• Pengedar By Negeri
  • Vitamin C Plus : Rasai Kesan Terbaik Dengan Formula Baru. Siapa Yang Tak Nak Cantik kan?

    Seronok sangat bila dapat sms dari pihak Shaklee, "Vitamin C Plus available for sale now" semalam.  Nasib baiklah saya memang dah berada di HQ Shaklee, di Empire. So cepat-cepat isi borang, dan hasilnya inilah dia barisan Vitamin C Plus yang dapat saya bawa pulang dan bersedia untuk di agih-agihkan pada yang telah membuat preorder.

    Setahun menunggu stok Vitamin C Plus masuk ke Malaysia, dan ianya sangat berbaloi kerana ia telah diformula dengan rumusan terbaru yang pastinya lebih baik dan lebih istimewa berbanding Vitamin C jenama lain.

    Vitamin C Plus

    Nak share sket tentang perbezaan Vitamin C Plus Sustained Release ni. "Sustained Release" bukan sekadar pada nama. Of course la ada sesuatu disebaliknya

    "Time release technology (also known as sustained-release (SR), sustained-action (SA), extended-release (ER, XR, XL), timed-release (TR), controlled-release (CR), modified release (MR), or continuous-release (Contin)) is a mechanism used in pill tablets or capsules to dissolve a drug over time in order to be released slower and steadier into the bloodstream while having the advantage of being taken at less frequent intervals than immediate-release (IR) formulations"

    Ok ini translation dalam bahasa mudah. Mana-mana suplemen atau ubat yang menggunakan teknologi sustained release akan melepaskan kandungannya secara perlahan-lahan dalam satu tempoh masa. Ia tidak terus dilepaskan secara banyak serta merta.

    Lebih-lebih lagi, Vitamin C adalah vitamin larut air. Jika diambil secara berlebihan, ia akan keluar melalui urin atau peluh dan ini dikira membazir. Tetapi tidak bagi Vitamin C Plus Shaklee.. keluar pelan-pelan je, so tubuh kita sentiasa mendapat bekalan Vitamin C mengikut kadar yang tubuh perlukan :)

    Bijak kan!


    Apakah manfaat Vitamin C?

    ✎ Vitamin C membantu pembentukan kolagen
    ✎ Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolesterol
    ✎ Detoksifikasi. Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah.
    ✎ Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun).


    Sustained Release Vitamin C

    Kalau anda jenis nak senang, nak cepat, boleh teruskan membaca. Kalau tidak, anda boleh SKIP

    Untuk orang yang sentiasa busy dan mahu cepat, Vitamin C Plus adalah pilihan terbaik, kerana anda tak perlu mengupas dan mengopek 7 biji buah oren untuk dijadikan jus demi mendapatkan khasiatnya.

    Hanya dengan 1 biji Vitamin C Plus, tuangkan dari botol, dan telan bersama segelas air. Selesai! Dalam masa 5saat, tubuh anda akan dibekalkan dengan 100mg Vitamin C setiap jam, dilepaskan secara perlahan-lahan.

    Yang bestnya, formula terbaru Vitamin C Plus mengandungi Citrus Bioflavanoid juga, maka khasiatnya tentulah lebih baik dari buah oren yang telah lama dipasaraya, duduk lama lagi didalam peti ais dan akhirnya dijadikan jus. 


    Dapatkan sekurang-kurangnya 1botol Vitamin C Plus hari ini juga.




    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head
    Latest post: Kalau anda jenis nak senang, nak cepat, boleh teruskan membaca. Untuk orang yang sentiasa bz dan mahu cepat, Vitamin C Plus adalah pilihan terbaik, kerana anda tak perl...
      Like · Comment · Share