Omega guard ialah minyak ikan terbaik dunia yang menggunakan penyulingan molekul 3 peringkat yang sangat eksklusif di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya.
Minyak ikan boleh diperolehi secara semulajadi dari ikan-ikan laut seperti ikan kod, ikan kembung, ikan salmon dan sebagainya. Namun, kenapa kita masih perlu ambil fish oil dalam bentuk kapsul, dengan kata lain Omega Guard?
- Ikan-ikan laut mengandungi merkuri yang tinggi disebabkan oleh pencemaran. Jadi ia memberikan kesan yang tidak baik kepada kesihatan.
- Kita memasak ikan dalam suhu tinggi yang boleh merosakkan khasiat minyak ikan itu sendiri.
- Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
- Membantu mengurangkan risiko alzheimer (nyanyuk)
- Membantu dalam proses pembelajaran.(sangat digalakkan untuk student)
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.