• Pengedar By Negeri
  • Omega Guard untuk Kurus

    Eh ye ke, Omega Guard untuk kurus?
    Betul ke?  Macam mana pulak tu? Kan Omega Guard ni more to brain food, untuk perkembangan otak je.

    Haa..sebenarnya macam ni. Omega Guard ni mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. Asid lemak Omega-3 ni lah yang ada banyak fungsi dan manfaat untuk kesihatan manusia.

    Jom tengok secara general manfaat Omega3 ni, ianya menyeluruh. Dari atas kepala sampai la ke kaki.

    Kebaikan omega-3
    Nampak tak salah satu manfaat Omega-3 dalam gambar kt atas tu?

    WEIGHT LOSS : can assist weight loss  by controlling blood sugar & cholesterol

    Tak sangka kan, Omega Guard boleh bakar lemak. Macam mana Omega bantu kita loss weight? Jom baca info ni..bakar lemak dengan Omega :)


    4 Fats that burn fat or help you lose weight…

    Omega-3 fats

    Omega-3 fats help you burn fat by helping your body respond better to a hormone called Leptin (Leptin is the Greek word for thin) and…

    Leptin tells your body (your brain) to suppress your appetite making you eat less so you can maintain or lose weight and…
    • Leptin increases your metabolism by increasing your thyroid output (your thyroid regulates your metabolism) and on top of all that…
    • Leptin also causes your body to burn fat for energy so…
    If your body isn't responding well to Leptin then the reverse happens - You'll be hungrier, and you'll store more fat so… You can take Omega-3 fats to help your body respond much better to Leptin so you can increase your fat-burning metabolism and…

    Omega-3 fats are found in salmon, flaxseeds, nuts, Omega-3 supplements and these other 79 foods sources of Omega-3 fats and…

    3 more ways Omega-3 fats help you lose weight is…
    1. Omega-3 fats help you control your hunger by stabilizing your blood sugar levels and…
    2. An Australian study showed that when people took Omega-3 fats while on an exercise program burned more fat than people who Only Exercised (without taking Omega-3 fats) and people who exercised & took other types of fat and…
    3. Studies done in Japan & The Czech republic suggest that Omega-3 fats prevent the creation of ugly body fat and these same studies suggested Omega-3 fats promote more fat burning.
    Credit info : Nowloss

    Saya buat kesimpulan sikit lah untuk explaination kt atas tadi tu:

    • Omega-3 berkerjasama dengan hormon Peptin utk mengurangkan selera makan dan membakar lemak untuk menghasilkan tenaga.
    • Omega-3 bantu mengawal aras gula dalam darah
    • Pengambilan Omega-3 disertai dengan senaman akan membakar lebih banyak lemak.
    Ada testimoni tau, jom baca kisah kak Norita berdiet dengan Omega Guard nak?
    Baca lanjut tentang khasiat OMEGA GUARD

    So apa  lagi,  jom order Omega Guard sekarang..nak kurus tak?nak kurus tak? :)

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
    Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5
     


      Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head

    1 comment:

    1. Amboii... Kilang shaklee rupanya kat sini... Good!

      http://madammondoq.com

      ReplyDelete