• Pengedar By Negeri
  • Suplemen Untuk Ibu Bekerja

    Oppss..pendapat saya, suplemen bukan hanya untuk ibu bekerja, malah kaum lelaki dan kaum ibu yang tinggal dirumah juga perlu ambil suplemen.

    Umum beranggapan, ambil suplemen hanya jika dah ada penyakit. Nah, inilah dia salah tanggapan kita tentang suplemen dan ubat. Kalau dah ada penyakit, kena ambil ubatlah untuk merawatnya. Suplemen lebih berfungsi untuk pencegahan. Elak sebelum terkena, kan lebih baik begitu?

    Ramai yang masih kurang arif tentang khasiat suplemen dan keperluan mengambilnya. Ada yang menyangka dengan hanya mengambil suplemen, mereka boleh kurus, lebih sihat, cantik dan awet muda tanpa perlu mengamalkan cara hidup yang sihat dan bersenam. Itu salah ye! Iye, suplemen boleh membantu, tapi yang paling utama anda perlulah mengamalkan gaya hidup sihat.

    Kenapa topik suplemen untuk ibu berkerja saya upkan kali ini?
    Lumrah bagi kebanyakan ibu bekerja, mereka terikat dengan masa dan sibuk sehingga tiada masa untuk memasak yang akhirnya terpaksa membeli makanan atau membawa keluarga makan diluar. Suplemen memberikan khasiat yang kita tidak dapat dari pemakanan seharian kita.

    Secara minimum bagi seseorang yang mahu memulakan program pemakanan tambahan harus terdiri daripada multivitamin/mineral dan protein. Dan cadangan terbaik dari Kedai Triple S ialah Set Total Wellness.

    ESP, Vitalea, Vitamin C dan BComplex


    Baca lanjut tentang manfaat setiap produk dalam set ini di Set Shaklee : Family Total Wellness Program

    Walaubagaimanapun, ingat ya..suplemen tidak menggantikan makanan. Untuk kenyang kita kena lah makan, tapi untuk melengkapkan nutrisi kita perlu ambil suplemen.

    Sebelum entry ini tamat, jom baca dulu perkongsian dari salah seorang customer:
    Seorang ibu bekerja dengan 4 orang anak, kerja yang busy dan tanggungjawab yang agak berat di pejabat, tp beliau bersemangat sangat sempat juga  memasak untuk keluarga.

    Slm sume....sye ade bykkkkk nk share...sye mula consume vit2 shaklee nih since jan '12..time tu sye preggy 7mths..sye amik vit lea,vit c n b co sjer...b4 tu..hb asyik below n border line ajer...lepas amik vit lea tu...zupppp naik trs hb 13.5...nah amik kau..stable sampai nk deliver....1 week b4 EDD..sye topup plak..oste 4bj b4 tdo...Alhamdulillah..cergas jer..overdue plak...1/4/12...in labour pain...Alhamdulillah..dgn izin ALLAH...selamat deliver..pas tu sye proceed plak dgn confinement set n bf set..Alhamdulillah...syykur..mmg bestlah ...nice combination set...still consume until now ...d topup plak dgn vit e..gla...lecithin..esp..mealshakes..mmg baguslah.kaw2...now sye dh stat keje balik....bkn nk bangga diri..ramai yg tgor..sye amik collagen ker..??ahakss...tersipu2 plak..Alhamdulillah...dgn izinNYA...xder lah..sye hanya amik vit2 shaklee nih.then sye nk share jgk...sye nih mama kpd 4 org anak...tinggal plak dlm nuclear family jer..x de maid...xde helper...tp..byk kengkwn yg hairan tgok..sye nampak cergas jer...w/p mmg sedia maklum tugas2 sbg ibu.bgn pg seawal 4 pg..buat bekal utk anak2 ke sekolah...hntr plak anak2 ke sekolah n nursery..abis keje amik anak2 jam 5 ptg..sampai umah dh jam 530ptg...dekat jer...prepare plak dinner..sambil2 tu masok2 pakaian kotor dlm mesin basuh...belek2 keje umah anak2...bg mkn suami n anak2...jam 7mlm plak..hntar anak2 pg kelas iqra'...tuition ...lyn en hubby lg....lipat kain baju lg...ni bkn nk merungut...tp nk maklumkn...w/p..busy dr 4 pg Hgga 11pm almost done...x cmpur lg...bangkit mlm2...bancuh susu...bangkit teman anak g toilet...teman anak nak minum air kosong...tu bg yg pre school..bg yg no3 n no 4 plak...bangkit tkr pampers....bf yg no4 tu lg....bangkit utk kewajipan....ehemmmm...18sx...lg...normal la kn???...
    Mmg...tugas2 c ibu nih...24 hours..7 days...time keje plak...skop lain2 bg seseorg...tp bg sye..bekerja sbg radiographer...bediri lm shgg 5 hours...mmg biasa bg sye...dh tu..terdedah plak dgn radiation esp bla keje kat dewan bdh n fluroscopy....dgn memakai bj plumbum almost beratnya capai 7-10kg....lenguh kan????....hahaha...bawak imaging kaset lg...berat 1-5kg...tarik tolak mesin.....angkat patient plak....mmg kene guna kudrat tenaga byk....ni yg best sgt...lepas sye consume vit2 n supplement shaklee nih....dulunye berubah...cepat letih kpd lbh cergas n move sn sni.bertenaga..selalu menguap???...tdak lg....sesapa yg x try lg ...jom try...InsyALLAH..dgn izinNYA....aku dah....ko dah ker???

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

    Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 

    Lydzar Rusman,  
    SHAKLEE ID : 859948
    Kedai TripleS (K3S)

    Mobile/ WhatsApp :013-3583424
    Facebook Twitter
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head