• Pengedar By Negeri
  • Opti-Lyte : Formula UNIK dalam Performance Drink, minuman isotonik Shaklee

    Minuman Isotonik.


    Minuman isotonik biasanya digunakan oleh para atlit untuk mengembalikan dan menyeimbangkan aliran bendalir dalam badan mereka setelah membuat aktiviti lasak. Aktiviti sukan atau aktiviti lasak  kebiasaannya membuat mereka kehilangan paras air dalam dalam tubuh. Jadi kt sinilah bergunanya minuman isotonik.

    Anda pernah dengar tak resepi membuat minuman isotonik sendiri?


    Saya pernah dengar, caranya simple sahaja..hanya sediakan satu botol air dan masukkan sedikit garam..taraaaa jadilah minuman isotonik.

    OK yang sebenarnya saya nk cerita pasal minuman isotonik Shaklee --> PERFORMANCE DRINK


    Mungkin ada yang skeptikal, alah semua isotonic drink tu sama je. Fungsi dia kan sama.
    Mungkin anda tak tau, yang Performance Drink ni jauhh lebih baik dari brand-brand lain yg ada dijual tu.

    Performance Drink tanpa bikarbonat, tanpa  sucrose – bahan utama yg terdapat dalam 'sport drinks' lain, tanpa perasa dan pewarna tiruan.

    The Shaklee Difference : Formula OPTI-LYTE

    OptiLyte adalah campuran saintifik elektrolit untuk menyokong tahap penghidratan optimum. Ia terbukti secara klinikal untuk penghidratan yang lebih baik daripada air dan mempunyai lebih banyak elektrolit dari jenama yang terkemuka.

    Formula khas Opti-Lyte ini juga digabungkan dengan gabungan karbohidrat unik untuk memberikan tenaga segera dan berterusan serta menyokong penghidratan optimum. 

    Gabungan karbohidrat yang dimaksudkan (dulu dikenali sebagai formula OptiCarb), termasuk glukosa, fruktosa dan maltodekstrin. Glukosa dan fruktosa adalah karbohidrat ringkas untuk penyerapan yang cepat. Maltodekstrin adalah karbohidrat yang lebih kompleks yang direka untuk memanjangkan penyerapan untuk membantu mengekalkan tenaga dan daya tahan.  

    -------------------------------------------------------------------------

    So pada yang rasa 'sport drinks' Shaklee ni sama je macam 'sport drink' lain, cuba anda kaji pulak ingredient 'sport drink' anda tu..ada tak gabungan formula berpaten seperti Performance Drink?
    Atau hanya ada gula dan garam semata-mata?? :D

    Saya sangat sukakan Performance Drink, malah ia menjadi minuman keluarga saya untuk berbuka puasa.
    Sedap dan berkhasiat!

    Harga (RRP) Performance Drink (539gram) : RM82.50 WM/ RM87.50 EM

    Hubungi saya untuk konsultasi produk dan pesanan vitamin!

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    SMS / WHATSAP : 013 3583424



    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head