• Pengedar By Negeri
  • Kisah 2 Wanita Cantik Dengan Produk Shaklee Kegemaran Mereka

    Seronok sangat membaca kisah kisah pengguna tegar Shaklee ni. Apa yang mereka ceritakan adalah based kepada self and true experience masing masing...Saya sangat teruja membacanya, Jom saya kongsikan dengan anda juga.

    Kisah Puan Hanisah. Seorang bakal ibu anak 4 yang sedang hamil anak perempuan dan sedang menunggu masa saja untuk melahirkan.



    Kadang rasa macam lama, kadang rasa macam cepat pulak mengandung kali ni ☺️

    Alhamdulillah dah nak masuk minggu ke34

    Pengalaman mengandung GIRL yang sangat dinanti-nantikan dan sangat memberi mama pelbagai ilmu masha allah!

    Di awal pregnancy diuji dengan OVARIAN CYST, mama stop kejap ambek ESP ni. Sebab orang kata soya tak elok ambek kalau ada cyst.

    Tapi keadaan kesihatan mama semakin teruk. Takde tenaga, makin mudah sakit (selsema, batuk) menambahkan kesakitan cyst yang mama alami.

    Ditambah pula alahan yang mama alami. Tak boleh telan langsung protein dari makanan alami.

    Mama mula ambek secara konsisten dan ternyata sangat membantu kesihatan mama. Kembali bertenaga dan alhamdulillah CYST mama pun turut MENGECUT. (Oh, ternyata soya ESP tak sama dengan soya lain!)

    Alhamdulillah dok amalkan ESP setiap pagi, bekalkan mama TENAGA untuk uruskan #theqaisers, rumah dan bisnes kesayangan. Pregnancy kali ni, mama JAUH LEBIH AKTIF dari sebelum2 ni.

    Dan, sebab ESP ni pun bagi KENYANG, mama kurang rasa nak mengunyah yang bukan-bukan. Air dan makanan manis pun jarang sekali nak minum. Lapar di tengah malam macam dulu, pun tak. Subhanallah, sangat membantu kawal berat tau! Takde la berat naik mendadak, menangis nanti nak turunkan.

    Dan sebab mama pilih untuk bersalin natural gentle birth kali ni, mama perlukan protein untuk KUATKAN OTOT untuk memudahkan proses bersalin inshaa allah. (Uterus kita adalah juga otot)

    ESP, produk cinta pertama mama masa breastfeed twins (sampai 2 tahun setengah) dan sentiasa kekal sebagai cinta mama di waktu mengandung (dan berpantang nanti inshaa allah!)

    Kalau ada orang tanya nak suggest apa untuk ibu mengandung, mama akan kata ESP. Sebab mama sendiri amalkan dan rasa keberkesanannya. Alhamdulillah!

    *ibu mengandung tetap perlu menjaga pemakanan yang baik dan supplement sekadar PELENGKAP nutrisi

    #TsunamiShaklee
    #sindiketsukses
    ---------------------------------------------

    Cerita Pn Are-u Zalie



    Antara produk Shaklee yang saya sangat suka adalah ESP. Kenapa saya suka ESP? Sebab ESP banyak tolong saya semasa BF kembar. Saya kenal ESP semasa BF Irfan lagi sebab saya tertarik ngan fungsinya yang memekatkan susu, bila susu pekat baby cepat dan lama kenyang. You know la anak lelaki menyusu macam mana kan. Tetapi masa tu tak disiplin ambil Shaklee ni jadi kesan kureng sikit.

    Semasa preggy kembar memang dah pasang niat nak ambil Set Menyusu Triple M sebab nak BF kembar ni kang tak cukup susu stress nanti. Dalam pantang saya rasa dekat 3 canister ESP kut habis sebab sangat la saya suka minum. Pagi petang siang malam nak minum sebab susu pekat dan babies alhamdulillah kenyang dan tak meragam sangat. Menyusu toksah cakap la babies boy kan.

    EBM saya alhamdulillah dapat kumpul banyak, penuh gak la freezer kat kg masa tu. Ingat lagi kakak saya tegur bila tengok EBM saya, "banyak ek susu ko pekat lak tu". Senyum lebar la apa lagi. Semua tu ESP punya penangan. Aim saya masa pantang satu jer nak bagi kembar tembam dan gebu sebab masa lahir 2 kilo jer dorang ni nak pegang pun takut sebab halus sangat.

    Berjaya juga la menembamkan dorang, sampai en.suami pun terkejut la tengok anak2 dia tembam bila buat video call. Sekarang still consume ESP atas sebab lain lak, sebab apa? Sebab nak cantik la! Macam mana ESP menyumbang kearah kecantikkan, meh PM.

    #tsunamishaklee
    #sindiketsukses

    ----------------------------------

    Hubungi saya untuk konsultasi dan order produk Shaklee anda

    Lydzar Rusman
    013 3583424