• Pengedar By Negeri
  • Projek Yummy-healthy Mealshake icecream

    Salam Jumaat!

    Pagi ni nak share keterujaan saya. Maklumla first time nk buat ice-cream ni. Selama ni asek beli je kan.
    Alang-alang tengah ada promosi Melashake kt Kedai TripleS saya tu, saya pon pikirkan la lagi apa cara nk pelbagaikan cara berMealshake. Selain bancuh dgn plain water dan campur dalam milo/horlick..

    So timbul la idea nk buat ice-cream dengan stok Mealshake kt rumah tu. Google lah resepi klik klik senang je dapat resepinya. Cuma krimer yang dalam resepi dorang tu saya tukar pada Mealshake. Lagi sihat dan berkhasiat gitu. Baca fakta Mealshake. 

    Aiskrim ni kalau jual kt kedai, mau harga dia lagi mahal dari Magnum kot :)

    Jom tengok apa bahan-bahan yang diperlukan.



    1) Mealshake
    2) Susu low fat
    3) Milo (sebab nk buat ala-ala ice cream coklat)
    4) Biskut oreo

    Cara-cara : (Ceduk resepi kt myresepi.com)

    -Masukkan 2 1/2 cawan susu segar ke dalam blender.
    -Campurkan 3 sudu Mealshake, dan 2 sudu Milo
    -Masukkan 3 keping biskut oreo. (tak perlu masukkan gula sebab biskut ni dah manis)
    -Blenderkan sekejap sampai biskut hancur.
    -Masukkan dalam bekas dan bekukan.
    -Tunggu selama 2jam atau sebelum ice cream betul2 keras, blender lagi sekali sambil masukkan pecahan biskut Oreo.
    -Bekukan semalaman. Dan siap untuk dinikmati.

    Selepas di blender

    Siap!!!

    Aiskrim saya tadi, tak sempat nk di blender utk kali kedua lagi. Hehe. Tak sempat sebab belum half membeku kan. Takperlah kita kira halal je. Malam ni boleh terus makan je.

    Nak bagitau, Mealshake ni memang sangat sesuai utk kids atau sesiapa yg kurang selera makan dan jenis memilih makanan (kanak-kanak atas setahun, remaja, dewasa, orang tua semua boleh). Makan sayur taknak, makan ikan taknak, makan ayam pon taknak. Ntah apa lah yang dia makan. Fast food paling suka kot!

    So Mealshake, sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan, lengkap juga dengan 9 jenis asid amino perlu yang badan kita tak dapat hasilkan sendiri, akan melengkapkan rompong keperluan badan daripada habit pilih makanan tadi. Para picky eater sekalian oleh la amek Mealshake as breakfast, minum pagi atau minum la bebila masa korang suka pon. Ahaksss promote jangan tak promote!!!

    Haa ni stok Mealshake yang ada. Sape nak satu, angkat tangan!! Bulan ni harga dia murahhhh bangatttt. Nak beli, kontek saya okeh. 



    Owhhh esok lusa saya update gambar saya dan anak-anak hadap ice cream Mealshake ni ye.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 




      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)
    Mobile/ WhatsApp :013-3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head