• Pengedar By Negeri
  • Cantik memikat dengan masker wajah Triple Ingredient : ESP, Afalfa & Vitamin E

    Siapa suka pakai masker? 
     
    Masker ni memang ada macam-macam resepi yang kita boleh buat. Daripada bahan-bahan semulajadi mcm telur, tomato, timun, dan buah-buahan lain. Biasanya masker jenis ni, kita perlu blend, tapis barulah boleh ditepekkan dekat muka. Bagi saya agak leceh penyediaannya. Sebab tu lah saya suka sangat tepek masker dengan vitamin/produk Shaklee je. All ready, tinggal nak campurkan dengan air sahaja. Masa penyediaan tak mengambil masa yang lama. 2-3 minit, masker ready!
    Tujuannya sama, mestilah untuk kelihatan cantik memikat. Kulit licin dan bebas jerawat.


    Bila masa nak pakai masker?

    Tak ada strict timing bila anda nk pakai masker ni. Pakai je bila-bila masa free. Atau paling mudah, pakai sebelum tidur.

    Apa yang penting..(bukan kerjaaaasama hehehe)..apa yang anda tepekkan kt muka tu. Kali ni nak share resepi masker wajah buatan sendiri. Home made masker gitu.


    Saya suka pakai masker ESP, sebab ESP memang selalu ada kt rumah. Kalau lebih rajin, saya akan buat resepi-resepi masker lain termasuklah gunakan Vitamin E, Vitamin C atau Collagen Powder.

    Dan kt sini, rakan kami kongsikan Masker ESP+Vitamin E+ Afalfa pulak. Jom cuba! 

    Tapi jgn risau, kalau takde mana-mana satu vitamin ni, boleh je apply ESP alone..

    Wajah segar, kulit cantik dan licinn jer.. nampak kan?


    Tiga bahan penting dalam resepi masker kali ni. ESP, AFALFA & VITAMIN E. 

    Masker Triple Ingredient

    ESP - pencerahan kulit
    Alfalfa - buang minyak berlebihan
    Vit E - Awet muda + kecutkan jerawat (jika ada) + hilangkan parut (jika ada)

    Step 1: 1 sudu ESP + 1bji Alfalfa + 1cap vit E di cucuk letak ke dalam mangkuk
    Step 2: picit vit E yang telah dicucuk + bahan td dgn sedikit air
    Step 3: kacau semua samarata
    Step 4: sapu kat muka, biarkan 20minit
    Step 5: cuci & bilas dgn air.. :)
    So kalau dah ada 3 bahan ni, jom rajin-rajinkan diri bermasker! Buat 2-3kali seminggu pun dah memadai sebenarnya. 



    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.
     
     
      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)
    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    1 comment: