• Pengedar By Negeri
  • Diet Shaklee, perlu senaman tak?

    Assalamualaikum.

    Yang tengah diet, meh baca post saya ni.
    Tengah diet kan? Tengah usaha nk slim down kan? Very GOOD. Kita bukan sahaja nak slim tapi bila kita slim kita adalah lebih sihat. Kurang la risiko untuk dapat penyakit-penyakit berkaitan jantung dan sebagainya tu.

    So kalau dah ambil Shape Up Set, atau set-set yang saya customised untuk diet, adakah masih perlu bersenam?

    Set Pelangsingan Shaklee


    Jawapan saya YA! Walaupun anda mengambil suplemen Shaklee, anda masih perlu bersenam. Tak boleh terlalu bergantung pada pengambilan suplemen, kerana asas untuk tubuh yang sihat adalah:
    -Jaga pemakanan
    -Bersenam
    -Minum banyak air putih
    -Ambil suplemen Shaklee.


    Apakah itu senaman?
    Senaman adalah satu bentuk aktiviti fizikal atau rekreasi yang dirancang dan diulang-ulang, dilakukan untuk meningkatkan status kesihatan dan tahap kecergasan.

    Senaman boleh dilakukan dengan cara berjogging, berenang, membuat gerakan erobik, dan sebagainya.

    Manfaat bersenam.
    -meningkatkan kesihatan jantung dan memastikan kelancaran peredaran darah, -meningkatkan sistem pertahanan tubuh agar lebih berkesan dan cekap untuk melawan kuman.
    -dapat meningkatkan kepadatan tulang, yang boleh menangkis osteoporosis.

    Ini antaranya lah. Dan senaman memang sangat membantu dalam proses menurunkan berat badan. Rasa susah nak keluar berjoging atau swimming? OK takpe, jom bererobik saja kt rumah. Kat ruang tamu atau dalam bilik pon boleh. Jangan banyak alasan ye..



    Step senamrobik ni senang je diikut. Ambil masa 30minit sahaja untuk terus kekal sihat dan langsing :)

    ----------------------------------------------------------------
    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 



      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head