• Pengedar By Negeri
  • Kenapa Saya Buat Shaklee : My BIG WHY

    My Big Why ~ To Achieve My DREAMSS

    The aeroplane was born from a dream
    The television was born from a dream
    The iPhone was born from a dream

    The WORK AT HOME mama Lydzar also was born from a dream.

    Life isnt as valuable as u think..but life is more valuable than u can BELIEVE

    Saya percaya hidup saya lebih gembira jika berada dirumah
    Saya percaya suami saya lebih gembira jika isterinya ada dirumah
    Saya percaya anak anak saya lebih gembira jika mama mereka berada dirumah

    Rumah yang ada seorang WANITA yang gembira adalah rumah mereka yang bahagia. Setuju kan?

    Jadi sebab itulah menjadi WANITA BEKERJA DARI RUMAH adalah IMPIAN saya. Dan impian inilah menjadi BIG WHY saya.

    Masa bekerja dulu Saya tidak suka perasaan risau yang bersarang dihati saya bila anak anak tak sihat tetapi saya tidak boleh bercuti lama utk menjaga mereka sehingga mereka betul2 kembali sihat

    Masa bekerja dulu saya tidak suka tersangkut dalam jamm yang lama dan ia buat saya sangat stress.

    Masa bekerja dulu saya tak suka keadaan yang terburu buru (rushing) pulang ke rumah dan perlu menyelesaikan banyak kerja dirumah dalam keadaan serentak. Waktu petang dikala tubuh telah mula letih tapi ramai wanita bekerja perlu push lagi hampir seluruh tenaga utk selesaikan urusan dirumah pula.

    Masa bekerja dulu.. sejak dari awal bekerja lg..syukur saya mampu allocate sedikit bekalan kewangan untuk mak abah tanpa miss.

    Terhenti sebentar masa saya bergelar STAY AT HOME MAMA~ Masa ni perasaan saya sebagai seorang anak sangat down sebab tak dapat nak menyumbang apa apa pada mereka. Bukan mereka tak faham tapi saya sendiri rasa saya perlu berusaha utk kembali berbakti.

    Jadi bila saya ada impian nak kembali tinggal dirumah, maka saya mestilah ada pendapatan sendiri supaya bekalan kewangan utk mak abah tidak putuss lagi. Alhamdulillah.. dengan bisnes Shaklee yg saya buat.. saya nampak mereka pun happy.

    Walaupun saya dah capai target bergelar WAHM, saya perlu terus mencipta BIG WHYs lain supaya saya tidak complacent, tidak merasa "cukup cukuplah tu".. tidak malas bekerja dan berusaha..
    ~prinsip bisnes Shaklee - sape buat dia dapat - sape malas dia melopong~ hehe

    Banyak tau DREAMSS lain. Dah citer dah masa task PTS sebelum sebelum ni..

    Kini BIG WHYS & impian lain pula menyusul. Dan demi anakbisnes dan leaders dalam group saya pula, saya masih berjuang melengkapkan diri dengan lebih banyak ilmu agar dapat bantu dan guide mereka mencapai impian mereka.

    ‪#‎sindiketsukses‬
    ‪#‎hi5shaklee‬
    ‪#‎tsunamishaklee‬
    ‪#‎shakleeshahalam‬

    ~besar harapan saya agar mereka2 yg dalam gambar ni, yang memang ada ID SHAKLEE sendiri, SUATU HARI nanti dapat sama sama terbang mengerjakan umrah melalui trip 5☆☆ UMRAH ZIARAH SHAKLEE ~ insya allah