• Pengedar By Negeri
  • Vitamin untuk LELAKI

    Baru -baru ni saya terima PM di Facebook dari seorang lelaki bergelar suami.

    En J : Puan Liza, minyak ikan untuk ibu hamil tu berapa you jual?
    K3S : Harga sekian sekian..minyak ikan ni dalam bentuk softgel, sangat recommended untuk ibu hamil ambil untuk manfaatnya kepada bayi.
    En J : Lecithin pulak berapa harga?
    K3S : Eermm siapa yang nak ambil Lecithin. Isteri ke? Sebaiknya ibu hamil takperlu dah ambil Lecithin. Biasanya Lecithin saya suggest untuk mereka yang berniat untuk kuruskan badan. So ibu hamil tak perlukan Lecithin
    En J : Lecithin untuk saya..
    K3S : oooooooo

    Owh untuk diri sendiri rupanya. Alhamdulillah, makin ramai kaum suami yang 'vitamin-conscious' sekarang. Bukan saja nk carik vitamin untuk isteri, tapi dia pon berniat nak makan vitamin :)

    Ye, lelaki juga terdiri daripada sel, sama aje macam kaum wanita. Yang membezakan, biasanya mereka kurang menitikberatkan tentang aspek penjagaan kesihatan. Dan bagi mereka, kesihatan & kecantikan ni bukan agenda utama kehidupan. Selagi belum dihinggapi penyakit lah kan. Waktu dah terlantar sakit, terpaksalah anak dan isteri yang carikan ubat dan suplemen.

    Saya ucapkan TAHNIAH pada lelaki tadi yang concern tentang pengambilan vitamin. 
    Tentunya beliau tergolong dalam golongan lelaki yang sayangkan isteri dan anak-anaknya. Sebab itu lah beliau mahu memastikan kesihatan dirinya diparas yang baik. 

    Kalau anda tengah cari Vitamin Untuk Lelaki,, saya boleh cadangkan pengambilan vitamin ini sebagai asas kepada kesihatan mereka. Ohh ye, ada yang gelarkan set ini sebagai vitamin cinta. So dah ready nak baca tentang vitamin Shaklee untuk lelaki..jom baca!


    SET I LOVE MY HUSBAND


    Saya gelarkan set ini I LOVE MY HUSBAND:



    Ostematrix : 

    • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
    • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf (membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah dan ia mengurangkan kadar kolestrol dlm darah)
    • Kesihatan tulang dan gigi
    • Membantu seseorang untuk lebih mudah bangun pagi dalam keadaan yang cergas

     Vitamin E :

    • Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu,
    • Melindungi paru paru dari pencemaran udara.
    • Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
    • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari.
    • Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat,
    • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
    • Merendahkan kadar kolesterol.
    • Membantu mencegah kanser.
    • Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.
    • Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri.

    Dua jenis ni saja dah memadai. Nak telan banyak jenis, tak lalu pulak nnt kan.
    Simple sangat.. satu ambil pagi dan satu lagi ambil malam. Nanti saya ajar cara akan vitamin, tp sebelum tu, meh la beli stok vitamin anda dgn saya dulu :)




    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.
     
     
      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head