• Pengedar By Negeri
  • Warga Emas Celik Info Cari Vivix Untuk Masalah Kesihatan Mereka

    Sejak minggu lepas, Allah temukan saya dengan golongan warga emas yang memerlukan suplemen untuk kesihatan mereka. Saya begitu seronok sebab sebelum ni jarang juga saya consult warga emas secara direct. Biasanya anak anak mereka yang approach dan mahu membeli vitamin untuk orang tua mereka.

    Saya berjumpa Pakcik Hasan secara kebetulan di Hq Shaklee. Beliau datang bersama seorang anak lelakinya dengan tujuan nak beli Vivix. Dan kemudian saya diminta memberi konsultasi kepada mereka berdua tentang produk Shaklee.

    Pakcik Hasan ada gout. Seringkali rasa sakit dan lenguh lenguh kaki. Beliau juga kerap rasa letih dan mahukan vitamin untuk kesihatan jantung.

    Yang kedua, saya dapat panggilan dari Pakcik Zambri. Katanya beliau seperti ada simptom mild strok dan tak mahu ia benar benar terjadi dan menjadi semakin teruk.

    Yang menariknya, mereka berdua memang telah membuat sedikit study berkenaan produk yang boleh membantu memperbaiki taraf kesihatan mereka. Dan mereka terus bertanya tentang Vivix.

    Tidak salah lagi memang Vivix lah produk terbaik untuk Pakcik Hasan dan Pakcik Zambri.

    Vivix, satu produk premium yang Shaklee keluarkan telah membantu ramai orang untuk mendapat kesihatan optimum. Terutama sekali warga emas.
    Cara pengambilan Vivix yang sangat mudah juga menjadi salah satu faktor mereka mudah hendak konsisten mengamalkannya.




    Mari kita lihat sejenak, bagaimana Vivix mampu membantu golongan warga emas kembali sihat; bertenaga, cergas dan gembira dengan tahap kesihatan mereka.

    Vivix bertindak dengan 4 cara di bawah:
    1. Mempertahankan Sel
    2. Memberi tenaga kepada sel
    3. Memperbaiki sel
    4. Mempertingkatkan prestasi sel

    Mekanisma tindakan dari peringkat sel ini lah merupakan rahsia bagaimana Vivix berjaya menjadi produk paling berkesan terhadap pelbagai pesakit ( tentu sekali dengan izin Allah).

    Testimoni Vivix Untuk Strok.

    Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati…Tubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat.. 

    Mula2 kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express ‘feeling’ pun tak dapat apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari2 juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung.. Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelanpun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan biar macam tu je.. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight jugalah minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Daripada tak buat apa2 sebab nampak mak makin lemah..

    Bila dipindahkan je, belum warded lagi baru kat lobi Hospital Perdana, pihak Hospital buat ECG dan dekat situ dapat tahu mak ada masalah jantung iaitu injap jantung sempit dan kemungkinan disebabkan jangkitan kuman semasa kecil terus masukkan mak ke CCU. Mak seorang yang mementingkan kesihatan, memang selalu jogging dan bersenam.. Medical checkup pun selalu buat.. Seminggu sebelum kejadian mak telefon bagitahu semua cantik.. Tekanan darah ok, diabetes takde, kolesterol tinggi sikit 6.7 tapi belum sampai kena makan ubat kolesterol lagi dan boleh dikategorikan masih normal untuk individu yang sihat tanpa sebarang masalah..

    Pakar Neurologist Dr Munawwir yang rawat mak pun kagum sebab kebiasaannya orang yang hadapi masalah injap jantung dah menunjukkan tanda pada setiap kehamilan dan pada usia 40-an.. Tapi mak hanya dapat tahu bila usia 55 tahun. Doktor jangka 6 bulan mak dah boleh jalan dan setahun dah dapat jogging.

    Ubat yang mak makan sekarang
    1) Nootropil
    2) Amiodarone
    3) Simvastatin
    4) Warfarin

    Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas ‘study’ punya ‘study’ dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga.. 

    Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam abang dah ‘train’ mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleh.. Syukurkan.. 


    Usaha yang terbaik selebihnya Allah yang tentukan.. Vivix bukan sahaja untuk stroke tetapi untuk semua.. Vivix ni tonik antioksidan yang bertindak sehingga ke selular. Itu yang best.. Kalau anda sayangkan ibu bapa, diri sendiri dan keluarga, minumlah Vivix.. Ia membantu menghalang stress oksidatif


    Alhamdulillah. Ramai yang dah sihat dan kembali aktif melakukan aktiviti kegemaran masing masing. Jadikan amalan mengambil 1 sudu Vivix setiap hari sebagai salah satu usaha untuk kekal sihat.

    Bagaimana nak dapatkan Vivix?

    Hubungi aja 013 3583424 untuk sebaranf info lanjut.Insya allah saya sangat berbesar hati mahu membantu anda.


    ~ Pengedar Shaklee Shah Alam ~