• Pengedar By Negeri
 • Tips Penjagaan Mata Semasa Menggunakan PC/Laptop

  Anda tergolong dalam golongan yang perlu mengadap skrin PC? Tentu ada ketika anda rasa pening kepala, tertekan dengan silau skrin dan rasa bosan sekali untuk menyiapkan kerja anda.

  Tahukah anda, terlalu lama mengadap skrin PC lah punca anda berdepan dengan masalah tadi. Ia juga menjadi salah satu faktor mata anda cepat rosak. So jom kita ketahui Tips Penjagaan Mata Semasa Menggunakan PC/Laptop.


  Latihan untuk mata ini dipanggil sebagai "20-20-20" oleh pakar mata. Ia adalah amat sesuai untuk kita semua, yang menghabiskan berjam-jam lamanya berkerja di depan skrin komputer.  TIPS "20-20-20"

  Langkah I:
  Selepas setiap 20 minit melihat ke skrin komputer, pusingkan kepala anda dan cuba l ihat apa-apa objek diletakkan sekurang-kurangnya 20 kaki. Ini mengubah panjang fokus mata anda, dan mesti dilakukan terhadap mata yang mulai letih.

  Langkah II:

  Kelip mata anda selama 20 kali berturut-turut. Ini bertujuan untuk melembapkan mata.

  Langkah III:

  Jika masa mengizinkan, tinggalkan sebentar PC anda. Bangun dan berjalan kaki 20 langkah selepas setiap 20 minit duduk dalam satu kedudukan tertentu. Pergerakan anda membantu peredaran darah keseluruh tubuh badan. Mungkin anda boleh pergi ke tandas, atau ke pantry untuk membuat secawan teh.

  Kongsikan dengan rakan-rakan anda jika anda mengambil berat tentang mereka dan mata mereka.

  -----------------------------------------------------------
  CAROTOMAX VITAMIN UNTUK MATA.

  Umum mengetahui Vitamin A sangat bagus untuk kesihatan mata. Dan jika ditanya, produk Shaklee yang mana adalah Vitamin A, maka CAROTOMAX lah jawapannya.

  Carotomax adalah campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene, and zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap.

  FUNGSI CAROTENOID (CAROTOMAX):

  - Mencegah kanser
  - Penting untuk pertumbuhan tisu ephithelial seperti kulit, membra di dalam saluran penghadaman, serta pernafasan. Tisu ini bertindak sebagai penghalang utama kepada jangkitan penyakit.
  - Diperlukan semasa selsema, batuk dan gangguan-gangguan penyakit yang ringan.
  - Terlibat dalam penghasilan sperma dan ovum.
  - Penting untuk pertumbuhan tulang yang sihat.
  - Meningkatkan sistem kekebalan dengan memperbaiki fungsi sel darah putih.
  - Membina semula sel-sel yang rosak.
  - Melindungi dari rabun malam.
  - Menjaga kesihatan mata.
  - Merangsang pertumbuhan tulang yang kuat, gigi, gusi serta kulit dan rambut yang sihat serta keihatan umum.
  - Digunakan dalam rawatan jerawat, ulcer, bisul, dan sebagainya

  Puan Sofi Firdaus adalah customer saya yang telah membeli Carotomax untuk diberikan kepada ibunya. Selepas sebulan, habis sahaja botol pertama (satu botol Carotomax mengandungi 30biji), Puan Sofi repeat order. Menurut Puan Sofi, ibunya memberitahu keadaan matanya semakin baik, dan boleh melihat dengan lebih jelas berbanding dahulu.

  Puan Sofi turut orderkan Carotomax untuk abangnya. Selepas beberapa bulan, kata mereka keadaan mata mereka semakin baik. Alhamdulillah.

  ------------------------------------------------------------------------ 
  Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

  Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5.

    Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
  Kedai TripleS (K3S)

  Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
  Facebook Twitter Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head