pulihkan sel akibat luka / jerawat.

    Kebaikan dan fungsi  Vitamin B Complex
    -Mengandungi  B2 iaitu Riboflavin yang dikenali sebagai beauty vitamin.
    -Bagus untuk kulit berminyak, whiteheads, blackheads, parut dan kulit kering.
    -atasi kelesuan

    Kebaikan dan fungsi Vitamin E
    -anti oksida yang penting untuk melawan radikal bebas dari memusnahkan sel
    -anti aging vitamin
    -merawat dan mencerahkan parut
    -membantu kemusnahan vitamin A dan C
    -membantu penyerapan oksigen

    Untuk mendapatkan kesan yang terbaik, boleh juga tambahkan Energizing Soy Protein (ESP) secara berasingan. Fungsi ESP adalah untuk menyokong pembentukan kolagen, sekaligus menjadikan kulit lebih anjal, kenyal, gebu dan putih berseri. Ingat, protien adalah makanan kepada sel-sel badan kita.

     
    Jom kita tengok pula testimoni pengguna yang menggunakan produk untuk kecantikan kulit ini :






    Saya pula memang mengamalkan set kecantikan kulit dalaman, Vitamin BComplex, Vitamin C, GLA Complex, ESP semua pon saya ambil. Dan saya mula mencuba produk luaran iaitu rangkaian produk Enfuselle.
    Pilihan di tangan anda, nak cantik luar dalam atau bagaimana. :) Yang pilih cantik luar dalam, memang dapat pujian melambung-lambung dari orang sekeliling mereka. Seronok kan!

    Hubungi saya untuk konsultasi  ye!

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 




      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Mobile/ WhatsApp :013-3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    2 comments:

    1. apa yg terkandung dalam set D tu?

      ReplyDelete
    2. Salam Syue, awk boleh make enquiry di lydzar@gmail.com. nnt saya akan reply disana. Tq :)

      ReplyDelete