• Pengedar By Negeri
  • Cabaran mengumpul stok EBM sempena Ramadhan. Jom mulakan sekarang??

    Cabaran mengumpul stok EBM sempena Ramadhan. Jom mulakan sekarang??

    "Kenapa nk kena kumpul stok banyak-banyak?? Saya rasa time ramadhan atau bukan, susu kita kan tetap ada"

    Ya betul, memang susu tetap ada.Tapi secara logiknya, bila kita berpuasa, kurang makan dan minum, ia akan mempengaruhi juga jumlah dan kuantiti susu yang terhasil.

    Bagaimana kalau tiba-tiba waktu tu lah anak mengalami growth spurt?
    Bagaimana kalau tiba-tiba anak demand EBM lebih dari biasa?
    Bagaimana kalau tiba-tiba hasil perahan anda kurang 1-3oz dari biasa?
    Dah tentu kita sebagai ibu bekerja yg supply anak dengan susu perahan di taska/pengasuh akan tak senang duduk. Pikir, cukup ke tak,  lapar ke tak, mama puasa, anak kena puasa jugak ke?? Betul tak?

    Kan lebih baik kalau kita bersedia dengan segala kemungkinan. Sediakan payung sebelum hujan, bukan bila dh hujan baru nak carik payung. 
    Kalau stok susu perahan dah cukup dalam simpanan, tentunya hati kita lebih tenang pergi kerja. Masih tenang sambil memerah walaupon sedang berpuasa. Kalau susu perahan 'short' 1-2oz pon, kita tetap tak risau sebab boleh gunakan susu dalam peti ais tu untuk kegunaan baby kita. Betul tak?
    Jadi, Jom bersedia dengan Set Triple M. Set paling complete dan optimum bagi ibu bekerja yang tekad mahukan hanya yang terbaik untuk anak mereka iaitu SUSU IBU..
    Persediaan Puasa
    No telefon saya yg terkini : 013 3583424

     >>>Kenapa Set 3M Sangat SESUAI untuk ibu menyusukan yang Berpuasa?<<<

    **Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP.

    **Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.


    1. Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.


    2. Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak

    Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat.

    3. Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha.
    Hubungi saya untuk konsultasi dan pesanan ye :)
     BERUSAHALAH !!
    ------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

    * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced
    .

    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 
      Lydzar Rusman,
    Mobile: 0123103787
    lydzar@gmail.com
    http://semuasihatselalu.blogspot.com
    https://www.facebook.com/KedaiTripleS
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head