• Pengedar By Negeri
 • ESP DAN PESAKIT DIABETES

  APAKAH DIABETES??

  Diabetes adalah satu keadaan dimana tahap gula didalam darah anda adalah tinggi dari normal. Ia adalah satu daripada faktor utama untuk mendapat sakit jantung atau angin ahmar. Diabetes berlaku apabila pankreas dalam badan tidak lagi menghasilkan insulin atau badan tidak boleh menggunakan insulin sendiri dengan berkesan. Makanan yang kita makan akan bertukar kepada gula dalam badan kita. Insulin akan digunakan untuk membawa gula dalam saluran darah kedalam sel dan tisu, dimana ia akan digunakan untuk bahan bakar.

  Apabila kekurangan insulin, gula tidak boleh dibawa kedalam sel dan tisu, maka paras gula dalam badan akan meningkat. Ini akan merosakkan sel yang memerlukan glukosa untuk bahan bakar dan juga ini akan merosakkan organ dan tisu yang didedahkan kepada tahap glukosa yang tinggi.


  Sesuai statusnya sebagai penyakit kronik yang kekal sepanjang hayat, diabetes memerlukan kawalan serta pemantauan yang cermat dan berhati-hati.Tanpa pengurusan yang sewajarnya, ia boleh membawa kepada hiperglikemia yang berkait rapat dengan kerosakan berpanjangan tubuh badan serta kegagalan pelbagai organ dan tisu.

  Komplikasi jangka panjang dan pendek termasuklah penyakit kardiovaskular, kegagalan buah pinggang, penyakit saraf dan mata.

  CADANGAN KEDAI TRIPLE S :ENERGISING SOY PROTEIN (ESP)

  ESP bukan lah ubat untuk Diabetes. Tapi ia mampu membantu tubuh pesakit mengawal kandungan gula dalam darah dan mengurangkan risiko komplikasi.
  Kenapa ia sesuai untuk pesakit DIABETES?? Kerana ESP adalah minuman soya yang mempunyai kandungan Indeks Glisemik yang rendah.

  Adalah penting bagi pesakit Diabetes mengikut diet yg direka khas bagi mereka untuk menjaga paras gula dari meningkat secara mendadak setiap kali selepas makan.

  Kajian mendapati pesakit Diabetes yang mengikuti diet 'Low Glysemic Index', selama 6 bulan mempunyai kawalan gula darah yang lebihbaik dan kurang berisiko untuk sakit jantung berbanding pesakit Diabetes yang mengikuti diet yang lain.

  Jadi, warwarkan lah kepada saudara mara atau rakan taulan yang sedang mengidap pesakit Diabetes. Mereka boleh mengambil ESP untuk mengawal paras gula dalam darah mereka.

  HARGA RETAIL ESP 850 gram : RM150WM/RM155EM

  ----------------------------------------------------------------------------------------------
  * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
  Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


  Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 

    Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
  Kedai TripleS
  (K3S)

  Mobile: 0123103787
  WhatsApp :013-2048424 


  Facebook Twitter
  Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

  Latest post: INFO Kedai Triple-S : ESP DAN PESAKIT DIABETES Amat sesuai diambil oleh pesakit Diabetes untuk mengawal paras gula dalam darah mereka. Sesuai statusnya sebagai penyakit...
    Like · Comment · Share Kedai Triple-S page on Facebook     Like