• Pengedar By Negeri
 • Set Triple M sebagai persediaan EBM dibulan Ramadhan

  Entry ini khas untuk para ibu yang sedang gigih breastfeed anak masing-masing. Saya faham, ramai ibu yang mula risau tentang perjalanan penyusuan ketika bulan Ramadhan. Macam-macam perkata muncul dalam kotak fikiran  mereka. Antara perkara-perkara yang kerapkali diRISAUkan oleh mereka adalah:

  1. Stok EBM dalam peti semakin susut.
  2. Anak tiba-tiba demand tinggi
  3. Risau stok yang ada tak dapat tampung keperluan anak.
  4. Risau SUSU DROP semasa puasa
  5. Risau TAK TAHAN LAPAR sebab mengepam susu
  6. Risau KEPENATAN MELAMPAU
  7. Risau GASTRIK
  8. Risau DEHYDRATE
  Tahun ini tahun kedua saya bakal berpuasa sambil breastfeed Hilda. Dari tahun lepas saya dh mula amalkan set lengkap Breastfeeding ini. Tapi dulu bukan isu sebab Hilda masih kecil, dan production susu memang stabil. Peti ais tu sampai tak muat-muat nak letak EBM.
  Bagaimana pula dengan puasa tahun ini. Hilda sudah pon berumur hampir setahun 4 bulan sekarang, coming Ramadhan umurnya 1 tahun 5bulan pula. Dan saya masih lagi mengamalkan amalan vitamin Triple M macam dulu. Cumanya kuantiti perahan dah berkurang berbanding tahun lepas seiring dgn pembesaran anak saya. Saya tak risau sebab saya memang ambil nutrisi yang sepatutnya badan saya dapat untuk penghasilan optimum susu ibu.

  Anda bagaimana! Buangkan segala kerisauan dan keresahan anda. Bertindak sekarang, ambil Set Triple M, mari mengepam dan mari mengumpul stok EBM!!! Jika kerisauan benar-benar terjadi ATLEAST memang stok EBM tersedia dalam peti ais.

  Susu Formula bukan alternatif ye! Kerana kita masih sempat berusaha dalam masa sebulan ini sebelum masukkan Ramadhan. Sebulan untuk mula mengambil Set Triple M dan mula mengepam untuk membuat stok.
  Set Triple M

  Kenapa Set Triple M Sangat SESUAI untuk ibu menyusukan yang Berpuasa?

  **Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP.
  **Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.

  1. Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

  2. Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak. Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat.

  3. Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha.

   

  * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
  Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

  * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced
  .

  Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


    Lydzar Rusman,
  Mobile: 0123103787
  lydzar@gmail.com
  http://semuasihatselalu.blogspot.com
  https://www.facebook.com/KedaiTripleS
  Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head