• Pengedar By Negeri
 • Suplemen Memudaratkan?

  Saya baru sudah bertemu dengan Suhailah, pelanggan baru Kedai TripleS. Sempat juga bersharing tentang bisnes Shaklee dengannya yang menunjukkan minat. Berkongsi atau sharing adalah tunggak pada bisnes ini disamping kekuatan tersendiri vitamin-vitamin Shaklee ni. 


  Bercakap tentang kekuatan suplemen Shaklee, ingin saya tegaskan bahawa semua produk keluaran Shaklee adalah berasaskan bahan-bahan yang natural, selamat, mesra alam dan boleh digunakan tanpa ragu. Jika anda pernah terjumpa akan artikel yang mengatakan bahawa makan vitamin boleh memudaratkan, tentunya vitamin Shaklee tidak tergolong dalam kategori itu.

  Tentu anda risau, sepatutnya makan vitamin dapat mengekalkan kesihatan, tp kenapa pula artikel tu menulis tentang bahaya vitamin??? Tentunya vitamin yang diperkatakan itu adalah VITAMIN SINTETIK!

  Mahu kepastian?? Cuba anda uji vitamin anda.

  Cuba anda ambil sebiji multivitamin yang sedang anda amalkan....genggam selama 5 minit, jika anda dapati tangan anda melekit serta warnanya melekat dengan tangan anda, maka saya sarankan anda memilih vitamin yang lebih baik.

  Vitamin yang sintetik biasanya mengandungi silika gel, pewarna, perasa dan pengawet tambahan....bahan-bahan ini boleh memudaratkan kesihatan kerana tubuh kita hanya perlukan yang asli.

  Hakikatnya pewarna, pengawet dan perasa tambahan ini tidak diperlukan oleh badan dan jika diambil secara berterusan dikhuatiri boleh memudaratkan kesihatan.

  Kesihatan itu sangat mahal...maka amalkan pengambilan supplement dengan ilmu dan bukan kerana trend semata-mata.

  credit to anakkuwiraku.com
  Dan cuba pula anda genggam sebiji Vitalea. Pasti anda akan nampak perbezaannya disitu.

  Vitamin natural tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).
  Vitamin sintetik mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.
  Pendek kata, perbandingan antara vitamin natural dengan vitamin sintetik adalah umpama bunga hidup dengan bunga plastik. Bunga plastik itu memang lebih mudah, murah, dan tahan lama. Tapi keunggulan bunga hidup tidak dapat ditandingi, walau macamana ‘nampak asli’ bunga plastik tersebut.
  Perbandingan yang lain ialah objek sebenar dengan imej dalam cermin. Walaupun kelihatan sama, tp imej dalam cermin tetap bukan objek sebenar.

  Jadi bagi semua pengamal vitamin Shaklee, tetapkan hati anda dan yakinlah bahawa vitamin Shaklee adalah selamat utk dimakan tanpa kesan-kesan sampingan. Walauapapun, segala penyakit dan musibah itu datangnya dari Allah. Jika kita jatuh sakit, jangan terlalu cepat menyalahkan sesuatu. Kembali lah kepada Allah dan memohon agar dikembalikan nikmat kesihatan itu.

  Untuk mendapatkan update terkini, jangan lupa join FB Page Kedai Triple-S. Untuk membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS/CALL 0123103787 atau email ke lydzar@gmail.com.