• Pengedar By Negeri
 • Shaklee Business : Surirumah menjana RM13,585 hanya dari rumah.

  Biar betik? Duduk rumah dapat RM13k????


  Hehe.. betik ke mempelam ke, itulah hakikat sebenar wanita-wanita duduk rumah zaman sekarang. Bukan duduk rumah, masak nasik, main dengan anak dan tunggu suami pulang aje. Zaman sekarang, mereka memang masih buat semua rutin sebagai suri rumah, tapi mereka turut menjana pendapatan sendiri dirumah. Ia tidak tetap, tapi selalunya ia bertambah dari semasa ke semasa. Betapa bestnya duduk di rumah.

  Ini antara hakikat WAHM Shaklee lah yang saya tahu. Malah yang dapat lebih daripada ini pun RAMAI sangat.

  Ramai dan banyak lagi cabang bisnes lain yang turut dilakukan oleh wanita yang bekerja dirumah. Jadi internet marketer, jadi pembuat kek, jadi pereka fashion..dan sebagainya. Apa jua pekerjaan mereka, itu adalah antara keputusan tepat mereka lakukan. Hanya dari rumah :)

  Dengan kadar inflasi yang mungkin semakin naik apabila berita minyak petrol yang baru naik semalam, pastinya lebih ramai wanita bekerja mula terfikir bagaimana untuk menjimatkan perbelanjaan. Yer, itulah pilihan yang kita ada sekarang, BERJIMAT PERBELANJAAN atau TAMBAH PENDAPATAN.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------
  Jom saya cerita sedikit, bagaimana wanita-wanita Shaklee ni mampu menjana pendapatan mereka sebanyak itu. Tapi anda juga perlu tahu bahawa wanita-wanita ini adalah insan terpilih berdasarkan beberapa kriteria ini;

  -Cita-cita dan matlamat yang jelas
  -Sanggup belajar dan menjadi golongan proaktif dalam mencari ilmu bisnes
  -Sukakan cabaran dan tidak memberi alasan
  -Sanggup berkorban masa, tenaga dan kewangan
  -Sekeping hati yang kental
  -Support group yang betul
  -Sokongan keluarga, suami dan anak-anak  Mereka semua bermula dengan satu percubaan. Dan hanya bermodalkan RM75.
  Ada yang memang sengaja mahu menceburkan diri dengan bisnes, ada juga yang secara tak sengaja terjebak dengan laluan ini.

  Percubaan yang akhirnya disusuli dengan keazaman dan kekuatan jiwa.. perlahan-lahan mereka mendaki puncak kejayaan. Pelbagai cabaran seperti persaingan harga, di tipu bakal customer, hentaman dari mereka yang anti-kejayaan, rumours dan cerita yang sengaja diada-adakan oleh pihak tertentu..dan pelbagai bentuk cabaran lagi. Tapi semua itu dapat didepani dan dihadapi dengan tenang oleh wanita-wanita ini. Dan akhirnya pendapatan idaman telah pun berada dalam genggaman.

  Tetapi, adakah setakat itu sahaja. Yang saya pasti, wawasan mereka tidak terhenti disitu. Tangga teratas dalam Shaklee, menjadi titik permulaan mereka untuk berbakti kepada masyarakat. Ianya baru bermula..bukan telah berakhir.

  Jadi, masih ironi kah perkataan Surirumah dengan relax-relax duduk dirumah goyang kaki?


  Antara Rich-WAHMIES yang bakal bergelar 5Figure-income mommy.

  Nanti saya kongsikan lagi tentang cabaran dan perjuangan kami sebagai 5Figure-RichWahmies untuk tatapan bersama.

  Jika anda juga tersepit dengan pelbagai konflik pejabat, dan mahukan sesuatu untuk dilakukan dari rumah, PM saya.. dan saya akan guide bagaimana menjadi sebahagian daripada kami.

  Lydzar Rusman
  Shaklee ID : 859948
  Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
  Facebook
  Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
  Latest post: Bacaan ketika menyusukan bayi: Luqman 16-20. Khas untuk ibu yang menyukan anak, jom kita amalkan amalan ibu Imam Shafie. Semoga dengan amalan baik si ibu menjadikan anak...
    Like · Comment · Share