• Pengedar By Negeri
 • Omega Guard Bantu Tangani Asthma Kronik Sehingga Tak Perlukan Inhaler Lagi

  Tentang Omega Guard lagi :)

  Baca lebih banyak entry saya tentang Omega Guard di blog Semua.Sihat.Selalu : KLIK JE SINI

  Kali ni fungsi Omega untuk pesakit asthma pulak. Bagi yang ada atau mempunyai family yang mempunyai ama tentu tau bagaimana perasaannya bila diserang asthma.

  Set athma Shaklee

  Kebiasaannya asthma ni  berkaitan faktor genetik atau keturunan. Kerapkali kita lihat keluarga pesakit asthma biasanya terdapat ahli keluarga lain yang menghidap asthma, resdung (rhinitis) atau dermatitis (atopy skin disease).

  Jadi bagi anda yang mempunyai asthma, mungkin perlu berjaga-jaga kerana anak anda juga mungkin mewarisinya.

  Sebelum kita pergi jauh tentang informasi athma, saya nak ajak anda semua saksikan penderitaan sebuah keluarga apabila sang suami kerap diserang athma sehinggakan kerapkali mereka terpaksa berkejar-kejar ke hospital ditengah malam buta

  Alhamdulillah, kisah mereka kini telah berakhir. Terasa lega yang amat apabila kini inhaler bukan lagi teman baik sang suami. Isteri yang kerisauan juga semakin bahagia bila suami sihat.

  Simptom asthma:

   * Batuk-batuk, terumata diwaktu malam
  * Semput
  * Sesak nafas
  * Sesak, sakit atau tekanan ke atas dada


  Dan cara paling biasa pesakit asthma tangani serangan adalah dengan menggunakan ubat sedutan; ubat sedutan penahan (reliever) dan ubat sedutan pencegah (preventor) yang biasanya mengandungi steroid.

  So sampai bila nak bergantung pada steroid kan? Bagi anda yang sedang mencari alternatif bagi steroid, mungkin anda boleh consider Omega Guard pulak.

  Bagaimana Omega Guard Bantu Tangani Asthma?

  Menurut satu kajian yang dijalankan di Indiana University, mendapati golongan dewasa yang mempunyai tahap asthma 'mild to moderate persistent asthma', yang mengambil suplemen Omega-3 setiap hari dalam masa 3minggu menunjukkan pengurangan penggunaan 'emergency inhaler' sebanyak 31%

  Ini menunjukkan mereka tidak lagi terlalu bergantung pada ubat sedutan yang mempunyai steroid itu.

  Dan kata kunci, bagaimana Omega membantu adalah ianya mempunyai kebolehan mengurangkan keradangan ketika simptom asthma menyerang.


  One of the most profound properties of omega-3 is the ability of the fish oil to fight inflammation and even prevent inflammation in the brain and through the nervous system. In doing so, the body's' response to disease and illnesses is not as severe and often children with asthma risks will find they experience fewer asthma attacks and complications with allergies, including eye twitching, are also reduced.

  Alhamdulillah, memang dh terbukti berkesan melalui beberapa testimonial mereka yang telah mengamalkan Omega Guard. Nanti saya buat satu entry khas berkenaan testimoni Omega Guard ni ok.

  So, my dear parents, bagi anda yang mengalami masalah ini, atau mungkin ada dikalangan anak-anak anda juga telah mendapat asthma, inilah masa terbaik untuk membuang semua inhaler dan beralih kepada cara yang lebih selamat tanpa steroid lagi.

  Tentunya kita mahu sekeluarga sihat dan ceria kan :) 

  Saya seru anda yang mempunyai atau mengenali sesiapa sahaja yang mempunyai athma untuk mencuba alternatif selain steroid ini kerana pastinya ia selamat dari kesan sampingan jangka panjang.

  BONUS : Manfaat kepada perkembangan otak anak-anak yang mana mereka akan lebih aktif dan bijak, mudah belajar, mudah mengingat dan perkembangan yang lebih baik berbanding usianya.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------
  * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
  Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


  Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5

    Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
  Kedai TripleS (K3S)

  Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
  Facebook Twitter
  Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
   
  >