• Pengedar By Negeri
  • Vitalea Shaklee : Multivitamin untuk memenuhi lompong nutrisi dalam tubuh anda

    Ini pendapat saya. Mungkin ada yang setuju, ada juga yang tidak. Terpulang. 
    Dengan gaya hidup serba pantas kita sekarang ni, saya pasti sangat keperluan nutrisi yang WAJIB untuk tubuh tidak lagi dapat dipenuhi secara total. Ye lah, kadang-kadang makan lunch, tanpa sayur. Makan malam, nasi goreng ayam. Menurut banyak artikel gaya hidup sihat, kita perlu ambil pelbagai jenis makanan berkhasiat yang kaya nutrien. Tapi kalau tiap hari makan tanpa sayur dan makan makanan bergoreng sahaja, bila agaknya nk lengkap ikut saranan artikel tu kan? 
    Nak menjamin kita dapat ikut tabiat makan sihat tu, bukan tak boleh. Tapi anda rasa bila?
    Sebab itulah wujudnya industri suplemen bagi membantu kita yang masing-masing busy ni utk at least dapatkan sumber nutrisi tu melalui cara yang mudah dan cepat.
    Dan vitamin kt pasaran pon ada pelbagai jenis. Sampai pening tak tau nak pilih apa.  Mari sini saya sarankan satu benda. Kalau anda tak suka ambil pelbagai jenis vitamin, anda boleh memilih all-in-one vitamin iaitu multivitamin VITALEA. Pengambilan sekurang-kurangnya sebiji multivitamin bakal membantu anda memenuhi lompong nutrisi dalam tubuh anda.
    Mengandungi 28 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh golongan dewasa. Dan bagi anda yang mungkin menjalani gaya hidup aktif, anda berkemungkinan kekurangan zat besi yang akan menyebabkan tubuh terasa lemah dan lesu.

    Sebiji Vitalea membekalkan 9mg zat besi, dan pelbagai vitamin dan mineral lain yang akan membantu anda terus sihat dan cergas sepanjang hari

    Fakta Vita-Lea® Iron Formula

    Penggunaan harian, Vitalea boleh:

    Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
    Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
    Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
    Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*
    Mengandungi nutrisi penting untuk tubuh badan:

    Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
    Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
    Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
    Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
    Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
    Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
    Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
    Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet
    So hanya ambil 1 hingga 2 biji Vitalea sehari untuk cover mana-mana ruang lompong dalam tabiat pemakanan harian kita.


    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.
     
    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Twitter Latest tweet: [BASIC VITAMIN] Kalau anda tak suka ambil pelbagai jenis vitamin, anda boleh memilih all-in-one vitamin iaitu... http://t.co/3YtXioyA Follow @lydzar Reply Retweet 11:41 Jan-26
      Get this email app!  
    Latest post: [BASIC VITAMIN] Kalau anda tak suka ambil pelbagai jenis vitamin, anda boleh memilih all-in-one vitamin iaitu multivitamin VITALEA. Mengandungi 28 vitamin dan mineral y...
      Like · Comment · Share