• Pengedar By Negeri
 • Perlu ke vitamin untuk anak anak?

  Salam petang semua readers blog Semua.Sihat.Selalu

  Insya Allah, kali ni sharing utk anda yang bergelar Parents :)

  Mungkin ada dikalangan kita yang berdepan dengan masalah dengan kesihatan anak-anak, masalah selera makan, masalah pembelajaran dsb lagi. Alhamdulillah, setakat ni memang ada ramai ibu yang berpuashati dengan suplemen untuk kanak-kanak yang mereka bagi pada anak-anak terutama sekali utk mengatasi masalah selera makan, masalah daya fokus dan juga masalah anak selalu demam.
  Mungkin ni adalah persoalan yg selalu berlegar-legar dikepala anda sebagai parents..

  》》PERLUKAH VITAMIN UNTUK KANAK-KANAK???

  ♥ Sejujurnya saya katakan, tidak perlu dengan syarat anak-anak tidak cerewet makan... Makan ikan, daging, telur, sayur-sayuran, buah-buahan, kekacang dan hasil tenusu dengan lengkap seperti piramid makanan sesuai dengan keperluan hariannya dan betul cara penyediaannya...Namun begitu, kebanyakkan kanak-kanak hari ni sangatlah memilih makanan... walaupun tidak semua begitu... Ada setengahnya hanya nak makan nasi + telur + kicap sahaja... Macam dalam iklan tv tu... anaknya hanya nak makan hotdog je... huhuhu... macam mana mereka nak dapat khasiat yang lain? Di sinilah pentingnya pengambilan vitamin untuk mereka... Kanak-kanak yang sedang membesar memerlukan zat dan nutrien yang penting dalam pertumbuhannya. Contohnya protein untuk tumbesaran, kalsium untuk membentuk tulang dan gigi yang kuat dan sihat, DHA untuk perkembangan otak dan macam macam lagi...

  》》TAHUKAH ANDA???

  ♥Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini. Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain. Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap. Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

  So disini saya nk syorkan vitamin yang sesuai utk keperluan anak anak anda untuk yg berumur 1-3 tahun & 4tahun ke atas..

  SET VITAMIN UTK 1-3 TAHUN :
  ◆ MEALSHAKE
  ◆OMEGA GUARD
  SET VITAMIN 4 TAHUN KE ATAS :
  ◆MEALSHAKE
  ◆OMEGA GUARD
  ◆VITALEA FOR CHILDREN
  ◆VITA C CHEWABLE

  Boleh baca secara ringkas manfaat bagi setiap vitamin di poster di bawah.

  Vitamin Kanak Kanak Sihat

  Nanti saya akan sharekan beberapa testimoni tentang seet vitamin untuk kanak-kanak ye.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------
  * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
  Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


  Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


    Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
  Kedai TripleS (K3S)

  Mobile/ WhatsApp :013-3583424
  Facebook Twitter
  Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head