• Pengedar By Negeri
 • Menangani Masalah Tulang Rapuh Dengan Ostematrix

  Seringkali kita menontok iklan di tv berkenaan tulang rapuh pada usia tua. Adakah situasi ini benar-benar berlaku. Dan adakah golongan warga tua sahaja yang mengalami masalah tulang rapuh ini?

  Apakah dia masalah tulang rapuh?

  Masalah tulang rapuh atau osteoporosis biasanya dikenali sebagai kehilangan tisu-tisu tulang, dimana ianya merupakan keadaan tulang yang rapuh dan mudah patah. Biasanya proses penghasilan tisu-tisu tuang adalah seimbang dengan proses penghancuran/pembuangannya.

  Namun selepas usia 30 tahun, proses penghancuran tisu-tisu tulang adalah lebih banyak daripada proses penghasilannya. Ini semua adalah proses normal bagi seseorang manusia, Biasanya kita akan kehilangan kira-kira 0.1% hingga 0.2% daripada keseluruhan kalsium dalam tubuh kita dalam masa setahun. Bagaimanapun ia boleh mencecah sehingga 0.5% selepas usia 40 tahun dan kepada wanita yang sudah menopause boleh mencapai sehingga 1%.

  Osteoporosis biasanya berlaku pada kaum wanita yang berumur lebih 60tahun dan mempunyai berat kurang daripada 60kilogram. Pendek kata,wanita yang sudah menopaus memang berisiko mendapat osteoporosis. Ini kerana mereka kekurangan hormon estrogen dalam tubuh mereka.

  Menangani masalah tulang rapuh dengan ostematrix
  GOLONGAN WANITA 6KALI LEBIH MUDAH MENDAPAT OSTEOPOROSIS
  Wanita yang mempunyai berat lebih 60kg, anda patut menarik nafas lega!
  Kerana golongan yag mempunyai berat badan berlebihan mempunyai lebih banyak estrogen yang lazimnya terdapat didalam tisu-tisu di adipos. Sebab itulah golongan ini kurang berisiko mendapat osteoporosis kerana adanya estrogen yang dapat mencegah osteoporosis.

  Bagaimana menangani masalah tulang rapuh atau osteoporosis ini?

  Langkah paling mudah ialah anda perlu pastikan anda mendapat bekalan kalsium secukupnya iaitu sebanyak 500mg kalsium setiap hari. Anda juga perlu memastikan anda mendapat 400iu Vitamin D setiap hari. Cara paling mudah untuk mendapatkan kedua-dua nutrisi ini adalah melalui pengambilan suplemen.
  Nanti kita lihat apakah keistimewaan Ostematrix Shaklee.

  Anda juga perlu mendapatkan cahaya matahari yang secukupnya kerana sinaran matahari merupakan sumber ternaik Vitamin D. Banyakkan riadah dan aktiviti diluar, selain hanya terperap dipejabat atau di dalam rumah sahaja.

  Jika anda merokok, kurangkanlah atau berhenti sahajalah kerana merokok juga salah satu faktor penyebab osteoporosis.

  Jom berkenalan dengan Ostematrix Shaklee. 
  Tablet lonjong berwarna putih susu ini adalah tablet Ostematrix. Pengambilan 4biji Ostematrix setiap hari mampu memenuhi keperluan kalsium tubuh kita. Tambahan pula setiap biji tablet Ostematrix mempunyai 250mg kalsium dan ia telah dilengkapi dengan 100IU Vitamin D.
  Jika anda rujuk kembali kepada fakta diatas, 4 biji Ostematrix memang sangat membantu anda untuk mencegah dan terhindar daripada sakit osteoporosis.

  Anda boleh baca lebih lanjut tentang OSTEMATRIX.

  Dan Ostematrix bukan hanya untuk menangani masalah tulang rapuh sahaja, malah lebih dari itu.

  Kelebihan dan Manfaat Ostematrix


  Ostematrix sangat sesuai untuk golongan berikut;
  -Ibu mengandung
  -Ibu menyusu
  -Wanita yang selalu alami period pain (senggugut)
  -Wanita dan lelaki yang selalu diserang migrain
  -Wanita dan lelaki berumur 30tahun keatas

  Jom pastikan pengambilan kalsium kita mencukupi dengan Ostematrix Shaklee.

  Saya adalah pengedar sah Shaklee untuk kawasan Subang Bestari dan Kota Damansara.


   Lydzar RusmanSHAKLEE ID : 859948
  Kedai TripleS (K3S)

  Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
  Facebook Twitter
  Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head