• Pengedar By Negeri
 • Set Berpantang, Vitamin Shaklee Untuk Selepas Pembedahan Dan Kelahiran Anak

  Set Berpantang, Vitamin Shaklee Untuk Selepas Pembedahan Dan Kelahiran Anak

  Ada kawan bertanya saya, vitamin apa yang sesuai untuk someone yang baru lepas buat pembedahan membuang cyst. Seperti yang diketahui  umum, pembedahan membuang cyst akan menyebabkan sedikit luka dan parut di dalam kawasan yg dibedah.

  Proses berpantang orang yang baru menjalani pembedahan mungkin sama juga dengan wanita yang sedang berpantang. Sama ada berpantang selepas kelahiran yang normal atau melalui pembedahan. Wanita ini mungkin perlu menghadkan beberapa jenis makanan ~mengikut pantang larang adat~.


  Jadi dengan tanggapan terdapat luka dalaman pada kawasan yang dibedah, saya mencadangkan dia untuk menggunakan vitamin-vitamin berikut : yang mengandungi 4 jenis vitamin iaitu Vitalea, Vitamin C, Bcomplex dan Zink Complex.

  Jadi combination vitamin ini adalah yang terbaik untuk diamalkan olehnya selepas pembedahan menbuang cyst tersebut.

  Apa khasiatnya Set Berpantang ini?


  Set Berpantang Selepas Kelahiran Anak

  Vitalea :
  Multivitamin mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral, sebagai tambahan kepada mana-mana kekurangan makanan dari badan kita. Sangat bagus diambil oleh ibu-ibu yang berpantang atau yang baru menjalani pembedahan kerana kita tahu bahawa semasa berpantang banyak makanan yang tidak boleh diambil, dan multivitamin adalah pilihan terbaik bagi menggantikan makanan tersebut. Iron juga penting untuk ibu yang telah kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan.

  Vitamin C:
  Penting dalam pembentukan kolagen dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Membantu dalam proses pemulihan luka dan membantu meningkatkan taraf sistem pertahanan badan.

  BComplex:
  membantu mengatasi kelesuan, penting bagi kesihatan mental mambantu mencegah kemurungan dan sebagai penenang (anti stress). Perlu bagi urat saraf. Orang yang baru sahaja menjalani pembedahan tentunya merasa letih dan lesu akibat dari ubat bius dan pain killer yang diberikan. Jadi mereka memerlukan B Complex bagi mengatasi masalah kelesuan dan dapat mengatasi kemurungan.

  Zinc Complex :
  Zinc membantu mempercepatkan proses baik pulih luka luaran dan dalaman, bagi yang tidak makan ikan haruan atau pati ikan haruan, zinc adalah pilihan yang tepat untuk menggantikan ikan haruan kerana tujuan sebenar makan ikan haruan adalah untuk mendapatkan khasiat zinc.

  Pengambilan 4 jenis vitamin di atas ternyata telah memberikan satu kepuasan tak terhingga pada sesiapa yang telah mengambilnya. Saya sendiri sangat berpuashati ketika berpantang anak ketiga saya. Memang dapat dirasai perbezaan yang sangat ketara.


  Jom baca discussion tentang produk ini. Sudah ramai yang memilih untuk menggunakan combination produk ini dalam pantang nanti. Ia sangat sesuai untuk ceaserian delivery. Bertenaga dan luka cepat sembuh. Sape yang tak nak sembuh cepat kan??

  Anda juga boleh mengikuti tips pemakanan dari entry 4 Jenis Makanan Ibu Berpantang untuk mempercepatkan pemulihan luka pembedahan ini.

  Hubungi saya kalau anda nk cepat sembuh masa tempoh berpantang nnt ye :)


  Daftar Ahli Shaklee

  Saya adalah Pengedar Sah Shaklee di Kota Damansara dan Subang Bestari. COD di kawasan tersebut dan penghantaran secara pos keseluruh Malaysia. 

  Untuk info lanjut, sila hubungi saya melalui kontek info kat bawah tu. 

  Lydzar Rusman
  Shaklee ID : 859948
  Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424